Originally posted by tinkerbell
....
.....
Verovatno nikada niste ni voleli.... jer da jeste, zasto bi hteli drugoga, a pritom da OSTANETE u dosadasnjoj vezi....
Evo malo privatne price, da ne bih ispao bezdusni monstrum: u vezi sam skoro dve godine, i to potpuno monogamnoj vezi.
Ali ta monogamija nije posledica toga da ne smem da budem sa nekim drugim, vec toga da to ne zelim. Jer da mi je decko na pocetku veze postavio uslov: ako samo pogledas nekog drugog i pomislis na nesto gotovo je, raskidamo, mrzimo se, ja nikada u vezu nisam ni ulazio. Monogamija je nesto sto se podrazumevalo, s tim da non stop analiziramo svoja osecanja i pricamo o njima, jer se na taj nacin izbegava da neko bude povredjen. I ta prica o toleranciji i volji za resavanjem problema - a svi problemi u vezi se moraju resiti tako da su obe strane zadovoljne - ono o cemu je Lost pricao, kod mene to funkcionise.
Originally posted by m..
I meni je zaista bitno da imam tu slobodu koju imam, i dobro je sto mogu da pricam o tome kad nesto zaserem, ali ne moram zapravo da koristim tu slobodu, ne na taj nacin, jer je smesno i prosto ne zelim, nemam stvarnu potrebu.
Upravo. Nije stvarno u tome da po svaku cenu moras da iskoristis svaku slobodu koja ti je data, koliko je sustina da tu slobodu imas, pa makar ostala samo na teorijskom nivou. Jer cim ti neko daje takvu slobodu, znaci da taj neko - ako i ne razume tvoje potrebe do kraja - uvazava da su one realne i voljan (voljna) je da ih ispostuje.
Originally posted by bigirl
Za nekoga ko napiše tako nešto, misliš mnogo "usko" kada neko drugi napiše svoje mišljenje. Odmah se uhvatiš ili za belo ili za crno, a onda sam pišeš o varijantama sive.
...
Samo neke stvari u paket osobe koja mi se sviđa nikako neće ući. Na prvi hint toga da je neko ko "voli slobodne veze" se okrećem i odlazim.
Zao mi je ako sve ovo sto pisem tumacis kao crno-belo razmisljanje. Moj stav, ukratko, je da
partneru treba dozvoliti da ostvari svoje potrebe u potpunosti. I ako mislis da to ne mozes da uradis, najbolje je ne ulaziti u vezu - posotoje i one veze koje zahtevaju emotivne kapacitete koji su van nasih realnih moci - a u to spada i izdrzati flert ili otvorenu vezu i ne biti ljubomoran. Neko to moze, neko ne. I umesto da uslovljavas partnera (partnerku) na bilo sta, bolje je onda i ne pocinjati vezu, jer bezvezno je i potpuno nerazumno, ocekivati da se partner promeni onako kako mi to zelimo. I to nije iskljucivo razmisljanje, vec realno. Slazemo se?