Originally posted by Zwezdica
Vernost je prevara?
Haha. Sve je danas tako liberalno, da se vise prevarom ni ne smatra polubac sa drugim, nego samo sex, a neki ne smatraju ni sex prevarom ako nije bilo emocija...
E, sada sta je za svakoga od nas prevara?
Kada mi je zaista stalo do nekoga prevarom smatram i dvosmislene razgovore i maleni flert, jer, nista se od toga ne radi bez razloga i nista od toga nije beznacajno.
Naravno da sam varala i naravno da su me varali, to je sklop zivota, ali samo neke prolazne veze.
Kada nekoga zaista volim ne varam, jer mi ne trebsa niko drugi do te osobe i osecala bih se jako bzvz i kao da sam izdala svog partnera prevarom.
-Sta neko smatra prevarom je sasvim individualno, i zavisi od toga sta bi partneri smatrali prevarom a ne neko treci.
-Nikad nisam smatrala flert prevarom, ali to je opet moj LICNI osecaj i shodno mojoj gornjoj recenici-da partner i ja utvrdjujemo sta je za nas prevara /flert to sigurno nije, kao i jos neke stvari/
-Vidis, ja ne mislim da je "naravno" neophodno u toj premisi. Mislim da to ne mora da u sklopu zivota.
Nisam nikad nekog prevarila, ma koliko mi ta osoba bila (be)znacajna, mada mislim da nikad nisam ni bila u vezi sa nekim za koga sam smatrala da ce biti samo prolazno.
Medjutim, moguce je da nekoj TRECOJ osobi bi odredjene stvari koje sam ja uradila zvucale kao prevara. One to nisu bile jednostavno jer ni ja ni partner/ka ih ne smatramo prevarom -sto nikako ne znaci da ne postoje stvari koje SMATRAMO prevarom.
-Koliko nekoga (ne)volim uopste nema veze sa onim sto ja jesam. Ne dozvoljavam da drustvo, moja osecanja ili nesto trece upravljaju mojim vidjenjem sveta i odnosa. Sto znaci, da ukoliko osetim potrebu za necim, to podelim sa nekim ko trenutno ima naziv moje devojke/decke i ukoliko uvidim da bi joj to smetalo, odustanem. Ukoliko to zelim i dalje, znajuci da ce je to povrediti, onda je vreme da raskinem. Nema potrebe biti nefer prema sebi, ukoliko vec ne mozemo prema nekom drugom?
PS. ni najmanje nisam svet'ca, jednostavno PREFERIRAM da svoje zelje kazem naglas, jer bi mi bilo uzasno mucno da nesto krijem.
I da se razumemo, ni najmanje ne osudjujem prevaru, niti mislim da ljudi pocinjavaju istu iz neke zlobe ili povrsnosti-svi smo mi ljudi-desava se. I bas zbog toga sto smo svi falicni, i ja sam, jedino odabiram da svoje zelje naglas izgovorim-nisam posvecena kao odredjeni ljudi da vidim samo jednu osobu i nikad ne pozelim da poljubim drugu, hej, mozda cak i da probam trisom jednog dana-jedina razlika je sto ja o tome uvek pricam sa partnerom. I naravno, ocekujem od nje/ga isto, ni inch manje.