Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
e jeste, ja se izvinjavam... mada mislim da mi khons nece zameriti sto sam je malo ogovarala :)
Korisnikov avatar
By Blady
Btw, da ne bi ispalo dvosmisleno, nisam za Khons rekla da je kreten, vec Shane !
By J...
Originally posted by m..
izbalansiranost. i sto nemaju potrebu da se ufuravaju u drustvom nametnute rodne uloge (ni musku ni zensku). nekako su mi najvise svoje i iz iskustva u principu najsamosvesnije.
:up: lepo receno
Korisnikov avatar
By starsailor
naravno da ima vise vrsta andro devojaka...ja sam stavila Tegan i Saru jer se meni dopadaju, a ne kao andro primerak...
i drago mi je sto vam se ne svidjaju, kao sto se meni ne svidja taj novi poredak andro emo fancy girls :klonovi:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by J...
To sto lice na mene...... :D

E sad ozbiljno, ono sto ja podrazumevam pod pojmom "andro" je jedan idealan spoj muskih i zenskih karakteristika u jednoj osobi (i fizickih i psihickih).
I svidja mi se ako nisu non-stop njanjavo zenskaste ili grubo muskaraste nego su prilagodljive situaciji.

Nikada mi se nije dopala femme zena koja je njanjavo zenskasta.
Nikada mi se nije dopala butchica koja je grubo muskarasta.
Nikada mi se nije dopala andro devojka koja je ista od ta dva.

Lm,
da ne duzim, mislim da je jasno sta sam htela reci :namig2: ?

Za svaki slucaj:

Samoidentifikacija odredjenom kateogorijom je mnogo vise /i mnogo manje od stereotipije/ od osobina koje pre pripadaju vicu. Za nekoga je to ROD a ne samo klasifikacija da bi neko znao kako osoba "izgleda" ili "se ponasa"

Btw, znam da nisi bila sasvim ozbiljna, no mi tvoj post doso lepo da malo kenjam o kvir teoriji :aktivista:

:peace:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by m..
izbalansiranost. i sto nemaju potrebu da se ufuravaju u drustvom nametnute rodne uloge (ni musku ni zensku). nekako su mi najvise svoje i iz iskustva u principu najsamosvesnije.
:up: lepo receno

O ovome bi moglo da se polemise-bas.

Andro lezbejke su najcesca pojava trenutno u evropi, naprihvatljiviji "izgled" i "stil". Sto naravno ne znaci da andro devojka nije svoja!

Samo hocu reci da je problematicno reci za bilo koju "ulogu" da je najvise svoja ili najsamosvesnija /otklon subjektivnom misljenju :peace: / zaboravljajuci da bilo koji takav identitet kao takav jeste subverzivan hetero-normi. /mada cesto lezbejke svojim stavom i politikom ni najmanje nisu subverzivne heteronormativu niti svesne istog :( /
O subverzivnosti butch i femme identiteta kao i prirodnom butch rodnom identitetu, trecem rodu, neocekivanosti queer femme pored strejt luking odlika smo vec raspravljali.

Hocu reci, sada je old school mnjogo manji mejnstrim "na sceni" ali barem sada old school ne moramo da gledamo kroz heteronormativna ochala, nametnute drustvene uloge, jer su potpuni paradoks istim.

Da se razume, ja volem i andro i femme i butch, nego kao i post iznad, ugrabih priliku da malo teoretisem, nadam se da ne smeta :D
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by superfly
sta definise andro u najkracem?
sama reč androgyny označava spoj muških i ženskih karakteristika iliti dvopolnost, a "andro" mu dođe skraćenica koja se ustalila u upotrebi (mada je u njoj onaj ženski deo odsečen, jel). čini mi se da se termin najčešće upotrebljava za žene čija je pojava rodno neutralna, da tako rečem.

btw, setih se jedne truly androgine žene koja skroz otelotvoruje izvorno značenje reči i privlačna je on so many levels:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

:love:

na jednom od starih hard diskova imala sam čitav hram posvećen dotičnoj. :lol:
Korisnikov avatar
By Black_crystal
To sto lice na mene...... :D

E sad ozbiljno, ono sto ja podrazumevam pod pojmom "andro" je jedan idealan spoj muskih i zenskih karakteristika u jednoj osobi (i fizickih i psihickih).
I svidja mi se ako nisu non-stop njanjavo zenskaste ili grubo muskaraste nego su prilagodljive situaciji.
Sve je rekla sto mislim! Bravo! :up:
Korisnikov avatar
By Khons
pa sigurno ne u andro devojku :puzzle:
By J...
Originally posted by sleepingsun
a Ville Vallo iz hima u sta spada? :evilwait: :dance:
Pa i on je androgeno bice, a s obzirom da voli da pozira i da se sminka lici mi ponekad i na transvestita. (da ne bude zabune, nisam rekla na transseksualca)

Ma, sve je to queer. :D
By Swanheart
:nope:

to je mouuuje

the organ :love:

a tvoja galerija je :wow:
Korisnikov avatar
By anche
ako u obzir dolaze i lezbejske ikone koje su, navodno, strejt - onda ja prilazem svoju kandidatkinju :radosnice:

Slika

Slika

Slika

:teg2:
By Swanheart
da li se meni cini ili skoro sve andro zene imaju specificne oci tj. boju :plavuso:
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by anche
Slika
Sto se ja palim na ovakav oblik lica :D

Ovo cu prihvatiti kao izazov :B
Na fotografiju andro zene, trazim slicnog andro muskarca :)

Dakle i mi (muskarci) konja za trku imamo
Slika
Slika
Slika

Da Vas vidim dalje ?
:tushe:
By Çâðê_DUP
neke zaista umeju da budu interesantne, ali nesto tu nedostaje...lice mi na deckice..eventualno u meni bude latentnu biseksualnost, ali cinjenica je da deckice ne volim. :dancing:
Korisnikov avatar
By DfromOz
Evo malo moje profesionalne deformacije upletene u odgovor koji cu potkrepiti nekolicinom studija.
-Dr Lee Warren, one of leading experts nowdays on female and male androgyny suggest that ‘Androgyny could be more to do with personality and psychological traits rather than fashion. However, it became Hip incorporating best of both worlds.
-Sandra Bem, psychologist at Stamford University, developed the concept of androgyny as it pertains to psychology in 1974...Androgyny as balanced and flexible display of masculine and feminine behaviors across situations.
-Dr David A. Gersov states ‘If you are high in masculine traits, you are not automatically low in feminine traits. An andro female, for example, is a person who is high in both masculine and feminine traits. Andro people can be aggressive or yielding, forceful or gentle, sensitive or assertive-as the particular situation requires. Usually, bright or creative people tend to be androgynous. Andro people are more adaptable. They behave in ways appropriate to the given situation-regardless whether the behavior is masculine or feminine.’
-John B. Pryor, PhD from Illinois State University asserts that androgynous individuals are psychologically healthier as they grow older; Have more self confidence, and “I would say women are more independent and men are more nurturing, if need be.’
-Andro energy contains both (feminine and masculine energies) blending them so completely. ‘Without a sense of disjunction, the person will become at once tender and firm, flexible and precise, focused in thinking and diffused in awareness, nurturing and guiding, giving and receiving.’(Dr Sandra Bem)
-Regarding connections of androgyny to sex, some sexologists suggest that andro women tend to report more orgasms, more sexual satisfaction, while both andro men and women tend to be more comfortable with sex. Study has been done on sample of 300 subjects.
-Another study regarding psychological traits and androgyny, comparing single vs. attached women:
‘Single women who are reasonably adapted to or happy with their state, are more likely than their attached pals to be psychologically androgynous (to possess both traditional masculine and feminine psychological characteristics) and hence to be capable of acting or feeling in stereotypically masculine ways (such as being self-reliant, independent, assertive, and emotionally resilient), as well as stereotypically feminine ways (such as being emotionally responsive, kind and imaginative). The androgynous women are happier, mentally healthier and more in control than the stereotypically feminine women, because of more psychological resources upon which she could draw. Her emotional and personal life is therefore likely to be somewhat richer and based on more secure personal foundation.
-Regarding fashion representation of andro looks.
‘Andro is something that these days are coming to frutation, thanks to entertainment industry. In fashion industry, Armani and Helmut Lang are among those who are capitalizing on “the growing social affinity” to androgyny. Clothing consisting of slacks, jeans, colorful sweater, button-down tops, as well as fashionable sneakers and simple hair and make up is both stylish and androgynous. Dr David Gersav, gave eg of Ellen Degeneres and celebrity DJ Samantha Ronson. Usually, andro image, in relation to body structure, is even more enhanced if a person has angular face and is more of an athletic build.
 I da, moja licna preference, upravo I jesu andro devojke, ali primarno bazirano na psiholoskim karasteristikama…Kako da ne budu privlacne, sa tako fino balansiranim psiholoskim kvalitetima….
 Nadam se da ne smeta sto sam isecke dala sve na engleskom, licno mi je jednostavnije. Pricam I razumem odlicno srpski, ali strucna literature mi je jednostavnija na engleskom.
:alien
Korisnikov avatar
By bakalar
Naravno da ne smeta sto si iseckala :up:

Originally posted by Swanheart
Kim Stolz
bas si neka :duri se:

nemam odgovora :D
By Swanheart
Originally posted by abcd

Originally posted by Swanheart
Kim Stolz
bas si neka :duri se:

nemam odgovora :D
:shake:

:kiss:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!