Moraš hitno prekinuti tu stvar budući da posledice svega toga već debelo psihički osećaš i sada se radi o tome da ih preveniraš koliko je moguće. Svo to iskustvo može te psihički razlabaviti na duži rok i to može biti trauma koju ćeš dosta dugo vući, dalje narušiti tvoje poverenje u ljude, ljubav i mogućnost neke buduće ljubavne veze. Potkrepiću ovo komentarima onoga što si rekao. Naročito važne delove ću boldovati.
Savet koji tražiš : Prekinuti na što jednostavniji način. Ne treba da misliš da ti je za taj potez potrebna tona objašnjenja. Kažem, što jednostavnije. Ti sad moraš potpuno da se distanciraš od njega za neko (duže) vreme. Bilo bi dobro da mu što uljudnije, bez srdžbe, kažeš da vaš odnos ne vidiš kao ljubavni, da u tom modusu u kome ste bili ne možeš da funkcionišeš a da zbog prirode svoje emotivne uključenosti u sve to moraš potpuno da prekineš odnos na neko vreme da bi nakon toga na nekim drugim osnovama izgradili prijateljski odnos. Smatram da ne možeš sada s njim da uđeš u normalan, neutralan prijateljski odnos, da bi to bilo mrcvarenje za tebe. Što manje rasprava! Imaš posla sa demagogom koji zna tvoje slabe tačke i koji će svaku tvoju primedbu preobratiti u svoju korist a ti ćeš nastaviti da patiš u svemu tome. Pri tome, moraš biti svestan da ćeš kada prekineš tu priču sve to jedno vreme "iskijavati". Nakon tog raskida sledi ti jedan teži period ali ja te ohrabrujem da se osmeliš na tako nešto. Taj period jake utučenosti nakon raskida će potrajati ali biće mnogo bolnije i sa mnogo težim posledicama ako u odnosu u kome si ostaneš. To je produžavanje agonije nakon koje opet sledi agonija kada usledi prekid koji je neminovan. Olakšaj sebi stvar! Jasno mi je da ti to nije lako, ali to je jedino rešenje pa te ohrabrujem da tako i odlučiš.
Originally posted by XanaX
Nije se on prodao, ja sam se prodao, sve svoje emocije, dao sam mu sve, samo zato da ne bih bio sam , za njegovu mladenačku luckavost (ipak sam 32 y.o.)
ja sam cijelo vrijeme sumnjao, ali očigledno sam debelo naivan jer na ovako nešto još nikad nisam naletio.
I jedno i drugo što sam boldovao su tvoje slabosti koje je uočio, s tim što je samoća stanje koje ćeš naučiti da prevladavaš, da bi se osećao ispunjeno i kada nemaš nikoga i da to tvoje svojstvo ne bi više bilo predmet nečije emotivne ucene.
A, naivnost ti je vrlina.
u početku sam mislio da sam se zaljubio. bilo mi ga je strašno žao, i sad shvaćam, možda (ljutnja me je prošla) da mi ga je još uvijek žao i da sam nesretan zbog njega.
Pa to jeste, čini mi se, "zaljubljenost na prvi pogled" ali to jako malo znači; kasnije tek dolazi prava ljubav ako se oba partnera trude. On jeste za žaljenje u jednom ljudskom smislu i treba mu pomoć koji mu ti ne možeš pružiti upravo zbog načina svoje emotivne upletenosti u priču. Da je vaš ljubavni odnos bio simetričan to bi za tebe isto bila teža pozicija ali sa mnogo boljim perspektivama i izgledima da mu stvarno pomogneš.
- ja nekako držim, kad ti netko uđe u život, i ako ima problema, da mu trebaš pomoći . pustio sam ga da se naspava i sljedećeg dana počeo "otkrivati čari" spozoriranja...
ja sam, nažalost uvijek takav - ne mogu odoljeti kad mi netko, ispriča sve tako i traži pomoć. Ali, ipak mislim da je ovo prešlo granice.
De facto to je jedan odnos iskorišćavanja a svaki takav odnos kad tad pređe granice. U tom smislu tvoj altruizam je tretiran kao slabost.
I da bit ću snob, priznajem; na kraju se svelo da sam slušao nekakve čudne pjesmuljke od njega od pjevača za koje nikad nisam čuo, gledao Red Carpet (po prvi puta gledao tv , valjda u god. dana) zbog njega...
ne znam, vjerovao sam da će se sve to ispraviti i nije on loš dečko, ali... odem u grad i (opet, snobovski mod) pričam s frendom o indie grupama, zagreb gueer predstavama, raspravljamo o politici, o referendumu u Kaliforniji... i onda se vratim doma, a ovaj mali vrti neke festivalske ('rvacke) naravno pjesme...
Potrebna je duhovna sličnost u partnerstvu. No, ne mora da bude presudno; mislim da to što navodiš sve ne bi bilo problem da je postojao simetričan ljubavni odnos jer bi i prilagođavanje bilo uzajamno pa bi i on možda bio motivisan da se bavi tvojim interesovanjima umesto što si samo ti slušao "rvacke" pesme.
i, valjda zaista nisam parvi "sponzor" jer sam toliko često odbijao seks - želio sam se prvo emocionalno vezatti (bolje da nisam) , no na kraju smo ipak krenuli i - ah, sex je sex, pogotovo sa zgodnim dečkom tako divnog lica,no nisam osjetio ono pravo... tako da me uveo iu dilemu hoću li ikada uopće moći potpuno uživati u seksu.
Upravo ovo je urgentni razlog zašto moraš prekinuti taj odnos. Ne dozvoli sebi da to u šta suštinski veruješ bude takvom jednom pričom dalje narušeno ili potpuno uništeno. Ovo se zaista tiče tvog duševnog zdravlja!
U svakom slučaju, vrlo dobra škola i hvala na savjetima, ljudi. Ostala mu je torba i pogledao sam (eto, jesam, što sad) - žilet i Maverick after shave...
Nagore je to što ne znam kako da mu kažem jer on će i dalje tražititi - ma prijateljstvo, ma poznanstvo, ma da samo prespava katkad kad mu promakne bus ...
Ponavljam, ovo je vrlo važan deo saveta koji sam ti dao. Mislim da je jedino ispravan radikalan prekid. Sve drugo je nastavak mrcvarenja za tebe u ma kojoj formi se nastavilo. Trebalo bi da mu kažeš, uljudno, da jedno vreme ne možeš uopšte da se viđaš i kontaktiraš sa njim. To jedno vreme je, po meni, minimum nekoliko meseci.
sad, kad znam da je sve gotovo, tj. da slijedi finale, ne znam što mi je činiti, ne znam kako odbiti ljude, kako reći ne;čim posumnjam da govori iz srca i istinu, u meni odmah nekakva empatija i mislim si - propovjedaš o moralnosti, etici, pomaganju; a u praksi si bjednikkoji zatvara vrata drugome pred nosom.
Naveo te je ciljano na tu matricu razmišljanja i upravo zato što si emotivno upleten u priču teško ti je da rasuđuješ kako treba. Radi se o instrumentalizaciji tvojih osećanja; deo odnosa iskorišćavanja.
ne znam zaista,on je stalno govorio o ljubavi, govorio je kako mu je prekrasno naći nekoga tko da ga ne poševi odmah i tko ga ne tjera van u grad svake noći i "pokazuje" kao trofej....
ali, bojim se da smo ipak dva razl. svijeta. Ja sam završio u minusu na skoro svim karticama zbog njega, nisam ni sam znao zašto to činim. Vjerovatno ljubav, ali prije neka zaljubljenost... Ja bih mu pomogao, kolikko mogu, ali i ja sam zapetljan u svakakve kombinacije i nisam sasvim samostalan.
Ako mu dozvoliš da ti i dalje priča o ljubavi, tj. nastaviš tu priču sa njim, zaista postoji opasnost da ne budeš sposoban više ni za kakvu ljubav.
Oko pomaganja, učinio si koliko si mogao. Nemaš se tu zbog čega loše osećati. Savetovao bih te da mu nikako ne prebacuješ za one troškove koje si do sada s njim imao. To si dao široka srca ali moraš staviti tačku.
Originally posted by XanaX I ovo "ne miriše 100%" je najgore. Što ako se usprkos svemu na, neki, sebi svojstveni način , zaljubio u mene...
Nemoj se zavaravati.
Osim toga, povrijdio me je, iako vjerojatno u afektu kad je spomenuo moju "čifutsku krv" pa sam ja , jeli, škrt i bezobziran. ...
A znaš zašto mislim da te je uvredila ta izjava o "čifutskoj krvi"? Ne zato što je povredio tvoja nacionalna osećanja, već što si u tom primeru, bolje nego u bilo kom drugom, nasliutio koliko te ne voli.
Uh, nemoj samo i to; moram ga promijeniti... Skinuo sam se s alprazolazam pri 3 i pol mjeseca... Užas. I naravno, nedostaje mi svaki dan. Sad kad sve zbrojim, gotenyu, ja sam u dubokom shitu i s njim, i sedativima i svim sranjima. Predodređen da si uništim život, pogotovo ako nastavim ovako... Majke mi, sve crno oko mene
Kao što sam rekao ranije; ovde se radi o tvom duševnom zdravlju.
Ali te njegove jebeno lijepe oči i nos, malo jači, kakav volim, i kako je poželjno (ok, ispravno rečeno: izvježbano) sve to radio...
Pokazalo se da je lepota nosa i očiju u ovom slučaju bila jedino valjana da se od toga napravi kres šema.
Ok, probat ću naučiti živjti sam. A baš kad se pojavio , pomislio sam ono: „ljubav dođe kad najmanje misliš na nju“.
I to je često tačno. Ali to je samo početak posle koga treba da usledi
obostrano ulaganje u ljubavni odnos.
Originally posted by XanaXMeni te 32 god. Predstavljaju veliki problem. Gledam facu u ogledalu i shvaćam da sam „odrastao“. A u mislima, nisam. Sve neke neizživljene želje i sl.
Čini mi se da je i ovaj tvoj osećaj glede uzrasne dobi upotrebio u svoju korist. Naravno da osećaj nije ispravan i da na svaki način smanjuješ svoju samoprocenu zbog stanja u kome se nalaziš.
Dakle, savetovao sam ti radikalni raskid i znam da ti to neće biti lako. Sledi ti jedan teži period nakon toga ali preživećeš. Kako god bilo teško, učini to jer će biti i puno teže ako nastaviš da razvlačiš taj odnos.
Sve najbolje!