- 09 Feb 2008, 23:25
Od skoro sam se navuk'o na pečeni badem i lešnik i tamanim ih samo tako .... jel može da mi bude zlo od toga ?
Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderator: IriS
Originally posted by jukieKoliko sam ja skužio, ne, gorki badem posjeduje tu gorku tvar koja se koristi za preradu u bademovo ulje, slatki ne
Postoje tzv. gorki bademi u kojima ima mnogo cijanida i oni su otrovni. Obični bademi nisu otrovni ali verujem da imaju bar malkice toga, tako da ne bih preporučivao neku mnogo veliku količinu.
i da, i bademi i lešnici su prilično skupi (ako nemaš svoje drvo ili žbun)Jesu, očajno su skupi ali ono, ne moraš kupiti kilu, kupiš si po malo pa grickaš
Originally posted by blentaje l' to važi za svo koštuničavo voće? da zapravo imaju puno masti pa zato goje? tu mislim na sve te vrste oraha, lešnika, badema, kikirikija...
zapravo badem i leshnik (iako su slatki) ne sadrzhe nimalo ugljenih hidrata te se od njih prave neka spec brashna koje koriste ljudi oboleli od dijabetesa i glikosurije
Originally posted by 2Q2Bstr8Goje ako se jedu u vecim kolicinama. Sa kikirikijem je problem ako se jedu przeni i soljeni.Originally posted by blentaje l' to važi za svo koštuničavo voće? da zapravo imaju puno masti pa zato goje? tu mislim na sve te vrste oraha, lešnika, badema, kikirikija...
zapravo badem i leshnik (iako su slatki) ne sadrzhe nimalo ugljenih hidrata te se od njih prave neka spec brashna koje koriste ljudi oboleli od dijabetesa i glikosurije
Originally posted by Sunceja sam prilichno siguran u obrnuto koliko se setjam
100 % sam siguran da badem i lesnik poseduju ugljene hidrate, samo je pitanje koje ugljene hidrate. Bademi i lesnici su pre svega dobri zato sto imaju visok sadrzaj vitamina E i B, tako da dobro deluju na kozu i potenciju, ha. Ali naravno, ne treba preterivati jer poseduju i dosta lipida.
Originally posted by 2Q2Bstr8
je l' to važi za svo koštuničavo voće? da zapravo imaju puno masti pa zato goje? tu mislim na sve te vrste oraha, lešnika, badema, kikirikija...
Originally posted by blentaEvo šta Vikipedija kaže o orašastim plodovima:
ali kad bi gledali logichki
te sve koshtice predstavljaju seme iz kog treba da se razvije cela biljka
te je logichno da imaju visok sadrzhaj motjnih izvora kalorija
a ugljeni hidrati to nisu- oni jesu energija ali ona koja se brzo mobilishe ali brzo i troshi (zbog tog izuzetno brzog pretvaranja UH u energiju se daje slatko kad nekom padne shetjer u krvi)
s druge strane masne kiseline pogotovu ove zasitjene predstavljaju stabilne izvore energije koji su pritom mnooooogo hranjiviji od UH
Originally posted by jukieovde si verovatno mislio na kostice od kajsije koje sadrze vitamin b17, koji opet ima veze sa cijanidom ali u dobrom smislu. zaboravih celu pricu ali velika je buka bila u americi oko tog b17 jer su postojali dokazi da isti pomaze u lecenju raka. cak su ga imali i kao sinteticki proizvod, atril ili tako nesto. medjutim fda ga proglasila opasnim po zdravlje i dalje ne znam sta je bilo
Postoje tzv. gorki bademi u kojima ima mnogo cijanida i oni su otrovni.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!