Originally posted by Tot
...Moram priznati, u nekim slučajevima, šamarčina je najbolje lekovito sredstvo.
Zdrava mi bila!...
Samarcina je u velikom broju slucajeva kod nas najbolje lekovito sredstvo.
Tako se ispostavilo u mojoj kratkoj, ali bogatoj terapeutskoj praksi.
Dodje mi, recimo, nakindjurena dama, obucena kao engleska kraljica, sa bar 1000 evra nakita na sebi i zali mi se na psihicke probleme. Kaze - " Osecam da mi je zivot pust i prazan, u depresiji sam...bla bla bla .. "
Ja je odmah prekinem i dobro je izgrdim :
" Dosadno je tebi, sestro, mnogo ti je dosadno, imas sve pa si pobesnela !
Besnuljo jedna !!!! " A ona me gleda prvo prenerazeno, zatim zabezeknuto, a onda pokajnicki. Shvatila zena da sam u pravu. Onda ti ja njoj iznesem dzak krompira i kazem joj da sve oljusti. I ona ljusti. Posle je posaljem da izriba predsoblje, dam joj prethodno neki radni kombinezon, da ne isprlja damsku toaletu i na kraju je posaljem da izglanca prozore.
Posle tog fizickog posla zena kao da se preporodila. Nisam vise morala nista da joj kazem i savetujem. Shvatila je sama sta joj je ubuduce ciniti u zivotu da predupredi dokonu depresiju. Kod mene na terapiji, dakle, nema izlezavanja na kanabetu i ispovedanja, dok ja mudro klimam glavom i vrtim olovkom, kao kod ovih pomodnih skupih psihoterapeuta. A jak !
Ja sam alternativna, narodna terapeutkinja i kod mene nema dugackih terapija, vec probleme resavam po kratkom, a delotvornom postupku.
Originally posted by Tot
Teka Daco, iskren da budem, očekivao sam da se nakon tvog poslednjeg, javnog i veoma mudrog odgovora, niko više neće usuditi da ti piše. Ali sam ipak utvrdio, na svoju radost, da su ljudi spremni prihvatiti tvoju razboritu reč čak i kada boli! Čitajući poslednji odgovor "nesrećnom" klijentu, mislim da je, kojim slučajem, uživo došao kod tebe po savet, da bi mu pripalia šamarčinu i da bi odleteo na drugi kraj tvoje narodne kancelarije a da bi polse toga morali da ga reanimiraju.
I ja sam bila skepticna prema izgledima da korisnici prihvate moje metode resavanja problema , takodje sam strepela da ce se, posle javno objavljenog ostrog odgovora " Nesrecniku ", ustrucavati da mi pisu.
Ali, ispostavilo se da su ljudi shvatili da je za njih bolje da im saspem u brk golu istinu, ma kakva ona bila, kad ih vec svi ostali u zivotu lazu, nego da ih i ja lazem i mazem kao drugi terapeuti, koji bi samo da im uzmu lovu. Kod mene na terapiji se problemi resavaju stoprocentno, iako nisam uvek najljubaznija prema klijenteli.
( Mnogi klijenti su upravo zbog te preterane ljubaznosti kojom su ih obasipali celog zivota i zavrsili kod mene ! )
Jedino sto se desilo, kazem, je da vrlo mali ( gotovo zanemarljivi ) broj korisnika zeli da im na pisma odgovaram javno, vec traze da, zbog diskrecije, odgovor i resenje problema dobiju od mene na u2u.
Sramezljiv neki narod.