Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi

idem u subotu da mi se Gorica potpiše na moj primerak knjihe "Priči nikad kraja" i da je konačno upoznam :)
Ljudi iz izdavačke kuće "Ukronija" su kontaktirali GSA sa željom da obavestimo naše članove, prijatelje, partnere, poznanike o knjigama koje su objavili a da se mogu ticati LGBT populacije u Srbiji.

Na štandovima "Ukronije" možete naći sledeće naslove:

1. Đovanijeva soba (autor Džejms Boldvin)
2. Dnevnik lopova (autor Žak Žene)
3. Koža (autor Kurcio Malaparte)
4. Bilitisine pesme (autor Pjer Luis) - ode lezbejstvu
5. Dendizam i dekadencija (autor Barbe d'Orviji)
6. Mišima - zivot bez kompromisa (autor Džon Nejten) - o životu poslednjeg gej samuraja.

Štandovi "Ukronije" nalaze se u prstenu hale I i na galeriji hale I Beogradskog sajma.
By Ulix
Originally posted by Delete
Originally posted by Ulix
Cujem iz poverljivih izvora da su se potrudili da ove godine svaka knjiga bude placena. :blush:
Podeli sa nama sta znas o tome :)
Bice, navodno, dvestotinak ljudi iz obezbedjenja u civilu koji ce da love lopove. :pop:
Korisnikov avatar
By Delete
Bice, navodno, dvestotinak ljudi iz obezbedjenja u civilu koji ce da love lopove. :pop:
Eh,mora da nisu culi da i u kradji knjiga na sajmu postoji organizovani kriminal :lol:
By Ulix
Originally posted by Delete
Eh,mora da nisu culi da i u kradji knjiga na sajmu postoji organizovani kriminal :lol:
Ovo je i za mene vest. Ja sam mala riba u tom moru plavom. :lol:
Korisnikov avatar
By Delete
Pre 3 godine (kad sam jos bila mlada i naivna) sam prisustvovala kako standu prilaze 3 tipa, jedan je uzeo da lista jednu, drugi dve knjige, a treci je imao ranac...i kao listaju knjige i komentarisu. Na kraju je taj jedan placao jednu knjigu, dok su ova 2 u ranac strpala ostale 2 knjige i dali mu isti da i on stavi kupljenu knjigu unutra. Eh...to je bio period kad mi se cinila kao dobra ideja da svaka knjiga ima onu nalepnicu sa cipom kao u biblioteci, pa da pisti kad hoce neko da izadje sa takvom knjigom.
Korisnikov avatar
By colorado
Ja idem u petak s kolektivom. Hocu da kupim neke udzbenike za samoucenje nemackog.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by biotherm
Poceo je Sajam knjiga, Japan je gost... Bio sam na njihovom standu, i ima nekih zanimljivih knjiga, ali nazalost, ne mogu se kupiti - a da ne govorim o mogucnosti kupnje kod nas... Cena ulaznice je 220 din, nije bas jeftino, mozete kupiti pola knjige... Bilo bi lepo da svakom posetiocu poklone po jednu knjigu u znak paznje sto su odvojili vreme za posetu sajmu :)

Knjiga ima dosta... Jeste li bili?
Kupio sam 5 knjiga, :) . Jeste li sta kupili?

Uzivajte na Sajmu!
Dakle, ulaznice su cepali na ulazu u Halu a ne dole kod kapije. Nisam bio na japanskom štandu jer su tamo bila razna gospoda koja su pravila gužvu.
Kupio sam četiri knjige i usput dobio i kilo-dva raznih dodatnih materijala, npr. podmetače za čaše, jednu hemijsku, držače strana za knjige, kataloge, raspored časova, sutrašnji Danas, ma svašta. Devojčice iz Zavoda za izdavanje udžbenika su mi naprimer napunile kesu svim i svačim iako ništa nisam kupio kod njih.
Korisnikov avatar
By jukie
Na nekim štandovima može (čak i na nekim malim na "prstenu" gore na spratu, jer sam video veliki znak sa navedenim karticama koje primaju; definitivno DA kod IPSa i Platoa) a na nekim ne može. Ja sam sve kupio u kešu.

Ako misliš na Zavod za udžbenike, ne znam, ja mislim da njihov štand nije prodajni nego samo da vidiš šta postoji, bar je tako ranije bilo, ja sam samo malo gledao ovaj novi Zavodov udžbenik za biologiju za šesti razred.

A što ne idete u četvrtak kada je školski dan i za ekskurzije je povlašćena cena ako se unapred prijavite?
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ja idem sutra (tj danas posto je prosla ponoc) posto kasnije verujem da necu stici...
Korisnikov avatar
By Momo
Ja sam bio danas :)

ja i zena kupili Arnesonovu Istoriju modrene umetnosti koja je bila na snizenju.

Pesou, neke feministicke knjige i brojeve Talicnog Toma koji mi nedostaju :D
By жњ
pojede mi post...

rekoh svasta...

sve u svemu, na sajam treba ici prvog dana. najmanja je guzva i najugodnije se moze razgledati.

napisala sam i sta sam kupila i utiske, ali.... ne da mi se pisati iznova :vatroslava:

ionako cu opet ici opet prekosutra
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by KiWi

idem u subotu da mi se Gorica potpiše na moj primerak knjihe "Priči nikad kraja" i da je konačno upoznam :)
Srećniče.

Ja bih se doduše bačio na Dragančeta.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by жњ
pojede mi post...

rekoh svasta...

sve u svemu, na sajam treba ici prvog dana. najmanja je guzva i najugodnije se moze razgledati.

napisala sam i sta sam kupila i utiske, ali.... ne da mi se pisati iznova :vatroslava:

ionako cu opet ici opet prekosutra
Da, ali ja mislim da sto sajam vise odmice, cene knjiga su nize.

Ja u svakom slucaju uvek idem pri kraju...

Jos nisam ni uzela od sekretarice na faxu koja mi je obavezna literatura, pa treba da je popisem. Ja samo pruzim moj spisak, pitam imaju li sta od toga i idem dalje... Mada prosle godine je bila ali neverovatna guzva, uopste mi se ne ide kad pomislim na to... Ali kupila sam knjige koje su mi bile vrlo korisne za ispite koje sam dala u medjuvremenu, nije rec samo o ceni, nego sto su to neke retkosti, stare knjige davno zaboravljene, koje ne znam gde bih ovako nasla, tj nigde ih ne bi ni nasla... Tako da moram da se nekako nateram :sigh:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Mars

Srećniče.

Ja bih se doduše bačio na Dragančeta.

... pa dođi i ti :) u subotu potpisuju knjige ona i Jelica, ali ne znam tačno kad (saznaću)
Korisnikov avatar
By Mars
Proveri da li je baš u subotu!
Mislim da sam nešto čuo da je sreda ili četvrtak.

Ne smem da dodjem, kažem ti - baciću se na čoveka tamo, skandal će da ispadne...Kad ne umem da se iskontrolišem, mora tako.

Edit: evo, sad tako lupa da ja nemam reči... Milku Canić skidaju.
Korisnikov avatar
By KiWi

proveriću ... slušam ih svako jutro ... juče su rekli da je u subotu ... ali govoriće o tome cele nedelje, tako da ću uraditi update ovde, ne da brineš!
Korisnikov avatar
By KiWi

obećavam da ću se slikati sa njima!
By Shoplifter
Da li neko može da mi kaže koliki su u proseku popusti na sajmu?
10%?
20%?

Na sajmove ne idem, drmne me klaustrofobija. Knjige kupujem u naletu inspiracije, u toku nesajamske godine.
Korisnikov avatar
By jukie
Zavisi od štanda do štanda. Npr. Kreativni centar je valjda imao 30 odsto popust, ili tako nešto. Knjigu koja košta 720? sam platio 500 dinara. Drugu knjigu sam kupio na drugom štandu kao "oštećenu" pa je imala 50 odsto popust. Kod malih hrvatskih kuvara je stajao natpis "samo 100 dinara svaki" a koliki je to popust ne znam. Mamut po običaju nije imao popust u odnosu na gradsku knjižaru, u Platou je cena valjda isto bila kao u Plato knjižari tj. skuplja nego u Mamutu*, a u Englishbooku su cene niže nego u Mamutu za iste knjige (ne mnogo)
*npr. one kockaste knjige o kuvanju i hrani u Mamutu koštaju 750 a u Platou preko 1000 (npr. 1350 ili dvaput više nego u Mamutu), ali samo u Platou je postojala ona knjiga koja je mene zanimala.
Korisnikov avatar
By Mars

obećavam da ću se slikati sa njima!
Ok. U subotu su, u pravu si.
Danas (sreda) je Jelena Tinska tamo, pa ako neko želi nešto da joj kaže...

:murkan:
Korisnikov avatar
By Mars
Ideja: na po 10 minuta dolazimo, kupujemo knjigu, i kažemo: "Ne, ne morate da potpisujete. Nestalo je papira u WC-u.Hvala. Dovidjenja." Pa opet. Pa opet.

Oni najodvažniji mogu da iskažu svoje divljenje prema spisateljici i njenoj litaraturi na licu mesta.

I varijacije.

Za nas opravdano odsutne, veza video linkom...

Ideja...ne znam da li ima parova sa decom ovde.... RENTIRAMO neko dete - bratanca, sestričinu i sl. I onda "Evo, mi smo porodično došli da vas upoznamo..."
Korisnikov avatar
By Val
Kad spomenuste sajam...Ovde takodje bio. I niko nam na ulazu nije rekao da se izlozhene knjige placjaju! Tek sinocj na vestima saznah...kada rekoshe da je preko 40000 knjiga ukradeno! Gotovo je sad...
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Mars
Ideja: na po 10 minuta dolazimo, kupujemo knjigu, i kažemo: "Ne, ne morate da potpisujete. Nestalo je papira u WC-u.Hvala. Dovidjenja." Pa opet. Pa opet.

Oni najodvažniji mogu da iskažu svoje divljenje prema spisateljici i njenoj litaraturi na licu mesta.

I varijacije.

Za nas opravdano odsutne, veza video linkom...

Ideja...ne znam da li ima parova sa decom ovde.... RENTIRAMO neko dete - bratanca, sestričinu i sl. I onda "Evo, mi smo porodično došli da vas upoznamo..."
:pucaodsmeha:
Ovo je genijalno, zamisljam kako se Jeca slogirava
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Val
Kad spomenuste sajam...Ovde takodje bio. I niko nam na ulazu nije rekao da se izlozhene knjige placjaju! Tek sinocj na vestima saznah...kada rekoshe da je preko 40000 knjiga ukradeno! Gotovo je sad...
Jedna budala je bila ubedjena da na sajmu NE MOZES da kupis knjige.
Da sajam sluzi da vidis sta od knjiga IMA, PA DA posle kupis u knjizari.

Radi kao novinarka i ubedjena je da sve (o cemu je radila priloge) - zna najbolje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!