Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Galadriel
b92.net

ANTITABU | ČETVRTAK 26.01.2012

Da li je biti gej stvar izbora?

Glumica Sintija Nikson nedavno je izjavila da je izabrala da bude lezbijka. Da li je nauka o ženskoj seksualnoj prilagodljivosti na njenoj strani?

Govoreći za magazin New York Times ona je odbacila političku korektnost kada je o svom seksualnom opredeljenju govorila kao o „izboru“. Međutim, njena izjava je zapravo potkrepljena brojnim naučnim istraživanjima.

„Nedavno sam rekla u jednom govoru da sam bila strejt i gej i da je druga opcija bolja. Pokušali su da me nagovore da promenim izjavu jer smatraju da ukazuje na to da je homeseksualnost stvar izbora. Ali za mene to i jeste. Možda za neke druge ljude nije, što ne znači da oni treba da definišu moje opredeljenje“, rekla je Sintija, poznatija kao Miranda, junakinja serije „Seks i grad“.

Aktivisti se odavno bore protiv ekstremista koji napadaju LGBT populaciju ističući da je nauka dokazala da je homoseksualnost stvar genetike ili, rečima Lejdi Gage, da su „gej ljudi takvi rođeni“. Ova tvrdnja možda jeste jednostavna nekima, ali naučnici napominju da je za žene situacija malo drugačija.

Liza Dajmond, prof. psihologije na Univerzitetu Juta provela je više od decenije u istraživanju promena seksualnog identiteta u grupi od 100 žena.

„Ženska seksualnost je generalno dosta življa od muške, pa se samim tim suočava sa više promena tokom svog razvoja“, rekla je prof. Dajmond.

Na osnovu svog istraživanja, ona je definisala 3 osnovna načina na osnovu kojih se seksualna promenjivost izražava: „neodređenost u privlačenju“ (kada osoba oba pola smatra podjednako privlačnim), „promenjiva privlačnost“ (nakon dugogodišnjih veza sa mučkarcima, osoba se upušta u vezu sa ženom) i „privlačnost od strane osobe, a ne pola“ (kada pol partnera nije relevantan).

Prof. Dajmond takođe razlikuje „promenu, izbor i kontrolu“ kao zasebne fenomene. „Čovek može da radi šta god poželi, ali ne može da želi svoje potrebe. Mi biramo kako ćemo da se ponašamo, ali ne i šta nas privlači“, smatra ona.

Pre više od jedne decenije psiholog Roj Baumajster izložio je ideju ženske „erotske savitljivosti“. On je objasnio da muškarci imaju određene seksualne sklonosti koje se uglavnom me menjaju do kraja života. S druge strane, žene se često predomišljaju.

„Mnoge heteroseksualne žene eksperimentišu sa lazbijskim aktivnostima u svojim 30-im i 40-im godinama, dok neke lezbijke požele seks sa muškarcem nakon više godina istopolnih veza“, rekao je dr Baumajster.

Kristijan Moren, istraživač koji se bavi proučavanjem promena u seksualnosti kod sredovečnih žena smatra da izjava Sintije Nikson predstavalja korak napred u raspravama na temu seksualne promenjivosti. Oni koji su ubeđeni da je seksualnost nešto doživotno određeno trebalo bi da se vrate korak u nazad i sagledaju sve razlike polova.

Ipak, iza naučnih debata stoji jak politički argument. Bez obzira na progresivne stavove, seksualnu ili bilo koju drugu orijentaciju, svaki čovek mora da bude tretiran uz poštovanje i jednakost.
By tasa
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349291#p2349291]Galadriel napisao:[/url]b92.net

Aktivisti se odavno bore protiv ekstremista koji napadaju LGBT populaciju ističući da je nauka dokazala da je homoseksualnost stvar genetike ili, rečima Lejdi Gage, da su „gej ljudi takvi rođeni“. Ova tvrdnja možda jeste jednostavna nekima, ali naučnici napominju da je za žene situacija malo drugačija.

Na osnovu svog istraživanja, ona je definisala 3 osnovna načina na osnovu kojih se seksualna promenjivost izražava: „neodređenost u privlačenju“ (kada osoba oba pola smatra podjednako privlačnim), „promenjiva privlačnost“ (nakon dugogodišnjih veza sa mučkarcima, osoba se upušta u vezu sa ženom) i „privlačnost od strane osobe, a ne pola“ (kada pol partnera nije relevantan).

Prof. Dajmond takođe razlikuje „promenu, izbor i kontrolu“ kao zasebne fenomene. „Čovek može da radi šta god poželi, ali ne može da želi svoje potrebe. Mi biramo kako ćemo da se ponašamo, ali ne i šta nas privlači“, smatra ona.

kakve gluposti :wow:

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349291#p2349291]Galadriel napisao:[/url]

a gde su tu homoseksualci kod kojih je homoseksualnost stvar genetike

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349291#p2349291]Galadriel napisao:[/url]

„neodređenost u privlačenju“ (kada osoba oba pola smatra podjednako privlačnim),
ovo je biseksualnost

„promenjiva privlačnost“ (nakon dugogodišnjih veza sa mučkarcima, osoba se upušta u vezu sa ženom)
opet biseksualnost

„privlačnost od strane osobe, a ne pola“ (kada pol partnera nije relevantan)
opet nema veze sa lezbejkama

promena-izbor-kontrola a gde je tu genetsko nasledje?

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2349291#p2349291]Galadriel napisao:[/url]b92.net

jbt znaci sada nekoga zasvrbi ona stvar sa desne a ne sa leve strane kao do tada i nije bisex nego je lezbejka

a lezbejke posto bisex nece da priznaju da su bisex onda lezbejke treba da nazivaju sebe bisex
jbg ne moze i jedne i druge da budu isto
ili je lezbejka nepostojeca ili se bisex gura tamo gde ne treba

nije li bisex bisex bez obzira sa kojim je polom
a moze da bude sa oba i to se zove biseksualnost

kao sto lezbejka moze da bude iskljucivo i samo sa zenom
kao i da je glupost da lezbejke mrze muskarce zato sto kazu da mogu da budu samo sa zenom
lezbejstvo je emotivna i seksualna privlacnost kod zene prema istom polu

i tako dalje do teorije da li je homoseksualnost stvar genetike
a to sto se neko kasnije preorjentise da je stvar odocnelog samoautovanja
ili pobija prvotnu teoriju i homoseksualnost nema veze sa genetikom
nego nam se jednostavno iz ciste obesti hoce da skakucemo sa q.. na pi..

dok se ne definise ko je ovde lud a ko zbunjen i ko koga je...
ja odoh na balkonu da cekam sa sve belom vezenom maramicom u nedrima nekog gedzu koji ce me dobro nakarikati na svog sarca pa da sa ponosom kazem DAAAAA OH DAAAAAAA JA SAM LEZBEJKA I OBOZAVAM TVOJ VEEEEEELIKI KURAC!!!! :bljak:

... ja sam lezbejka ...

evo i rebus:
kurac
obozavam
nabijanje
sarac
veliki

LEZBACA NA KURCU JASE! 21.12.2012. :veverica:

aj sada raspalite po meni :)

p.s. volela bi da mi neko odgovori zasto se bisex osobe stide da kazu - ja sam bisex privlace me oba pola i to je sasvim ok

ja postujem takve bisex osobe a one koje su bisex pa mi kazu da su lez kada je sa zenom u vezi e te mi idu na pi... zivac :balon:

p.s.s. nemam predrasude prema bilo kome nego ne volim takvu vrstu dvolicnosti a i licemerja
meni kao lezbejki na ovakvoj temi ama bas nista nije smesno
ili treba da uzivam u vredjanju mog identiteta
mozda je ok tako jer je inace ok sve sto nema veze sa mozgom

uostalom ja barem znam ko sam i sta sam
jebe mi se sto je vas sramota reci da ste bisex

p.s. i meni nedostaje A777
da je tu jebala bi vas i u kicmenu mozdinu :jebise:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Tekst u članku je samo another point of view, baš ti malo treba da ti se poljulja identitet.
nije meni poljuljan identitet
nego mi to zvuci ovako

homoseksualci su dokoni ludjaci kojima ne treba dati nikakva prava jer jednostavno to sto rade nije normalno

i
sta sada
jel tebi svejedno kada tako nastupi neki homofob
a ja izmedju bisexualke koja kaze da je lezbejka i da se lezbejke jebu sa muskarcima i ostvaruju sa njima emotivnu vezu, meni je takva bisex = homofob
a vredjanje identiteta je vredjanje identiteta a ne ljuljanje istog
to dvoje nemaju apsolutne veze jedno sa drugim

i ovaj primer sam navela ranije
reci MTF zeni da je muskarac pa mi javi kakva je bila reakcija :)
nije li to istovetno vredjanje identiteta poput ovog vredjanja lez identiteta koje se desava na ovoj temi i svugde unutar nase populacije od strane bisex osoba
zasto je uvreda ono reci trans osobi i zasto cak imaju uputstvo na koji nacin da im se obratis a lezbejke koje su izgleda manje vredne a ne jednako kako bi trebalo da bude lezbejke vredjate kako hocete i onda mi jos kazes da mi je poljuljalo identitet :bljak:

mislim da bi bilo fer da se onaj jebeni akronim sto pre rasclani na pojedinacna slova pa da svako odgovara za svoja dela i svoj odnos prema zivotu i identitetu

jos uvek ne odgovarate zasto se stidite svog identiteta?
Korisnikov avatar
By Galadriel
Povlačim neke paralele između tvog i Lonijevog kauzaliteta.
pipkava tema. čak sam se I JA!!! našla prozvanom :drama: a nisam ni siguran zbog čega :retard:

ali valjda je to ono - ono što ne osećaš ne možeš ni razumeti u potpunosti
ako i razumeš, tvoja poptuno suprotna osećanja će ponovo da postave to pitanje i obrisati odgovor. neće ti kliknuti ono što si prethodno razumela.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2272375#p2272375]mirth napisao:[/url]Ja nemam seks sa muskarcima, i meni je kad sam deprived & horny ipak i skoro najneprihvatljivija zena prihvatljivija od najprihvatljivijeg muskarca
i ja ovako samo obrnuto.
i nije mi jasno. načelno razumem ali nije mi ništa ti jasno jer se meni ne diže na žensko pa bog.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2273992#p2273992]m.. napisao:[/url](bas zabavno, post gde poredis devojke koje se deklarisu kao lezbejke a imaju povremeni sex sa muskarcima sa srednjovekovnim likom koji opsti sa ovcom pa se vraca porodici je misteriozno nestao, how fucking convenient)
ouch. ako je ovo pisalo onda ono.. previše frustracija se prosulo u post

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2274520#p2274520]Orlando the Lady napisao:[/url] temelj, osnova lgbt pokreta/ kulture je nacelo uvazavanja raznorodnosti i razlicitosti. toliko.
:up:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2291856#p2291856]bas bleu napisao:[/url]
black cat napisao:...kad se dele na kojekakve femice, bucice i neke andromolje, takozvane androide tj. vanzemaljce.
U svakom slucaju zanimljivo.
u svakom slucaju neduhovito.
:lol:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2274273#p2274273]acid drop napisao:[/url]stvarno

Slika

mmm, češljala bih mu leđa...
ovo savršeno ide uz onaj OVCA(ovan) post
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2292137#p2292137]Galateja napisao:[/url]

Mislim da seksualni identitet nije nešto što se definiše, već ga htenja pojedinca formiraju. Tako da nisi ti lez/bi/hetero zato što se tako definišeš ili ne daj bože zapovedaš :lol:, već si to u zavisnosti za čim žudiš.

Da taj faktor verbalnog saopštenja igra neku ulogu onda bi na sudu osoba koja je činjenično nešto učinila mogla da se izjasni kao nevina i na osnovu te izjave da ne odgovara pred zakonom. Ili bi neko ko je de fakto crnac mogao da se izjašnjava kao belac. A po istoj logici je i Status gej ikona. :lol:

To za ljudske kvalitete koji su faktor pri izboru si omašila. Tj. ja se slažem da je važno kakva je ko osoba, ali neće tebi da se, da izvineš, 'diže' na nekoga zato što je neko dobar, već su tu u igri neki drugi faktori. Odnosno, ako ti je pol sasvim nebitan onda si bi i tu problema nema. :eureka:

I da opet ponovim, ova tema nije usmerena protiv biseksualaca i žena koje održavaju seksualne kontakte sa muškarcima, već je nastala kao posledica moga čuđenja nad ženama koje insistiraju na sopstvenom lezbejstvu a imaju periodičnu žudnju za muškarcima. Pri tome ne mislim na žene koje to urade iz inata, dosade ili nekih vanerotskih motiva, već iz čiste žudnje. Pišite koliko hoćete, tvrdite šta hoćete, ali žena koja seksualno žudi za muškarcem nije i ne može biti lezbejka.
ja se sa ovim potpuno slažem. od reči do reči. isto mislim i za pedere i za one što nisu pederi samo se povremeno prcnu s tipom

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2272215#p2272215]hlaefdige napisao:[/url]
on: nisam merodavna, meni se dize na sve zivo i nije mi do kraja jasno zasto se svi ne jebu sa svima....ne kazem da treba, samo da mi nije jasno.
:carica:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2273699#p2273699]Blady napisao:[/url]
a ne znam ni sto sam ovaj post napisala :neznam: verovatno da mi dupe vidi put :lol:
e ni ja :love: :carica:

ja više ne mogu da pričam, ja sam se umorila, sine ne mogu :sigh:

(a nisam bog zna šta ni rekla :lol: )
a neki moj zaključak, stav o tom fenomenu (zvuči fantastično...) koji sam formirao davnih dana, bi bio sledeći:
ja sam te podele seksualnosti, u razgovoru sa nekim forumašima na kafici, bez obaziranja na nelogičnosti, izdelio na ''psihičku'' seksualnost (lol) iliti oni koji se emoušnli vezuju za taj i taj rod i fizičku seksualnost iliti oni koji se jebu sa tim i tim polom. koliko god zvuči debilno.

to je neka najšira podela, ukoliko vam je do deljenja. tad može peder da se jebe sa ženama a da se zaljubljuje isključivo u muškarce ili u žene, lezbejke da se zaljubljuju u žene a mogu i da se okejžnli jebu s muškarcima jer su, eto, homoemotivnovezive ( :retard: ) a biseksualne. itd.

:awesome:
Korisnikov avatar
By Madonna
I U JEDNOM POSTU SAM CITIRAO OSAM LEZBEJKI!!!! OSAM!!!

(pardon, osoba koje nisu 100 % strejt :awesome: )
Korisnikov avatar
By bern
da se razumijemo: jebati se može sa mnogo stvari (to uključuje i ljude :hamlet:). odluka o samom činu i kontekstu ipak je individualna.

@MDNA
hvala na fino pročešljanoj temi.

ne znam ni je što išta napisah :lepeza:
Korisnikov avatar
By Blady
Da vam dupe vidi put :lol:

Frederikosi moji :love:
Ja sam emotivno privučena isključivo od strane žena, dok fizički, i dalje verujem iako u praksi nije potvrđeno, mislim da ipak gajim određen procenat (mali ali ne zanemarljivo mali) privlačnosti prema muškarcima (i prilično sam sigurna da ta konstatacija više ne potiče od lakše digestije biseksualnosti u početku procesa prihvatanja seksualnosti). Sa druge strane, početna ogromna privlačnost prema ženama gotovo uvek vodi do vrlo nezadovoljavajućeg sexualnog čina. :ozbiljan:
Da li je u pitanju, na raznim nivoima, nedovoljna kompatibilnost sa dosadašnjim partnerkama ili nešto drugo, nisam uspela da dokučim. :neznam:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!