Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
Hm... kako se zove.. onaj film, gde je matora profesorica opsednuta sa onom mladom plavom, gde igra kejt blanset....
e taj film mi je super :)
Korisnikov avatar
By decko
Slika Slika

Live! - Na Zonchetovu preporuku pogledao :) Jako zanimljiv film :)
I Eva je bila savrsen izbor za gl. ulogu :up:

The Skeleton Key - Ovo je Mina preporucila, isto jaaako dobar film :) Uvek su mi bili creepy ti horor filmovi sa nekom voodoo magijom etc. Jako zanimljiv i odlican kraj :)
Korisnikov avatar
By Zonche!
Slika

"An unfinished life"

Sladak porodicni film za letnje poslepodne...

8/10
By Çâðê_DUP
Originally posted by QDF
Hm... kako se zove.. onaj film, gde je matora profesorica opsednuta sa onom mladom plavom, gde igra kejt blanset....
e taj film mi je super :)
da nije Notes on a Scandal?
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Konacno odgledao jedan dobar film sa gay tematikom Letter Days i raznezio se potpuno :love:

Slika
By polarlicht4.1
Bila zanimljiva nedelja puna dešavanja... :giggle:

Festen (Thomas Vinterberg, 1998) - jedan od Dogme 95 filmova o incestuoznom ocu; pa kako da se ne svidi?

Gummo (Harmony Korine, 1997) - nelinearna priča o white trash dečici u gradiću Xenia (Ohio, USA), poprilično depresivno i gadno na trenutke (više trenutaka, u stvari) ali mi se sviđa. I to mi se sviđa kako mu uspeva da sa dva-tri kadra i par nota dovede do onog mučnog osećaja...

Spiklenci slasti (Jan Švankmajer, 1996) - Švankmajer je pravo otkriće za mene. Koristi se stop motion animacijom i pravi uvrnute nadrealističke priče. Ova je o par fetišista sa isprepletenim životima a pritom čitav film bez ijedne jedine progovorene reči.

Wool 100% (Mai Tominaga, 2006) - i da bude najzanimljivije zaista je reč o vuni (i to crvenoj) u filmu. Dve bakice koje skupljaju đubre, devojčica koja vrišti i kompulsivno plete nazovi džemper i vuna. Eto to je čitav film. Ali kakav!
Korisnikov avatar
By Egmont
Be Kind Rewind by Michele Gondry je moja preporuka :)
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by polarlicht4.1

Spiklenci slasti (Jan Švankmajer, 1996) - Švankmajer je pravo otkriće za mene. Koristi se stop motion animacijom i pravi uvrnute nadrealističke priče. Ova je o par fetišista sa isprepletenim životima a pritom čitav film bez ijedne jedine progovorene reči.
svankamajer je odlican! treba da vidis alice, varijaciju na alisu u zemlji cuda. u kinoteci su nedavno pustali vise njegovih kratkih filmova, od kojih jedan takodje koristi jednu poemu luisa kerola.

ima i jedan film sacinjen od snimaka jedne ceske kapele, sedlec, ciji je enterijer u celosti sacinjen od kostiju hiljada ljudi koji su tu sahranjeni tokom 14. i 15. veka.

sto se tice gummo, nije mi se dopao toliko, kao i neki drugi filmovi harmony korine-a, taj njegov neodredjeni, "neutralni" stav mi prerasta u voajerizam, spojen sa senzacionalistickim tretmanom teme, tako da ne uspeva da me pogodi sve to sto bi kao trebalo da bude mnogo intenzivno.
By polarlicht4.1
Originally posted by gneeebo
svankamajer je odlican! treba da vidis alice, varijaciju na alisu u zemlji cuda. u kinoteci su nedavno pustali vise njegovih kratkih filmova, od kojih jedan takodje koristi jednu poemu luisa kerola.
Samo mi je još Alice ostao da skinem od njegovih dugometražnih. Ove kratke nisam još uvek stigao da dobavim (čeka na red) ali sam video da ima dosta toga zanimljivog, recimo njegova opsesija hranom (što se može primetiti i u ovim dužim).

sto se tice gummo, nije mi se dopao toliko, kao i neki drugi filmovi harmony korine-a, taj njegov neodredjeni, "neutralni" stav mi prerasta u voajerizam, spojen sa senzacionalistickim tretmanom teme, tako da ne uspeva da me pogodi sve to sto bi kao trebalo da bude mnogo intenzivno.
Sinoć sam pogledao i Julien Donkey-Boy i sviđa mi se mnogo više od Gummo. Ako je ikako moguće, priča je još nelinearnija a bogme i strašnija (ono što se da naslutiti). Meni se ne čini da je bilo neutralan bilo senzacionalista. To bih pre rekao za, recimo, Ulricha Seidla koji baš ima taj hladan stav prema onome što se događa u filmu a osećaj se stiče načinom kadriranja i sličnim postupcima. Takav utisak nisam stekao u Korineovim filmovima, but then again I'm naive and easily shocked. ;)
Korisnikov avatar
By Myself
'7 bilijarskih stolova'
Spanski film i to odlican. Preporuka.
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by polarlicht4.1

Sinoć sam pogledao i Julien Donkey-Boy i sviđa mi se mnogo više od Gummo. Ako je ikako moguće, priča je još nelinearnija a bogme i strašnija (ono što se da naslutiti). Meni se ne čini da je bilo neutralan bilo senzacionalista. To bih pre rekao za, recimo, Ulricha Seidla koji baš ima taj hladan stav prema onome što se događa u filmu a osećaj se stiče načinom kadriranja i sličnim postupcima. Takav utisak nisam stekao u Korineovim filmovima, but then again I'm naive and easily shocked. ;)
pa ja sam pokusavao da gledam julien donkey-boy nekoliko puta i nikako mi nije drzao paznju. ne zbog nelinearnosti, vec bas zbog tog otudjenog tretmana teme, gde sve samo treba da ti bude mnogo "weird"... mada ne znam, morao bih jednom da ga pogledam ljudski da bih imao neku specificniju kritiku.

the prefab people (1982) od belle tara mi se mnogo dopao, mada njegovi ljubitelji kazu da mu je to jedan od slabijih filmova (tako da se radujem gledanju drugih!). govori o jednoj radnickoj porodici, pocinje sa scenom bracne svadje i odlaska muza, na neki nacin vec svima tipicna prica iz komsiluka, sa tipicnim porodicnim i ekonomskim problemima. posle toga prica se krece unazad, detaljno prolazeci kroz sve ono sto dovodi do tog sloma. sve je prikazano toliko realisticno, i sa toliko saosecanja prema junacima, da eventualna indiferentnost zbog 'vec vidjenog' nestaje pred takvim in-your-face pristupom. postoji osecaj zavirivanja u neciji intimni porodicni zivot, ali ne voajerski, bez identifikacije. svaki trenutak sam morao da se podsecam da nije u pitanju dokumentarac, jer je film sazdan od sasvim obicnih, naizgled prozaicnih situacija, ali onoliko koliko su one dosadne ili mucne, mi zajedno sa likovima prozivljavamo dosadu i mucninu.
Korisnikov avatar
By bothways
Upravo sam odgledao 10000 BC. Pa, stajaznam, nije los. Daleko od savrsenstva (po pitanju glume, radnje, ideje..), ali pitak je i zadrzao mi je paznju. A i glavni glumac i glumica su jebozovni :jumpfuck:
Korisnikov avatar
By anche
Slika

odlican film.

a i cicice nisu za zaobilazenje

Slika

:happysmoke:
By polarlicht4.1
pa ja sam pokusavao da gledam julien donkey-boy nekoliko puta i nikako mi nije drzao paznju. ne zbog nelinearnosti, vec bas zbog tog otudjenog tretmana teme, gde sve samo treba da ti bude mnogo "weird"... mada ne znam, morao bih jednom da ga pogledam ljudski da bih imao neku specificniju kritiku.

I opet nam se utisci razlikuju. Nijedan od njegovih filmova mi nije weird. Gummo recimo se bavi prilično običnom temom (mislim na white trash). Ovaj drugi je nešto specifičniji što se tematike tiče ali opet tu ne vidim nikakvo prisiljavanje da se namerno bude weird. Čak i oni kadrovi gde se naizgled ništa ne dešava (kad Chloe Sevigny hoda kroz polje pevušeči, npr.) su u službi stvaranja 'urgh-osećaja' koji mi je ostao dugo, dugo pošto se film završio.

the prefab people (1982) od belle tara mi se mnogo dopao, mada njegovi ljubitelji kazu da mu je to jedan od slabijih filmova (tako da se radujem gledanju drugih!).
Ništa njegovo nisam gledao ali zato jedva čekam da skinem Sátántangó. Film traje 7 sati! :qqlele:
By Çâðê_DUP
Znaci, obavezno pogledajte, gledam film i "jezim se".

@dzelajza

obavezno pogledaj, ako vec nisi. i verziju iz 1952-ge

Slika

http://www.imdb.com/title/tt0114057/

The evil Iago pretends to be friend of Othello in order to manipulate him to serve his own end in the film version of this Shakespeare classic.
Korisnikov avatar
By V25
"Sex and the City"- po drugi put. Awwwwwwww...

"I Am Legend" - za divno čudo sasvim ok.
By superfly
spaceballs na tv1000,

božanstvena sprdačina na sf filmove! :love:

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Zonche!
Slika

"Bride and prejudice"

Morao sam da uzmem samo zbog drage mi Jane Austin...

Mogu vam reci da sam se sjajno zabavio...

Plakao sam od smeha.

Ono treba videti...

Ne umem da ocenim, zaista.

Slika

"Happy endings"

Na neciju preporuku odavde....

Sladak film, sa zanimljivom pricom i karakteristicnim likovima.

I slatkim gay likom :giggle:

7/10
Korisnikov avatar
By Kiborg
Tetsuo - The Iron Man
-japansko sranje, ode mi sat vremena života (hvala bogu tek toliko traje). Podsetio me je na Pi, ali je možda čak i gori od njega, ukoliko je tako nešto moguće.
Slika

The Jacket
Slika
Ne znam o čemu se radi iako sam odgledao ceo film.
Korisnikov avatar
By Sunce
"Ceremonija" - Kloda Šabrola.
Korisnikov avatar
By gneeebo
Jean Genet - Un Chant d'Amour (1950)

Un Chant d'Amour is French writer Jean Genet's only film, which he directed in 1950. Because of its explicit (though artistically presented) homosexual content, the 26-minute movie was long banned and was also disowned by Genet later in his life.

....

radnja filma se odigrava u zatvoru u kome dva zatvorenika pokusavaju da imaju odnos preko celijskog zida (tenzija je ogromna - njihov najblizi kontakt se desava tako sto jedan zatvorenik deli sa drugim dim cigarete preko slamcice koju provlaci kroz zid), cuvar obilazi celije i voajerski posmatra zatvorenike kako masturbiraju, atmosfera frustracije je opsteprisutna i u tom kontekstu mi je bilo zanimljivo sto, osim ove dvojice, zatvorenici zapravo uzivaju u tome sto su posmatrani; upecatljiva je i tenzija izmedju cuvarevih fantazija sa jedne strane, lisenih bilo kakvog realnog kvaliteta (uglavnom bezlicna, anonimna tela koja se susrecu u mraku), i secanja (fantazija?) jednog od zatvorenika na slobodu sa drugim zatvorenikom.

mozete ga u celini pogledati (ili skinuti) ovde.

film je u originalu snimljen bez zvuka, al u ovaj snimak je ubacena neka (meni iritantna) muzika, pa vam preporucujem da ugasite zvuk. :)
By Sportasica
Harold & Kumar Go to White Castle/simpaticna komedija 7/10

Slika

27 Dresses/extra komedija pogotovu za obozavaoce Katherine Heigl i Grey's Anatomy 8/10

Slika

Charlie Bartlett/takodje extra teen komedija 9/10

Slika

National Treasure 2 - Book Of Secrets/preporuka i za ovaj film 8/10

Slika
Korisnikov avatar
By Zonche!
Slika

"The eye of the beast"

Uzeo zbog James Van Der Beeka a film je prosecan.

Lake monster classic.
Korisnikov avatar
By Sanguine
the Girl Next door

Slika

Morbidan i potresan prilicno, po istinitom dogadjaju :uplasen:
Korisnikov avatar
By V25
"Rec" - španski horor, sjajan!!!

"Shutter" - ok remake

"The Ruins" - ok, ali sam očekivao više.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Drillbit Taylor

Slika

Simpa komedijica, Owen Wilson nije nishta posebno, ali mali debeli klinac je lood ko struja
Korisnikov avatar
By decko
Slika

Zanimljiv filmic, jeste da je prica prezvakana dosta puta ali gledao sam i vece trash filmove gay tematike a glumci nisu toliko losi :)
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 440
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!