Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By hefestion
cuo sam za taj odnos visina- 110 = idealna tezina, ali nisam znao da to vazi za nas muskarce, mislio sam da je to za cure.
Drugar mi kaze da je za dobijanje mase dobar kreatin, ja se toga pridrzavam, jedem puno i radim neke vezbice kuci, to nije dovoljno, trebao bi da krenem u teretanu,a nikako da odem...a voleo bih da imam negde oko 80-85 kg
Korisnikov avatar
By Zoe
Pij dosta koka-kole.

I jedi cokoladu.
Korisnikov avatar
By hefestion
hvala, poslusacu tvoj savet - odmah, 2 cokolade, dobra je i za dizanje
Korisnikov avatar
By Zonche!
Najlakse?

Hranite se kod Zonchetovih :lol:
Korisnikov avatar
By Zoe
Mada, i ja bih se bas mogla malo poDGojiti.....da znas
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by hefestion
cuo sam za taj odnos visina- 110 = idealna tezina, ali nisam znao da to vazi za nas muskarce, mislio sam da je to za cure.
Drugar mi kaze da je za dobijanje mase dobar kreatin, ja se toga pridrzavam, jedem puno i radim neke vezbice kuci, to nije dovoljno, trebao bi da krenem u teretanu,a nikako da odem...a voleo bih da imam negde oko 80-85 kg
Idealna težina računa se po raznim formulama. U principu svaka težina kod koje je BMI (Body Mass Index= težina u kg podeljeno sa kvadratom visine u metrima) između 19 i 25 je dobra.
Kreatin je supstanca koja se u mišićnoj ćeliji u formi kreatin fosfata koristi za dobijanje energije. Povećava izdržljivost i uvlači vodu u mišićnu ćeliju. Kod bildera je popularan jer povećava efikasnost treninga i povećava zapreminu mišićne ćelije, tako da zahvaljujući tome mišići postaju nešto veći i izražajniji. Ali sve to traži puno vežbe. Da bi nabacio 10kg mišićne mase, moraš da vežbaš dugo i kvalitetno.
Ishrana treba da ti bude mešovita, sa dovoljno kalorija i puno proteina da bi mišići imali gradivni materijal za rast.
Proračunaj kalorijske potrebe u skladu sa svojim aktivnostima, i tome dodaj 500-1000 kCal. Tako ćeš se gojiti oko pola kilograma nedeljno, ali sve to mora da bude praćeno adekvatnim vežbanjem jer neće sav dobitak u masi da bude mišićno tkivo. Kada preovladava anabolizam, ne grade se samo mišići nego i masti, to obavezno ide jedno sa drugim. Kad nabaciš masu, posle radiš definiciju, ko pokušava oba istovremeno obično ne uspe ni u jednom.
Treba da uneseš oko 1.5 grama proteina na kilogram telesne težine, a ostatak proračunatih kalorija da uneseš iz ugljenih hidrata i masti.
Za proračun kalorijskih potreba malo surfuj po netu.

I na kraju, zabeleži jednog dana šta i koliko /u gramima/ jedeš, pretvori to u kalorije, uporedi sa kalorijskim potrebama koje imaš i videćeš da se ne slaže. Jedno je vizuelni utisak o količini pojedenog, a nešto sasvim drugo tačan proračun.
By Dragonite
Bože Kiborže, 'fala ti što mi reče za ovaj tvoj post ovde.

Originally posted by hefestion
BMI ti je Kiborg objasnio, ali ti on ništa ne govori o težini u kvalitativnim smislu.

Za kreatin ti je isto Kiborg objasnio - dakle, per se od kreatina ne možeš da se ugojiš, posebno što ga ozbiljni bilderi izbegavaju jer daje privremeno povećanje izdržljivosti i snage od 15 do 25%. Reci to slobodno i drugu (moj brat pravi istu grešku jer mu je tako neko rekao u teretani, tj teško ga slagao) i uzmi neki hard gainer ili protein.
Korisnikov avatar
By hefestion
vazi, poslusacu tvoj savet, mada mi je ovaj drugar ukazao i na negativne strane kreatine,
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
@ Hefestion-Mani se kreatina uzmi 100% Whey protein.
Posle svakog vezbanja ga popijes kako pise u uputstvu i mislim da je on najbolji za dobijanje ciste misicne mase.
Ja isto radim vezbe kuci ne u teretani i koristim Whey protein redovno mesec ipo dana i dobio sam 2 kg ali sam pored koriscena tog proteina i pojacao vezbe pa je to u kombinaciji dovelo do toga da sada imam 72kg sto je za moju visinu od 177cm idealna tezina, mada bih ja voleo jos koji kg misica :D

Inace taj Whey protein je 100% prirodan dobija se extrakcijom iz surutke i jedan je od retkih suplemenata koji se preporucuje svima jer nema nikakvih nezeljenih dejstava....daklem preporucujem ga od srca.

A koka-kole i cokolade se mani to su sve seceri, vestacke boje i arome, aditivi, konzervansi unutra...svaki nutricionista ce ti reci da je takva nazovi hrana SHROT :kissing:
By Dragonite
Pa skoro svi suplementi nemaju nikakva neželjena dejstva.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ali Whey protein je najprirodniji od svih zar ne?

Ja ga pijem pomesan sa vodom i dodam malo dextroze (grozdanog secera) u taj proteinski sejk.
By Dragonite
Pa, većina AK i proteina se dobija iz surutke (whey) a ima mali milion brandova whey proteina.

Dextrozu ne morate da pijete posebno, samo jedite više hleba.
Korisnikov avatar
By hefestion
Lakiboy,
gde mogu nabaviti whey protein. imam slicnu situaciju kao i ti
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Pa u svakoj prodavnici koja ima preparate za fitnes.
Ne znam gde zivis ne pise ti u profilu ali recimo u NS a i u BG imas specijalizovanih prodavnica koje prodaju suplemente i slicne preparate koliko hoces.
Ja moje kupujem u pan sport prodavnici u Rumenackoj u NS.
Imas vise vrsta Whey proteina svi su uvozni i kvalitetni i kostaju izmedju 1500-2000 din kg a ta kolicina ti je dovoljna za mesec dana ako vezbas redovno i intenzivno ili za skoro 2 meseca ako vezbas povremeno i ne tako intenzivno.

Pogledaj page 5 teme o suplementima http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... 211&page=5

Tu je forumas Marque koji se razume u materiju meni sve detaljno objasnio u vezi Whey proteina a u prvom postu je Draqonite ostavio link panspor sajta gde imas sve proizvode i njihove cene.

:hvala:
Korisnikov avatar
By Zemunac
Ja pocheo da pijem inaktivisani pivski kvasac sa jogurtom. Jbt, odvratno je do zla boga! Do sada sam jeo kao stoka, i nisam uspevao da se ugojim, a sada jedem duplo vishe. Valjda ce nesto da pomogne, posto ja sa 61,4 kg ne mogu da mrdnem vec godinu dana. Ni 100g vishe. A visok sam 178cm. Planiram da do jula nabijem makar 5-6 kila vishe.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Zemunac
Ja pocheo da pijem inaktivisani pivski kvasac sa jogurtom. Jbt, odvratno je do zla boga! Do sada sam jeo kao stoka, i nisam uspevao da se ugojim, a sada jedem duplo vishe. Valjda ce nesto da pomogne, posto ja sa 61,4 kg ne mogu da mrdnem vec godinu dana. Ni 100g vishe. A visok sam 178cm. Planiram da do jula nabijem makar 5-6 kila vishe.
Nadam se da pojacanu ishranu kombinujes sa pojacanim vezbanjem i bavljenjem sportom, jer od prostog prezderavanja koje nije praceno pojacanom fizickom aktivnoscu neces nista postici.
Korisnikov avatar
By reveal
Originally posted by Zoe
Pij dosta koka-kole.

I jedi cokoladu.
Radim to. I nisam se ugojila ni kilu.
Samo mi od chokolade izlaze bubuljice :lol:

Radim sve sto ne treba. Mek, uveche, coca-cola, chokolade, tona sladoleda...
Samo kvarim zdravlje i ne gojim se.

Odustala sam. Prirodno cu se ugojiti posle 25.-te godine :D
Korisnikov avatar
By Val
Radite sve suprotno onome shto mi debeli treba da radimo i eto... :smeh:

Jedesh dvaputa dnevno porciju za troje, ne zhvacjesh, gledaj da shto brzhe pojedesh. Na to koju flashu kole, chips, sok od narandze (koji btw sadrzhi vishe shecjera no Kola!), meso samo pohovano, krompire nikako kuvane. Iskljuchivo przhene u litri ulja...

:ledeni:
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Originally posted by Val
Radite sve suprotno onome shto mi debeli treba da radimo i eto... :smeh:

Jedesh dvaputa dnevno porciju za troje, ne zhvacjesh, gledaj da shto brzhe pojedesh. Na to koju flashu kole, chips, sok od narandze (koji btw sadrzhi vishe shecjera no Kola!), meso samo pohovano, krompire nikako kuvane. Iskljuchivo przhene u litri ulja...

:ledeni:
:smeh:

Ti si luuuuuda. :kiss:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja jedem kasno,posle 12,ne bas preterano za jedan obrok,ali jedem cesce u toku dana...Sve moguce vitamine,beviplex(koji bi trebao da pospeshi apetit) kod mene ne deluje...Nista,bas nista!Mogu jesti i "provaljivati" se,nista to bitnije nece uticati na mene.Posle svega sto sam pokusao,digoh ruke.Imam koliko imam kila i ne stresiram se vishe zbog toga.
Korisnikov avatar
By Seaman
Originally posted by Lakiboy_ns

@ Hefestion-Mani se kreatina uzmi 100% Whey protein.

I ja ti preporucujem whey proetin. Dok sam isao u teretanu, koristio i ugojio se 5,6 kg.

Moracu ponovo da krenem sa teretanom i whey proteinom. :D

Imas razne ukuse, ja obozavam jagodu. :)
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Sto bi ja volela da imam problema da se ugojim.. jaaaaoj.. :rida: A sta cu ja sa ovom mojom tonom? :rida: :lol:
Korisnikov avatar
By TheBoy
Khm, najlaksi nacin : prejedanje npr. plazma i mleko, slatkisi, puuuno slatkisa, milka cokolada, mek donalds... odes lepo i narucis : Jedan big mac obrok molim vas i uz to cete mi dati dva majoneza i jedan mcflurry sa karamelom, cokoladom i kit kat-om :D
Korisnikov avatar
By TheBoy
Zaboravih, family size pizza u 12 uvece... mmmmmmmmm xD

eto cele liste stvari koje ja volim, koje me goje, a ne smem da ih jedem xD
By Kragi
Originally posted by Sunce

Ne gojiti se.
:up: uz dve napomene:
- ne gojite se samo da biste drugima bili po meri
- ne dozvolite da vam predavanja o zdravlju drze oni sa dva kubika testosterona u sebi, koji isti of kors kupuju u ampulama i samoinicijativno uzimaju godinama :lizalica: ;)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!