Originally posted by andjelat
... Sad polako dolaze deca ciji su roditelji
rasli uz neke druge (prave) vrednosti.. samo polako..
To sam i ja mislila i nadala se tome, ono kao, mladja generacija, drugacije vrednosti, bez tabua i svega, ali sam se grdno razocarala.........
Racunala sam da decu godista mog sina imaju isto tako (relativno) mladi ljudi sa opustenijim pristupom i stavovima, a na roditeljskom sastanku nailazim na zenturace, tetke sa ondulacijom ili pak na krajnje stereotipne pojave.........retko, retko ko odskace od ovog modela, verovatno kao i uvek do sad, nista se nije mnogo promenilo, mozda TEK hoce.
Ja kad se pojavim, ja odskacem u tolikoj meri da sam marginalizovana.........te zene/tetke se grupisu, ja ovako ionako vise izgledam kao da sam svom sinu sestra a ne majka, pogotovu sa mojim stilom oblacenja i raspustenom kosom, i u startu me smatraju pitajBogakako.......neozbiljno, neMajcinski, otkud znam?! Prilicno je losa situacija, i prilicno sporo idu te promene, mislim, ako sam od svih odeljenja cetvrtog razreda skole ja JEDINA "ovakva", onda je to lose.........
Kada bih vam jos ispricala sta ta deca od kuce donose, kakve price su im u glavama, kakve predrasude, kakve diskriminacije..........

Ja malo-malo poludim i ne odem na roditeljski; odem ili na individualni kod uciteljice ili kad bas moram na pocetku i kraju godine.........
Evo, sutra cetvrti razredi ispracaju uciteljicu (odlaze u peti, jel), svi roditelji su dali novce za poklon i malu zabavu uciteljici, organizovale su zenturace i klopu za nase pare i poklon (pitaj Boga sta li su izabrale

), i uzeli kafic zvucnog imena, ali....................puno sam razmisljala o tome, ali mislim da ipak necu ici.
To je ono iz Deksijeve teme-kada zbog osecanja neke obaveze treba nesto da uradis, a ne osecas se NI MALO prijatno, jednostavno, to nije tvoj svet, ti ljudi su sve ono od cega ja bezim (stereotipi, predrasude.........), i ja necu biti deo toga..........
Cak ni moj sin ne zeli da prisustvuje, isto su mu jako odbojne neke stvari i neke price tih drugara, i ne oseca da zeli da provodi slobodno vreme sa njima.......samo onoliko koliko treba na nastavi.
Odoh u off
Hocu da kazem, nisu te promene jos dosle, jos se mogu videti samo u tragovima, ali valjda bude bolje,...........(ali, opet kad pogledas koliko se kasno sad odlucuju parovi za brak i za decu........mrka kapa........)