Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Khons
sigurno ste primetili kako danashnja deca ponekad po oblacenju i sminkanju deluju maltene starije od nas?
devojcice ok 10-11 godina u pripijenim "rich bitch" majcicama, minicima, sa napadnom sminkom i kuckastim ponasanjem... koji uzas. kako ti roditelji uopste dopustaju deci da takva izadju na ulicu, da ostaju posle 12 napolju, izlaze u diskoteke i "muvaju se s strava frajerima"???
Korisnikov avatar
By mirth
Pa takvi smo i mi bili u odnosu na nase roditelje kad su bili u tim godinama, npr.... Meni to skroz ok i normalno (tim pre sto me to u mom zivotu ama ich ne dotice).
Korisnikov avatar
By *deni*
Nikakvi ekstremni bezobrazluci se, da se ja pitam, deci ne bi tolerisali. Nema dakle odgovaranja, vriske ni oko cega, maltretiranja starijih i sl.
Batina bi radila samo tako. :yes:
TAkodje, mora prvo domaci da se uradi i da se znaju sve lekcije, pa tek onda moze da se ide u disko.
Tako da, ako su odgovorna i dobra deca, sto se mene tice, mogu i perusku da stave da im viri iz dupeta i da tako hodaju ulicom, ako ih nije sramota i nije im neprijatno.
Korisnikov avatar
By Zoe
Moj klinac je danas saznao da je presao odlican sa svim peticama (again), pa cu iskoristiti priliku da to podelim sa vama :pivce:

Zavrsio je cetvrti razred, i danas sam videle neke njegove drugarice :iskolacen: -nisu bas nasminkane (jos su mali :nesiguran: ) ali su razvijenije dosta od decaka, ponasaju se odraslije, druge stvari su im vaznije.......Definitivno da se zabrines.....Jos ova snimanja mobilnim telefonima i ovi incidenti i sve to jer su poceli da otkrivaju i neke druge sadrzaje na Netu.........
Ne znam, roditelji igraju kljucnu ulogu, a zatim i skola i drustvo u celini.....

Moj sin je definitivno jos uvek na "svom nivou", u okviru svog uzrasta se ponasa, ne pokusava da glumi ludilo niti da bude stariji.......Ima 11 godina, i to je to. Kaze mi da njegovi drugari na odmoru kupuju Guaranu :iskolacen:
Sta je sledece? :sigh:
Korisnikov avatar
By anche
zoe, devojcice su UVEK bile naprednije od decaka :yes:

ont: ma tehnologija je kriva za sve! :deda: :invalid: :qqlele:
By J...
Originally posted by Khons
sigurno ste primetili kako danashnja deca ponekad po oblacenju i sminkanju deluju maltene starije od nas?
devojcice ok 10-11 godina u pripijenim "rich bitch" majcicama, minicima, sa napadnom sminkom i kuckastim ponasanjem... koji uzas. kako ti roditelji uopste dopustaju deci da takva izadju na ulicu, da ostaju posle 12 napolju, izlaze u diskoteke i "muvaju se s strava frajerima"???
To nije nista neobicno, i devedesetih je bilo isto, nemoj da ponavljas price nasih roditelja.
Treba posmatrati svu decu a ne samo fensi klinke. Sigurno da medju tim devojcicama ima i onih koje ne izlaze is trenerki i koje jos uvek lice na decu.

Specificno je to sto devojke koje se sminkaju i oblace seksi uvek izgledaju starije bez obzira na svoje godiste. E sad, to je vec queer teorija i tu bi se moglo polemisati o tome zasto androgeni ljudi uvek deluju mladje nego muskarci i zene stereotipnog izgleda...
Korisnikov avatar
By Delete
Pa onda ja imam izgovor zasto se ne oblacim tako-omatorila sam :sise:
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by Khons kako ti roditelji uopste dopustaju deci da takva izadju na ulicu, da ostaju posle 12 napolju, izlaze u diskoteke i "muvaju se s strava frajerima"???
Mislim da si sama sebi odgovorila ...

pored toga sto sam ja dosta liberalniji ... :D
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ajde i ja da iskoristim priliku i da kazem.

Moj klinac zavrsava prvi razred, i danas je doneo diplomu
iz engleskog, a na engleski je isao sa drugim razredom,
i medju njima je najbolji..

Ponosna mama! Moram da se hvalim..

I sobzirom ko su mu roditelji, i da nemamo tabu teba,
ne bi trebalo da on upadne u neke matrice.. nadam se..
ali do puberteta imamo jos fore..

Meni je to strasno sto rade te klinke... ali to je trend koji
se prati, koji se promovise.. Ali znam da je zenit takve
vrste kulture vec davno prosao, i da sada samo cekamo
da zadje.. a da se vrate neke stare vrednosti...

.. vreme kada je rock'n'roll bio na ceni, punk bio u zaletu,
kada u skoli nije bilo nikoga ko slusa narodnjake..

.. to se sve vrti u krug.. jedni dodju drugi odu... i onda
opet krug.. Sad polako dolaze deca ciji su roditelji
rasli uz neke druge (prave) vrednosti.. samo polako..
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by andjelat

... Sad polako dolaze deca ciji su roditelji
rasli uz neke druge (prave) vrednosti.. samo polako..

To sam i ja mislila i nadala se tome, ono kao, mladja generacija, drugacije vrednosti, bez tabua i svega, ali sam se grdno razocarala.........

Racunala sam da decu godista mog sina imaju isto tako (relativno) mladi ljudi sa opustenijim pristupom i stavovima, a na roditeljskom sastanku nailazim na zenturace, tetke sa ondulacijom ili pak na krajnje stereotipne pojave.........retko, retko ko odskace od ovog modela, verovatno kao i uvek do sad, nista se nije mnogo promenilo, mozda TEK hoce.

Ja kad se pojavim, ja odskacem u tolikoj meri da sam marginalizovana.........te zene/tetke se grupisu, ja ovako ionako vise izgledam kao da sam svom sinu sestra a ne majka, pogotovu sa mojim stilom oblacenja i raspustenom kosom, i u startu me smatraju pitajBogakako.......neozbiljno, neMajcinski, otkud znam?! Prilicno je losa situacija, i prilicno sporo idu te promene, mislim, ako sam od svih odeljenja cetvrtog razreda skole ja JEDINA "ovakva", onda je to lose.........

Kada bih vam jos ispricala sta ta deca od kuce donose, kakve price su im u glavama, kakve predrasude, kakve diskriminacije.......... :doh: :zid: Ja malo-malo poludim i ne odem na roditeljski; odem ili na individualni kod uciteljice ili kad bas moram na pocetku i kraju godine.........

Evo, sutra cetvrti razredi ispracaju uciteljicu (odlaze u peti, jel), svi roditelji su dali novce za poklon i malu zabavu uciteljici, organizovale su zenturace i klopu za nase pare i poklon (pitaj Boga sta li su izabrale :nope: ), i uzeli kafic zvucnog imena, ali....................puno sam razmisljala o tome, ali mislim da ipak necu ici.

To je ono iz Deksijeve teme-kada zbog osecanja neke obaveze treba nesto da uradis, a ne osecas se NI MALO prijatno, jednostavno, to nije tvoj svet, ti ljudi su sve ono od cega ja bezim (stereotipi, predrasude.........), i ja necu biti deo toga..........

Cak ni moj sin ne zeli da prisustvuje, isto su mu jako odbojne neke stvari i neke price tih drugara, i ne oseca da zeli da provodi slobodno vreme sa njima.......samo onoliko koliko treba na nastavi.

Odoh u off :nerd:

Hocu da kazem, nisu te promene jos dosle, jos se mogu videti samo u tragovima, ali valjda bude bolje,...........(ali, opet kad pogledas koliko se kasno sad odlucuju parovi za brak i za decu........mrka kapa........)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Draga,

Nije mnogo bolje ni u ovoj skoli gde ide moj sin, ima stvarno
svakakvih kretena.. ali je sreca da je uleteo u razred, gde
je nekako ta raspodela, pa recimo pola-pola..

Ja sam sa klincima super, i kad smo pravili rodjendan ili kad idemo
na rodjendane ja idem, ovako kako izgledam... i mislim da sam uspela
da "kupim" jedan deo roditelja, i vecinu dece...

Naravno ima tamo i bolidnih roditelja.

Sto je najgore, ja sam se sama na pocetku skole prijavila
za savet roditelja skole.. i isla na 2-3 takva sastanka..
i poplavela.. tamo je ekipa..ta sto ti kazes, ondulirana..

Sreca pa da, kad sam usla, sam snimila jednu majku,
onako, kratka kosa, obucena kao musko... i pravo
pored nje.. skroz je bila simpa, i mislim da smo se provalile..

a ostali su piljilji u nas.. sto je bilo neverovatno...

no..

Ja se nadam da dolazi bolje vreme.. i dolaze neka nova deca
koja nece imati vrednosti koje diktira na primer neka Ceca,
Seka ili slicno.. vec ce otici malo vise dalje sto se tice zvuka,
emocija, slika, boja... svega..
By J...
Mozda je svet, bar pojedinacne individue, dosao do tacke apsolutnog oslobadjanja od predrasuda i do slobode ponasanja i razmisljanja tako da sad proces moze samo da ide obratno.

Uvek sam govorila da kad budem odrasla, nikad nista necu zamerati deci i da necu ponavljati iste price nasih roditelja da "ova danasnja deca nista nevaljaju". Nazalost, pocela sam sebe da hvatam kako tako razmisljam ali ne zbog toga sto su deca suvise liberalna u shvatanjima (jer liberalnija od mene nikako ne mogu biti) vec naprotiv zbog toga sto su cesto mnogo konzervativna. Mislim pre svega na ove pojave ekstremno desnicarskih shvatanja medju omladinom.
Korisnikov avatar
By Hton
Decu treba vezati za stolice i dva puta dnevno im pustati diznijeve crtace i da vidis kako ce ostati deca!
Korisnikov avatar
By Deksi
Kako dolaze sve mladje i mladje generacije,deca su sve slobodnija i otvorenija kad su neke stvari u pitanju.
Sad zavisno od vaspitanja zavisi u koje ce krajnjosti ici.
Korisnikov avatar
By Dirrty
To je samo jedan od sigurnih znakova kuda se ovaj svet uputio... :drama:
Korisnikov avatar
By sofia
Pa........evo danas bas sam imala strasno iskustvo sto se danasnje dece tice,prica je :uplasen: ali ne sme se o tome..........
Korisnikov avatar
By Dirrty
E upravo je bila zanimljiva scena sa Samanthom, u Sex'n'City-ju vezana za ovu temu.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Zoe
Moj klinac je danas saznao da je presao odlican sa svim peticama (again), pa cu iskoristiti priliku da to podelim sa vama :pivce:
Zavrsio je cetvrti razred,
Aha! od jeseni kreće biologija... :tehno: U svakom slučaju mu kupi i Klettov udžbenik, pa makar zvanični na nivou škole bio onaj Zavodov. Tekst u Klettovoj knjizi je na nivou petičara i jakih četvorkaša. Zavodov tekst je za trojkaše. Za slabe četvorkaše nijedan tekst ne odgovara. Dvojkaši ne čitaju.
Moj sin je definitivno jos uvek na "svom nivou", u okviru svog uzrasta se ponasa, ne pokusava da glumi ludilo niti da bude stariji.......Ima 11 godina, i to je to.
Dečaci šestaci su na početku školske godine i dalje deca; voze skejtbordiće, igraju se klikerima; ali kad ih uhvati mraz kreću da se ukukuljavaju kao gusenice u čauru, onda se do prvog mraza sledeće godine trzaju u toj čauri, rastu uvis i vraćaju na nivo koncentracije, hiperaktivnosti i rasuđivanja dečaka iz vrtića. Na polovini sedmog razreda postepeno počinju da dolaze sebi.
Znači ima(š) još oko godinu i po detinjstva.
Kaze mi da njegovi drugari na odmoru kupuju Guaranu :iskolacen:
Sta je sledece? :sigh:
One tabletice?
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Meni je to strasno sto rade te klinke... ali to je trend koji
se prati, koji se promovise.. Ali znam da je zenit takve
vrste kulture vec davno prosao, i da sada samo cekamo
da zadje.. a da se vrate neke stare vrednosti...

.. vreme kada je rock'n'roll bio na ceni, punk bio u zaletu,
kada u skoli nije bilo nikoga ko slusa narodnjake..
A da... Mislis kad su se oblacile iscepane i prljave farke, izrezane jakne, zelene kose, deset mindjusa na usnoj skoljci...?
Ok, malko karikiram ali svaki period je bio muzicki i stilski ispracen i od strane tih klinaca na nacin koji su stariji karakterisali kao neprimeren. Jasno mi je zasto su ti punk i rock blizi od danasnjih narodnjaka ali i u dobu koje pominjes je bilo klinki koje su izgledale kao kurve na horsu.

I nema tu, a ni za ostale pomenute situacije gore, sta da se krivi drustvo, skola, sta ti znam ko. Samo roditelji i kucno vaspitanje/manjak istog.
I ne moraju batine biti ukljucene u celu pricu u opste.
U zivotu ih nisam dobio, odrastao u 90-im, prosao kroz bukvalno sve muzicke stilove dok sam se nisam nasao...pa mi opet na pamet nije palo da se prikljucim lokalnoj bad guy ekipi il sta ti ja znam...

Umalo da zaboravim - cestitam ponosnim majkama :)
Korisnikov avatar
By Allkey
ma devojčice su katastrofa... xD
Korisnikov avatar
By Hys.

Sreca pa da, kad sam usla, sam snimila jednu majku,
onako, kratka kosa, obucena kao musko... i pravo
pored nje.. skroz je bila simpa, i mislim da smo se provalile..

a ostali su piljilji u nas.. sto je bilo neverovatno...

no..

Ja se nadam da dolazi bolje vreme.. i dolaze neka nova deca
koja nece imati vrednosti koje diktira na primer neka Ceca,
Seka ili slicno.. vec ce otici malo vise dalje sto se tice zvuka,
emocija, slika, boja... svega..
Cico jel znas da sam zapamtila to kada si nam pricala :blush: Znas da volim malko starije dame bas takve dispozicije, reko sto ja nisam bila na tom roditeljskom :blush:

Lm....kucno vaspitanje, pre svega...
Da vidite decu ovde, verujte, GORE JE nego u Srbiji...Klinke sa kreJonima, utegnute, psuju, puse krisom, na kvarno piju, sa 15 dina zakeve posto onda automatski dobiju stan i sasvim lepo izdrzavanje....
Sad, ja zaista nisam neko ko generalizuje, ali ljudi moji, kad ja odem do supermarketa i svaka druga majka je nafrakana charv, od nekih 16 leta, to je defintivno drustveni fenomen.

charv/chav:
Shortening of charver, and correct spelling of Chav. The word charver orriginated in geordieland, and the cockneys changed it to chav, which sounds wrong. Aslo, a townie mosh in South Hampton.
A particular class of people, telltale signs include:

In grils:
Hooped gold earings which a parrot could sit on.
Orange foundation.
Panda eyes.
Dyed blonde hair (usually badly).

In boys:
Caps.

In both:
Burbury coats
Rockports
Trackies (tracksuit bottoms)
Inncoherant way of speaking.
Bad attitude, loud and annoying.
Completely wrong belief that they are the most important people in the world.
You're a charv, man.
By Çâðê_DUP
inteligentni, obavesteni..i izuzetno prazni.
Korisnikov avatar
By Dina
Slazem se sa Blabla babyjem - uvek je tako bilo, tj nove generacije su nosile i nesto novo sto je starijima bilo boze me sacuvaj... :qqlele: Meni je vise fascinantno to kako ljudi zaborave, pa im se cini da je nekad sve bilo drugacije. Kao cude se zbog nasilja u skolama -ju ju ju - a toga bilo uvek. Jedino da su potisnuli svoje lose uspomene.
Korisnikov avatar
By Blady
:njami:
Volim mladje devojke :smeh:
Meni ne smeta dokle god je to umereno.. ali da, desavalo mi se da vidim nafrakanu klindzuru, koja nema gram mozga, a i cizme su vece od nje same... ne znam,to mi je totalno neukusno i odvratno za videti, ali ona se blamira, ne ja... i onda posle kad budu bile pojebane, djavo ce im biti kriv.. nije ni cudo sto je pedofila sve vise.. btw necu nikog da krivim, ali i pedofila i takvih malih fufica je sve vise i vise...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by QDF
... i onda posle kad budu bile pojebane, djavo ce im biti kriv.. nije ni cudo sto je pedofila sve vise.. btw necu nikog da krivim, ali i pedofila i takvih malih fufica je sve vise i vise...
:shocked:

Sloboda u necijem oblacenju nije opravdanje za nasilnika, niti razlog da se zrtva oseca krivom.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Tacno... Svako bi trebalo da se oblaci onako kako zeli, kako
se oseca.. I to je neka umetnicka kreacija, kako nastupamo,
kako se pojavljujemo u drustvu. To nije dobro sputavati,
posebno kod dece, kad grade svoj ego, svoju licnost..

Njima je sloboda vise nego potrebna.. jer kasnije ce ih pojesti
mehanizmi i oduzeti krila.. sto je tuzno..

A nasilnistvo bilo koje vrste, nikada nije, niti ce biti tolerisano
kao normalno. Agresivnost, mrznja, su opasne stvari, i roditelji
treba to da sprecavaju i vaspitavaju svoje dete, no neki roditelji,
vole to kod svoje dece, cak ih dodatno hrane da mrze, da budu
agresivna.. to je ono sto je najveci problem, jer u sta rastu
posle takva deca.

Biti roditelj je jedna veoma odgovorna stvar...
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Dina
Originally posted by QDF
... i onda posle kad budu bile pojebane, djavo ce im biti kriv.. nije ni cudo sto je pedofila sve vise.. btw necu nikog da krivim, ali i pedofila i takvih malih fufica je sve vise i vise...
:shocked:

Sloboda u necijem oblacenju nije opravdanje za nasilnika, niti razlog da se zrtva oseca krivom.
Izvini... a tebi je "slobodno" oblacenje da deca sa toliko godina izbacuju sise i dupe?????? da im se vide cela ledja, i skoro pizda da im ispada....???
U svakom slucaju meni je to neukusno, i bas me briga... ja vodim racuna o svom oblacenju, oblacim se kako zelim... nemam nista protiv nikoga, to sam naglasila, samo mi neke stvari nisu ok, bar za ulicu, obican dan.. kako god..
Korisnikov avatar
By Blady
Btw ne volim pedofile... ne podnosim cak sta vise, i ne smatram da treba da im to bude povod.. ali isto tako vidim, kako se te fufice ponasaju... znam nastavak vec napamet... kako zavrse..
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!