Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By sleepingsun
hm..ima puno tih tema..bla bla sta su ljubav i vernost..gde u gay/bi svet ok..
medjutim..sta smatrate pod prevarom?Da li neke prevare opravdavate...tipa neka veza vam odtane na 3 tacke..uletite u novu savrsenu..i posle nekog vremena..taj vas status kvo partner vam se vrati u zivot..sta then? :wtf:
KOlko ste evrni?D ali uopste mozete nekom biti verni?Koje prevare opravdavate..ako takvih ima..
i preko cega biste presli..preko cega ne..

*** naslov izmenjen od strane moderatorke zbog upotrebe velikih slova
Korisnikov avatar
By Blady
jesam, verna sam ali sam zasrala neke stvari, sa svojim prevarama.... doduse,sve to ima svoje zasto i svoje zato, ali inace sam verna osoba... mozda mi je trebalo neko vreme da to skontam, s obzirom da zivela takvim zivotom, i jednostavno sam krenula da svrljam...
Jako sve konfuzno zvuci, i verovatno ne bih trebala vise da pisem, kada budem sve normalno srocila.. ja cu napisati :)
Korisnikov avatar
By hasanaginica
vernost osecas ili ne. ona nije bogom dana. nikad ne bih bila verna, jer je to sad nekakav princip.
Korisnikov avatar
By Rei
Pa, jesam jednom prevario dechka, zato shto nisam od njega dobijao ono shto mi je trebalo :merlinka:

Mislim da je prirodno da kada neko neshto ne dobija od svog partnera, to neshto potrazhi u drugome. Veze koje su nepotpune na duzhe vreme ne mogu funkcionisati.

Pravi problem je kada ta afera postane emotivna a ne samo seksualna. To je onda kraj.
Korisnikov avatar
By Rei
LM shto se tiche ovog KOLIKO ste verni... Pa mozhesh biti ili veran ili ne, nema izmedju. I to opet zavisi vishe od prirode veze, nego karaktera. A in the end, svi su skloni varanju, jer su svi skloni tome da svoje potrebe stavljaju na prvo mesto. Pitanje je onda samo koliko te potrebe zadovoljava veza.
Korisnikov avatar
By Shmi
Ja i vernost? :smeh: Njaaaaaaaa! :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Zoe
Smatram da me osecanja jedino "OBAVEZUJU" prema drugoj strani, kao i drugu stranu prema meni....i dotle sve i traje, dok ih ima.
Ako osoba ili ja pozelimo nekog drugog, to znaci da prosto nismo "dovoljni" jedno drugome, i mozda je vreme da razmotrimo nasu vezu....

Sa druge strane pak, mozemo imati vezu u kojoj nam je dobro, ali svrljnemo tu i tamo, bez ikakvih emocija i dubljeg znacenja......vodjeni filozofijom da ne postoji savrseno, a posebno ne u jednoj osobi....

Ipak, ja trazim TO NESTO, i volela bih da ne moram da imam vise osoba i zelja za nekim tamo, vec da u jednom jedinom bicu nadjem sklad svih svojih zelja.....
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by QDF
jesam, verna sam ali sam zasrala neke stvari, sa svojim prevarama....
:fancyklap:
Korisnikov avatar
By Dina
Meni vernost ne bi bila problem da je potrebna... ali se osecam bas srecno sto sam u slobodnoj vezi i sto mogu da pricam i o nama i o osobama koje bilo njega, bilo mene zanimaju na ovaj ili onaj nacin...
By Ulix
Veran sam i trenutno* ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bih pozeleo da prevarim svog decka.

*To "trenutno" traje vec dobre dve godine sa nesmanjenim intenzitetom. :cheer:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ne mogu bas da se pohvalim tom osobinom
By ~ Le Saint X ~
Trenutno sam u fazi da nema sanse da bih mogao da budem nekome veran

et toq!
:snob:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kada neko zasluzi, veran sam k'o pas...

U tom smislu ne govorim samo o ljubavnoj vezi... vec uopste o medjuljudskim odnosima.

Do sada nisam naisao na muskarca vrednog toga, ali Boze moj, iako duze vec ne trazim, ne znaci da se nece dogoditi jednog dana.
Korisnikov avatar
By Tomek
Pa uglavnom sam veran, a kad nisam onda sam iskren...
I sama pomisao na prevaru je znak da u vezi nesto ne stima...
Zavisi od karaktera veze i slicno...
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Marvin
Originally posted by QDF
:smeh: totalno smesno zvuci..
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by QDF
Originally posted by Marvin
Originally posted by QDF
:smeh: totalno smesno zvuci..

Hehe.. :)

ON: Verna sam totalitus-skroz na skroz :alien:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Vernost je prevara? :napitak:
Haha. Sve je danas tako liberalno, da se vise prevarom ni ne smatra polubac sa drugim, nego samo sex, a neki ne smatraju ni sex prevarom ako nije bilo emocija...
E, sada sta je za svakoga od nas prevara?
Kada mi je zaista stalo do nekoga prevarom smatram i dvosmislene razgovore i maleni flert, jer, nista se od toga ne radi bez razloga i nista od toga nije beznacajno.
Naravno da sam varala i naravno da su me varali, to je sklop zivota, ali samo neke prolazne veze.
Kada nekoga zaista volim ne varam, jer mi ne trebsa niko drugi do te osobe i osecala bih se jako bzvz i kao da sam izdala svog partnera prevarom.
Korisnikov avatar
By Progenitor
Da veran sam!

Jednostavno imam par pravila kad se radi o vezama.Mada kad je prevara u pitanju mozda imam srece da kad nekog volim iskljucim potrebu za drugima ...tako da mi nije tesko da ostanem veran...:yay:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Nisam veran (ne libim se seksa van veze dok sam u vezi, ako sam ikad u vezi, jer mi je to stran koncept, ali recimo u odnosu koji se spolja vidi kao veza), ali sam odan (to znači da partner zna šta radim i da to odobrava). Koncept Fride Kahlo, omiljene mi likovne umetnice.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Zwezdica
Vernost je prevara? :napitak:
Haha. Sve je danas tako liberalno, da se vise prevarom ni ne smatra polubac sa drugim, nego samo sex, a neki ne smatraju ni sex prevarom ako nije bilo emocija...
E, sada sta je za svakoga od nas prevara?
Kada mi je zaista stalo do nekoga prevarom smatram i dvosmislene razgovore i maleni flert, jer, nista se od toga ne radi bez razloga i nista od toga nije beznacajno.
Naravno da sam varala i naravno da su me varali, to je sklop zivota, ali samo neke prolazne veze.
Kada nekoga zaista volim ne varam, jer mi ne trebsa niko drugi do te osobe i osecala bih se jako bzvz i kao da sam izdala svog partnera prevarom.

-Sta neko smatra prevarom je sasvim individualno, i zavisi od toga sta bi partneri smatrali prevarom a ne neko treci.

-Nikad nisam smatrala flert prevarom, ali to je opet moj LICNI osecaj i shodno mojoj gornjoj recenici-da partner i ja utvrdjujemo sta je za nas prevara /flert to sigurno nije, kao i jos neke stvari/

-Vidis, ja ne mislim da je "naravno" neophodno u toj premisi. Mislim da to ne mora da u sklopu zivota.
Nisam nikad nekog prevarila, ma koliko mi ta osoba bila (be)znacajna, mada mislim da nikad nisam ni bila u vezi sa nekim za koga sam smatrala da ce biti samo prolazno.
Medjutim, moguce je da nekoj TRECOJ osobi bi odredjene stvari koje sam ja uradila zvucale kao prevara. One to nisu bile jednostavno jer ni ja ni partner/ka ih ne smatramo prevarom -sto nikako ne znaci da ne postoje stvari koje SMATRAMO prevarom.

-Koliko nekoga (ne)volim uopste nema veze sa onim sto ja jesam. Ne dozvoljavam da drustvo, moja osecanja ili nesto trece upravljaju mojim vidjenjem sveta i odnosa. Sto znaci, da ukoliko osetim potrebu za necim, to podelim sa nekim ko trenutno ima naziv moje devojke/decke i ukoliko uvidim da bi joj to smetalo, odustanem. Ukoliko to zelim i dalje, znajuci da ce je to povrediti, onda je vreme da raskinem. Nema potrebe biti nefer prema sebi, ukoliko vec ne mozemo prema nekom drugom?

PS. ni najmanje nisam svet'ca, jednostavno PREFERIRAM da svoje zelje kazem naglas, jer bi mi bilo uzasno mucno da nesto krijem.
I da se razumemo, ni najmanje ne osudjujem prevaru, niti mislim da ljudi pocinjavaju istu iz neke zlobe ili povrsnosti-svi smo mi ljudi-desava se. I bas zbog toga sto smo svi falicni, i ja sam, jedino odabiram da svoje zelje naglas izgovorim-nisam posvecena kao odredjeni ljudi da vidim samo jednu osobu i nikad ne pozelim da poljubim drugu, hej, mozda cak i da probam trisom jednog dana-jedina razlika je sto ja o tome uvek pricam sa partnerom. I naravno, ocekujem od nje/ga isto, ni inch manje.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Dušan Maljković
Nisam veran (ne libim se seksa van veze dok sam u vezi, ako sam ikad u vezi, jer mi je to stran koncept, ali recimo u odnosu koji se spolja vidi kao veza), ali sam odan (to znači da partner zna šta radim i da to odobrava). Koncept Fride Kahlo, omiljene mi likovne umetnice.
Sad videh post :)
Da, na to mislim-odanost. Nisam verna pred licem drustva, ali jesam odana svojim partnerima.
Korisnikov avatar
By Progenitor
Originally posted by Nanny Ogg
I da se razumemo, ni najmanje ne osudjujem prevaru, niti mislim da ljudi pocinjavaju istu iz neke zlobe ili povrsnosti-svi smo mi ljudi-desava se. ..
Uf! Ja osudjujem prevaru(kad bi se meni dogodila,o tudjim prevarama nekako nemam prava da komentarisem).Stavljam ga u folder sa izdajom.Jer ako sam ja nekom posvetio svoje vreme i ljubav ,valjda toliko mogu da ocekujem za uzvrat.Vise postujem kad neko raskine pa ode da se kresne ,nego da mi iza ledja se jebe a vamo mi glumi vernost,fuj!

I btw. nemojte mesati otvorenu vezu i prevaru,mislim da tu ima razlike. :yes:
Korisnikov avatar
By Hys.
Naravno da ima razlike-ogromne.

Mislila sam da je jasno iz mog posta o cemu govorim? I da nekome ko prevaru shvata kao sto je drustvo uglavnom shvata, odredjene stvari bi klasifikovali kao prevaru.
APSOLUTNO se slazem sa tobom da je prevara izdaja. To sam vise puta ponovila na forumu-da mi je bitna lojalnost.

Ne osudjujem prevaru jer jednostavno znam da ne mora da bude karakterna celokupna slika osobe.

To sto bi ja smatrala kada bih nekog prevarila da sam izdala sebe /na prvom mestu/ je samo moj licni stav, jednako validan koliko i bilo ciji drugaciji.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Originally posted by Progenitor

Uf! Ja osudjujem prevaru(kad bi se meni dogodila,o tudjim prevarama nekako nemam prava da komentarisem).Stavljam ga u folder sa izdajom.Jer ako sam ja nekom posvetio svoje vreme i ljubav ,valjda toliko mogu da ocekujem za uzvrat.Vise postujem kad neko raskine pa ode da se kresne ,nego da mi iza ledja se jebe a vamo mi glumi vernost,fuj!

Elem, mene hvata strah da sam shizofrenik sa podeljenom lichnoshcu i da se u blackout momentima na forum prijavljujem kao ovaj Progenitor... Dakle decko/devojka je izneo/la moj stav od reci do reci... Svaka moja veza se zavrsihila na tako opisan nachin... Svima samo shto oreol ne izraste koliko su dobri i fini, a jebu se ko shtuke... Vernost je neshto shto osecash,ne prema nekome,vec stalno... Ako imash obraz da nekog pustish u svoj svet i delish s nijim svoju intimu, ako imash obraz da svoj odnos s tom osobom imenujesh emotivnom vezom, ne postoji nikakvo opravdanje za nevernost...

Samo jednom sam imao toliko kompletan odnos sa nekim da vernost nikad nije dovedena u pitanje,i zahvaljujuci tome i dalje se nadam skorijem pronalazhennju slichne veze...
By Çâðê_DUP
Originally posted by Supervixen

Elem, mene hvata strah da sam shizofrenik sa podeljenom lichnoshcu i da se u blackout momentima na forum prijavljujem kao ovaj Progenitor... Dakle decko/devojka je izneo/la moj stav od reci do reci... Svaka moja veza se zavrsihila na tako opisan nachin... Svima samo shto oreol ne izraste koliko su dobri i fini, a jebu se ko shtuke... Vernost je neshto shto osecash,ne prema nekome,vec stalno... Ako imash obraz da nekog pustish u svoj svet i delish s nijim svoju intimu, ako imash obraz da svoj odnos s tom osobom imenujesh emotivnom vezom, ne postoji nikakvo opravdanje za nevernost...

Samo jednom sam imao toliko kompletan odnos sa nekim da vernost nikad nije dovedena u pitanje,i zahvaljujuci tome i dalje se nadam skorijem pronalazhennju slichne veze...
:up:

me three..

Ja samo u takvim vezama i mogu da f-nisem. Svi drugi koncepti su mi strani.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Originally posted by Angelina777
Originally posted by Supervixen

:up:

me three..

Ja samo u takvim vezama i mogu da f-nisem. Svi drugi koncepti su mi strani.
Andjo ti si carkinja :) :carica:
Korisnikov avatar
By anche
VER(e)nost mi nije stran koncept u smislu been there, done that, t-shirt pending, ali u smislu ekskluzivne monogamne veze sasvim nerealan.
ovde vidim neki prave razliku izmedju VERnosti i lojalnosti (fidelity, loyalty, fealty, lat. fidelis/fides - faith...) i kapiram sta hoce da kazu ali sustinski ti pojmovi nose toliko slicnosti u znacenju da ih je nemoguce potpuno razdvojiti i tretirati kao nezavisne jedne od drugih. od VERnost u srpskom dolazi i poVERenje kao jos jedan koncept vezan za problematiku ovde diskutovanu.

ne mislim da je vernost ishta drugo do racionalna odluka koju vremenom donosimo u cilju samoodrzanja, ali kao svaka druga i ta odluka nosi niz kompromisa.

a jedna je stvar imati VERu u apstraktno bice liseno bioloskih potreba/nagona, a sasvim drugo VERovati drugom ljudskom bicu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!