Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Ljudi iz provincije, narocito, dodju na scenu sa kakvim takvim idealima i prodju kroz "beogradsku skolu". Posle par godina ne mogu ni sami sebe prepoznati, od neznih, emotivnih bica koja veruju u pravu ljubav, postaju cinicni, ogorceni, neki od njih promiskuitetni, vide da od ljubavi nema nista, razocaraju se,opeku ili se povuku ili bace u promet, a neki se od muke odaju alkoholu. Deco, iz provincije, mladji i stariji seniori, pa i ovi juniori, da li je Beograd za vas i vama, tj scena donela vise stete nego koristi, da li osecate da vam cela ta prica ne prija? Mislim da je pitanje jasno, izvolite, vase misljenje :chilling:
Korisnikov avatar
By Stripi
mislim da to nema veze sa bilom kojom drugom školom osim sa životnom.
Svako ima svoj neki put, bez obzira na mjesto u kojem se trenutno nalazi.
By Pending-For-A-Bending
Nema to veze sa provincijom
Mislim da je pederima/lezbejkama u dusi da kad sazru "postanu cinicni, ogorceni, neki od njih promiskuitetni, vide da od ljubavi nema nista, razocaraju se,opeku ili se povuku ili bace u promet, a neki se od muke odaju alkoholu."
Korisnikov avatar
By hlaefdige
mislim da se tu nista ne razlikuje od malih strejtera koji dodju iz provincije u beogradsku skolu.....

...isto mislim da je vrlo tesko da nekoga takvim napravi beograd....mislim da je mozda samo svojom velicinom i mogucnoscu izbora pogodnije tle za razvoj necijeg "potencijala" da postane ovo ili ono...

...ali, on the other hand, ja i ne verujem u "oguglavanja" i u to da se cinikom postaje...kao i da opecena osoba moze da se spreci da pravi , uslovno receno, greske kao ranije...mozda ne identicne...ali...
By Çâðê_DUP
ja sam dozivela u Beogradu neke stvari koje ovde u svom selu (nazalost 4-ti grad po velicini u Srbiji lici na selo) nisam dozivela ikad u zivotu. tako da stojim da veci grad povlaci za sobom odredjene stvari, na koje je mozda naviknutiji peder koji je odrastao vec u velikom gradu, a koje za provincijalca (jao kako mrzim ovu rec, al neka) mogu da znace odredjeni raskorak u nacinu na koji je dotle, u manjem mestu, palanci, funkcionisao.
By Çâðê_DUP
Originally posted by hlaefdige
mislim da se tu nista ne razlikuje od malih strejtera koji dodju iz provincije u beogradsku skolu.....
zaboravljas da strejteri ne moraju da pricaju u siframa.

...ali, on the other hand, ja i ne verujem u "oguglavanja" i u to da se cinikom postaje.
cinik je razocarani idealista. cinik se postaje. naravno, treba biti dovoljno inteligentan da smatras kako sebi mozes da dozvolis luksuz da postanes cinik
Korisnikov avatar
By anche
svetla velegrada umeju da zaslepe one koji ne znaju kada treba staviti tamne naocare :deda:
Korisnikov avatar
By Mahoney
ja sam jos uvek u provinciji, ali sam preko noci postao star, ogorcen, cinican, sklon promiskuitetu i lakim drogama.

sta bi bilo da se odselim u beograd?

:shrug:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ovo me podsetilo na vic o crnogorcu koji je pisao majci o svom studiranju u ns ''ne mogu ti ucit' majko, zanjela me svjetla spjensa'' :roflmao:
mislim da svaki grad pruza dovoljno mogucnosti da se covek potpuno izrazi , pa samim tim, ti cinici i ogorceni ljudi su to u sustini i bili samo su dosli u klimu u kojoj im je pogodovalo da te svoje osobine jasno pokazu... ja sam upoznao toliko divnih osoba u bg i ns, i verujem da su ih upravo mogucnosti koje su im ti gradovi pruzili pomogli da se opuste i budu ono sto jesu - :sunce:
Korisnikov avatar
By svejedno
Evo ja sam odrastao u BGu.. i sad ja odem u New York i mene NY promeni..

..bas zamisljam..

..

M' jok.. ..ako mi neko ponudi lajn koke, na meni ostaje da li cu prihvatiti (npr)

..

Menjamo se u skladu sa sobom, sad, sto je vece mesto toliko mozda pruza vise potencijalnih (dobrih/losih-svejedn) situacija - to samo znaci da pruza vise situacija za tvoju licnost da se iskaze.

..

Zelim reci - ne menjamo se u skladu sa situacijom, menjamo se u skladu sa sobom a zbog situacije.

..

A svet je takav kakav je... ..biti razocaran samo zato sto shvatis da svet nije lepo mesto..

..mislim, jbg.

..

Licno bi' pre to prihvatio & pokusao svoj zivot da ucinim sebi lepim.. ..i nekako bi mi bilo drago sto sam shvatio nesto o svetu..

..

Mada.. ja nisam na 'sceni' ;)
Korisnikov avatar
By jukie
Ne znam kako da politički korektno kažem to što mislim

Evo reći ću uvijeno
u Severnoj Americi su živele razne životinje. Bile su naivne i prilagođene samo na one grabljivice koje su do tada poznavali. A onda su se preko Beringovog moreuza pojavili Indijanci sa kopljima i strelama i životinje nisu mogle da prežive jer nisu umele da se odbrane. Jedino su one koje su slučajno umele da se nose sa Indijancima preživele.
Kod ljudi kao pojedinačnih osoba učenje predstavlja isto što i evolucija kod populacija. Dakle, posle nekog vremena u određenoj kulturi ljudi počinju da uče kako da prežive sa tim društvenim normama. Nisu ni sva prirodna staništa laka za život. One kornjače na Galapagosu moraju da pužu po crnoj lavi koja se užari od sunca i da jedu kaktuse.
By Swanheart
da nam ta prica ne prija ne bi ni bili na "sceni"
svako ima slobodu izbora
i zar svi ne odrastaju u ogorcene i cinicne osobe koje ne veruju u pravu ljubav bez obzira da li su str8 ili gay...
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
U pravu ljubav ne veruju kukavice i sebichne osobe koje bi da im neko sve da a da one u rezervi chuvaju sva svoja osecanja ili ti srce. Grad i ljudi mogu da promene osobu samo ako ona to dozvoli. Briga mene da li volim u Bg-u ili Londonu, ja sam ja u tim gradovima i jednako stavljam srce na dlan i dajem ga, pa neko ga slomi neko mazi, shta god da se desi mene ne menja, ja i dalje verujem da uvek moze ponovo da se voli.
Shto se tihe ljudi u vecim i manjim gradovima, isto je to, u svakom zitu ima kukolja, nabavi oshtar srp i super :)
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Swanheart

i zar svi ne odrastaju u ogorcene i cinicne osobe koje ne veruju u pravu ljubav bez obzira da li su str8 ili gay...
svi, bez obzira da li str8, LGBTIQ ili asexualni, bez obzira da li su iz njujorka, beograda, nekog sela u africi ili srbiji, ili sa marsa, dakle, svi mogu lako postati ogorceni i prestati ili nikad i ne poverovati u pravu ljubav. ali, isto tako, svi ti ljudi-marsovci u sebi nose potencijal da osete beskrajnu ljubav i radost, da je jednako daju koliko je i dobijaju :sunce:

evo, ja sam provincijalka, skolovana seljanka :D , prosla nekoliko zivotnih skola, neke lekcije naucila, neke ce mi se ponavljati dok ih ne naucim... ali nauciti da volim, to je najveca mudrost.
kao sto je jukie to lepo objasnio, ucenje je evolucijski napredak, zivot neprekidno skolovanje, a problemi su lekcije i ispiti.
svakom problemu koji me zadesio sam zahvalna jer mi je oci otvarao, a svakom buducem problemu-zadatku se radujem jer je moja svest spremna da raste, da savladava prepreke i ogranicenja i da ostvari svoj pun potencijal ljubavi.

ko veruje u ljubav, taj ljubav i oseca. ko ljubav daje, taj je i dobija :cvetduga:
By Çâðê_DUP
prava ljubav or not? hmmm....

to me podseca na onu scenu iz Monstruma, zadnju, kada govori junakinja uopsteno o zivotu, kako je njoj eto receno da su joj potrebni samo ljubav i vera u sebe, pa ce uspeti i biti srecna i lalala. onda kaze, jbg, bolje je u svakom slucaju detetu od 13 godina reci laz nego istinu i..they gotta tell u something..

cinik ne mozes postati jako mlad..ogorcen da, ali cinik ne. za to e potrebno usavrsavanje po vise osnova. i dostatni IQ, naravno.

beogradska skola, NY skola, svako novo mesto za nekog je skola. mi sad pricamo o gej mestima. koliko meni scena prija, pokazuje moje (ne)pojavljivanje na istoj, ali bas sam ovaj termin vezala za scenu, koju valjda stavljam pod navodnike jer me scena asocira na nesto glamurozno, ne na neki podrum u koji dolazi 50 istih faca, one big happy family :cobanica:

niti smatram Bgd nekim velegradom, ali kad je gej kruzing u pitanju, u odnosu na manje gradove. dakako, jeste. moj lezbejski staz je trajao dve godine. dakle, ima ovde mladjih seniorki :lol: koje imaju duzi lezbo staz. ja sam to prevazisla, sada sam aseksualka. kod pedera, npr pederski staz moze trajati i do 15 godina, a da momak bude mlad. poceo sa 15, sad uhvatio tridesetu, sa 25 dozivljava kulminansu zivota.

sta sam htela da kazem.. :nerd: da! :eureka:
posle gomile losih iskustava na sceni, hajd da to nazovemo beogradskom skolom, covek moze da zadrzi dobrotu u sebi, moze je izgubiti. ja znam ljude u kojima je malo dobroga ostalo. i zlo koje su doziveli nisu izbacili iz sebe. i zlo koje dozivljavaju ne mogu izbaciti iz sebe, kao sto izbacuju procesom varenja tesku i nesvarenu hranu. dopustili su da im to zlo otruje zivot. ima ljudi koji su prosli isto tako lose iskustvo, ali su ostali jako dobri. to zavisi od blagorodja jel, od same licnosti.

sto se mene tice, ja verujem u ljubav kao sto bi mi neko rekao: hej, sutra ce (usred leta) u ovo vreme pasti sneg, videces. dakle, nije nemoguce, cak se i desavalo. mozda je i naucno objasnjivo (kakogod). ali se retko desava. i ne smatram da to nesto govori o meni, o mojoj sposobnosti i umecu da zavolim ponovo (kakogod). ne verujem da je moja sposobnost osecanja kompatibilna sa prisustvom ljubavi u mome zivotu, u principu ja je imam prema svemu: prema nekom koga upoznam pa me odusevi, i ako je samo drug, prema svojoj macki, prema svojoj majci, prema majici :lol: prema prizoru neba u predvecerje, ako je nekako spusteno i napumpano olovnosivim oblacima koji su kao panciri, prema oluji koja donosi nemir na prozore, prema svojoj knjizi..zasto bi to morala da bude zensko zenska ljubav? tj seksualna. :snob:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by EYA

svi, bez obzira da li str8, LGBTIQ ili asexualni, bez obzira da li su iz njujorka, beograda, nekog sela u africi ili srbiji, ili sa marsa, dakle, svi mogu lako postati ogorceni i prestati ili nikad i ne poverovati u pravu ljubav. ali, isto tako, svi ti ljudi-marsovci u sebi nose potencijal da osete beskrajnu ljubav i radost, da je jednako daju koliko je i dobijaju :sunce:

ko veruje u ljubav, taj ljubav i oseca. ko ljubav daje, taj je i dobija :cvetduga:

Slazem se svim svojim bicem sa Eyinim postom..
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
donekle mi je razumljiva takva transformacija, jer dolaskom u veliki grad ti se otvaraju mogućnosti koje pre toga nisi imao, kako prijatne tako i neprijatne. i stoga mi je u redu da neko želi da iskoristi te novostečene mogućnosti IZBORA pre svega, a samim tim i da otkriva i pronađe sebe. neko će se na tom putu opeći, nekom ni pet promašaja neće biti škola, a neko će zaplivati kao da je rođen u vodi.

u svakom slučaju, meni je BG doneo mnogo koristi i učinio da počnem da razmatram neke mogućnosti koje mi pre toga uopšte nisu delovale prihvatljivo.
Korisnikov avatar
By Zoe
Nikad cula za "Beogradsku skolu", ali naravno, umislicu da znam o cemu autorka govori :nesiguran:
Slazem se sa Jukiejem i sa jos nekima; nudi ti se mnogo vise, na tebi je kako ces "iskoristiti" te potencijale. Isto tako, mnogo veci grad od onog iz kojeg poticemo donosi sa sobom i mozda brzi i dinamicniji zivot, ljude isto takve, ubrzane, koji nam se zbog prirode svog posla ili mesta obitavanja mogu uciniti hladni i bezosecajni a da to u stvari nisu.......
Pogledajmo samo sebe bez obzira na mesto prebivalista kakvi smo kad imamo obaveze i frku i pogledajmo sebe kad smo opusteni i bez problema i obaveza........
Veci grad donodi sve, samo vise. Naravno, ima razlike u mentalitetu; u malim sredinama se svi znaju u velikim tek poneko, u svom kvartu.

.........

no, da ne banalizujem vise:

Eyina filozofija je nesto sa cime bih se ja slozila; nije vazno ni gde si ni sta si, vec sta nosis u sebi. :love:
By J...
Vecina mladih ima neke ideale i bez obzira gde zive i kako, zivot je surov manje ili vise i ideali nestaju. Svako to prevazilazi na svoj nacin.

Sto se tice "scene", mislim da prava ljubav i ako tu nastane, tesko opstane ali van scene je vrlo moguce imati je.

Da bi veza uspela, partneri treba da se posvete jedno drugom, da imaju neki svoj svet.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja imam potpuno drugaciji ugao gledanja na tu problematiku veliki grad - provincija.
Veliki grad znaci mogucnosti... Znaci da ti, ko god da si i sta god te zanima, imas mogucnosti da to i ostvaris. To moze da se odnosi na strucno usavrsavanje podjednako koliko i na izbor partnera. I vecina ce se sloziti da to jeste tako, da jedino BGD danas u Srbiji zaista i ima neku gay scenu, a da je u svim ostalim gradovima to samo manje-vise los pokusaj.
Sad, grozna je predrasuda da su ljudi u velikom gradu ti koji su losi, koji se ponasaju lose itd. Zapravo, nigde na svetu nisam osetila toliko zlobe koliko u malim i zabacenim sredinama. Smatram da su male sredine te koje zapravo ubijaju u pojam. Ako nisi vanserijski lepa ili talentovana i nemas novca za studiranje i odlazak odatle - ne gine ti kolevka odmah posle srednje skole. Pa budi ti i 1000% lezbejka, ali ces da rasiris noge i radjas unucice nekim hohstaplerima iz istog sela.
U takvim uslovima ljudi se i pre odaju alkoholu i drogama negoli u velikom gradu.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ne znam za takve " velegradske skole ", moguce da postoje, no ja mogu govoriti samo iz svog iskustva i ugla nekog ko je, posle zavrsene srednje skole, iz manjeg grada dosao u veci na studije.
Meni je to preseljenje znacilo samo vecu mogucnost da ostvarim neke svoje ambicije, a tzv. gay scena mi nije padala ni na pamet, jer sam u Novi Sad preneo i svoju srednjoskolsku dugogodisnju vezu, naime i on je upisao studije u NS, pa smo ponovo bili u istom gradu. ( Ne racunam onu prvu godinu faksa koju sam morao da upisem i polozim na Univerzitetu u Kragujevcu, jer sam i u to vreme bio vise u NS, nego u KG. )
I tako sam, uporedo sa obavezama na faksu, jurcao na sve moguce audicije i uspevao da dobijam honorarna zaposlenja u, za mene veoma atraktivnim, firmama.
Vikendom smo i on i ja odlazili u rodni grad i tamo izlazili i zabavljali se.
Sve je to tako trajalo dok nasa veza nije pukla pred kraj studija, pa sam ja prakticno tek u 23 godini upoznao tzv. gay scenu.
A scena kao svaka druga, raznoraznih ljudi na njoj ima i svako sebi sa nje bira ono sto mu odgovara, vrsi selekciju i uci se na evantualnim losim iskustvima. U tom smislu gledam na tu pedersku skolu.
Korisnikov avatar
By blenta
ne
posle svega toga postane urban
shta god to znachilo
pa posle postane peder
........
al urbani

:fancyklap:
By Ulix
I u mojoj rodnoj varosi znadem vazda pedera, pa mi takvog drustva nije manjkalo. Nije mi trebao Beograd - koji, kao, nije provincija - da me uputi u pederluk.
:tetka:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by hlaefdige

...isto mislim da je vrlo tesko da nekoga takvim napravi beograd....mislim da je mozda samo svojom velicinom i mogucnoscu izbora pogodnije tle za razvoj necijeg "potencijala" da postane ovo ili ono...

Apsolutno se slazem.
Zivela sam u Madridu 6 meseci, u odnosu na koji je Beograd palanka, bila sam okruzena drogom /skupom i besplatnom/, alkoholom /takodje skupim i uglavnom besplatnim/, promisukuitetom i od svega toga ja sam izabrala da igram kada izadjem. I da popijem poneko pice.I da, bila sam zaljubljena kao dupe u jednu Anu Hager.

Ali da, postojale su osobe koje su u roku od 6 meseci vidno propale, nekoliko momaka sa faksa koji su u pocetku tek probali, za par meseci bili navuceni na koks, takodje bilo je i devojaka koje su i pored izlazaka, cirkanja svakog vikenda redjale pristojne ocene-mozda su bile promiskuitetnije nego ikada u zivotu., ali, nebitno....
Nisam osoba koju je lako sokirati, i umem da se cuvam. Ako znam da mogu da naletim na nesto neprijatno, zaobidjem.
Ali ukoliko sam u situaciji koja je "sokantna" uvek se ponasam kao da nije, zapamtim 'de sam naletela i to je to.

Nije to lose, treba videti klupsku scenu, sta sve ljudi rade, covek ume najobicniju kafu posle klope da ceni sto puta vise.

Inace, ovde sam govorila o strejt klupskoj sceni u Madridu, gay scena tamo je bila decija prica u odnosu na nju-a Beogradska jaslice.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by blenta
ne
posle svega toga postane urban
shta god to znachilo
pa posle postane peder
........
al urbani

:fancyklap:
:pucaodsmeha:
By Hans
Labilne osobe podležu uticajima...Dolaskom u Bg sam samo obratio pažnju na krug ljudi u kom sam i to je to... prave ljubavi se jesu desile... ono što nisam očekivao jesu lude noći po floydu, allianceu, kan kanu, vipu...haotično...a sve ostalo se manje-više očekuje..to su ipak ljudi sve u svemu...
Korisnikov avatar
By Egmont
To znači da si malograđanin koji optužuje zli veliki grad za svu neodgovornost prema samom sebi i okolini, te emotivnu nezrelost.
Korisnikov avatar
By Afka
Originally posted by Angelina777
Posle par godina ne mogu ni sami sebe prepoznati, od neznih, emotivnih bica koja veruju u pravu ljubav, postaju cinicni, ogorceni, neki od njih promiskuitetni, vide da od ljubavi nema nista, razocaraju se,opeku ili se povuku ili bace u promet, a neki se od muke odaju alkoholu.
Mislim da to nema veze sa tim da li je neko iz provincije ili ne.

Samo je samosvest u pitanju i to sta zelis, a sta ne.

AKo su ludi da cim dodju u veci grad odmah polete u klubove i jebu se 24h s kim stignu, to nije do Beograda, to je do njih.
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Preporuka za slusanje >> Shaban Shaulic - S namerom dodjoh u veliki grad. Tu je sve recheno. :teletabisi:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Pada samo ono, sto je padu bilo sklono.
Ako nisam sklona porocima i promiskuitetu mogu se preseliti i na Mikonos necu to postati.
Veliki grad ne menja ljude, on ima samo pruza mogucnost da postanu ono, za sta imaju potencijal.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!