Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Ovde je glavno pitanje, ako Srbija ne uđe u EU zbog nepoštovanja LGBT prava, da li će LGBT populaciji koja živi u Srbiji biti bolje ili gore? Šta se tu nama više isplati? Da li se nama isplati da vrištimo, nemoj te da nas primite u EU?
sad ce ekstremne desnicarske grupacije koje se protive ulasku Srbije u EU jos vise pokazati antigej raspolozenje, jednim udarcem ubijaju 2 muve

mislim da je pogresno to uslovljavanje jer sve i da se nesto promeni nece biti trajnog karaktera...mi udjemo u EU problem netolerancije ce se opet pojaviti i prakticno nece se resiti nikada jer niko nije izbacan iz EU zbog problema LGBT zajednice kojih ima u sve jednoj clanici EU.

Treba raditi na dugorocnom resenju koje nije vezano za pristup u EU.
By Simor
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515855#p2515855]AbortiraniTerorista napisao:[/url]Ovde je glavno pitanje, ako Srbija ne uđe u EU zbog nepoštovanja LGBT prava, da li će LGBT populaciji koja živi u Srbiji biti bolje ili gore? Šta se tu nama više isplati? Da li se nama isplati da vrištimo, nemoj te da nas primite u EU?
Evropska unija je užasno birokratizovana zajednica i kao takva ona je, zapravo, impotentna. Srbiji će se nametati donošenje ovih i onih normativa, ali kakva je praksa to ih neće puno dojmiti. Najbliži primer nam je Hrvatska koja je u normativnoj zaštiti gejeva ispred Srbije, ali to nije dramatično poboljšalo status gejeva i lezbejki. To što tamo postoji normativ koji reguliše istopolne zajednice ne znači da gejevi i lezbejke hitaju da se registruju; naravno da ne hitaju jer je homofobija i dalje sveprisutna. Tako će biti i u Srbiji, koja već sada nema tako loš pravni okvir. Pitanje je samo koliko ćemo mi kao zajednica iskoristiti te zakonske okvire, odnosno koliko ćemo insistirati da se izbriše gap između teorije i prakse.
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515855#p2515855]AbortiraniTerorista napisao:[/url]Ovde je glavno pitanje, ako Srbija ne uđe u EU zbog nepoštovanja LGBT prava, da li će LGBT populaciji koja živi u Srbiji biti bolje ili gore??
to je hipotetičko pitanje n-tog reda, za neki paralalni univerzum. u osnovi se tu krije malokrvnst aktivista i ništa više. običan poziv da "pederi ne talasaju jer to navijači/političari/popovi ne vole".

umjesto da se aktivisti pitaju to što si naveo, treba da se okrenu protiv istih onih koji koče prava ne samo lgtb ljudi, već i mnogo više od toga. da ne pristaju na plaćeništvo.

jer, ako država plati prajd (i šta već sve plaća država "za lgtb", ima li gdje spisak?), režim hoće pozitivan PR. jednačina je jasna.

meni je čitava tema kao nešto iz "zone sumraka".
Stvar je u tome da Kacin, kakav je da je meni lichno ne izrazito simpatichan ali ga poshtujem zbog vazne funkcije koju ima, NIJE ni uslovio Srbiju Prajdom, pa su uprkos svega vrisnuli srpski antigeji te glic koji im je subordiniran kao da Kacin jeste uslovio. problem je taj shto se u srpskom drushtveno-politichkom diskursu- svaki izrazaj zabrinutosti i kritike iz EU (ili bilo koje svetske zajednice u kontekstu) zbog neposhtivanja ljudskih prava gejeva- rutinski dochekuje na noz.

na veliku zalost, jeste da EU preslabo insistira na poshtovanju gej prava u zemljama josh uvek u evrointegracionim procesima. pa kad se to zna, chemu onda dreka od strane glica, dachica, palme, ilica..... protiv EU-a i Kacina u ovom? znachi, EU i Kacin ne bi smeli nikad ni da pisnu o tom??? je li to poruka glica?

Sve i da Srbija ne dobije datum za EU zbog neuspelih pregovora s kos. albanskom stranom- ne bi bilo toliko loshe- da Srbija primenjuje svoj sopstveni AD Zakon o pravu svachijeg miroljubivog i bezbednog javnog okupljanja i ostale stvari koje su predvidjene primenjivanjem AD Zakona. ja sam ubedjen, da Srbija poshtuje i primenjuje dosledno svoj AD Zakon i sve postulate koje iz njega proizlaze- da bi ljudskopravni deo EU-a bio mnogo naklonjeniji prema Srbiji i da bi vaznost titranja kos.albanskim politikosima splasnula bar unekoliko.
velika stvar bi bila kada bi Srbija doshla u rang Hrvatske u pitanju poshtivanja ljudskih prava svojih gej gradjana.
pitanja zashto hrvatski gejevi ne koriste"normativ" registriranja istopolne zajednice su vrlo dobra pitanja za pitati i reshavati i u Srbiji- KADA bar na taj nivo DODJE i Srbija (i vecina ostalih zemalja ex-Yu). ali, u Srbiji, tja, se ne moze ni jedna jebena gej shetnja odrzati niti se moze gej zastava na gradskom trgu postaviti (podsecam, Zagrebom se vijorila gej zastava na Trgu Bana Jelachica danima). :zid:
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515855#p2515855]AbortiraniTerorista napisao:[/url]Ovde je glavno pitanje, ako Srbija ne uđe u EU zbog nepoštovanja LGBT prava, da li će LGBT populaciji koja živi u Srbiji biti bolje ili gore? Šta se tu nama više isplati? Da li se nama isplati da vrištimo, nemoj te da nas primite u EU?

zbunjen sam. pa, zashto ti sada tako fatalistichki povezujesh ulazenje u EU s gej pravima i obratno? evo ovde dobivash pohvale i slaganja od onih chija JE SVA POENTA da ne treba povezivati ulazenje u EU s gej pravima i obratno, a ti samo o ulazenju u EU i brinesh. zbunjen sam. odluchite se gospodo glic i glic-podrzavaoci u ovoj aferi!

ako se povedemo onim shto su pisali ovde npr. arisen, svejedno, barni pa i simor (svi koji su podrzali tebe pedja u ovom!), upravo ne treba davati na vaznosti (ne)ulazenju u EU niti povezivati to s gej pravima u Srbiji. jer, po njima, sve i da Srbija nikada ne udje u EU- domace tj. srpsko drushtvo i drzava moraju biti udobrovoljeni na sve moguce nachine od strane gejeva da bi se srpsko drushtvo i drzava smilovali da eto bar puste gejeve na miru. umalo pa da se kaze da shto srpski gejevi budu vishe neEU ili pak antiEU to bolje ce biti pushteni na miru od strane srpskog drushtva i drzave. .................
i, evo kako i na shta mene podsecaju pedja i B.M. i njihov aktivizam u Srbiji- na miss Swan :lol: iz MadTV
evo najslikovitije, dama (Nichole Sullivan) i ljudi u redu na ATM chekajuci je EU i svetska ljudskopravna zajednica i ostali gejevi Srbije i zemalja ex-Yu koji neshto ochekuju od pedje i B.M.-a, a pedja i B.M. su debilusha miss Swan :lol:

Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Vel boy, jesi li ti u toj Ameriki zaboravio da čitaš i razumeš srpski ili je tvoje nerazumevanje onoga što drugi pišu produkt nečeg drugog?
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515964#p2515964]bern napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515855#p2515855]AbortiraniTerorista napisao:[/url]Ovde je glavno pitanje, ako Srbija ne uđe u EU zbog nepoštovanja LGBT prava, da li će LGBT populaciji koja živi u Srbiji biti bolje ili gore??
jer, ako država plati prajd (i šta već sve plaća država "za lgtb", ima li gdje spisak?), režim hoće pozitivan PR. jednačina je jasna.
Tačno tako! Zato gej paradu na zapada plaća sama LGBT zajednica i može da zahteva da aktivisti slušaju baš njih i da rade ono što zajednica želi... Dok se ne uhvatite za novčanik, ništa!
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2516192#p2516192]AbortiraniTerorista napisao:[/url]Vel boy, jesi li ti u toj Ameriki zaboravio da čitaš i razumeš srpski ili je tvoje nerazumevanje onoga što drugi pišu produkt nečeg drugog?
:roll: a shta sam to nerazumeo :roll: onoga :roll: shto drugi (mislish, reci ko?) pishu? je li ti ta tipichna antiVelbojevska poshtapalica ("onaj vel boy u Americi, ne zna srpski, ne razume srpski, rogobatno pishe....." i shta sve ne) ---- the best you came up with iliti u prevodu najbolje/najjache shto mozesh reci, kad argumenata nemash? 'ajd' ti mene pedjice potuci argumentovano u polemici/diskusiji, da ja neshto nauchim od tebe shto nisam znao, da ja neshto uvidim pozitivno, da ja promenim mishljenje nabolje pa cu ti prvi reci. ja nemam problem da to reknem KADA vidim. zapravo, ja zelim puno puta, pa i ovde, da nisam upravu.
ali, nikada se necu ustruchavati reci car je go kad jeste, a vi suparnici se kreveljite k'o balavci uhvaceni u budzaku s projekcijama eto moje "gluposti, shashavosti, nepismenosti, nesposobnosti...." ma koliko god hocete. :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2516194#p2516194]AbortiraniTerorista napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515964#p2515964]bern napisao:[/url]
Tačno tako! Zato gej paradu na zapada plaća sama LGBT zajednica i može da zahteva da aktivisti slušaju baš njih i da rade ono što zajednica želi... Dok se ne uhvatite za novčanik, ništa!
@bern, u Srbiji i vecini ostalih zemalja ex-Yu, nema ni tog - "drzavnog sponzorstva" Prajda. mogu se rezimske podguzne muve p.a. i b.m. prodavati koliko hoce, od ovakva rezima nece dobiti ni koliko najjeftinije prostitutke, a tek gej zajednica u Srbiji bash nishta. vec ako imalo mrdnu/ete, shaku u oko i modrice ......
trazili su/te promene, dobili su/te ih........
vi'sh kako pedjica sve "zna" kako je na zapadu.
sad ja necu o tome zashto ja nisam platio ni trebao/morao da platim ni bukvalno ni figurativno da prisustvujem Prajdu ovde gde jesam kad god hocu, necu ni o tome kako upravo ovde na zapadu je sasvim normalna stvar - bezbedno i miroljubivo javno okupljanje gej ljudi obezbedjeno adekvatnom kolichinom onih chiji je to posao :eureka: ....... necu, necu da smetam pedja-b.m. pameti......... :bubbles:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Znaci razlog neodrzavanja prajda je sto mi ne placamo isti? Stvarno? Jesi li ozbiljan?
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Da, da, vi ne znate da čitate srpski :)

Niko vas ništa ne pita i ne šljivi 2 posto jer ne doprinosite radu LGBT organizacija, pre svega materijalno!

Prajd se ne održava jer nema ko da ga organizuje!
ponekad se zapitam jel u srbiji doista toliko sranje ili su samo prominentni aktivisti toliko sranje ili je kombinacija oboje u pitanju.
ok, da je u srbiji toliko sranje nije iznenađenje. al i dalje mi se čini da bi aktivizam mogao mnogo više i bolje, umjesto da se vječno ponavljaju propale politike, ideologije i akcije bez refleksije na sve ono zbog čega su propale, te promjene koju bi takva analiza uvjetovala.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Problem je i jedno i drugo...
Aktivisti su sranje, situacija je sranje, a populacija bi da sedi u svoja četiri zida i da im aktivisti, kojih nema dovoljno, reše sve probleme! E pa to neće da može!
By Guion Nerville
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515803#p2515803]Simor napisao:[/url]
Da ne bude dileme: ja mislim da EU, kakva god da je, treba da bude cilj Srbije, da izvesni evropski pritisci mogu i da će dovesti do unapređenja prava gej ljudi, ali ne mislim da je politika uslovljavanja jedini način da se unaprede standardi u nekoj zemlji. Konačno, bez buđenja unutrašnjih potencijala (a to, slažem se, podrazumeva drugačiji aktivistički pristup od onoga koji smo do sada videli), nikakvi pritisci spolja neće dovesti do suštinskih promena.
Dosadasnji pritisci iz EU jesu ostali ogranicenog dejstva i nisu jos uvek podstakli preduzimanje drzavnih mera koje bi dovele do sustinskih koraka jer, izmedju ostalog, nasuprot njih i dalje stoje pazljivo sracunati glasovi homofoba. I cak bih rekao da iza homofobije mnogih politicara, kao i brojnih drugih stavova, nisu nikakvi principi, nego najpre obican oportunizam, i da ova nije toliko zastupljena, da bi drugu pesmicu pevali. To nas onda uistinu vraca na samo gradjanstvo i aktivizam. Da LGBT prava ne treba da budu shvacena kao suva birokratija sebe radi, ili jos jedna stavka na nekakvoj listi zahteva, vec kao nesto sto drustvo treba da prihvati zbog sopstvenog boljitka i vrednosti. U aktivistickim nastupima se trebaju razbijati pogresne ideje i predrasude da su ona nekako van ili protiv drustvenog interesa, vec treba da se predstavi realna i sasvim suprotna slika – da su njegov deo.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2516632#p2516632]Srklet napisao:[/url]ponekad se zapitam jel u srbiji doista toliko sranje ili su samo prominentni aktivisti toliko sranje ili je kombinacija oboje u pitanju.
ok, da je u srbiji toliko sranje nije iznenađenje. al i dalje mi se čini da bi aktivizam mogao mnogo više i bolje, umjesto da se vječno ponavljaju propale politike, ideologije i akcije bez refleksije na sve ono zbog čega su propale, te promjene koju bi takva analiza uvjetovala.
da. i josh veci problem je shto ova dva medijima tj. javnosti, javnim glasilima omiljena aktivista u zadnje vr(ij)eme zapravo PRAVE SHTETU gej stanju u Srbiji (a kroz to i regionu zemalja ex-Yu).

ja razum(ij)em da je neko nesposoban ili u nemogucnosti da pomogne, poboljsha gej situaciji u Srbiji/zemljama ex-Yu, ali namerno se angazovati da zabijash autogolove i chinish shtetu k'o shto p.a. i b.m. rade u poslednje vreme je---- nedopustivo i najveci problem.

npr. poslednja (i meni se chini skoro jedina da ja znam, da sam svestan od njega..., ali da pomenem, da ne bude da ga samo napadam.....) pravovaljana reakcija koju je P. A. dao jeste bila ona u kojoj je poruchio da npr. ateisti Srbije ne bi trebali da petljaju gej ljude u njihove shouove i poruke o Sv. Savi. sigurno da sam podrzao tu onu Pedjinu reakciju, jer gejevima zivot ne zagorchava/ju ni Sv. Sava ni Isus Hrist ni Sv. Franjo Asishki ni Mojsije ni Muhamed.....vec zli fariseji amfilohije, irinej- dakle, sadashnje, ovovremenske ljudusine u klerikalnim mantijama itd....

i, onda, hop, usledio ovaj pedjin autogol a koji je ozario (otrovna) srca palme, dachica, istih onih amfilohija, irineja...., a zabio noz u ledja i shamarchinu u lice svim gejevima Srbije i regiona zemalja ex-Yu.
debilizam.
zato kazem, bolje nishta ne raditi i cutati, nego chiniti shtetu i zabijati autogolove kao shto p.a. i b.m. uglavnom rade u poslednje vreme!
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2516676#p2516676]Guion Nerville napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515803#p2515803]Simor napisao:[/url]
Da ne bude dileme: ja mislim da EU, kakva god da je, treba da bude cilj Srbije, da izvesni evropski pritisci mogu i da će dovesti do unapređenja prava gej ljudi, ali ne mislim da je politika uslovljavanja jedini način da se unaprede standardi u nekoj zemlji. Konačno, bez buđenja unutrašnjih potencijala (a to, slažem se, podrazumeva drugačiji aktivistički pristup od onoga koji smo do sada videli), nikakvi pritisci spolja neće dovesti do suštinskih promena.
Dosadasnji pritisci iz EU jesu ostali ogranicenog dejstva i nisu jos uvek podstakli preduzimanje drzavnih mera koje bi dovele do sustinskih koraka jer, izmedju ostalog, nasuprot njih i dalje stoje pazljivo sracunati glasovi homofoba. I cak bih rekao da iza homofobije mnogih politicara, kao i brojnih drugih stavova, nisu nikakvi principi, nego najpre obican oportunizam, i da ova nije toliko zastupljena, da bi drugu pesmicu pevali. To nas onda uistinu vraca na samo gradjanstvo i aktivizam. Da LGBT prava ne treba da budu shvacena kao suva birokratija sebe radi, ili jos jedna stavka na nekakvoj nepreglednoj i nepopularnoj listi zahteva, vec kao nesto sto drustvo treba da prihvati zbog sopstvenog boljitka i vrednosti. U aktivistickim nastupima se trebaju razbijati pogresne ideje i predrasude da su ona nekako van ili protiv drustvenog interesa, vec treba da se predstavi realna i sasvim suprotna slika – da su njegov deo.
Apsolutno! jedna od poenti moje teme!
Korisnikov avatar
By Vel boy
ha, ovo mi bilo promaklo, pa da sada odgovorim
Neće se zaustaviti proces evrointegracija zbog LGBT prava jer ta prava nisu prioritet u agendi EU. (Kada se govori o manjinskim pravima, uglavnom se misli na prava nacionalnih manjina i to onih čije države se nalaze u EU - tako ugrožavanje pripadnika mađarske manjine može da bude problem jer je Mađarska članica EU, ...............
ovo na zalost izgleda da je iskljuchivo tako shto daje sugestiju da je tako, medjutim, bice vishe da je stvar u ovom-----
evropskom drushtveno-politichkom mentalitetu je u savremeno doba postalo toliko strano pojmiti da jedna nacija, drzava, drushtvo mogu toliko da obespravljuju i mrze SVOJU SOPSTVENU gej populaciju da sumnjam da su i predvideli mogucnost da postoje drzave i drushtva- na evropskom tlu- kao shto je npr. srpsko ( i vecina ostalih od zemalja ex-Yu, for that matter) gde je bolje biti npr. kosovskoalbanski ratni zlochinac nego srpski lojalni gradjanin i porezni obveznik a gej.
zato shto u velikoj vecini evropskih drushtava i drzava jesu cheshce ugrozeniji inostranci, Romi, imigranti, inoverni..... nego svoji sopstveni ( nemachki, francuski, engleski, belgijski, shpanski, grchki, talijanski....) gejevi, zato se i vishe akcenta stavlja na poshtovanje nacionalnih manjina i odaje se neispravan privid da EU ne mari ni priblizno toliko za polozaje gej ljudi. EU zapravo josh uvek kao da ne moze da shvati da su srpsko drushtvo i drushtva vecine ostalih ex-Yu zemalja u ovoliko kriminalnoj meri homomrzilachka pa da stalno treba tupiti drzavnim i drushtvenim predstavnicima koliko borba protiv homofobije vazna zapravo jeste.

i, sada, neovisno o citiranom korisniku navishe,
ono shto najvishe potresa u ovoj temi od strane ovih koji su dali podrshku ovom autogolu glica, je njihovo nepoverenje i njihova negativna energija prema EU in general, u startu. toliko da vrlo podsecaju na to isto koshtunichinih-dveri itd.....

cilj moje teme uopshte nije slepo poverenje ni prema kacinu (koji je josh i najmanje bitan u celoj prichi, ponavljam) ni prema EU, dapache, jasno rekoh kako je iskrenost dobrih namera i ciljeva EU-a i njihovih predstavnika prema Srbiji, regionu ex-Yu, gej zajednici i ljudskim pravima upravo najvaznije u svemu i da to treba testirati, ali, u startu, imati ovako cinichne i gadno antiEU, pa i anticivilizacijske stavove s kojim su izashli ovi koji su potrchali da podrze ovaj glicev autogol, je :wow: a, ovakvi i daleko gori i gori, i preovladjuju u srpskom drushtvu.
ja ne znam kako Srbija misli s toliko negativne energije prema EU i zapadu in general da postigne bilo shta.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2516801#p2516801]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2516549#p2516549]AbortiraniTerorista napisao:[/url]Da, da, vi ne znate da čitate srpski :)

Niko vas ništa ne pita i ne šljivi 2 posto jer ne doprinosite radu LGBT organizacija, pre svega materijalno!

Gde mogu da vidim zvanican izvestaj o prilivu i odlivu novca za glic?
Nigde. Mi ne objavljujemo javno finansijske izveštaje. Podatke o našem finansijskom poslovanju imaju naši donatori i organi Republike Srbije. Kada javnost bude finansirala rad GLIC-a, onda će i finansije biti javne.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2516891#p2516891]AbortiraniTerorista napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2516801#p2516801]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2516549#p2516549]AbortiraniTerorista napisao:[/url]Da, da, vi ne znate da čitate srpski :)

Gde mogu da vidim zvanican izvestaj o prilivu i odlivu novca za glic?
Nigde. Mi ne objavljujemo javno finansijske izveštaje. Podatke o našem finansijskom poslovanju imaju naši donatori i organi Republike Srbije. Kada javnost bude finansirala rad GLIC-a, onda će i finansije biti javne.
a drzavi novac otkud nego od poreza?
super je ovo (ne)razumijevanje transparentnosti :lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
mozda se odnosi na transparentost - prolazenje svetlosti kroz objekat - nevidljivost :eureka: ono, imamo izvestaj al je transparentan (nevidljiv)
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Državni novac je od poreza, izveštaj se može zatražiti od nadležnog državnog organa, samo za projekat koji je država finansirala i u opsegu koji ga je država finansirala.
Mi nemamo zakonsku obavezu da finansijsko poslovanje dajemo javnosti na uvid.

U prevodu: Kad budete dali 100 evra GLIC-u, GLIC će vas obavestiti kako je taj novac potrošen. Do tada ništa!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!