izuzetno tesko.
..vise oBlikujem njoHovo ispoljavanje - ne smaTram da ima koriSti od kontRole 'zdravih' emocija ( u koJe mogu spadati i negativna osecanja).
jeDna izuzetno draga mi biWsa gf mi je rekla da sam 'preemotivna', a doSTa puta sam cula i da sam Flegma, lol.
no..
mogu da cutim, ali nikad ne precjutiM (postoji razlika izmedJu te 2 faze ; u meDjuproStoru je cesto neka wRsta pasivno-aGresivnog ponasanja koga cesto nisam ni svesna); sto bi otprilike znacilo da kad nesto osecam, obicno to pokazem; preferirani izboR manifestowanja istog mi je verbalizacija.
..u prethodnih godinu dana saM dosta naucila o konTrolisanju ispoljavanja repeTativnih 3pova koje imam a smetaju osobi sa kojom sam, u nekom kompromisnom smislu recimo (it has 2 woRk botH ways !!).
posTo Govorim o repetatiVnim 3poVIma i oseCjanjima vezanim za odredjene stvari, ja osetim to sto osetim, razumskI obradim (ponovWim 'resenje problema' u glaWi), i ipaK obicno kazem da sam osetila to i to, ali da je ok; jer jeste ok ( obradjeno zaJEdniCkim snagama ranije).
i svaki puT je sve lakse i lakse, da kasnije ne biH ni primecivaLa takoreci, sto je po mom misljenju normalan proces prilagodJavanja u funkcionisanja 2 jedinke fakticki u bilo kakvoM odnoSu.
a ako mi neSto nije ok, odREagujem kako mi se Reaguje; mada, ne derem se, gestiQlacija niTTa (osim kad sam napaLjena, tad saM EXTremno svakojako prepoZnatljiva

), po mimici se moze dosTa primetit.. ne placem (moZda se dogodilo 2 puTa za ziVota mi ) i te stvari, tj ne pravim draMu, ali moGu praWit melodramice ( konTam da to raDim onda kad sam u 'miRnim vodaMa da bi iH uzburKala... jbg., bude mi doSadno , pa se malo igram, detinjasto je , znam).
a poZItivne emoCIje uZIvam da pokazujem , na mnoGo nacina ( ili ja taKo missim

).
cak i kaD mozDa zeLim da se iskontroliSEm, oda me pogled ( NIKAD MAMU I DEVOJKU U ISTU SOBU !!

)
kao i ranije sto Sam pisala, meni je kWalitetna koMunikacija u odnoSIma izuzetno bitNa komponenta, i ako ne oDreagujem ili neSto preCjutim, znam da CJe se to kad tad maniFestovati... sto duZe odlaZem, propoRcionalno manje lIpo.
tako da REAGUJEM ( na pocetku veZe cesto, noRmalno, upoznajem osobu i UspostaWljamo oDnos), ali se trudim raditi to sTo korektnije i raZumski. koliKo cuh oD
'onih kojI se pitaju' (vezano za temu) priLicno sam ok u tome.
'nako poliTicki
................
ne konTRolisem svoje emocije, ali ne doZvoljavam ni da one kontrolisu mene; nadjemo se na sredini.