Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By erkondisn
a oce l' neko objasniti par nacina ili par trikova kako najbolje razviti kore da budu onako ultratanke?

tijesto je pretpostavljam obicno - samo brasno, voda, malo soli i ulja i pusti se da odstoji?
Korisnikov avatar
By Stripi
u biti ne treba biti ultra tanko jer onda puca dok se savija sa nadjevom. Dakle, ne treba se vidjeti svaka šara na stoljnjaku odispod.
Ja tijesto zamijesim sa mlačnom vodom i dodam malo octa ili limunovog soka da bi se bolje razvlačilo, namažem ga uljem i ostavim u frižideru da odstoji dva sata. Ai ne smiješ ga ostavit bez nadozra, trebaš probvjeravat da li je upilo svo ulje, jer ako jest onda će se tijesto počet sušit na tim dijelovima. Baš trebaš pazit da je nauljeno ravnomjerno.
Onda ga izvadim, podijelim na loptice, premažem uljem, lagano razvaljam u kruščiće i ostavim do pola sata na toplom, taman dok napravim nadjev i onda razvlačim.
By Çâðê_DUP
Originally posted by Stripi
Onda ga izvadim..... onda razvlačim.
:klap:
Korisnikov avatar
By Stripi
tako ti je to sa kujnom, svaki postupak ima više značenja.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Ja tijesto zamijesim sa mlačnom vodom i dodam malo octa ili limunovog soka da bi se bolje razvlačilo, namažem ga uljem i ostavim u frižideru da odstoji dva sata. Ai ne smiješ ga ostavit bez nadozra, trebaš probvjeravat da li je upilo svo ulje, jer ako jest onda će se tijesto počet sušit na tim dijelovima. Baš trebaš pazit da je nauljeno ravnomjerno.
da da, ovo s octom sam negdje vec procitao, mislim da sam jednom cak radio s octom, ali nisam dobro lubricirao pa mi je sve bilo suho :giggle:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Evo da se javi jedan fan krompiruše :D

Mada volim sve pite, sem one sa kupusom, tu jedem samo kad sam eXtra gladan a nema baš ništa drugo.

Nije loša ni pita od bundeve :D E to nisam odavno jeo.
Korisnikov avatar
By anche
u biti ne treba biti ultra tanko jer onda puca dok se savija sa nadjevom. Dakle, ne treba se vidjeti svaka šara na stoljnjaku odispod.
Onda ga izvadim, podijelim na loptice, premažem uljem, lagano razvaljam u kruščiće i ostavim do pola sata na toplom, taman dok napravim nadjev i onda razvlačim.
jao bre, sad si me skroz inspirisao da krenem u avanturu razvlacenja! tako jednostavno zvuci. a ove zenetine, moje pretkinje su uvek to tako mistifikovale da mi se nikada nije mililo da ucim. a sada je prekasno.

imas jos neki savet? kakvo brasno ti koristis? da probam pa da vidim koje mi odgovara, a? :mljac:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja koristim samo glatko/mehko brašno. E da, u slučaju da se zanesete pa jako tanko razvučete onda sa stolnjakom preklopite tijesto na pola pa tek onda stavljajte nadjev za pitu :yes:
A dok razvlačite povremeno zavucite ruke pod tijesto i prstima ga oprezno povucite prema sebi, da razvučete pravilno i sredinu tijesta :yes:
eh, što nije ovaj thread bio prije neki dan, dok sam radio zagorske štrukle, ista je šema, pa sam mogao slikat dok razvlačim.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Volim ponekad da jedem i krompirushu... pa cak i pitu sas meso... ali GIBANICA! :bale: :love:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by V I V I S E C T
Dok narod nije znao da broji kalorije i razlikuje ugljene hidrate od masti, manje je umirao od razlichitih bolesti srca i krvnih sudova.
kakva glupost :lol:

ont: volem
Korisnikov avatar
By nsc
moze i krompirusa (mada ja trenutno jedem gibanicu - uspela mi je - odlican 5)
Korisnikov avatar
By Mars
Retka forma krompira koju ne volim.

Druga bi bila neki tužan pokušaj krompir imitacije kesten-pirea koji su mi negde dali da jedem ("Jel da da je isto?! Jel da da je isto?!)
Korisnikov avatar
By Madonna
keva pravila danas. mami me. ali nećeš.
Korisnikov avatar
By 2kune
pih! krompiruša, karleuša... sve je to meni isto... :lepeza:
By XanaX
Originally posted by Null
Originally posted by V I V I S E C T
Dok narod nije znao da broji kalorije i razlikuje ugljene hidrate od masti, manje je umirao od razlichitih bolesti srca i krvnih sudova.
kakva glupost :lol:

ont: volem
Baš glupost. Ako ćemo o kardiovaskularnim bolestima, "narod" nije ni imao vremena razboljeti se od njih jer se živjelo po ono, do 50 ili 60 wow... (npr. ostaci, najstariji do sada otkriveni onog što zovemo H. sapiensom, negdje oko milijun godina stari , u JAR-u, ukazuju da se obično umiralo oko 20-e).

A ako misliš na "narod" onaj seljački stoljeće, dva unazad - tada nije bilo rafinirane hrane, ugljikohidrati su predtsavljali i predtsavljaju još uvijek gl. izor energije. Sadržavali su ta tako "dragocijena" vlakna (tj. strukturne polisaharide) koje danas kupuješ za skupu lovu po ljekarnama.

Krumpir je čista energetska bomba, ali tom "narodu" nije baš išlo kao danas - otići u dućan i kupiti kilu krumpira. To je bilo bogatstvo! Ako je tako kako kažeš, što je sam onom irskom pričom o krumpiru i "Great Famine"?

Svaka civilizacija bazirala je svoju prehranu žitaricama i biljkama bogatim ugljikohidratima. Od pšenice, riže, zobi, krumpira... Što je, hebote, ono Pokahontas nosila doseljenicima kad su izgladnjeli u Virginiji tijekom zime - kukuruz...

Masti i ulja koja si spomenuo, naravno, potrebna su u prehrani. Opet, misliš da si je "narod" mogao svakodnevno priuštiti kvalitetntne lipide, aha... Svinjska mast je isto što i krumpir - samo u obrnutom smislu. Naravno da se nekad preživljavalo zimu sa svinjetinom u masti na hladnom, no siguran sam da se to nije jelo svaki dan...

Uf...

Da, volio je (tj. volio sam domaće dok je bilo onih da ih prave); naročito je ukusna s dosta papra i krumpirom na sitne kockice - barem meni. No to sada ne jedem više.
Korisnikov avatar
By erkondisn
opet sam isao je raditi s gotovim korama... ali to onim tankim ultratankim... i upilo je to previse ulja... mislim da je valjda bolje s mrvicu debljim korama, odnosno onim domace razvucenim :drama:
Korisnikov avatar
By Pauceti
Love it :love: Pravim bolju od keve :lol:

Bundeva ROKS :bundeva:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Volem krompirušu i sve što ne umem da napravim. :sise:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by anche
jao bre, sad si me skroz inspirisao da krenem u avanturu razvlacenja! tako jednostavno zvuci. a ove zenetine, moje pretkinje su uvek to tako mistifikovale da mi se nikada nije mililo da ucim. a sada je prekasno.

imas jos neki savet? kakvo brasno ti koristis? da probam pa da vidim koje mi odgovara, a? :mljac:
Kako prekasno aman?
Ja se evo, tek ovih dana učim... i mogu ti reci da ti pretkinje nisu badava mistifikovale... Ništa mi teze do sad nije išlo od kuhinjskih zezancija.

Nego, Stripi kad zamesiš u frizideru ti stoji?!?
Ove moje ( :bih: ) sve drze na toplom mestu, sat vremena.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!