Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Khons
Originally posted by hlaefdige
ukapirala sam da me udara po sujeti kada se moj decak dopada nekome ko zna da smo
e o tome sam pisala u prvom postu
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by IriS
Originally posted by allexa37
ma ja uopšte nisam nesamouvjerena osoba,vjeruj mi ali sam opet jako ljubomorna..to je neki strah od gubitka a strah sam po sebi je iracionalan.....voljela bih to promjeniti i trudim se uključivati što više raum u tim situacijama ali nije lako.
a zašto imaš strah od gubitka, ako si samouverena?

zašto se javlja ljubomora? zato što mislimo da nekog/nešto posedujemo. trenutnog partnera, uspomene vezane za bivše partnere...xyz primera...

kad shvatiš da nikog i ništa zaista ne poseduješ, do jedino sebe samu, neće biti ni ljubomore.
i da, to je teško dostižno, ali nije teško raditi na tome... ne treba se boriti protiv svoje ljubomore, već je prihvatiti, identifikovati problem (ljubomoru) i saradjivati sa njom. ego ego...
Taj strah je strah od povrijeđene sujete...sujetna sam užasno a sve ostalo što si napisala je asolutno tačno.
Korisnikov avatar
By scout_finch
kad sam bila mladja bila sam ljubomorna ko pas,i ne znam sta se to toliko promenilo,al' sad gotovo da nikad ne osetim ljubomoru.valjda sam malo odrasla,nemam pojma.
Korisnikov avatar
By Modesty
nema to veze niti sa godinama niti sa iskustvom...više je to to stvar mentalnog sklopa.
Korisnikov avatar
By scout_finch
pa onda stvarno ne znam sta se promenilo,jednostavno vise nisam ljubomorna,a do 20. sam bila bas kreten po tom pitanju,smetalo mi je i kad neko gleda u njenom pravcu.a sad nisam nimalo samouverenija nego sto sam bila pre 3 godine.
Korisnikov avatar
By Modesty
sreća tvoja pa se promjenilo....ja definitivno imam problema sa sujetom i otud moja ljubomora
Korisnikov avatar
By Sanguine
Pa ne znam,mislim da mala doza ljubomore treba biti prisutna,cisto da manifestuje jedan zdrav odnos izmedju 2 persone...
Posesivnost,manipulacija partnera i pritisak koji se javljaju kao nuspojave te ljubomore nikako ne bih tolerisao.
Bitno mi je da imam slobodu kao i moj partner a opet i da imam poverenja u njega.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Khons
ukapirala sam da me udara po sujeti kada se moj decak dopada nekome ko zna da smo
e o tome sam pisala u prvom postu

ali zasto 'udara po sujeti' ukoliko ste sigurne u svoje vrednosti? :)

meni ovo opet vuce na nesigurnost... :picajzla:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
odakle tebi ideja da sam ja sigurna u sebe?!?! :D
Korisnikov avatar
By anche
ma ja tek kreiram svoje misljenje o tebi :D

ont: mislim da je celishodnije raditi na uzrocima (nesigurnost) nego ganjati posledice (ljubomora).
Korisnikov avatar
By hlaefdige
kreiraj, kreiraj...sto da ne kreiras!

deifnitivno je celishodnije!
Korisnikov avatar
By IriS
sreća tvoja pa se promjenilo....ja definitivno imam problema sa sujetom i otud moja ljubomora
a šta je sujeta i zašto su ljudi sujetni? kada u ljudima "proradi sujeta"?

svi smo mi sujetni, neko manje, neko više... razlika je samo u tome koliko je pojedinac realan (ili nerealan) u mišljenju koje ima o sebi... i sujetu ne možemo zaobići... jer je ona važna tvorevina velikog dela svakog od nas - EGA.

sujeta iskače u prvi plan kada nam neko ugrozi naše mišljenje o nama samima. onda ego kreće u svoju odbranu... a zašto bi kretao u odbranu, ako je siguran u sebe?

čak i osoba sa jako puno samopouzdanja, ima neku slabu tačku gde će se vezati sve što je pominjano u ovoj temi... nesigurnost, aktivacija ega... ljubomora... usmeravanje negativne energije prema drugim osobama, ili što je češće, prema sebi samom.
ljubomora nikom ne može da pomaže, a najviše odmaže osobi koja će se vrteti u začaranom krugu negativnih (ljubomornih) misli prema nekom objektu ili dogadjaju.

najbolje rešenje je kada osetimo tu negativnu misao (ljubomoru)... ne širiti dalje priču o njoj (u sopstvenoj glavi, of course), ne dozvoliti joj da se raspline, već reći sam/a sebi: dobro, sad sam ljubomoran/na, ajde da vidim šta to mene (moj ego) ugrožava u ovom momentu. zašto sam nesiguran/na? da li je bilo šta vredno ove moje trenutne opsesije? da li je bilo šta vredno ovog mog trenutnog uznemirujućeg osećaja? zašto sada radim nešto što mi ne prija?

kada se osećamo samopouzdano, tu nema mesta sujeti, i obrnuto. a svi u sebi imamo i jedno i drugo i samo je na nama kako ćemo uspeti da se mic po mic rešimo onog što nas povredjuje - naše sujete.

:)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ma sve je to super...slazem se....potpuno je meni jasno i zasto i kako i gde i kada sam ja bila ljubomorna....

....i trudim se da to ostane samo moja stvar i da ne smaram osobe jer bi to trebao da ostane moj problem kada vec postoji...
Korisnikov avatar
By IriS
suština je u tome da to ne treba da ti ostane problem, jer ako ostane kao problem, javljaće se iznova i iznova.
rešavanje problema, kad je već identifikovan, je najbolji način.
i da trubiš okolo i smaraš druge ljude sa svojim problemom, ništa ne menja... jer samu sebe, time, najviše mučiš.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ali zanimljiva je bila spoznaja problema...kao...hajde ja sad ovo da razmotrim kao ozbiljna i zrela osoba...

prvi nalet: JEBOTE, PA JA SAM LJUBOMORNA!!!!!

posle suocavanja: je bo te pa ja sam lju bo mor na.......(mnooogo sporije)
Korisnikov avatar
By Modesty
sve to stoji....i sve što si opisala je tačno ali.....neko je ssujetan i misli se da nije samopuzdan,relativno je to..jer evo primjer....hrabar čovjek ne znači da se on ne boji nego da umije pobjediti svojstrah....tako sam i ja naisala vezano za svoju ljbomoru...kada je osjetim,najgore se osječam ja a zatim osoba zbog koje sam ljubomorna jer to prenosim na nju.e iz tog razloga,ja se trudim uključiti svoj racio i pobjediti te negativne osječaje...objašnjavam sebi kao djetetu:ne možeš izgubiti nekog ko te voli a ako te ne voli,ne možeš zadržati na silu.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
ukapirala sam da me udara po sujeti kada se moj decak dopada nekome ko zna da smo zajedno, i taj neko ga muva kao da ja nisam bitan faktor...

..tipa, devojka koju je upoznao pre nedelju dana, a sada ga zove da idu zajedno na more, posto, jel'te, nema ona s kim....

jbt, ja sam ovo slicno dozivela, samo sto to nije neka nova devojka, nego devojka koja je bila significant one u proslosti (ne bivsa, nego bivsa pre nje),
i nije bilo u pitanju more, nego put kolima do Londona, road trip kroz Evropu. Na njen trosak. :kosach:

do zajednickog puta nije doslo jer sam ja imala tada nekih zdravstvenih problema, ali je put i te kako bio u planu.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by IriS

najbolje rešenje je kada osetimo tu negativnu misao (ljubomoru)... ne širiti dalje priču o njoj (u sopstvenoj glavi, of course), ne dozvoliti joj da se raspline, već reći sam/a sebi: dobro, sad sam ljubomoran/na, ajde da vidim šta to mene (moj ego) ugrožava u ovom momentu. zašto sam nesiguran/na? da li je bilo šta vredno ove moje trenutne opsesije? da li je bilo šta vredno ovog mog trenutnog uznemirujućeg osećaja? zašto sada radim nešto što mi ne prija?

kada se osećamo samopouzdano, tu nema mesta sujeti, i obrnuto. a svi u sebi imamo i jedno i drugo i samo je na nama kako ćemo uspeti da se mic po mic rešimo onog što nas povredjuje - naše sujete.

ovo mi deluje kao nesto sto bi moglo biti helpful,
mada mi treba to jos malo rasclaniti i objasniti kako odstraniti
ili bar minimizovati ljubomoru (sujetu) (povredjen ego) (nesigurnost).
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by Sanguine
Pa ne znam,mislim da mala doza ljubomore treba biti prisutna,cisto da manifestuje jedan zdrav odnos izmedju 2 persone...
Posesivnost,manipulacija partnera i pritisak koji se javljaju kao nuspojave te ljubomore nikako ne bih tolerisao.
Bitno mi je da imam slobodu kao i moj partner a opet i da imam poverenja u njega.
Same here :cigareta:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by KissQueen

ovo mi deluje kao nesto sto bi moglo biti helpful,
mada mi treba to jos malo rasclaniti i objasniti kako odstraniti
ili bar minimizovati ljubomoru (sujetu) (povredjen ego) (nesigurnost).

možda pomogne ovo što je naglasila allexa37
...objašnjavam sebi kao djetetu: ne možeš izgubiti nekog ko te voli a ako te ne voli,ne možeš zadržati na silu.
a, u situacijama kada se sistem pregreje i nismo u stanju racionalno razmišljati, odlične su vežbe disanja. samo počni da dišeš duboko i polako, i misli na to kako dišeš, oseti vazduh kako ulazi.... i kako polako izlazi... bar 10 puta ponovi, ako ti prija i više. nakon toga ćeš moći ˝razgovarati˝ sama sa sobom.
Korisnikov avatar
By sleepingsun
posle 7 dana poznanstva zove ga na more>>>
Blago njoj.. :hail2: :hail2: :hail2: :njanja:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
(hehehehehe..jedva cekam to da vidim)

:zvezdas:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by sleepingsun
posle 7 dana poznanstva zove ga na more>>>
Blago njoj.. :hail2: :hail2: :hail2: :njanja:
ko ne riskira - ne dobija :D

ljubim moju zenu pametnu :kiss:
svaka joj je zlatna :love:
Korisnikov avatar
By EYA
:lol:
moze i tako :surfer:

btw, koja je razlika izmedju toga da li ce moj partner/ka igrati sa nekim tenis, otici na kafu i razgovor, more, adu.... ili imati sex ?

gde ja tu ucestvujem?

a, ako sam dobrodosla da ucestvujem, gde je problem ?

naravno, tenis cemo tesko igrati u troje :cita:
By Swanheart
cemu ljubomora, zivot se suvise kratak da bih ga utrosila na ljubomorisanje.
Korisnikov avatar
By sleepingsun
ne smeta ti da twoja partnerka ide s nekim 2 na more??? :misli:
ili bude s nekim 2im??
pvp je upuceno Eye-i
a Swaneheart..i agree with ya:up:
life is to short to waste it on jalousy
By Swanheart
sve je u poverenju, ako ne verujes nekom zasto bi onda bio u vezi sa tom osobom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!