Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Paki
Gledam ... :iskolacen:
Nisam planirao, al' nešto me zakucalo za ekran i ne da mi da odem u krevetac... :hypno:
Korisnikov avatar
By Skyen
Marion Cotillard potpuno zasluzeno za ulogu Edit

ovo je prva dodela oskara koju nisam gledala u poslednjih 10 godina, pa me zanima dal su ponudili komentatorski angazman dodele ONOJ krasnoj zeni od prosle godine :RTS: :lol:
Korisnikov avatar
By IriS
konačno sam gledala dodelu Oskara na HRTu :yay:

za mene nije bilo iznenadjenja noćas. drago mi je što su Javier Bardem i Daniel-Day Lewis dobili oskare. priželjkivala sam da Cate Blanchett dobije za glavnu ulogu, iako sam potpuno bila svesna da će ga kući odneti Francuskinja.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
gledao sam na HRT-u koji mi začudo nije bio skremblovan. :yay: i onda sam se još više oduševio kad sam skontao da su odlučili da ne prevode sinhrono, već su prevode davali u pauzama za reklame. tako da sam skoro sve mogao gledati u integralnom obliku, što sam najviše i želeo. :love:

meni su ovogodišnji Oskari prijatno iznenađujući, s obzirom da osim filma braće Koen nijedan drugi favorit nije dominirao (samo tri filma su imala ukupno 23 nominacije). pa onda nagradu za uloge nije dobio nijedan američki glumac, a i glavna ženska uloga je dodeljena za film van engleskog govornog područja. oboje se dešava valjda drugi put u istoriji Oskara. drago mi je za Bardema i Tildu pošto su im ovo prvi Oskari u karijeri (sasvim zasluženo), a i Francuska ima dosta razloga da se raduje ove godine.

što se Cate tiče ona jeste imala dobre uloge, ali ja nisam očekivao Oskara, pošto ga nije dobila ni za prvi deo filma koji je bio bolji. s druge strane imala je jaku konkurenciju u obe kategorije. a takva priča je bila i u muškoj konkurenciji, s tim što se meni čini da je Bardemov Oskar zapravo zamena zbog glavne muške uloge. no dobro, i to je dozvoljeno.

inače nagrađeni kratki dokumentarac se bavi jednim lezbejskim parom gde jedna od partnerki želi da ostavi svoju imovinu drugoj, a ne može. :lezkiss: a pobednica u kategoriji najbolji originalni scenario Diablo Cody je bivša striptizeta, a juče je nosila cipele koje koštaju $1 milion. :blenta:

i još samo da prokomentarišem outfits. ove godine me je opet oduševila Nicole Kidman sa veoma odmerenom odećom sasvim prigodnom za dodelu nagrade za životno delo. zanimljivo je da je ona prošle godine jedina nosila crveno, da bi ove godine sala bila puna crvenih haljina. isto mi se jako dojmilo ovo što je nosila Marion Cotillard, ta haljina je prelepa. a oduševila me je i Tilda Svinton koja uvek eskperimentiše i postavlja neke nove trendove. :klap: za sve tri!
Korisnikov avatar
By djo
tilda svinton je fenomenalno izgledala i odrzala super govor :)
ipak, ja sam najvise uzivao u onim retrospektivnim klipovima sa svim dobitnicima i dobitnicama oskara :)
Korisnikov avatar
By KiWi
I meni se dopada što su ostavili neprevedeno Hvala im

Najveće iznenađenje za mene su:

1) Achievement in Sound Editing: The Bourne Ultimatum
Nisam gledao film, ali znam da akcenat filma nije na zvuku ... Transformersi su definitivno uneli dosta novog u Sound Editing i dostigli dozu realnosti koja dobro prati animaciju ... Ja sam navijao za transformerse. Povrh svega Ultimatum je dobio i za Sound Mixing ... Bar jednu od te dve su zaslužili Transformersi.

2) Best Visual Effects: The Golden Compass, film kome uopšte nije mesto u ovoj kategoriji. Ne vidim nikakve novine i neki novootkriveni realizam koji nisam video u Narniji ... Ja sam tipovao na Pirate sa Kariba, ali i da su Transformersi dobili ne bi bilo greške.

Evo kako su Yahoo-ovci predvideli Oskara, šta su očekivali experti, a ko je na kraju poneo statuu kući:

Oscar on Yahoo! Movies
Korisnikov avatar
By Zoe
Gledala sam na HRT-u i presrecna sam sto sam ih slusala bez simultanog prevoda, no medjutim nisam do kraja........

Zao mi je sto nije bio prenos sa crvenog tepiha :placko:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
red carpet je bio na RTS-u, ako se ne varam.

a što se tiče Zlatnog kompasa, ne slažem se sa Kiwijem. po meni je taj Oskar sasvim zaslužen.
Korisnikov avatar
By queeria
Gledao na PRO7 bez prevoda (divno)

Lezbejski dokumentarac dobio Oskara

Američka filmska akademija se trudi da održi imidž politički korektne te su svake godine na dodeli Oskara sve više zastupljeni predstavnici manjinskih zajednica i filmovi koji se bave diskriminacijom, mirovnim i političkim temama.

Gej-lezbejska populacija je već nekoliko godina unazad konstantno prisutna na dodeli Oskara, što je kulminiralo 2006. godine kada je film „Planina Brokeback“ bio nominovan u više kategorija. Prošle godine ulogu voditeljke imala je poznata lezbejska komičarka Ellen DeGeneres , dok ove godine Oskara za najbolji kratki dokumentarac dobio je film o jednom lezbejskom paru koji se bori protiv diskriminacije.

Film „Freeheld“ prati borbu detektivke Laurel Hester, koja umire od raka, i njene partnerke Stacie za pravo nasleđivanja penzije. Njihov zahtev je odbijen jer nisu muž i žena. One pokušavaju da ostvare to pravo pre nego Laurel umre. Ovaj dokumentarac je pored Oskara dobio još mnogo nagrada na raznim filmskim festivalima.

''

Gej producent Scott Rudin je zajedno s braćom Koen dobio Oskara za najbolji film „Nema zemlje za strance“ i u svom govoru zahvalio se svom partneru Johnu Barlowu, bez čije pomoći bi sve bilo teže.

Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu dobio je Daniel Dej Luis „Biće krvi“, a za najbolju glavnu žensku ulogu Marion Kotijar za ulogu Edit Piaf u filmu „Moj život u ružičastom.

Havier Bardem je dobio Oskara za sporednu mušku ulogu u fimu „Nema zemlje za starce“, a Tilda Svinton za sporednu žensku ulogu u filmu „Majk Klejton“.

Oskara za režiju dobila su braća Koen za film „Nema zemlje za strance“.

Izvor: www.queeria.com
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by queeria
Američka filmska akademija se trudi da održi imidž politički korektne te su svake godine na dodeli Oskara sve više zastupljeni predstavnici manjinskih zajednica i filmovi koji se bave diskriminacijom, mirovnim i političkim temama.
s obzirom na način glasanja, ova teorija mi baš ne ide u glavu. ili vlada mišljenje da su ti Oskari zapravo namešteni.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by 2Q2Bstr8
red carpet je bio na RTS-u, ako se ne varam.

a što se tiče Zlatnog kompasa, ne slažem se sa Kiwijem. po meni je taj Oskar sasvim zaslužen.
Ne znam zašto ... Objektivno gledano, beli medvedi uopšte ne deluju realno, dok Transformersi imaju potpunu interakciju sa okolinom ... A i čovek-sipa iz pirata je isto fenomenalan a rađen u ZBrushu :D za nepoverovati :D
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Bas mi je drago sto je Tilda Swinton dobila oskara.Ona je meni tako cool glumica.... :oskar:

Slika

:love:
By Storm
I ja volim Tildu Svinton. Vrlo neobičan lik. Doduše, gledao sam je samo jednom, ako se ne varam, i to u Edvardu II.
Bornov ultimatum dobio tri oskara. Nije loše, mada je trebalo da dobije još nominacija, posebno za režiju.
By Amethyst90
KOJE SRANJE STO JE CATE NIJE POBEDILA!!!!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ZNACI, UZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Korisnikov avatar
By Stanwik
Gledao sam La Vie En Rose tj. La Mome sa Marion Cotillard i nisam mogao da verujem da je to sve jedna glumica, jedna jedina Marion!!!
Korisnikov avatar
By IriS
savršeno je odglumila Edith, tako autentično, da, ne da je zaslužila oskara, nego bi bio skandal da ga nije dobila!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!