Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Deksi
Ovu temu sam otvorio povodom mog zavrsetka rehabilitacionog programa u trajanju od 3 meseca.
Znaci skoro 4meseca straight edge zivljenja i apstiniranja.
Potpuna promena drustva i mesta u kojim se krecem,eliminisanje dzanki prijatelja iz zivota i ostalih koji nikad nisu ni bili prijatelji.
Po zavrsetku programa tj. redovnih odlazaka kod psihologa,psihijatara,hipnoticara,nutricioniste unutar te privatne klinike, vracanje medju ljude i spoljasnji svet je bio potpuno drugaciji nego sto sam zamisljao.
Sam zivot u treznom stanju je mnogo drugaciji od onog kog sam vodio pre rehabilitacije.
Secam se mog prvog izlaska u grad nakon izolacije od mesec dana,idem i po prvi put nakon toliko vremena osecam svoje noge i umor.

Vracanje u neki vid normalnog zivota me ostavio u potpunoj konfuziji i konstantnom osecaju straha.
Znajuci da i tu moram da sprovedem drasticne promene u vidu izbegavanja bilo kakvog vida komunikacije u mom starom dzanki drustvu i bilo kojem drugom gde je koriscenje psihoaktivnih supstanci zajednicka rekreacija.
Ali isto tako vracanje u svoje drustvo koje nije bilo u tom fazonu me cesto dovelo u situaciju da me vide onakvog kakav sam bio pre.
Malo njih je imalo dovoljno ozbiljnosti i empatije da razume i uvidi neke stvari tako da sam se jednostavno pronasao potpuno izolovan nakon svega.

Samim tim sto sam se toliko promenio,imao toliko vremena za razmisljanje i prilike da rascistim stvari sam sa sobom uz ili bez necije pomoci, shvatio sam koliko sam napredovao u odnosu na ljude koju su me okruzivali.

S mnogima vise ne mogu da idem ukorak tj. ne mogu da me prate u nekim stvarima i jednostavno sam se udaljio od njih.

Zadrzao sam par starih prijatelja,imam nekoliko novih koje sam upoznao preko decka i to je to.
Izlasci mi se svode na poneka kafenisanja u gradu,sedeljke i ponekad neku zurku s tim odabranim drustvom, sto se mnogo razlikuje od mog dozivljaja provoda nekad.

Cesto nemam potrebu za vidjanjem ni sa kim jer mi je tesko da u toku dana sebe istrpim a kamoli druge.

Naucio sam da osluskujem sebe i svoje potrebe ali opet za sve ostalo mi fali motivacija koju sam ranije pronalazio u gudri.
Tek sad shvatam koliko je ona nadjacala sve ostale aktivnosti u kojima sam ranije uzivao.

Sad usledjuje takozvani period adaptacije na normalan zivot i vracanje u neku svakodnevnicu sto je najteze kako kazu terapeuti na onoj klinici gde sam bio.
Tek sad uvidjam koliko je....tesko ne oslanjati se ni na sta vec biti sam sebi oslonac u svemu.
Korisnikov avatar
By Rei
Bash lepo iznenadjenje. :)
Srecno, momak. :peva:
Korisnikov avatar
By ns.happy
bravo i bravo :up:
sad samo da malo nabacis mesa na te kosti i :love:
ljubav je tu dosta odradila, zar ne?
By Swanheart
stvarno mi je drago sto si se izvukai iz svih tih sr#nja
Korisnikov avatar
By IriS
bravo mališa! samo napred. :)
Korisnikov avatar
By colorado
Ne mogu da kazem "cestitam".. jos je rano.. ali, super si poceo, i samo tako nastavi! :)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
bravo!

sto se tice ovog perioda adaptacije, samo je bitno da sledis sve one postupke u resavanju krize.

:kiss:
Korisnikov avatar
By TheDutchess
Nemoj da ti je zao ljudi koje si ostavio za sobom,kao sto kazes ti si se menjao i napredovao a oni su ostajali isti i tapkaju u mestu.
Nemoj da forsiras sebe,vec ces sam uocavati vremenom sta ti odgovara i koji ljudi ti odgovaraju.

Ponosna sam na tebe deksice,sad kad si skoro resio taj jedan konkretan i opipljiv problem koji si imao toliko se izdizes iznad tih ljudi koji su te okruzivali.

Korisnikov avatar
By Dina
Ja ne mogu da ti kazem nesto pametno jer na tom putu nisam bila... ali ti saljem podrsku, nadam se da ces istrajati u novom nacinu zivota :fige:
Korisnikov avatar
By Sanguine

Sam znas koliko imas potencijala i koliko se razlikujes i izdizes ne samo od te ex. dzanki ekipe nego i generalno ljudi koji te okruzuju.
Sam sebi mozes biti najbolja podrska i prijatelj,znas i sam da sam davno prolazio kroz slicno kao i ti.
A ja sam uvek tu da te poguram ako zakocish negde ;)
Korisnikov avatar
By svejedno
Prvo, svaka cast indeed. :)

..

Drugo:
Originally posted by Deksi
Sad usledjuje takozvani period adaptacije na normalan zivot i vracanje u neku svakodnevnicu sto je najteze kako kazu terapeuti na onoj klinici gde sam bio.
Tek sad uvidjam koliko je....tesko ne oslanjati se ni na sta vec biti sam sebi oslonac u svemu.

Ovo je istina. Mislim, da tek dolazi najtezi deo.

Medjutim, to nije tragicno.. ..tesko jeste.

..

Zelim reci - ovaj deo, sada & narednih par meseci predstavlja skidanje.

Toga moras biti svestan.

..

Ne znam da li znas scenu iz Trejnspotinga kada glavni lik, strejt, sedi u nekom klubu sa svojom porodicom, on se ne pomera, a oko njega idu ljudi u troduploj brzini.

Cesto ces se tako osecati.

..

Mozes i da dobijes osecaj superiornosti u odnosu na druge, ali to je lazan osecaj.

Svakako jesi isao nekom svojom brzinom, verovatno i sazreo malo vise od vrsnjaka, ali sazrece i oni.

Bicete na istom, kada se dovedes u 'normalu'.

..

LM.

Znam mnogo ljudi koji su bili na terapiji, izgurali teraiju..

Znam samo nekoliko koji su se zaista SKINULI sa gudre.

..

Sada ide skidanje.

Oslanjanje na sebe, kao sto si lepo rekao.

pS. Ne zelim da te mracim, znas to, samo.. ..ti pricam iskreno.
Korisnikov avatar
By Deksi
Thanx svima :)

Originally posted by svejedno

Ne znam da li znas scenu iz Trejnspotinga kada glavni lik, strejt, sedi u nekom klubu sa svojom porodicom, on se ne pomera, a oko njega idu ljudi u troduploj brzini.

Cesto ces se tako osecati.

..

Mozes i da dobijes osecaj superiornosti u odnosu na druge, ali to je lazan osecaj.

Da ove dve stavke potpisujem.

Nedostatak motivacije,jebena dosada su konstantni.
Pojavila se praznina koja misli da se savrseno uklapam u nju.

I nakon izolacije,svakodnevnih odlazaka kod shrinkova i kopanja po mojoj svesti, sto me je skoro dovelo do ludila imam osecaj neke superiornosti u vidu na mnoge vrsnjake i ljude s kojima sam blejao.
Ne mogu uopste da se ukljucim vishe u neke spike,zajebancije,gubim smisao za humor itd.
Korisnikov avatar
By pthalo
secam se kada sam se vratila kuci posle nekoliko meseca u bolnici (zbog anoreksije), sve je bilo prevelik i bilo je previse ljudi u ulici, sve je bilo tesko u pocetku. U bolnici bilo je lakse da jedem, ali kod kuce je bilo teze. Tesko je se vratiti na normalnom zivotu posle rehab, posebno u pocetku. Ali proci ce. Naviknes na tome. I bice bolje. Na dobrom putu si. I divim ti se. 4 meseca je odlicno. Nastavi tako, ti to zasluzujes. :kiss:
Korisnikov avatar
By V25
Jako mi je drago što su se konačno dogodile ove bitne i nadasve dobre promene u tvom životu. Iskren da budem nikada mi nije bilo jasno otkud ti u celoj toj džanki priči, ali sada to i nije bitno već tvoj oporavak i uspešno vraćanje svakodnevnici. Isto tako sam u par navrata hteo da razgovaram sa tobom, ali kako baš i nismo bliski pomislio sam da ćeš nešto pogrešno protumačiti i pružiti revolt. Bilo kako bilo, ovo me je jako obradovalo! Samo napred!!!
Korisnikov avatar
By Mahoney
dirljive su sve te poruke iskrene podrske, kojima se pridruzujem, iako te ne poznajem.

ono sto bih rekao jeste da se i sam, iako nemam dodira sa drogama, ponekad osecam onako kako si opisao - nemotivisan, dezorijentisan, usamljen.
ali, tako nam je svima, to moras da znas.

pametno dalje, nadji smisao u necemu (nekome) i hitaj ka tome, eto ti zanimacije :)
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by pthalo
secam se kada sam se vratila kuci posle nekoliko meseca u bolnici (zbog anoreksije), sve je bilo prevelik i bilo je previse ljudi u ulici, sve je bilo tesko u pocetku. U bolnici bilo je lakse da jedem, ali kod kuce je bilo teze. Tesko je se vratiti na normalnom zivotu posle rehab, posebno u pocetku. Ali proci ce. Naviknes na tome. I bice bolje. Na dobrom putu si. I divim ti se. 4 meseca je odlicno. Nastavi tako, ti to zasluzujes. :kiss:
Ja sam bio na vanhospitalnom programu tako da mi je kod kuce najteze padala potpuna izolacija a odlasci tamo su vec bili zaista teski.
Btw i meni su dali dijagnozu anoreksije ali tek kad sam dosao tamo i kad su me izmerili,imao sam 57kg na visinu 183.
Mada meni je najlakse bio taj deo s kilazom,ostalo je islo mnogo teze.

@Beogradjanin - Thanx na podrsci,sto se tice mog nalazenja u tim dzanki krugovima....duga prica.Prerano sam sve zivo probao i poceo da eksperimentisem a kasnije sam bio okruzen krugom ljudi gde je to rekreacija.

@Mahoney i Eifranloo - thanx ;)
By Tresh-grl
Originally posted by Mahoney

ali, tako nam je svima, to moras da znas.

nije ostalim koji se shibaju i dalje.
dzaaankiii pooowweeeer! :happy: :opacupa:
By mikka
nisam previse upucen u temu
ali uvek podrzavam ovakvu borbu
nije pobeda osvojiti najvisi vrh
vec osvojiti sebe
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
:fancyklap:

Sve je pitanje volje.
Pravi ljudi se sa problemima i zivotnim izazovima suocavaju, ne beze od stvarnosti tako sto ce biti high celo vreme.
By fazza
Ne daj se, Deksi!

Shto se tiche kilazhe...nju cesh lako povratiti, usredsredi se na bitnije stvari, od kojih ti zavisi potpuni oporavak. I ja sam imao problema sa kilazhom (na 187 oko 55 kila), al' zbog depresije. :D Sad imam 85, taman. :)

Drzh' se, ne daj se!
By жњ
cestitam deksi.

sad si pravi :kiss:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Da se ne ponavljam sve ono sto sam ti poslala na u2u, samo napred, bice bolje... vec jeste :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!