Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By жњ

Slika

Elizabet Bergner (Austrijska glumica)

Elizabet Bergner priča o svojim sećanjima na Garbo

Postoji jedna smešna priča koja se odigrala dan nakon mog dolaska u Holivud. Neko je zvonio na vrata i Paulus ih je otvorio. Na njima je bila Garbo koja je pitala „Gde je ta žena?“. Paulus se zbunio „Još uvek spava“. I onda je otišla.

Jednog dana je poslala Eriha Mariju Remarka kod nas, da nas zamoli da se pridružimo proslavi njenog rođendana. Tamo smo bili samo Paulus, ja, Remark i gospodin Gejlord Hauzer, poznati dijetetičar za koga je bila jako vezana u to vreme. Ali skoro celo veče je provela sedeći pored Paulusa, pevajući mu švedske pesme. Bila je stidljiva u vezi mene, skoro isto koliko sam ja bila u vezi nje. Možda ću vam kasnije ispričati tu priču, o tome kada je Remark jedne večeri došao zajedno sa njom kod nas na večeru.... Posle ove bizarno-holivuske priče, reći ću vam jednu još divniju. Kada je Remark doveo prvi put na večeru kod nas, ne mogu da se tačno setim šta smo jeli, ali se sećam da smo pili „Akvavit“. Rekli smo joj kako su nam se svideli njeni i Stilerovi filmovi i uzvratila nam je sličnim komplimentom na naše filmove i „priznala“ nam da je to razlog zašto nas je potražila čim je čula da smo došli u Holivud.

Želela je da je otpratim do kupatila posle večere. Odvela sam je uz stepenice i otvorila vrata. Odjednom je stavila svoje ruke, doduše, polako ih je spustila na moje grudi i pogledala me vrlo iskreno i smireno. Trebalo mi je nekoliko sekundi da se povratim k sebi. Onda sam je pogledala, i takođe vrlo smireno uzela njene ruke, sklonila ih sa svojih grudi i ostavila je samu u kupatilu. Činjenica da smo obe stajale jedna nasuprot druge, tako smirene, je na mene ostavila najveći utisak. Događaj je na mene ostavio pecat o prijateljstvu, ljubavi i poverenju. Čula sam neke glasine o neograničenoj slobodi koju je praktikovala u životu. I onda sam shvatila, da je bila uzvišena baš onako kao što je i izgledala.

Kada je Greta sišla dole da bi nam se opet pridružila, uključili smo muziku i počeli da plešemo. Ja prva. A onda i ona. Svaka sama za sebe. To je bilo predivno. Remark je takođe pokušao da pleše sam, ali je ubrzo odustao. Previše je popio. Paul (Bergnerkin muž) nije mogao da zapleše, čak ni u pokušaju (prim. Prev. – bili su raaaazvaljeni :D ). Ja sam navikla da plešem sama i uživala sam. I ona je bila totalno ispunjena u tom momentu. To je bilo jedno od mojih najdivnijih holivudskih večeri, ako ne i najdivnije. Paulus se celo veče žalio što nije imao kameru kod sebe da zabeleži taj ples. Nismo se više nikad videle u Holivudu, jer ja i Paulus nismo tamo dugo ostali. Nisam nikad ništa rekla Paulusu o događaju u kupatilu. Želela sam da izbegnem nesporazume.

Garbo shmeker... :radosnice:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
odlicna ti je ova tema...samo tako citam........jos da mogu da klopa kokice na poslu....
By жњ
Originally posted by hlaefdige
odlicna ti je ova tema...samo tako citam........jos da mogu da klopa kokice na poslu....

onda sam srecna sto jos nekog to zanima :D

bice jos... ;)
By жњ
Prica o Greti, Za Ze Gabor

Slika

Oduvek sam Gretu Garbo smatrala vrlo atraktivnom. Prvi put sam Garbo srela u kući Brajana Aherna u Santa Moniki, kada smo Džordž Sander i ja otišli tamo na žurku. Ostali učesnici, Silvija Ešli Gejbl (žena Klarka Gejbla), Dejvid i Žordes Niven, Klifton Veb su već bili tamo kada se Garbo ušunjala u prostoriju. Ona (Garbo) je bila sama i na taj prizor sam zamalo klonula. Džordž Sanders, koji je te večeri bio pravi “Džordž u izdanju“ je zakuvao stvari saopštavajući Greti „Moja žena (Za Za), se opasno loži na Vas.“ Pocrvenela sam kao bulka. Garbo je laskajući odgovorila „Vaša supruga je veoma lepa žena.“ Na kraju večeri Džordž je otpratio Gretu do njenih kola. Po povratku u kuću, podsmešljivo mi je šapnuo „Za Za... ne moraš više biti toliko zaluđena za njom. Poljubio sam je... i mirisala je na jeftin sapun.“

Sledeći put kad sam je srela, bia sam sama na žurci u Brajanovoj kući u 62. Ulici u Nju Jorku. U to vreme, Reks Harison se pojavljivao u predstavi „Moja divna gospođa“ i bio je počasni gost. Garbo je provela najveći deo večeri viseći iza moje glave, sve vreme flertujući samnom. Reks je bio totalno posvećen flertu sa Garbovom, dok je Garbo sve vreme flertovala samnom. Bilo je veoma napeto i malo je falilo da se istopim. Onda je Reks rekao da mora da ide i Garbo mi je rekla „Hajde da donesemo Reksov kaput“. Kaput je bio punih džepova, toliko pretrpan vitaminima i raznoraznim tabletama da smo ga jedva donele. Kada smo ga predale, Reks je otišao, a Greta me pitala da li želim da li me odveze kući. Rekla sam DA, ali sam se... iskreno - plašila! Otišli smo do mog hotela (Savoy Plaze) i za momenat mi se učinilo kao da ću pozvati Gretu unutra. Onda me ona upitala „Dušo, da li bi htela da odemo do mog stana?“. Bila sam paralisana. Onda me poljubila... u usta. I nisam mogla sebi nikako pomoći nego sam joj uzvratila poljupcem.... delovala mi je toliko snažno i... prelepo! Nikad nisam imala lezbejskih sklonosti, ali da sam ih ikad imala, žena mog života bi definitivno bila... Greta Garbo.

:drama:
By жњ
eto...

svidi mi se jedna godisnje i ispostavi se da nije medju zivima... bem ti zivot!! :pljuje:

:cupakosu:
Korisnikov avatar
By m..
Ajd josh. Jebote, sledeci put te castim picem, za prevode. Vidis onomad se ne setih.
By жњ
Originally posted by m..
Ajd josh. Jebote, sledeci put te castim picem, za prevode. Vidis onomad se ne setih.

drago mi je da ti se svidelo :meda:

:kiss:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by жњ
eto...

svidi mi se jedna godisnje i ispostavi se da nije medju zivima... bem ti zivot!! :pljuje:

:cupakosu:

hmmmm....misterija Transmutabilnog se nastavlja....

hvala na tekstovima
Korisnikov avatar
By m..
:pucaodsmeha: Transmutabilni, lol, lol, kud me podseti.
Ajd malo o Marlene, leba ti. I sledeci put javi da ides na zurku a ne da dozivim predinfarktno stanje nakon 4 sata partijanja kad te nadjem tu negde.
Korisnikov avatar
By Galateja
Meni se ova tema baš sviđa. :)

Marlen Ditrih i Mercedes mi se ne dopadaju, ali Greta mi je izuzetno privlačna.
Korisnikov avatar
By Galateja
Ja sam kupila knjigu u izdanju Novosti o gej i lezbo parovima. I strašno sam se razočarala kako je tabloidni pristup autor imao.

Žnj, najiskrenije, mislim da bi bio pun pogodak da od ovih prevoda prirediš Gretinu biografiju sve sa pismima. Bar ovo do sad što si priložila je veoma zanimljivo.
By жњ
sta ce lindzi lohan u ovoj temi? :lol:
By Garbo
Ubedljivo najintrigantnije doba Hollywood-a kad su u pitanju zene.
By Garbo
Originally posted by Tresh-grl
Slika

:love:
Lindsay Lohan...pa sta trazi ovde???:pucaodsmeha:
By Garbo
Originally posted by Galateja
Traži Gretu. :lol:
Hm...
Kad joj vidim zenu, nisam sigurna da trazi Gretu.
By жњ
hmmm... forumasica sa gretinim avatarom???? ovo postaje zanimljivo :love:

o sudbino, gde me bacas :drama:
By Garbo
Originally posted by жњ
Dietrichova...mmmm!
By жњ
Originally posted by Garbo
Originally posted by жњ
Dietrichova...mmmm!

promenila si i nick?

pa ti si resila da me zavedes!!!
By жњ
Originally posted by Tresh-grl
pa ona je iz holivuda

i sa planete zemlje.. kao i milijardu i po` kineza koji imaju veze sa b/w holivudom poput nje :blenta:
Korisnikov avatar
By Kittrie
ondaK promeniti naZIv teme u "glamour L... of OLD Hollywood"

..jer lindasY jeste iz holivuda, leZbejka je i GLamurozna- hence she in The discussion.
:volinevoli:
By Garbo
Originally posted by Kittrie
ondaK promeniti naZIv teme u "glamour L... of OLD Hollywood"

..jer lindasY jeste iz holivuda, leZbejka je i GLamurozna- hence she in The discussion.
:volinevoli:
Mislim da josh iz prvih postova bilo je vishe nego jasno da je rech o Hollywood-u iz vremena Garbove i Dietrichove. Zlatnog doba Hollywood-a ili sa ove vremenske distance i pravog Hollywood-a, sa kojim Lohanova i likove slichne njoj nazalost nemaju nishta zajednickog.
Glamur najmanje. A o lepoti i glumi ni govora.
By жњ
''

valjalo bi se infiltrirati u to MGM-ovo skladiste. ionako su bankrotirali. nije mi dobro kad pomislim koliko jos tu ima nemontiranog materijala...
By Garbo
Ja ih obe volim! Ali na razliciti nacin. Sebe vise volim da dovlacim u neku paralelu sa Ditrihovom koju idoliziram i koja mi vise odgovara po temperamentu i ulogama... Dok Gretu vise dozivljavam kao objekat pozude - kod nje mi je jednostavno sve idealno, od izgleda... do te stidljivosti, povucenosti i misterioznosti... Po meni - savrsena zena!! :sigh: :drama
:love: :love: :love:
E vidish...kod mene je stvar obrnuta.
Garbova mi vishe odgovara po temperamentu...dok Dietrichovu dozivljavam kao objekat pozude.
By Garbo
Originally posted by жњ
Kao sto sam vec rekla, njih dve su cak i bile zajedno :fuckbed: (joj ne smem da razmisljam o tome u ove kasne sate!! :vruce: )
:drama:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!