Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By deran
Kad budeš tako milog glasa i sveopćeg obrazovanja,možda i budeš :P

Daj link/text:zvezda:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Mozda Ljilja zna dobro da prica KANADSKI pa su je zato poslali tamo kao ambasadoricu :lol:

A mozda su joj jednostavno rekli:evo ti idi u Kanadu kao ambasador samo se ne vracaj vishe nazad :mirnatetko:
By Simor
Originally posted by deran
milog glasa i sveopćeg obrazovanja
Tajna je u šiškama. Odseci joj šiške i to ti je kao kada su Samsonu odsekli kosu pa mu Gospod Bog oduzeo snagu.

Tek šiškica je kao i svaka javna srbijanska ličnost - uvek pogodna i ovome i onome; jednome je pogodna za mesto glavnog i odgovornog urednika najstarijeg podaničkog lista na Balkanu, drugome je pogodna za ambasadora u nekoj stranoj protivu Kosova zemlji. Videćemo ambasada u kojoj zemlji je namenjena Tijaniću i da li će mu potparolka za štampu u tom dalekom neprijateljskom svetu biti Jelena dama koja prdi Tinska.

Da se čovek izbljuje od Srbije i njenog javnog informisanja i njene diplomatije.

:doh:
Korisnikov avatar
By erkondisn
ajd, ko da je u komsiluku bolje :giggle:

u biti, bolje da sutim :zoran52:
Slika

Deklaracija o pomirenju - Nova Srpska Biblija - nastavila je da širi svoj radioaktivni uticaj, ovog puta primenjen na diplomatsku službu. Svejedno da li je iko ikad bio neprijatelj ove Vlade ili Predsednika Srbije - sve je to, zapravo, preporuka za napredovanje u karijeri u državi koja se okrenula sabornosti i oprostila grehe nekadašnjim otpadnicima od Demokratske dogme. Slučaj Ljiljane Smajlović Ugrice, recimo: smenjena na zahtev Tadićeve partije, sklonjena sa mesta glavne i odgovorne urednice „Politike“, ali nije dugo bila klijent Zavoda za zapošljavanje; umesto da svakog meseca strpljivo, u dugim redovima, overava zdravstvenu knjižicu u nekavom SIZ-u, Smajlovićka je strpljivo čekala čitavih mesec dana - dok srce Borisa Tadića nije omekšalo mirisom kanadskog javora. Predlog Vlade: da Ljiljana Smajlović Ugrica bude ambasador Srbije u dalekoj, mračnoj i hladnoj Kanadi - prihvaćen je jednoglasno, preciznije sa oduševljenjem koje se graniči sa euforijom. Ko će bolje od Ugrice objasniti tradicionalnim kanadskim mrziteljima da je Srbija, vaistinu, leglo demokratije i pluralizma; praktično, opet njen primer; godinama je bila zaljubljena u Vojislava Koštunicu, dušom i naročito gornjim delom tela bila član DSS, u „Politiku“ dovela DSS-vojnike Slobodana Antonića i Đorđa Vukadinovića (duet „Ruho“ & „Babuška“), kao lav se borila protiv Amerike, branila Miladina Kovačevića do poslednjeg krošea, ismevala Borisa Tadića kad god je stigla... ali se ispostavilo da Tadićity uopšte nije zlopamtilo, naprotiv; što je više kleveta i laži, drug Ugrica je miliji i draži!

http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=18991
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Lakiboy_ns
Mozda Ljilja zna dobro da prica KANADSKI pa su je zato poslali tamo kao ambasadoricu :lol:
Mozda ce zoran52 moci da nam pruzi koju informaciju vise o ovom slucaju.
I on govori kanadski.
:yes:
Korisnikov avatar
By Tomek
Ranije je bilo price da bi ona mogla da postane ambasadorka u SAD.... Bolje i Kanada nego SAD....
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by erkondisn
ajd, ko da je u komsiluku bolje :giggle:

Pazi utehe :D
By Simor
Originally posted by Daliborka
Mozda ce zoran52 moci da nam pruzi koju informaciju vise o ovom slucaju.
I on govori kanadski.
Usrećiće se sa Ljiljom kao ambasadorkom. Ona gde god kroči sreću, veselje i spiritity donosi.

:yes:
Korisnikov avatar
By erkondisn
Pazi utehe :D
govorim i za malo siri komsiluk :giggle:
Korisnikov avatar
By deran
Pa isto mu dođe...mislim,takva uteha :cowboy:
Korisnikov avatar
By Ralph Wiggum
Bas me zanima na osnovu cega se biraju ambasadori i ko ih bira?Zna li neko?
Korisnikov avatar
By Daliborka
Na osnovu istih kriterijuma po kojima se biraju clanovi upravnih odbora i direktori velikih javnih preduzeca.
Korisnikov avatar
By Manon
Valjda nema dovoljno diplomata lojalnih vlasti pa biraju po politickom opredeljenju. Bruka.
kad se setim ambasadora Protica prerusenog u kauboja kako je osvestavao ambasadu u Americi
By жњ
Originally posted by Ralph Wiggum
Bas me zanima na osnovu cega se biraju ambasadori i ko ih bira?Zna li neko?

i ja se to isto pitam? :bubbles:
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by Simor
spiritity
bilbord ?

oh yes!
:lol:
Korisnikov avatar
By deran
Gledajte Utisak-evo bistre o Ambasadorima.I slušajte tog istog Protića kako se uvija na neka pitanja (najviše vezana za Kosovo)...
Korisnikov avatar
By deran
Dakle,ne saznašmo ništa novo-i dalje ostaje tajna kako se ambasadori biraju- "kao u svim civilizovanim zemljama"-reče osoba C...

Ostade tajna i to da li je biti ambasador kazna ili nagrada...

Ostade i dalje moja fasciniranost ljudskim (ne)karakterom...

U to ime ne preostaje ništa drugo,do da se 'vatim oružja poštovanog forumaša Denija,i na sav glas pustim Ismetu sa sve Ambasadorima i slušam "Zemljo moja"...

:gitara: :mjuza: :saksofon:

:peva:
Korisnikov avatar
By Mars
Da, i ja video malopre (guglao, pa našo, a onda i članak o onom Slobodanu koga zovu ZORAN, lol)

Smajlovićka mi liči na uvredjeno, razmaženo derište. Ne baš od onih koji se udaraju o asvalt kad ne dobiju nešto, ali...kao smenjena predsednica odeljenske zajednice V razreda, recimo...
Korisnikov avatar
By erkondisn

Ostade tajna i to da li je biti ambasador kazna ili nagrada...
to ovisno o lokaciji na koju se salje, ali uglavnom i jedno i drugo, daklehm... nagrada za dobro sluzenje partiji, ali i kazna za ono sto si napravio da ne bi previse mediji kopali o tome ;)

tako ti to ide u drzavnoj birokraciji... kad radnik pogrijesi, on najebe, a kad pogrijesi nekakav stranacki idiot, promakne ga se da ne ucini istu gresku :)
Korisnikov avatar
By Mars
Hm. Od onih medijskih eksponiranih...

Vida Ognjenović - nagrada.
Dragan Maršićanin - kazna.
dr Jovan Marić... misterija.
Milan St. Protić - prvo nagrada pa kazna...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Epopeja Ljiljane Smajlović
u pet slika

PROHUJALO S VIHOROM

Scarlett O'Hara srpskih medija – Ljiljana Smajlović-Ugrica – nije dočekala da joj se Rhett Butler potpuno preda; ljubavna zgoda iz filma „Gone With The Wind“ (glavne uloge: Vivien Leigh-Smajlović & Clark Gable-Tadić) ovih se dana pretvorila u špansku sapunicu „Zlobnica“, sa svim elementima saspensa, drame, razočaranja i, očigledno, tragičnog raspleta. Epopeja nesrećne Scarlett O'Smajlović ima, srpski skromno, svega pet epozoda, sasvim dovoljno za serijal „Gone With The Canadian Wind“

Piše: Petar Luković

PRVA EPIZODA:
Na militantno ubeđivanje i pretnje Dobrice Ćosića, Boris Tadić nevoljno pristaje da se složi da Ljiljana Smajlović, bivša glavna urednica „Politike“ (koju je Tadić lično smenio, uz izuzetnu pomoć Sonje Liht), bude ambasadorka u Kanadi. Predsednik Tadić ne može da joj oprosti dve stvari: prvo, što je u „Politici“ iz „Kurira“ prenela tekst o finansijskoj ostavštini pokojnog Nenada Bogdanovića, beogradskog gradonačelnika, što je izazvalo Predsednika da pismeno reaguje; drugo, mnogo bitnije i najvažnije, da je u „Politici“ objavljen jedan od najgnusnijih intervjua sa predsednikom Države (autor: Vladimir Radomirović), gde novinar proverenim metodama UDBE propituje Predsednika, a u pauzama se raspravlja sa Tadićevim savetnikom (Nebojša Krstić), koji se brani do poslednje savetničke funkcije.

Hrišćanski smerni Tadić – kojem su objasnili da je Ljiljana Smajlović vezivno tkivo Kohabitacije između prošle i sadašnje vlasti, karika koja nedostaje, lepak između Onog Nekad i Ovog Sad – složio se nevoljno: Kanada je daleko, Ćosić je blizu, bolje da se rešimo Smajlovićke na isti način kako smo se rešili Sande Rašković-Ivić i njenih žirafa u trku (ambasadorka u Italiji, zadužena za Maltu), Vladete Jankovića (Vatikan) ili Jovana Marića (Južnoafrička Republika). Ukratko: daleko od očiju, daleko od srca.

DRUGA EPIZODA:
Podli Kanađani za koje je Rhett Tadić naivno verovao da se previše ne interesuju za Srbiju; koga, bre, Srbija interesuje – ne samo da se nisu oduševili što će im srpska ambasadorka biti upravo Ljiljana Smajlović nego su glasno izrazili svoje primedbe: mogućnost da u Otavi Ljijana Smajlović kao ambasadorka pusti mozak na otavu – uz podsećanje na njene tekstove u kojima je detaljno secirala međunarodnu zaveru protiv Srbije i objašnjavala zašto su Radovan Karadžić i Ratko Mladić planetarni heroji – izazvala je diskreto zgražavanje, uz potihu poruku Srbiji da Ljiljana Smajlović baš nije najpoželjnija osoba na ovom mestu. Prevedeno na diplomatski jezik: može Ljiljana Smajlović slobodno da dođe sa turstičkom vizom na sedam dana, ali nema šanse da dobije agreman (dozvolu države domaćina za ambasadorsko mesto). Rečeno jezikom španske sapunice: „No pasaran“.

TREĆA EPIZODA:
Uveren da se Ljiljane Smajlović zauvek rešio tako što ju je proterao u ledenu Kanadu, Rhett Tadić nije ni pomislio na Scarlett O'Smajlović sve dok mu diplomatski žbiri nisu dojavili predstojeći skandal: Kanada nema nikakvu nameru da Smajlović-Ugrici obezbedi agreman, ne dolazi u obzir da Ljiljana O'Hara započne diplomatsku karijeru baš u Kanadi, što se Kanađana tiče – ima i drugih zemalja gde bi drugarica Ugrica mogla da doprinese ugledu Srbije: slobodarska Liberija, egzotični Uzbekistan, miroljubiva Šri Lanka, it's a wide, wide world! Zašto baš u Kanadu?

Suočen sa katastrofom Tadić je primalno reagovao: sa zakašnjenjem od nekoliko meseci, bez naročitog povoda, iznenada je obznanio da je preporučio/naredio Vuku Jeremiću, ministru inostranih poslova, da povuče predlog za imenovanje gospođe Smajlović za ambasadora u dalekoj Kanadi. Objasnio je da nije zadovoljan izborom i da je na Ministarstvu inostranih poslova da nađe novog kandidata.

ČETVRTA EPIZODA:
Nesrećna i najnesrećnija sudbina Scarlet O'Smajlović bila je predmetom razgovora na nedavnom okupljanju svih srpskih ambasadora koji su iz svojih dijaspora krenuli natrag u maticu. Na pitanje bolesno znatiželjnih novinara o slučaju službenice Smajlović – Boris Tadić je sa najnevinijim izrazom na licu slobodnom rukom problem prebacio u šesnaesterac Vuka Jeremića. Isti je, ljut i besan na profesora Tadića, potpuno nepripremljen, poručio da je reč o „državnoj tajni“ i da je zabranjeno govoriti o detaljima sve dok „ne stigne agreman“ (koji nikad neće stići). Budući da nije imao vremena da od Tadića primi naređenja, Jeremić je u iznenadnom nastupu diplomatskog nadahnuća Ljiljanu Smajlović pretvorio u „državnu tajnu“. Kakva država, takva i tajna!

PETA EPIZODA:
Scarlet O'Smajlović nije izdržala: diplomatski živci nisu kao konopci, pa je kao svaka uvređena žena iskoristila priliku da se obrati medijima i javno progovori o nesreći koja ju je snašla. Pod potresnim naslovom „Tadić mi se sveti“ Ljiljana O'Hara poklonila je intervju „Blicu“ gde, između ostalog, kaže: „Meni se ovo dešava drugi put u dva meseca. Nakon smene u 'Politici', koja je prošla bez suvislog objašnjenja (mada znam da sam smenjena iz političkih razloga!), zaključila sam da je u pitanju osvetoljubivost predsednika, jer sam u jednoj TV emisiji izjavila da iza moje smene stoji Boris Tadić. To, naravno, zvuči neverovatno ako se zna da predsednik ne dozvoljava upliv ličnih razloga. Ali ipak sumnjam da on u to nije bio umešan jer kada se jednom zatraži agreman, vraćanje u prvobitno stanje nije nimalo jednostavan postupak“.

„Blic“ dalje piše: „Na pitanje kako je moguće da smeta predsedniku Tadiću, a da ju je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić predložio za mesto ambasadora, Smajlovićeva je odgovorila da 'ni njoj to nije jasno' i da joj smeta 'to što je o tome saznala iz naših novina'. Ona je pozvala predsednika i Vladu Srbije da navedu razloge za to što joj je mesto ambasadora ponuđeno, a zatim je odluka o tome poništena, što ona smatra političkim i diplomatskim skandalom i pokušajem njenog diskreditovanja“.

+++

Sutra je novi dan – rekla bi prava Scarlett!
Sutra je novi agreman – rekla bi Scralett O'Smajlović!
Tomorrow Belongs To Me – rekao bi Tadić!

http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=21553
Korisnikov avatar
By Mars
Jao! PERA! Idem da čitam.

HVALA TI, t1hw!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!