Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Paris,
ne kazem da je to kod svake biseksualne osobe. Samo objasnjenje da neko moze da voli vise osoba odjednom koje je uocljivije nego ako su osobe gay ili strejt. Pretpostavimo osoba moze da voli i zenu i muskarca istovremeno... Isto tako moze se voleti i vise zena ili vise muskaraca. Samo je u slucaju biseksualnosti jasnije da muskarac nije zena, a zena nije muskarac, da je svaka od tih ljubavi to na svoj nacin i da mogu postojati paralelno.
By Paris
Kao bisex mogu reci da je to vrlo bad excuse za promiskuitet. Jasno je da je nama uocljivije da muskarac nema sise, a zensko nema kitu, ali ako te kod osobe privlace neke druge stvari tipa inteligencija ili njena licnost, onda na nju ne gledas samo kao nepotpuni sexualni objekat. Samim tim, ako sam u divnoj vezi sa momkom ili devojkom zbog toga sto je on/ona takav kakav je, nece mi nedostajati ni kita ni sise. Ako si sa jednom osobom, i dalje trazis druge (dopunske) osobe, znaci da te ta osoba u potpunosti ne ispunjava. :snob:
By vaga-strelac
"veza"...
vezani smo,sto znaci da nema mesta za drugog,treceg..petog...
Korisnikov avatar
By Hys.
heteronormativ
monogamokratija
shovinizam
-ako-je-pera-crnac-on-ce-isprljati-beli-zid tip razmisljanja.

i DALJE sam protiv prevare, bilo kakve vrste, jer uslovljavlja moguce povredjivanje, nosi sa sobom laz. I naravno to govorim da nije maj kap of ti, mozda je to nekome kul. Ja sam samo osoba koja se lozi na iskrenost u partnerskim odnosima, jbg

Ali yebem mu patka nikad nisam razumela potrebu da se bilo koji vid ljubav(nickog)nog odnosa postavlja u superiornu poziciju, "ta ljubav nije dovoljno ljubav" stav je tako paSsE, stav da neko nekome moze da udje u glavu i srce i na osnovu postupaka koji se ne ravnaju sa njegovim /ako seu neoRtodoksni sa vecinom baja je tek onda najebao/ odluci da je to nedovoljno, dovoljno, ili sasvim malo.

Hocu reci:
Da li je neko u poliamornoj vezi sa 4 ljudi, a po dogovoru se jebe samo 1 sa 3 i 2 sa 4 ili je neko u monogamnoj vezi m/z gde se jebu jedno sa drugim iskljucivo u misionarcu, ili u poli vezi gde se jedan jebe sa dvoje a voli ih oboje /haha rimuje se, izvali/ ili su dve lece u duhovnoj vezi, prestale da se jebu odavnu /death bed/ al jos uvek su verne jedna drugoj,
pa jebote zar je to bitno?

Nisam ja bozanska fakin energija da determinisem ko ovde koga vise voli i zasto. Nit imam pravo niti mins tu du it.

I odoh sada na strani sajt, tamo su barem naucili sta je politicka korektnost i postovanje razlicitosti /pa ako su i licemerni, to je njihov problem, bar ne citam ovoliku verbalnu dijareju.

E, da. Ja sam po mejnstrim vidjenju od onih biseksualki koje traze izgovor za promiskuitet posto meni nije dovoljna samo muska ili samo zenska osoba./ne pada mi na pamet da pominjem da nisu sve bi osobe iste/uostalom odavno sebe ne zovem tako vec pansekshual/ ili da se osecam kompletno kada imam i "zensku" i "musku" energiju oko sebe, na senzualnoj i seksualnoj osnovi mi nikad nije sasvim dovoljna samo zena ili samo muskarac, ups imam i vezu sa 2 partnera, ups i to uspesnu, ups jel sam pokvarila ustaljeni poredak/ nego, ja bih sada da prestanem da se izgovaram nego lepo da budem promiskuitetna kako se valja, da zajebem ovu vernost koju imam prema partnerima i krenem da se fircam kako Bog zapoveda-
iza necijih ledja.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Dok je sa mnom u vezi nema da svrlja okolo...moze da igra sa nekim drugom u klubu ili nesto slicno ali da se ljubi sa nekim ili nesto vise...nema sanse, za takvo nesto moze da dobije od mene shut kartu ili batine...ili i jedno i drugo :pionir:
Korisnikov avatar
By tea92
Originally posted by Lakiboy_ns
Dok je sa mnom u vezi nema da svrlja okolo...moze da igra sa nekim drugom u klubu ili nesto slicno ali da se ljubi sa nekim ili nesto vise...nema sanse, za takvo nesto moze da dobije od mene shut kartu ili batine...ili i jedno i drugo :pionir:
E, bas takO! :up:
...dobro, sem batina....a mogla bi neka patika u glavu! :lol:
...shala...:zavera:
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Znate onaj osecaj, kad jedva chekate da se vratite kuci sa posla da bi je zagrlile ? Ili onaj, kad je soba puna ljudi, prijatno vam je, a opet, najbolje bi bilo da ste same, zagrljene na kauchu, gledate film, ne treba vam niko, dovoljne jedna drugoj. Ljubav, ona gradi stabilnu vezu.
Strast, ne odvajam je od ljubavi ali necu ni da je imam samo uz ljubav. To shto godinama volim svoju zenu, ne znachi da nece da mi se svidi neka druga. Primetim je kako hoda, kako pokrece ruke, kako se nesigurno smeje i svidi mi se, i odmah bih da joj pridjem, pricham sa njom, a ako nam se energije poklope (to bi znachilo da mi pomera mozak stavovima koje ima o ovome ili onome), verovatno i da je svuchem negde :)
Otvorena veza je dobra stvar samo kad su ljudi odrasli i edukovani i razlikuju ljubav od zaljubljenosti. Kad kazem odrasli, mislim da ih je proshlo klinachko ludilo, daj da pojebem shto vishe da vidim kako je (znam nisu svi takvi ali vecina jeste). Edukovani, to mu dodje da su nauchili na greshkama pa vishe iste da prave nece.
Prva greshka koju prave osobe koje su sklone pustanju strasti salanca a u vezi su je skrivanje te strasti i griza savesti pri pravljenju iste. Tu greshku iskorenish chim dovoljno dobro upoznash sebe.
Druga greshka je da u jebachke pohode ne treba ici kad u vezi neshto shkripi.
Treca greshka je da se osobi sa kojom se deli strast ne kaze da si u vezi iz koje necesh da izadjesh.
E sad ljubav i zaljubljenost. Ovo drugo je tako jebeno dobro, i moze da se kontrolishe, a ovo prvo se ne kontrolishe i ne mozesh tako lako da okrenesh ljubavi ledja.
Ne verujem da makar na pola sata neko ko je u vezi nije osetio ogrooomnu leptirastu loptu u stomaku ali ne zbog partnera vec zbog neke desete nove osobe. Taj osecaj treba da se odzivi, izuziva, proprati i isprati a onda se lepo ode kuci i podeli sve sa zenom :)
Ako znam da volim ponekad da se poljubim, povatam, pojebem sa nekom interesantnom zenom, hocu da imam slobodu da to uradim a de me griza savesti ne pojede posle toga. Srecom, imam zenu koja je slichna meni, razume me, i nauchila me je da prihvatim sebe. Zashto trenutke strasti gushiti moralom (ochigledno laznim jer zelja postoji ) ako to uzivanje nikoga ne povredjuje ?
Najteze je prevazici ljubomoru, a ona je nishta drugodo jedna ogromna nesigurnost. Posotoji u meni uvak strah da ce ta neka druga da bude bolja ukrevetu od mene, da ce J da se zaljubi u nju i ostavi me, ali postoji i sa druge strane moja ogromna ljubav prema J koja ne dozvoljava da je sputavam i gushim i stajem na put njenoj sreci. Shto bi znachilo, ako joj je bolje pored druge, neka odmah ide, neka bude srecna. Uh ovo postade preozbiljno.
Sve u svemu, najbolje mi je kada se povatavam sa drugim zenama dok je i moja tu, pa da lepo podelimo :)
Razumem ljude koji ne vole da dele voljenu osobu ni sa kime, i molim ih da oni razumeju mene bez prevrtanja ochiju i pljuvanja po mom stavu i zivotnom izboru.
Korisnikov avatar
By Hys.
Inner iako ne praktikujem isti odnos sa svojim partnerima, potpuno podrzavam izbor i iskrenost tebe i tvoje partnerke :up:
I sve sto si rekla mi je tako razumljivo!
Nadam se da cu i ja preci preko sopstevnih nesigurnosti i sopstvene ljubomore i da cu moci u nekoj buducnosti da napisem nesto slicno sto i ti.
:grouphug:
Korisnikov avatar
By bila jednom jedna...
#m... "Auh, ja sam napisala tomove o tome. Jer kod mene nekad to flertovanje stvarno ide automatski. Desavalo mi se i da smuvam nekog bez neke namere, mnogo puta. Onako, odem negde, napijem se, dosadno mi je, u nekom momentu vidim neku random zenu koja mi se ucini slatkom ili interesantnom, ili mi predstavi izazov bilo koje vrste i onda mi padne na pamet da bih mogla da je poljubim, pa joj se osmehnem i ona mi odgovori, i na kraju se stvar zavrsi na tome da se ljubimo ili stagod, ona mi da broj telefona (ja sam krajnje nesklona da dajem svoj) i ja je nikad ne nazovem, niti mi padne na pamet. Onda sam skontala da mi te stvari idu od ruke i postalo je neka vrsta pijanog sporta, zabave, zavisnosti. Desavalo mi se i da stvari odu dalje od toga i zavrse na one night standu, ali sam onda lagano skontala kako one night stand u zena u Srbiji bas i ne postoji, jer ne mozes nekome s kim si do pre 5 minuta razmenjivao telesne tecnosti prosto da ne das broj telefona, a nece se desiti da ti ne trazi (i krajnje sam ubedjena da to nema nikakve veze sa ljubavnickim umecima i slicnim, nego sa prostim nepostojanjem koncepcije one night standa u zena u Srbiji, lol, ali ozbiljno). Anyways, tako su stvari stajale, i ja sam stvarno tako lovila te zene svaki drugi put kad izadjem (sto nove, sto ove sa standadnog repertoara), cak sam na kraju u jednom momentu zavrsila u vezi sa jednom od njih....."

volela bi da na ovom forumu ima vise iskrenih osoba...koje ce ovo priznati prvo sebi , zatim i drugima.... ova tema bi onda zazivela..
pronasla sam sebe u ovom tvom postu... ustvari u gomili tvojih postova ... i drago mi je da ima ljudi koji su razmisljali kao ja ili jos razmisljaju.... :up:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Nanny Ogg
Da li je neko u poliamornoj vezi sa 4 ljudi, a po dogovoru se jebe samo 1 sa 3 i 2 sa 4 ili je neko u monogamnoj vezi m/z gde se jebu jedno sa drugim iskljucivo u misionarcu, ili u poli vezi gde se jedan jebe sa dvoje a voli ih oboje /haha rimuje se, izvali/ ili su dve lece u duhovnoj vezi, prestale da se jebu odavnu /death bed/ al jos uvek su verne jedna drugoj,
pa jebote zar je to bitno?

Nisam ja bozanska fakin energija da determinisem ko ovde koga vise voli i zasto. Nit imam pravo niti mins tu du it.
baš. razumem različite stavove o tome šta za nekoga ljubav (ili veza) jeste, ali ne shvatam zašto je nekome potrebna isključivost, a bogami i agresivnost probije tu i tamo, u osudi onoga što smatra da ljubav nije. naročito kad se radi o odnosima koje su ljudi dobrovoljno, svesno i obostrano izgradili sa drugim ljudima. neki od postova na ovoj temi ni trunčicu se ne razlikuju od stava "pederi ne mogu da se vole, prava ljubav postoji samo između muškarca i žene, a to njihovo je bolest".

ja se, recimo, ceo život jebavam isključivo monogamno i nisam nikada davala "zeleno svetlo" osobama s kojima sam bila u vezi da švrćkaju okolo s nekim drugim, nit sam od njih tražila tako nešto. a privlače me oba pola i u principu mi se ne sviđa pomisao da više nikad neću imati seks sa ženom. a već duže vreme sam u vezi sa muškarcem. i to u vezi u kojoj mi po prvi put ozbiljno pada na pamet da bi mogla da potraje... well... baš onako ozbiljno (da ne koristim sad teže reči :D ).
elem, iz ove postavke stvari, moglo bi da se izrodi svašta - ovo što je sad povremeno merkanje nekih cica moglo bi da preraste u ozbiljan craving, koji bi mogao da ostane podnošljiv ili da postane nepodnošljiv, u kom slučaju bih, opet, mogla da rešim da se kontrolišem ili da ga sprovedem u delo u varijanti a) dogovora da oboje imamo slobodu menjanja partnera/ki ili b) da je imam samo ja, jer jbg on je strejt, a ribu već ima :lol:
a možda mi se nekad neko mnogo dopadne, bez da želim zbog njega ili nje da raskinem s dečkom, mislim štajaznam, nikad nisam bila ni sa kim duže od godinu dana, otkud znam da li ti je ista osoba isto zanimljiva i posle 15-20 godina? a sigurna sam da ni vi koji hejtujete slobodne veze to ne znate. u svemu tome sam sigurna samo u jednu stvar, a to je da ni u jednom od hipotetičkih slučajeva neću lagati niti biti slagana, i da ćemo do bilo kakve odluke o bilo čemu tog tipa doći razgovorom, iliti dogovorom.

'oću da kažem, ima milion pitanja koja se postavljaju u ljudskim odnosima, svako ih rešava po svojim željama i stavovima, kao što postoji i mnogo različitih odnosa (a ne jedan kalup u koji svi moramo da stanemo) i sve dok u tome nema laži, nasilja, međusobnog saplitanja, povređivanja i sličnih sranja, ja ne vidim nikakav povod za uplitanje morala, a naročito ne "morala", u celu priču.
Korisnikov avatar
By Dina
Devokice,
ne pamtim da sam procitala tvoj ostriji post ali sjajan je :klap:

ps: Ja sam u slobodnoj vezi ali bojim se da bi tek moje "pravdanje" potrajalo, pa cu ga preskociti.... ;) Bitno je da mi znamo sta nas vezuje... Mada bi bilo svakako lepse kada bi postovanja razlicitosti i oko nas bilo vise...

:grouphug:
Korisnikov avatar
By *Angie*
Pa, sad, uvek sam govorila da je poverenje vaznije od monogamije..

Pazi, sve to moze da bude stvar dogovora.. Nije problem.. Medjutim ako vec zavolim tesko da mogu tog nekog da delim, ok je flert, i to u granicama..

Najiskrenije, to sve zavisi od osobe sa kojom sam.. Nije uvek isto.. Ali, ako sam ja ta koja prevari uvek kazem, jer se to sazna pre ili kasnije, pa je najbolje da sazna od mene..
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Ulix
Zao mi je ako sve ovo sto pisem tumacis kao crno-belo razmisljanje. Moj stav, ukratko, je da partneru treba dozvoliti da ostvari svoje potrebe u potpunosti. I ako mislis da to ne mozes da uradis, najbolje je ne ulaziti u vezu - posotoje i one veze koje zahtevaju emotivne kapacitete koji su van nasih realnih moci - a u to spada i izdrzati flert ili otvorenu vezu i ne biti ljubomoran. Neko to moze, neko ne. I umesto da uslovljavas partnera (partnerku) na bilo sta, bolje je onda i ne pocinjati vezu, jer bezvezno je i potpuno nerazumno, ocekivati da se partner promeni onako kako mi to zelimo. I to nije iskljucivo razmisljanje, vec realno. Slazemo se?
Aman čoveče... Naravno da neću ući u vezu sa osobom koja ne može da ostane sama u prostoriji, a da mi pritom bude verna. Isto tako... Koliko pamtim (a pamtim kao slon) u životu nisam sa nekim "unapred" pregovarala o pravilima naše veze i sigurno nikome nisam rekla da NE SME da flertuje ili da me prevari. Meni je to sasvim normalna pojava, da ako je sa mnom U VEZI - da se neće muvati sa strane. Ako je to neki problem - slobodno neka ide dalje. Ja ću već naći osobu koja je sposobna da bude verna i da to ne doživljava kao mučenje.
Korisnikov avatar
By bigirl
Pitanje... Kako možete osobu koju volite da gledate dok se muva sa nekim drugim i da pritom nikakav bol ne osetite, da vam to ni malo ne zasmeta?
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Kako mogu da je gledam da se muva sa drugom a da me ne boli ? Lepo, jer znam da uziva i da ako otvori ochi, pogledom ce da trazi mene i istim da mi kaze, mmmmm ova mala valja, dolazi vamo da delimo :) Ako nisam tu dok se ona privatava sa drugom a to mi kaze kasnije, prvo cu da ljubomorishem (kao), pa cu da zapitkujem, kako, shta gde i kad chujem sve detalje onda cu lepo da je razvalim od kurca (da izvinesh) :)
Jedino kad me drpi PMS i kad postanem nemoguce nervozno-raspilavljena, tad me sve boli i tad trazim ljubav samo za sebe, ja i samo JA :) pa ne mogu hormonalno uzburkana da slusham o drugim zenama, pravo veta je uzasno dobra stvar :)

Nanny Ogg, bice dana kad ce sve negativno da ti ispari iz glave a ostace samo strast i zelja da uzivash sa ljudima koje volish :)
Nishta nije savrsheno, vidish da i mene muchi Miss Ljubomora, ali se ne dam, molim se Svetom Dildou i pozitivno razmishljam:)
Korisnikov avatar
By xfreelancer
ovo je definitvno jedna od najzanimljivijih i najintrigantnijih tema. samo, cini mi se da povremeno umesto polemike koja je konstruktivan nacin razmene misljenja i ciji je cilj da mozda bolje shvatimo osobe koje su malo drugacije od nas samih, ovde dolazi do nekih agresivinijih komentara koji kao da nisu odgovor na pitanje 'da li VAM smeta kada partner flertuje?' vec na pitanje 'da li SVIMA TREBA da smeta kada partner flertuje i da li takvom partneru treba uzarenim predmetom istetovirati scarlet letter a potom ga elektro-sokovima vratiti na pravi put?'.
ne bih da elaboriram jer mislim da je tema previse komplexna, ali kao pripadnica grupacije kojoj se krv ledi u zilama od same pomisli da partnerka moze da razvije ne leptirice, nego tek mikroskopske larvice uzbudjenja zbog neke druge ili trece osobe, najvise su mi se dopali stavovi, koncepti veze, poverenja i ljubavi koje su iznele nanny ogg i inner-smile, MADA apsolutno ne bih mogla da primenim u praksi poliamoriju i ostale slicne oblike zaljubljenosti, strasti i ljubavi. ali to vidim samo kao drugaciji izbor ili preferencu i nekako mi se ne svidja svo to etiketiranje necega. poenta bi valjda bila da ce osobe sklone poliamoriji naci adekvatnu osobu/osobe sa kojima ce imati odnos kakav svim stranama odgovara, a oni, koji su poput mene striktno monogamni, treba da potraze osobu sa slicnim sistemom vrednosti. e sad, problem je verovatno u tome sto poliamorija (kao i vecina stvari koja ljudima nije dovoljno poznata) biva stigmatizovana i onda se oni koji sebi nisu u stanju da priznaju da su poliamorni (jer se to po defaultu smatra nemoralnim i devijantnim) prikirvaju i ubedjuju sebe da su mono. a naravno da poricanje uvek vodi u frustraciju a ona u haos. varanje je, in my humble opinion, kad navodna monogamna osoba krajickom oka guta druge ljude i cezne za flertom a misli da je super moralna i da postuje svog partnera/ku jer se, zaboga, otela tom niskom porivu da ima sex sa nekim drugim. po ovom pitanju bih iako sam ultra-ateista, modifikovala proverb iz neke od mnostva svetih knjiga i rekla da kad partner vec pozeli nekog drugog (a dogovorom je utvrdjeno da smo u mono vezi bez flerta sa drugima) meni je vec sasvim sve jedno i hoce li sa njim/njom iskonzumirati carnal pleasures. moral mi bas nista ne znaci na tom nivou. ovo ne podrazumeva, dakle, da ja osudjujem osobe koje flertuju ili spavaju sa drugima, vec cin toga da partneru nisu rekli za tu svoju osobinu, zelju ili modus operandi. jer samo tako su obe strane ravnopravne da odluce da li zele da budu u takvoj vezi. dakle potpuna iskrenost je bitnija od svega i ne vidim poentu u obmanjivanju sebe i drugih po tom pitanju. osobe treba na pocetku veze, ili tokom iste kada dodje do promene, da predoce jedna drugoj svoja interesovanja i zelje i da time daju pravo drugoj strani da odluci da li joj odgovara partner upravo takav kakav je a ne da se svi pretvaramo da smo mono jer tako 'moral zapoveda i nalaze'. i time se, logicno, povecava i sansa da cemo jednom naci nekoga/ili nekoliko osoba, ko/je nam odgovaraju i koje ce nas u biti razumeti i prihvatiti na pravi nacin tj. onakvima kakvi jesmo. i onda ne vidim razlog zasto bih ja, extremna mono individua, ubedjivala i solila pamet nekome ko je poli? i ako cemo vec poli osobu okarakterisati kao razvratnu, promiskuitetnu i bez kapaciteta da se nekome potpuno preda i voli samo njega, sta dokazuje da moja monogamnost zapravo nije samo moja ogromna nesigurnost u sebe i zelja za stoprocentnim posedovanjem neke osobe i svih njenih emotivnih kapaciteta kao i primer kontrolfrikovanja na n-ti? a to je samo nauceni obrazac ponasanja i posto je jako tesko otkriti sta su motivi koji se kriju iza nasih postupaka, osobito na ovom polju, ja samo mogu da se potrudim da sebe i partnera sagledam objektivno. jesam mono, ali ne zelim da sledim slepi male principle koji vodi do unistenja. bice da smo od WASP heteropatrijarhata poprimili jednu tendenciju da kloniramo svoje poglede na svet, uniformisemo i trpamo u strogo odredjene kategorije, bas kao sto heterosexualni ljudi ne mogu da shvate nas. uostalom, sto bi se mene ticalo da li neko pronalazi sebe kada je u vezi sa 20 osoba ukoliko je njima to modus za ispunjenje svih potreba. ja jedino ne bih sama mogla da budem deo tog slozenog ljubavnog odnosa na bilo koji nacin.
dakle, JA (ostali kako im drago - necu im se cuditi, osudjivati ih ili se zgrazavati i isto bih ocekivala zauzvrat) uzivam u devijantnoj, patoloskoj simbiozi sa partnerkom i ocekujem da ista ima slicnu klinicku sliku neurotsko-anksioznog poremecaja u kome su temelji sigurnosti bazirani na tome da samo mene voli (partnerski), da ocekuje zadovoljenje svih partnerskih potreba iskljucivo od mene i, the last but not the least, da flertuje samo sa mnom (i vice versa!). a naglasila bih da iako mozda deluje kao oksimoron, da nisam posesivna. stoga, in my book, three's a crowd! ako pak, partnerka to ne zeli ili joj se ne dopada, to znaci samo da nismo jedna za drugu a ne da je bilo koja (ne)moralna itd.............

ipak nacinih elaborat, i to konfuzni.
By Bombina
a -PRIJATELJSTVO -taj pocetak ove teme sam citala ,za mene nije za fletrovanje,makar flertovanje je druga licna jebena laznih opisa i GLUMNJENJE
meni se desilo jedna ta ludja osoba,nije normalna bila medjuvremenu voli avanturu i sex,spremna za porodicu s detetom,mene kaze kao da si kucka,imas vise i treba da imas svoje kao ja
moras da ides kod lekara
i ja sam se zamolila da ne zovne vise,i da ne maltertiras,uznemiravanja i rekla sam sto puta i to ti je bolesno...ne znas s kim radis,sta ces sutra udati i sta ces raditi i bit ce problema
dojadila mi je ona vise puta....nisam mogla da trpim njeno maltertiranje ,moja prijateljica sumnja kaze-bombi ona je strejt,nesto napada i protiv lezbejkama ,nesto sumnjivo

i moja prijateljica je u pravu,shvatila sam sve...nije vreme njeno ponasanje je psihofizicki nezrelo

i ja sam moralna drugacija,ne vredjam ta osobama .volim da se muvam a ne fletrujem ,izuzetno je ocekivati slobodne veze i to znaci odvojeno ..niko ne zivi u ovom gradu,naprime svi mi zivimo u cenralnoj beogradu a druge te osobe zive i na juznom ili na zapada,mogu da izdrze nego odvojenim putem
a drugo -recimo prijateljstvo zoni- to su uglavnom sve moje bivse nekadasnje djevojke i doduse, ima i onih raznih s kojima smo se upoznali i negde -napravili pogresno skretanje putem i kontajuci kako da je puknemo, a zavrsivsi -prijateljstvo u zoni
moje pitanje - sta je muski prijatelj zeni-sta je zenska prijateljica muskarca
sta je u tome zena prijaljica zeni-muski prijatelj muskarca

eto to je razlicito prijateljstvo,mogu da kaze -bas ok tip-sta posle mogu da svidi -jeste li slobodna veza-a drugo sta mogu imati svoje kombinacije-kad dodjete do trenutka da odaberete sta ce biti, sa jedne strane obaveza, sa druge strane nova veza ...slobodna zona.. ili odvojenoj zoni
shvatila sam do danas-mogu reci i znate zasto je to tesko varati- Zato sto su opet cure te koje su lude za zauzetim zenama
Korisnikov avatar
By Myself
Originally posted by xfreelancer
...............................
...............................

:doh:
Bas si lepo sazela sta mislis (u par najslozenijih recenica koje svet vide).

Umorih se. :sigh:
Korisnikov avatar
By olgic
Originally posted by bila jednom jedna...
#m... "Auh, ja sam napisala tomove o tome. Jer kod mene nekad to flertovanje stvarno ide automatski. Desavalo mi se i da smuvam nekog bez neke namere, mnogo puta. Onako, odem negde, napijem se, dosadno mi je, u nekom momentu vidim neku random zenu koja mi se ucini slatkom ili interesantnom, ili mi predstavi izazov bilo koje vrste i onda mi padne na pamet da bih mogla da je poljubim, pa joj se osmehnem i ona mi odgovori, i na kraju se stvar zavrsi na tome da se ljubimo ili stagod, ona mi da broj telefona (ja sam krajnje nesklona da dajem svoj) i ja je nikad ne nazovem, niti mi padne na pamet. Onda sam skontala da mi te stvari idu od ruke i postalo je neka vrsta pijanog sporta, zabave, zavisnosti. Desavalo mi se i da stvari odu dalje od toga i zavrse na one night standu, ali sam onda lagano skontala kako one night stand u zena u Srbiji bas i ne postoji, jer ne mozes nekome s kim si do pre 5 minuta razmenjivao telesne tecnosti prosto da ne das broj telefona, a nece se desiti da ti ne trazi (i krajnje sam ubedjena da to nema nikakve veze sa ljubavnickim umecima i slicnim, nego sa prostim nepostojanjem koncepcije one night standa u zena u Srbiji, lol, ali ozbiljno). Anyways, tako su stvari stajale, i ja sam stvarno tako lovila te zene svaki drugi put kad izadjem (sto nove, sto ove sa standadnog repertoara), cak sam na kraju u jednom momentu zavrsila u vezi sa jednom od njih....."

volela bi da na ovom forumu ima vise iskrenih osoba...koje ce ovo priznati prvo sebi , zatim i drugima.... ova tema bi onda zazivela..
pronasla sam sebe u ovom tvom postu... ustvari u gomili tvojih postova ... i drago mi je da ima ljudi koji su razmisljali kao ja ili jos razmisljaju.... :up:
Sa m.. se slazem po vecini pitanja, pa i ovaj put... Ali isto tako mislim da takve osobe ne treba da traze vezu niti toj drugoj osobi daju povoda da pomisli da zele vezu sa njom, jer je po meni jako bezveze reci, uraditi, raditi tako nesto i onda reci " dajem ti zeleno svetlo" ili " a sta mislis da veceras radimo sta hocemo kad izadjemo" ili " ajde da izadjemo odvojeno" i onda zavrsite na istom mestu i budete prisutni svim desavanjima... Prvo treba da definisete vezu tj. samu rec "veza" za same sebe pa i za ostatak ljudi a tek onda da komentarisete sta vi dopustate u svojoj vezi a sta ne.
By Snow_Crystal
Originally posted by bigirl
Pitanje... Kako možete osobu koju volite da gledate dok se muva sa nekim drugim i da pritom nikakav bol ne osetite, da vam to ni malo ne zasmeta?
Itekako boli.Te oke koje su pripadale i gledale samo tebe vise nisu samo tvoje vec necije druge... :no:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by bigirl
Pa ako osoba tako razmislja onda ne treba ni da ulazi u slobodnu vezu. Mislim da se slobodna veza uklopi negde u zivotni koncept osobe isto kao sto se nekom ne moze uklopiti, kao sto je npr veza sa nekom posesivnom i ljubomornom osobom nekom nezamisliva a nekom je sasvim ok. Meni je recimo ova druga opcija bila nezamisliva u svakom trenutku mog zivota. A u slobodnoj vezi sam zadovoljna sto ne znaci da ne bih mogla da je zivot isao drugim tokom biti i u nekoj monogamnoj vezi (ali ukoliko bi mi pruzala dovoljno prostora). Ali verovatno je imao razloga sto je isao bas ovim tokom... I slicno kao Krepac da ne upotrebljavam velike reci :D ali nadam se da ce ista slobodna veza trajati i na dalje... I mislim da je, bar meni, najvaznija komunikacija koja je sjajna. Ako se i javi neki bol opravdano ili neopravdano, ja to kazem i razgovaram sa partnerom o tome. Onda resimo kako dalje: ili kroz razgovor steknem sigurnost koja mi je nedostajala ili odlucimo da takve situacije ubuduce izbegavamo ili kako da ih razresavamo ako dodje do njih ili vec zavisno o cemu se radi...
Korisnikov avatar
By Zoe
U onaj princip:"Daj nekome slobodu, i vezace se zauvek" sam se u vise navrata uverila.........U svakoj vezi gde nije bilo smaranja, ljubomornih scena, gde je tolerisano izlazenje samo sa svojim drustvom itd.itd....je bilo jako dobro, i te veze su trajale dugo.One koje su pretile da postavljaju "pravila" su se srusile brzo.

Ta "pravila" ponasanja nam namece nas i samo nas sistem vrednovanja, tj., nase EMOCIJE prema toj osobi; moze ona da prica da ne zeli to i to do sutra, da joj se ne bi svidelo ovo ili ono ponasanje, ali dokle god mi to neko tako prica, ja se osecam kao da sklapam poslovni ugovor i bezim......
Ne zelim to.
Sa druge strane, kada udjem vec u vezu, nemam vise sta da pricam o nekakvim pravilima, jer ona je i kvare. Ta pravila ce nam nametnuti nase emocije, nasa osecanja odgovornosti prema toj osobi, lojalnosti, ljubavi.......a tu prevari mesta nema. Gde ima ljubavi, sigurno je nema.

One night stand.......imala sam i verovatno cu imati, no nisam odusevljena.
Lagan flert je bolje resenje, ako se ne moze izbeci......svo to mesanje telesnih tecnosti moze uciniti da se osecamo vrlo lose posle nekog vremena, jer je izostala i ona elementarna bliskost........

Naravno, aranzmani, brakovi i veze u troje, cetvoro i + su mi isto ok....cenim iskrenost, i u takvim varijantama gde neko zeli jos nesto, mislim da je nuzno i da kaze....... samo na njenim temeljima moze biti dobar odnos, pa koji god....
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nanny+inner+zoe....bolje su napisale nego sto bih ja
Korisnikov avatar
By lez from bg
SLOBODNA VEZA NE POSTOJI!
Taj izdraz,tj taj debilni sklop rechi je besmislen.
Korisnikov avatar
By Dina
Jao saznali smo da ne postojimo... :placko: ;)
Korisnikov avatar
By Galateja
Freya i ja smo kao dva tela a jedna duša. :lol:
Veoma smo vezane jedna za drugu da činimo klan. Potpuno smo iskrene jedna pred drugom. Nekako prirodno se potrefilo da nema flerta sa strane. Bez pritiska.
A i neka, potencijalno treća, verujem da bi se pored nas osetila kao igračka što ne bi bilo lepo. Ta vrsta igre može mi biti privlačna u mislima gde nam je 'dopuna' Šarapova.

Naši 'vanjski flertovi' svode se na komentarisanje drugih cura. :lukavi:
Korisnikov avatar
By bila jednom jedna...
Originally posted by xfreelancer
ovo je definitvno jedna od najzanimljivijih i najintrigantnijih tema. samo, cini mi se da povremeno umesto polemike koja je konstruktivan nacin razmene misljenja i ciji je cilj da mozda bolje shvatimo osobe koje su malo drugacije od nas samih, ovde dolazi do nekih agresivinijih komentara koji kao da nisu odgovor na pitanje 'da li VAM smeta kada partner flertuje?' vec na pitanje 'da li SVIMA TREBA da smeta kada partner flertuje i da li takvom partneru treba uzarenim predmetom istetovirati scarlet letter a potom ga elektro-sokovima vratiti na pravi put?'.
ne bih da elaboriram jer mislim da je tema previse komplexna, ali kao pripadnica grupacije kojoj se krv ledi u zilama od same pomisli da partnerka moze da razvije ne leptirice, nego tek mikroskopske larvice uzbudjenja zbog neke druge ili trece osobe, najvise su mi se dopali stavovi, koncepti veze, poverenja i ljubavi koje su iznele nanny ogg i inner-smile, MADA apsolutno ne bih mogla da primenim u praksi poliamoriju i ostale slicne oblike zaljubljenosti, strasti i ljubavi. ali to vidim samo kao drugaciji izbor ili preferencu i nekako mi se ne svidja svo to etiketiranje necega. poenta bi valjda bila da ce osobe sklone poliamoriji naci adekvatnu osobu/osobe sa kojima ce imati odnos kakav svim stranama odgovara, a oni, koji su poput mene striktno monogamni, treba da potraze osobu sa slicnim sistemom vrednosti. e sad, problem je verovatno u tome sto poliamorija (kao i vecina stvari koja ljudima nije dovoljno poznata) biva stigmatizovana i onda se oni koji sebi nisu u stanju da priznaju da su poliamorni (jer se to po defaultu smatra nemoralnim i devijantnim) prikirvaju i ubedjuju sebe da su mono. a naravno da poricanje uvek vodi u frustraciju a ona u haos. varanje je, in my humble opinion, kad navodna monogamna osoba krajickom oka guta druge ljude i cezne za flertom a misli da je super moralna i da postuje svog partnera/ku jer se, zaboga, otela tom niskom porivu da ima sex sa nekim drugim. po ovom pitanju bih iako sam ultra-ateista, modifikovala proverb iz neke od mnostva svetih knjiga i rekla da kad partner vec pozeli nekog drugog (a dogovorom je utvrdjeno da smo u mono vezi bez flerta sa drugima) meni je vec sasvim sve jedno i hoce li sa njim/njom iskonzumirati carnal pleasures. moral mi bas nista ne znaci na tom nivou. ovo ne podrazumeva, dakle, da ja osudjujem osobe koje flertuju ili spavaju sa drugima, vec cin toga da partneru nisu rekli za tu svoju osobinu, zelju ili modus operandi. jer samo tako su obe strane ravnopravne da odluce da li zele da budu u takvoj vezi. dakle potpuna iskrenost je bitnija od svega i ne vidim poentu u obmanjivanju sebe i drugih po tom pitanju. osobe treba na pocetku veze, ili tokom iste kada dodje do promene, da predoce jedna drugoj svoja interesovanja i zelje i da time daju pravo drugoj strani da odluci da li joj odgovara partner upravo takav kakav je a ne da se svi pretvaramo da smo mono jer tako 'moral zapoveda i nalaze'. i time se, logicno, povecava i sansa da cemo jednom naci nekoga/ili nekoliko osoba, ko/je nam odgovaraju i koje ce nas u biti razumeti i prihvatiti na pravi nacin tj. onakvima kakvi jesmo. i onda ne vidim razlog zasto bih ja, extremna mono individua, ubedjivala i solila pamet nekome ko je poli? i ako cemo vec poli osobu okarakterisati kao razvratnu, promiskuitetnu i bez kapaciteta da se nekome potpuno preda i voli samo njega, sta dokazuje da moja monogamnost zapravo nije samo moja ogromna nesigurnost u sebe i zelja za stoprocentnim posedovanjem neke osobe i svih njenih emotivnih kapaciteta kao i primer kontrolfrikovanja na n-ti? a to je samo nauceni obrazac ponasanja i posto je jako tesko otkriti sta su motivi koji se kriju iza nasih postupaka, osobito na ovom polju, ja samo mogu da se potrudim da sebe i partnera sagledam objektivno. jesam mono, ali ne zelim da sledim slepi male principle koji vodi do unistenja. bice da smo od WASP heteropatrijarhata poprimili jednu tendenciju da kloniramo svoje poglede na svet, uniformisemo i trpamo u strogo odredjene kategorije, bas kao sto heterosexualni ljudi ne mogu da shvate nas. uostalom, sto bi se mene ticalo da li neko pronalazi sebe kada je u vezi sa 20 osoba ukoliko je njima to modus za ispunjenje svih potreba. ja jedino ne bih sama mogla da budem deo tog slozenog ljubavnog odnosa na bilo koji nacin.
dakle, JA (ostali kako im drago - necu im se cuditi, osudjivati ih ili se zgrazavati i isto bih ocekivala zauzvrat) uzivam u devijantnoj, patoloskoj simbiozi sa partnerkom i ocekujem da ista ima slicnu klinicku sliku neurotsko-anksioznog poremecaja u kome su temelji sigurnosti bazirani na tome da samo mene voli (partnerski), da ocekuje zadovoljenje svih partnerskih potreba iskljucivo od mene i, the last but not the least, da flertuje samo sa mnom (i vice versa!). a naglasila bih da iako mozda deluje kao oksimoron, da nisam posesivna. stoga, in my book, three's a crowd! ako pak, partnerka to ne zeli ili joj se ne dopada, to znaci samo da nismo jedna za drugu a ne da je bilo koja (ne)moralna itd.............

postujem............ :hail: :hail:

i da , ovo je moja prva tema..... :hvala:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Dina
Jao saznali smo da ne postojimo... :placko: ;)
razni ljudi ovde saznaju da ne postoje...

:gatara:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by olgic
Originally posted by bila jednom jedna...

Sa m.. se slazem po vecini pitanja, pa i ovaj put... Ali isto tako mislim da takve osobe ne treba da traze vezu niti toj drugoj osobi daju povoda da pomisli da zele vezu sa njom, jer je po meni jako bezveze reci, uraditi, raditi tako nesto i onda reci " dajem ti zeleno svetlo" ili " a sta mislis da veceras radimo sta hocemo kad izadjemo" ili " ajde da izadjemo odvojeno" i onda zavrsite na istom mestu i budete prisutni svim desavanjima... Prvo treba da definisete vezu tj. samu rec "veza" za same sebe pa i za ostatak ljudi a tek onda da komentarisete sta vi dopustate u svojoj vezi a sta ne.
Mislim da me nisi razumela, ja jesam u vezi, monogamnoj, lol.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!