Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by 2Q2Bstr8
je l' na tu cenu dodajemo takse za zahteve ili ne? nije mi baš jasna ova rečenica iz citata.
Ukupna cena u zbiru je tolika, tj. 1.136 dinara, mada bice tu jos troskova oko vadjenja izvoda iz maticne knjige rodjenih itd.
Originally posted by Lakiboy_ns
Nema ja talenta da camim u zatvoru...znas sta rade tamo momcima kao sto sam ja :lol:
tebe tako klozetiranog nikad ne bi provalili. :P
Ma, kako ne shvatas ?
Laki zamislja sebe u situaciji da dospeva u zatvor i posto je, je li, tako zgodan i strejt looking boy, odmah zapada za oko tamosnjim dugogodisnjim robijasima, koji ga svi redom odmah zaskacu, on se kao brani, a zapravo uziva sto je tako strejt looking trazen medju takodje strejt looking, kratko osisanim robijasima.
To su ti Lakijeve fantazije, kojih , hvala Bogu , na Forumu ne manjka ni po ostalim temama...
:roll:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by aleka_ns
e konacno menjamo komunisticku LK, bilo je krajnje vreme...konacno da dolikujemo ko' EU:smilegrin:
Bolje bi bilo da smo zaista u EU , pa makar i sa komunisticki dizajniranim licnim kartama, nego sto cemo da se blesavimo sa "evropskim " licnim kartama, a da se i dalje kuvamo u ovom paklenom kotlu od Srbije.
Nego to ovi hohstapleri iz drzavnog vrha resili da na jos jedan nacin maznu pare od naroda i to 1136 dinara po svakoj izradjenoj licnoj karti. :pljuje:
Kao sto rekoh, nemam nameru da menjam licnu kartu do poslednjeg momenta.
Ova mi, po onome sto pise u njoj, vazi do 2015., a posto je 2011. poslednji rok za izradu nove, te godine cu je i menjati i shlus.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Deni na tu cenu od 1300 din za izradu nove LK moras dodati i otprilike 800 din koliko kostaju dokumenta koje moras izvaditi kod maticara i u opstini (izvod iz M.K.R i uverenje o drzavljanstvu, vencani list ako si udata i slicno) znaci sve ukupno nova LK izadje 2.100 din a ako se i slikane u MUP placa (a verovatno se placa) izacice oko 2.500 din :shok:

Sta sad kazes na tu cenu? :lol:

I ne, nije mi fantazija da odem u zatvor gde cu da >opstim< sa str8 looking robijasima :lol:
To sam napisao jer sam u americkim filmovima 100 puta cuo kako neko nekoga plasi odlaska u zatvor recenicom: znas sta rade u zatvorima momcima poput tebe? :pirat:
Pa mi se ucinilo zgodno da to ubacim u ovaj kontekst mog moguceg odlaska u zatvor jer mi je LK istekla pre vise od godinu dana...breaking the law, breaking the law :rock:
Korisnikov avatar
By *deni*
Na Uverenje o drzavljanstvu, ili na Izvod iz maticne knjige rodjenih ( jedno od ta dva, ne secam se tacno na koje ) ne placa se taksa, ako tetkici koja izdaje ta uverenja kazes da ti uverenje treba za zasnivanje radnog odnosa.
Ne moras podneti dokaz za to da si nezaposlen, dovoljno je da to samo naglasis, dakle mozes i da slazes, pa da ne platis.
:P
A mozes da kazes i " Nemam da platim, ne mogu da platim ".
Bas me interesuje kako ce drzava da te natera da platis tu preskupu licnu kartu, ako kazes : " Eto ubij me, ali nemam love ! "
Prihvatljivo bi mi bilo da mi omoguce da otplacujem tu licnu kartu u mesecnim ratama, kad i koliko mogu. Pa jedan mesec uplatim 5 dinara, drugi mesec mozda 50 dinara i tako dok ne isplatim ceo iznos. Ili, jos bolje, neka mi odbiju odjednom ceo iznos od besplatnih akcija koje sam upisao. Tako bi mi nekako i najvise odgovaralo.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by *deni*
Na Uverenje o drzavljanstvu, ili na Izvod iz maticne knjige rodjenih ( jedno od ta dva, ne secam se tacno na koje ) ne placa se taksa, ako tetkici koja izdaje ta uverenja kazes da ti uverenje treba za zasnivanje radnog odnosa.
"i ne može se upotrebiti u druge svrhe" :tumble:
(ipak mislim da to ne piše)

Ne plaća se ni jedno ni drugo (moje iskustvo).
Doduše ne znam koliko bi gunđala ili me ukoso gledala da sam lično došao. Ja sve fino preko telefona, a u poslednjoj rečenici im kažem beogradsku adresu pa sad vi šaljite besplatno i raskusurajte se sa beogradskim vlastima...
Ne plaća se ni za overu fotokopija ako im naglasiš da je potrebno radi zapošljavanja. Jako je zabavno kada se pojavim na šalteru sa štosom papira debelim kao enciklopedija, od čega ništa ne plaćam overu, teta overivačica dobija work-related muscle strain od pečatiranja, a oni u redu iza mene menjaju boje (doduše oni obično stoje u pogrešnom redu ili uopšte i ne mogu da im urade to što oni hoće jer nemaju sve dokumente).
Naravno ništa se ne fotokopira u opštini nego u regularnoj fotokopirnici (najbolje tamo gde studenti kopiraju, često postoji popust na veći broj primeraka)
Korisnikov avatar
By andjela
... i eto tebi licna karta za 1136 dinara umesto za 2500 :)
Korisnikov avatar
By hefestion
kolega Deni, kao pravnik trebao bi znati na koji dokument se placa taksa za izdavanje i u koje svrhe se placa.
a sto se tice licnih karata, i ja cu sacekati poslednji rok, jer mi ova vazi do kraja sledece godine. u svakom slucaju izdavanje novih licnih karata je jos jedan korak priblizavanju EU, tako da napredujemo polako.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma, da... Nemam druga posla nego da učim napamet za koji se dokument plaća kolika taksa, a za koji se ne plaća.
To se po potrebi proveri. Propisi se i onako neprestano menjaju.

Ono što znam sigurno je da se ne plaća taksa na jedno od dva gore navedena dokumenta - Izvod iz matične knjige rođenih ili Uverenje o državljanstvu ( jedan od ta dva, zaboravio sam koji ), ukoliko kažemo da nam treba za zasnivanje radnog odnosa.
Znam, jer sam nedavno prikupljao dokumentaciju.

@jukie
Nije naznačena striktna svrha upotrebe.
:nono:
Korisnikov avatar
By andjela
sa drugog foruma
evo, bas sam predao zahtev za "biometrijsku licnu kartu" bog te mazo.....2 slike: 200,00, taksa 1: 928,00, taksa 2: 236,00, izvod iz maticne knjige: 280,00, uverenje o drzavljanstvu: 360,00.E sad ide- prvo sam cekao u opstini sat i po da mi isprintaju izvod iz maticne knjige i uverenje o drzavljanstvu, posle toga odlazim u sup, rade dve tetke, prvi dan vadjenja tih biometriskih karti, frka, panika. Stalno zovu nekog momka te kako ovo, gde sad print, a kako da skeniram, bla bla...vreme prolazi....prodje 10 sati, prodje 11 sati,koncno dodjem na red oko pola 12. Prvo gledaju jeste li uplatili sve harace i jeste li doneli dokumenta, onda vam skeniraju 1 prst na levoj i 1 prst na desnoj ruci, onda ulazite u kabinu i slikaju vas cetiri puta, zatim se potpisujete na nekom touch screnu, onda te pitaju oces cirilicnu ili latinicnu, oces sa cipom ili bez cipa, ako uzmes bez cipa, znas, ne valja, svaka promena prebivalista ili bilo cega- mora ponovo da se vadi licna, koja baj d vej vazi pet godina, zatim (paz sad ovo) skeniraju sliku za koju sam dao 200 dinara i uljudno mi je vracaju, znas ne treba, slikali smo te mi ovde, ta ti ide na licnu kartu. Isto to rade i sa priznanicama i sa ovim dokumentima. Rok izrade 15 dana, ako bude brze obavesticemo vas, daj fiksni broj telefona.
edit>
e, da neko rece na prethodnim stranama da se upisuje krvna grupa. JOK! Moras da odes u bolnicu/dom zdravlja , da das krv, da ti napisu potvrdu sa potpisom i pecatom da si ta-i-ta krvna grupa i tek sa tom potvrdom (koju treba priloziti) moguce je uneti taj podatak u licnu kartu
sramota!

ja cekam 2011 :)
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ja sam izvadio potrebnu dokumentaciju izvod iz maticne knjige i uverenje o drzavljanstvu za dzaba jer sam rekao u opstini da mi treba za zasnivanje radnog odnosa.

Znaci trebam da platim jos za izradu+ takse=1130,00 i to je to.

I ne znam sta je cudno ovom tipu kojeg je Andjela citirala sto se slike skeniraju i onda mu ih vrate.Svi moderni licni dokumenti imaju uskenirane slike na njima jer se takve slike onda ne mogu menjati i dokumenti su bolje zasticeni.

Ja uzimam LK bez cipa :sudija:
By Bombina
cekaj i cekaj - da li moze da zameni stare licne karte umesto nove licne karte
ako budu gradjani sebe da odluce da li ce zadrzati staru licnu kartu ako nece oce li da zameni novu licnu kartu i naprimer
u maju da jeste krece crveni pasosi
Korisnikov avatar
By andjela
I ne znam sta je cudno ovom tipu kojeg je Andjela citirala sto se slike skeniraju i onda mu ih vrate.Svi moderni licni dokumenti imaju uskenirane slike na njima jer se takve slike onda ne mogu menjati i dokumenti su bolje zasticeni.
a sto te slikaju tamo? sta ce ti onda slike, ako ce te oni tamo slikati?
uzmes lepo svoju ne sliku na beloj pozadini i iseces potrebnu velicinu i odneses im, ili jos bolje skeniras, snimis na usb flash i odneses im, da se ne cimaju.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by andjela
uzmes lepo svoju ne sliku na beloj pozadini i iseces potrebnu velicinu i odneses im, ili jos bolje skeniras, snimis na usb flash i odneses im, da se ne cimaju.
Pa mislim da ni ne pise nigde da PONESESH svoje slike nego da su POTREBNE 2 slike.Znaci odes tamo slikas se za 200 dindzi oni ih skeniraju i to je to + a za pasosh su potrebne slike odredjenog formata odnosno glava mora da zauzima 80% slike za te pasosh-scan fotke.
Korisnikov avatar
By nEne
treba da se ponesu dve slike na sivoj pozadini velicine 5x5 cm i da, i tamo vas slikaju. moja je pretpostavka da slike koje donesete idu na kartu, dok slike uradjene u supu idu u dosije.

inace, zbog kradje licne karte ja sam morao da podnesem zahtev za novu, moje je iskustvo da sve ide uzasno sporo, za radno vreme policijske uprave u kojoj sam ja podnosio zahtev uspevaju da obrade maksimalno 10 ljudi. cekanje je je takodje predugo -- 15 radnih dana! moj savet, kome ne treba hitno, neka i ne pomislja da ovih dana ide po novu licnu kartu.
By Çâðê_DUP
a sto se pasosa tice, naravno, mogu da koristim ovaj koji vec imam?
Korisnikov avatar
By Dzi
:qqlele:
nista meni nije jasno :shrug:

a po najmanje tih preostalih 6 din :puzzle:

:giljotina:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Azdajice...mila o cemu ti to i sto si iskopala ovu temu?
Kakvih 6 dinara?

:offtopic:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Azdajice...mila o cemu ti to i sto si iskopala ovu temu?
Kakvih 6 dinara?

:offtopic:
I mene to zanima :lol:

:puzzle:
Korisnikov avatar
By Dzi
lol
ma potrebna mi je nova licna karta i informacije o istoj:( , a setila se da postoji negde ova tema pa izkopah:D

ali zbog ovoga :
Originally posted by ::fy::
E sad, ova nova lična karta košta 1.136 dinara jer uz neophodna dokumenta (stara lična karta, izvod iz matične knjige rođenih koji nije stariji od šest meseci, uverenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige venčanih koji nije stariji od šest meseci, kao i fotografija veličine pet sa pet centimetara) treba platiti takse od 913 dinara Narodnoj banci Srbije za obrazac nove lične karte, kao i 226 dinara MUP-u Srbije za troškove tehničke izrade.
pa se zapitah gde nadjose tih 6 fakn dinarova dodatnih :hamlet:
btw posebno mi ne ulazi u glavu ova taksa od 913din i 226 din mup-u = 1.139 :sveca:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
odeš u OUP nadležan za grad gde si prijavljena, pa proveriš cene i brojeve računa.
Korisnikov avatar
By Dzi
odeš u OUP nadležan za grad gde si prijavljena, pa proveriš cene i brojeve računa.
pa poenta jeste sto se ne radi o istom gradu, mislim grad u kojem sam prijavljena,
danas su mi u sup-u ovd rekli da ako cu vec da se odjavljujem bolje da iskoristim to sto nemam novu lk i da u gradu u kom zelim da se prijavim tamo sve zavrsim na jedan trosak jelte:zeka:
ali okay ipak je to najpametnije uraditi, odes pitas i zavrsish posao :)
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
od kako su poceli sa izdavanjem novih licnih karata, ja se pitam sledece:

ako je za novu licnu kartu potrebno oko 2000din (jer taxa ova, taxa ona, fotografija, izvodi...), kako oni misle da recimo jedan penzioner* sa manjom penzijom izvadi tu jebenu l.k.?!
pritom je to OBAVEZAN dokument, znaci jos mogu i kaznu da mu napisu ako je nema...

i taj glupavi izvod iz maticne knjige rodjenih NE STARIJI od 6 meseci...
pa rodio si se tu gde jesi, tada kad jesi, od tih i tih roditelja... to nije nesto sto moze da se promeni IKADA, a ne za 6 meseci...

*ili siromasniji covek ili student, svejedno...
Korisnikov avatar
By Nbegi
Originally posted by andjela
Pa mislim da ni ne pise nigde da PONESESH svoje slike nego da su POTREBNE 2 slike.Znaci odes tamo slikas se za 200 dindzi oni ih skeniraju i to je to + a za pasosh su potrebne slike odredjenog formata odnosno glava mora da zauzima 80% slike za te pasosh-scan fotke.
Ne morate nositi nikakve slike, to su za LK ubacili kao da trebaju (i to samo jedna a fotografi ce vam izraditi više) jer se udruženje foto-radnji žalilo pa su im učinili (!?). Za pasoš piše MOŽETE priložiti, što znači da i ne mora :)

Elem, ja sam u novembru dobio novu LK sa čipom i kada budem išao da vadim novi pasoš ne treba ništa od dokumenata da nosim jer su već skenirani i u bazi podataka. Isto važi i kad prvo vadite novi pasoš a kasnije novu LK. To lepo piše na sajtu MUP-a.

Isto tako, kada se vade ova dva dokumenta u različita vremena (a ja sam tako postupio zbog rasporeda troškova - mnogo mi je bilo sve da platim u jednoj prilici) ona slika kada su vas prvi put slikali i koja je u prvom dokumentu može biti korišćena i za taj drugi dokument, ili će vas opet slikati ako niste zadovoljni tom prvom.

I da, pošto mi je ostao od banke card reader koji sam koristio jedno vreme za e-banking, skinuo sam sa MUPovog sajta aplikaciju ČELIK (čitač elektronskih ličnih karata) i probao kako to radi :) Lepo radi, može i da štampa podatke. Na čipovanim ličnim kartama je to jedini način da vidite svoju adresu, jer ona nije odštampana na kartici. To je pogodno za one koji se često sele jer ne moraju svaki put da vade novu nego se samo lepo adresa upiše u čip i kraj.

I da, slika koja je u boji na kartici u ČELIK-u se prikazuje kao crnobela - to je valjda neki standard.... Crnobele su i na novim pasošima, valjda isto neki standard... Mada je čudan, u eri "televizije u boji" looool
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!