Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Modesty
Diskusija je za mene počela,kada je moj drug Mars napisao da ne možeš naći sve u jednoj osobi,da ti je neko draži da snjm jedeš,neko da sa njim pričaš itd......swanka se složila sa tim e SAD,meni nije jasno(ponavljam se) kako može biti da nekome nije najdraže jesti ,pričati,šetati sa osobom koju voli???
Pa zato što stvarno ima raznih vrsta ljubavi. A šta ja da radim kad stvarno do sada to nisam našao u jednoj osobi.

To ti je...kako bih ti to objasnio...Recimo kao VIŠEBOJ u atletici ili gimnastici. Pa u njemu pobedjuje ne onaj ko je najbolji u svakoj disciplini, NEGO onaj ko je ujednačen u svim disciplinama, svim spravama. On uzme zlato. A kad posle (ili pre) budu pojedinačne discipline, on bude prvi u nekoj od njih, u ostalima ga nema. Drugi, treći...

Ja hoću ono najbolje od svakoga, i u tome je poenta.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by spliff
ljudi po prirodi nisu monogamni
:up:

I kraj price.

Sve mimo toga su drustvene inhibicije i kojekakve pseudo filozofske kojestarije i teoreme.
Korisnikov avatar
By Modesty
Mars,srećo,opet te nisam razumjela...višeboj i ljubav..ali ako ti tako osječaš,naravno da poštujem i prihvatam kao dio tebe.

@sting:Nauchne studije mogu pokazati trend/tendenciu, etc, ali nikada individualnu odliku.

Naravno,ali zato mi ovdje individualno iznosimo svoje stavove i mišljenja,tj.naše potrebe.

Ali,evo,po kozna koji put na ovoj temi,inzistiram da mi neko kaže,kako je moguće da kad nekog voliš,da ti nije najdraže sa tom osobom pričati,jesti,šetati i seksati se?
Korisnikov avatar
By Mars
Ali,evo,po kozna koji put na ovoj temi,inzistiram da mi neko kaže,kako je moguće da kad nekog voliš,da ti nije najdraže sa tom osobom pričati,jesti,šetati i seksati se?
Modesti, SREĆO, evo kako.

Sa jednim nisam mogao na miru da se šetam, jer je patio od potpuno pogrešnog ubedjenja da će da nas provale. Uz svo naše naglašeno i prenaglašeno BRATE, OVO, ONO, PIČKE, TEKMA, BRATE... Pa ajde šetaj se ti sa takvom osobom, gledaj ga zaljubljeno dok priča (ili ćuti), stani pored nekog drveta da se diviš bojama lišća na njemu u jesen. E, sad... to je bilo u sredini pod pritiskom, priznajem, pitanje je kako bi to sada izgledalo, ali tada je bilo tako i nikako drugačije i to je moje iskustvo.

Sa drugim nisam mogao da JEDEM, JER ta osoba, to stvorenje, taj čovek...nemam pravi izraz, ipak... tom apsolutno nije bilo bitno šta jede! Apsolutno! O nekom uživanju u hrani, u ČINU, onoj SOCIJALNOJ komponenti tek da ne govorimo. Sve mu je bilo JEDNO, ništa mu se nikad nije JELO, sve što je pojeo bilo je ONAKO i sve bi to završio za PET MINUTA,NAGNUT NAD TANJIR kao da ostatak kosmosa oko njega UOPŠTE NE POSTOJI, samim tim ni ja! SVE DRUGO u vezi bilo je super, sve, ALI kako se približavao ručak ili večera, ja sam počeo da osećam FANTOMSKU SITOST, samo da bih i ja što pre završio sa tim. Pa izvini, Modesti srećo - pre ću da jedem sa nekim sa kim nemam fantastičan seks (ili seks uopšte) nego sa NJIM! Gurman sam, i još važnije ono drugo - VOLIM da jedem u društvu, u prijatnom društvu, ZNAM da ljudi takodje jako vole da spremaju i jedu samnom, i zašto dodjavola da se patim sa onakvim gore?!?

Šta je bilo treće da ti nije bilo jasno "kako"?
Korisnikov avatar
By Modesty
Pa to što si naveo sasvim objašnjava tvoj stav...želim ti da što prije nađeš osobu sa kojom ćeš uživati u svim tim radnjama kao što sam je našla ja.To je najljepši i najpotpuniji osječaj na svijetu.
Korisnikov avatar
By Mars
Komplikovanije je to kod nas.

Niko meni od njih nije mogao da rodi dete. Niti ja njemu, naravno.

Ti ces bar da razumes koja je to dimenzija.
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Mars

naravno dušo..ali me to dovodi do sledećih razmišljanja:ti si gay,želiš život sa muškarcem(barem sam tog ubjeđenja),shodno tome,čemu sad priča o djeci?
Korisnikov avatar
By Mars
Jel me ti to stvarno pitaš? Nije nešto pojelo deo posta, nije se izmešalo nešto?
Onako je kako sad stoji?
Korisnikov avatar
By Modesty
Jel me ti to stvarno pitaš? Nije nešto pojelo deo posta, nije se izmešalo nešto?
Onako je kako sad stoji?
Ako si htio reći nešto drugo,zbilja nisam skužila,sorry
Korisnikov avatar
By Mars
Ne, ne mogu da verujem šta me pitaš.

A odgovor na "Čemu sad priča o deci" je to da homoseksualnost ne isključuje automatski želju i potrebu za potomstvom. MOJA homoseksualnost, da se dodatno ogradim (a ima toga dosta, proguglaj ako hoćeš: gay, parents...)
Korisnikov avatar
By Modesty
Ne, ne mogu da verujem šta me pitaš.

A odgovor na "Čemu sad priča o deci" je to da homoseksualnost ne isključuje automatski želju i potrebu za potomstvom. MOJA homoseksualnost, da se dodatno ogradim (a ima toga dosta, proguglaj ako hoćeš: gay, parents...)
NE,NEEEE,nisam niti slučajno mislila u tom kontekstu,Bože me sačuvaj od tAKVE GROZNE PREDRASUDE........nego nisam uspjela tu priču o djeci staviti u ovu temu.
Korisnikov avatar
By Mars
Ok. Tema je bila da li sve što nam treba možemo da pronadjemo jednoj jedinoj osobi. A priča o deci možda nesrećno odabran primer...
Korisnikov avatar
By Modesty
A joj,cico moja draga,nije to tema...tema je,kakvi su nam stavovi po pitanju vjernosti u vezi(pod vezom podrazumjevam da prema toj osobi imamo emocije),zato mi nije bilo jasno to sa djecom ali mislim da sam skapirala što ti želiš reći.
Svijet,pa tako ni ljubav nije savršena,niti postoje idealne osobe ali to opet ne znači(po meni)da trebam imati tri8 cure za 3 reazličite stvari...ja osobno kad nemam pravu osobu koja ispunjava večinu mojih zahtjeva,ostajem sama dok se dotična ne pojavi u mom životu.
Korisnikov avatar
By Val

naravno dušo..ali me to dovodi do sledećih razmišljanja:ti si gay,želiš život sa muškarcem(barem sam tog ubjeđenja),shodno tome,čemu sad priča o djeci?
:smeh: O Bozhe! A mi ne smemo da prichamo o deci, kamoli da ih imamo? I to samo zato shto smo gay? :doh:
Korisnikov avatar
By m..
Ajme, dokle vise. Ja sam monogamna, medjutim ne mislim da su ljudi koji uspeju da se dogovore da imaju jos neke ljude tu idioti. Medjutim mislim da su ljudi koji su s nekim u vezi, pa ga varaju iza ledja idioti. Mislim pre zbog cinjenice da partneru radis nesto iza ledja, nego zbog same sexualne dimenzije. Nja.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by m..
Ajme, dokle vise. Ja sam monogamna, medjutim ne mislim da su ljudi koji uspeju da se dogovore da imaju jos neke ljude tu idioti. Medjutim mislim da su ljudi koji su s nekim u vezi, pa ga varaju iza ledja idioti. Mislim pre zbog cinjenice da partneru radis nesto iza ledja, nego zbog same sexualne dimenzije. Nja.

Upravo! :up: Sve dok je iskreno...chemu pricha?
Korisnikov avatar
By Dina
Offtopic sa ove teme nalazi se ovde

Dina, moderatorka Ljubavi i seksualnosti
Korisnikov avatar
By Modesty
Moderatorko Ljubavi i seksualnosti,a zašto nam ti nešto ne napisa vizavi teme?
U koju grupu spadaš,čemu težiš....?
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Dina
Offtopic sa ove teme nalazi se ovde

Dina, moderatorka Ljubavi i seksualnosti
Samo premeshteno? :nerd:

Mogla si vala i da ukinesh te prostakluke. ;)

A shto se tiche teme, sto ljudi, sto cjudi. Sve dok je ljudi koji pljuju one koji zhive otvorene veze, ova tema treba ostati zakljuchana! Koja je svrha postaviti pitanje, pa odgovor koji odstupa od "normi" okarakterisati kao bolestan? :cigareta:
Korisnikov avatar
By Modesty
Ako nekog uopće zanima ova teme,neka pažljivije čita pa će vidjeti da se niko niti podcjenjuje niti vrijeđa...ako ste na ovoj temi samo da bi je potkopavali,onda to nešto govori o vama.
Korisnikov avatar
By Dina
Moderatorko Ljubavi i seksualnosti,a zašto nam ti nešto ne napisa vizavi teme?
U koju grupu spadaš,čemu težiš....?
Bila sam u zurbi, a sem toga sam pisala na slicne teme, pa da se ne ponavljam ;)

Ali kad vec pitas... Ne vidim sebe u nekoj grupi, kao sto se najcesce ne vidim u grupama i u drugim pogledima... Ako bih govorila o snovima kad sam imala sesnaest godina sigurno sam mastala o fatalnoj ljubavi dok nas smrt ne rastavi, vernosti i tome slicno, da sam mogla da vidim svoj zivot sada u to vreme - porazilo bi me skroz. Zato i ne treba da vidimo buducnost jer se i mi menjamo sa godinama (ili bar kod mene je to tako). Sa druge strane uvek sam bila fascinirana knjigama i filmovima o nesvakidasnjim ljubavima a narocito onima gde ima vise slobode (posto u realnom zivotu nisam imala prilike da vidim nista sem klasike, a niko se sem mene ni filmovima i knjigama sa takvom sadrzinom nije odusevljavao). E sad da ne pricam bas celu istoriju :smeh: tek nekim tokom stvari sam ja osvanula jednog jutra u atipicnom odnosu koji ukljucuje i veze sa drugim ljudima i njihovu mogucnost. Neko vreme mi se cinilo da sam uskocila u neki film koji sam gledala :lol: I povremeno me je hvatala ceznja za klasicnim zivotom. Ali kako vreme odmice sve mi se vise cini da je to bilo samo navika, ono nauceno, a da meni ovaj stepen slobode i ova vrsta odnosa odgovara... tako da sto se mene tice ce trajati...
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Glasao bih za onu opciju br. 5 koju je stavila Hlea.
Dogovor kucu gradi. Dok svako zna za svakoga, dok se ne igra na parove razbrojs - prvi, drugi, treci. Ma milina jedna.
Naravno da sam savrseno funkcionisao i u odnosima 1:1 gde u tom trenu nista nije falilo, mada je i to glupa konstrukcija. Ne mora nista da fali, jednostavno osecas to sto osecas - samo puta 2 :)
I sta je tu cudno - svaka osoba ti pruza nesto drugacije, nosi drugu energiju, raspolaze drugim emocionalnim sklopom i u drugarskom odnosu. S jednim mozes da se smejes kao ni sa jednim drugim, s drugim mozes da se mazis kao ni sa kim drugim, treci je tu za nesto sasvim trece. Zasto onda tako ne bi moglo biti i u ljubavnom odnosu?

I samo jos da citiram ovo genijalno pitanje na koje jos nismo dobili odgovor:
Originally posted by ns.happy
Nije tačno da se dešavaju samo jednom u životu,prvi primjer za to sam ja a to može potvrditi puno "starijih" osoba koje su stigle to "postići"
pa koja je onda poenta monogamije? sta bi bilo da si ti sve svoje ljubavi srela u isto vreme?
By Snow_Crystal
1.
To je jedina opcija moguca kod mene,sve drugo NE DOLAZI U OBZIR...:sw:
Korisnikov avatar
By Zibro
ha ha h ja se mogu podvesti pod one koji bezuspesno pokusavaju da pobegnu iz kateorije 1 ,
pokusavam da sebi omogucim najveci moguci stepen slobode ,
stavljam se be na iskusenja ,
upoznajem nove ljude ,
flertujem,
putujem i ponekad sam i po nekoliko meseci odvojen od partnera
I mogu vam reci da je sjajan osecaj kada posle svega toga sam shvatim da sam bez ikakvih posledica mogao da budem sa jako mnogo ljudi ali da sam svesno i slobodno odabrao da budem samo sa ovim mojim jednim
i to ne zato sto osecam moralnu stegu ili potrebu da budem veran nego zato sto jos uvek osecam njega kao nekog ko mi pruza sve sto mi treba ( ili barem ono najvaznije ) i ko se ne moze uporediti niti zameniti ljudima koje sam imao prilike da upoznam do sada.
Korisnikov avatar
By Modesty
hvala vam što ste nastavili da pišete na ovoj temi i ispričavam se za sve ,meni nedolično što napisah u momentima isprovociranosti.

Dogovor kuću gradi je divna i realistična rečenica ako smo sa osobom koja je slična nama,tj. ako ima iste stavove i potrebe.

ja ne mogu,pa ne mogu,posesivna sam,ljubomorna sam i odgovaraju mi smo iste osobe......u vezi sam i jako smo udaljene ali nam je naša ljubav važnija od seksa kojoi nam je zbog gore navedenog često uskraćen....
Naravno da nema pravila i jedino što ja zastupam je da bude što manje povrijeđenih.

ja živim za ljubav,uzvraćenu i vjernu i kad bih se odrekla tog sna,odrekla bih se onoga što me ispunjava i čni sretnom.

već dva puta ste me pitali,šta da sam srela sve te ljubavi u isto vrijeme...nemoguće je odgovoriti na to pitanje...desilo bi se već nešto...tko zna ali sigurno se nebih zaljubila u obje u isto vrijeme...možda bi mi obje u početku bile draga,ali onda bih postavila neke parametre i prioritete i tako izabrala.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Zibro
ha ha h ja se mogu podvesti pod one koji bezuspesno pokusavaju da pobegnu iz kateorije 1 ,
upoznajem nove ljude ,
flertujem,
I mogu vam reci da je sjajan osecaj kada posle svega toga sam shvatim da sam bez ikakvih posledica mogao da budem sa jako mnogo ljudi ali da sam svesno i slobodno odabrao da budem samo sa ovim mojim jednim
i to ne zato sto osecam moralnu stegu ili potrebu da budem veran nego zato sto jos uvek osecam njega kao nekog ko mi pruza sve sto mi treba ( ili barem ono najvaznije ) i ko se ne moze uporediti niti zameniti ljudima koje sam imao prilike da upoznam do sada.
Of course, meni je to preduslov monogamije. Nisam ja monogamna zato sto me se puskom tera, nego sto hocu. A ne ulazim u vezu ako nisam sigurna da u toj vezi mogu da se potpuno ostvarim. (Dobro, de, osim ako se zajebem, ali to u principu traje do mesec dana, pa ne berem brigu).
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by m..
Originally posted by Zibro
upoznajem nove ljude ,
flertujem,
Of course, meni je to preduslov monogamije. Nisam ja monogamna zato sto me se puskom tera, nego sto hocu. A ne ulazim u vezu ako nisam sigurna da u toj vezi mogu da se potpuno ostvarim. (Dobro, de, osim ako se zajebem, ali to u principu traje do mesec dana, pa ne berem brigu).
baš si lijepo i transparentno izrazila svoje najdublja uvjerenja i stav.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
sad sam se setila one jedne epizode "sex and the city" kad pricaju o monogamiji, i kad jedna cica kaze - monogamija je super, ne moras da brijes noge non-stop

:lol:

monogamija u biti nije losa zamisao, ali je cinjenica da se ljudi menjaju

i to nekad ne bas u smeru koji je dobar za drugu stranu

a ne mozes da utices na tu njihovu promenu

primer:

dve osobe su u sjajnoj vezi, sve je super, slazu se u potpunosti

postepeno, osoba A iz nekih razloga dolazi do stanja potpune nezainteresovanosti za sex
i bilo koji oblik fizickog kontakta

sve drugo je i dalje sjajno

sta osoba B treba da radi u tom slucaju?
ostane monogamna i cezne za sexom?

Mars je to jako lepo objasnio.

Oni koji su imali srecu da upoznaju i budu u vezi sa osobom sa kojom imaju all in one,
imali su jednostavno vise srece.

Oni drugi ce to resiti na sasvim logican nacin.

I ne smatram da je bilo ko tu pametniji, moralniji, bolji........

Jednostavno se kockice nekad sloze na jedan, a nekad na drugi nacin.

That's it.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!