Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
hlaefdige napisao:meni je bezvezan stav "sta bi sve lezbejka trebalo da bude, da bi bila PRAVA lezbejka"
:up:
Nisam definisana lezbejka, s toga ne znam da li uopste da odgovaram na ovu temu..
ali hajde, odgovoricu..

Mogla bih da imam neki odnos sa muskarcem, recimo s/m ili da ja njega j... ali ne i on mene.
Kod devojaka nemam odredjeno, sta da sta ne.
Sa njima skoro "sve" moze..

Ne osecam se ni kao bisex..
Oduvek mi je bilo komplikovano da se definisem...
a ne znam ni sto sam ovaj post napisala :neznam: verovatno da mi dupe vidi put :lol:
Korisnikov avatar
By m..
hlaefdige napisao:meni je bezvezan stav "sta bi sve lezbejka trebalo da bude, da bi bila PRAVA lezbejka"
upravo. isto sam bila zapanjena davno jos na nekim zurkama kad bi mi neke razbijacice sportasice prilazile s pitanjem 'sta ces ti ovde?'. alo bre, necu da nosim dres. odajebi.

uostalom boli me kurac kako me neko drugi broji. al me nervira ta licemernost i velicanje samog sebe srozavanjem drugih. lepo napises temu u kojoj velicas neku svoju kategoriju, te je proglasis za etalon necega, pa opljunes po svemu sto ne upada unutra. alo bre. seljacki je.

pa jel treba da uhvatim ko seselj i napravim temu "aseksualne lazne lezbejke i njihovo moralizatorsko analiziranje sexa u nedostatku istog" ili stogodj.
ne znam kako se zove to u filozofiji (posto o istoj znam da se predavala u gimnaziji) al taj negativisticki pristup: "lezbejka je neko ko nikad ama nikad nema sex sa tipom", jok more in my book je lezbejka neko ko emocionalne, seksualne, itd Veze (sa velikim v) ostvaruje pretezno (u velikoj procentualnoj prednosti) sa zenama ili iskljucivo sa zenama.

a te spike 'ja sam ledena kraljica, ja sirim noge samo za princezu' i te repove patrijarhalnog ucenja da zena u krevetu otprilike mora da grize cebe da ne bi crkla od neprijatnosti i da mora da ceka njega (nju) jedinog i pravog, i da je sve van toga kurvaćetina, isuse, zadrzite to za sebe, u 21. smo veku. ne sexamo se vise kroz rupe u carsafima i uz blagoslov crkve.

postoje asexualni, bisexualni, panseksualni ljudi, pa i ovisnici o sexu, oni svi mogu naginjati ovom ili onom polu u odredjenoj meri. sto se mene tice, ako si presao 90% u bilo kom smeru, gay si. kod mene je bio jedan tip na 18 ili 19 devojaka (od kojih sa 4 brojim da sam bila u bilo kakvoj vezi), big fucking deal, mogla sam komotno i da ga precutim. i nikad se nije radilo o tome, nego o tome da je neko dao sebi za pravo da moralizira, odredjuje sta je ispravno i poredi ono sto mu ne pashe sa sodomizacijom ovaca. e tu je stvar proslo izasla iz okvira koji je svarljiv i prihvatljiv za bilo kakvu diskusiju.
Korisnikov avatar
By m..
upravo i koliko hoce, ili nece.
Korisnikov avatar
By Laerem
Znati zadovoljiti oba spola stvar je opce kulture, bez obzira na seksualnu orijentaciju.

I seksualnost treba da se siri, a ne suzava dok se ne svede na jedan bijedan fetisisticki objekt.
By Swanheart
m.. napisao:
upravo. isto sam bila zapanjena davno jos na nekim zurkama kad bi mi neke razbijacice sportasice prilazile s pitanjem 'sta ces ti ovde?'. alo bre, necu da nosim dres. odajebi.

uostalom boli me kurac kako me neko drugi broji. al me nervira ta licemernost i velicanje samog sebe srozavanjem drugih. lepo napises temu u kojoj velicas neku svoju kategoriju, te je proglasis za etalon necega, pa opljunes po svemu sto ne upada unutra. alo bre. seljacki je.
:hail:

jedino sto ne razumem a to je stav "cistokrvnih" lezbejki kako je sex sa muskarcima opste zlo, kako on enikad ne bi mogle da se tucaju sa tipom, kako osudjuju sve biseksualne zene, a onda bum, dodje prvi drugi treci tip, tucaju se sa njima i nastavljaju i dalje da pricaju i da zagovaraju to neko opste lezbejstvo.

to mi dodje isto kao kad neko pocne da moralise kako je lose drogirati se a onda ode i posmrlja 5 grama necega i nastavi sa moralisanjem.

msm nek se jebe ko sa kim hoce, ali dokle vise moralisanje?
ja licno ne volim muskarce, odvratan mi je i nepojmljiv sex sa njima bilo kakva emotivna/fizicka povezanost sa njima, pa necu da izadjem i da vristim na sav glas i da pokusam da "izvedem na pravi put" sve one koji se ne slazu sa mnom i da pricam kako su oni "neodluzni olos"
Korisnikov avatar
By Galateja
m.. napisao:

pa jel treba da uhvatim ko seselj i napravim temu "aseksualne lazne lezbejke i njihovo moralizatorsko analiziranje sexa u nedostatku istog" ili stogodj.
ne znam kako se zove to u filozofiji (posto o istoj znam da se predavala u gimnaziji) al taj negativisticki pristup: "lezbejka je neko ko nikad ama nikad nema sex sa tipom", jok more in my book je lezbejka neko ko emocionalne, seksualne, itd Veze (sa velikim v) ostvaruje pretezno (u velikoj procentualnoj prednosti) sa zenama ili iskljucivo sa zenama.

a te spike 'ja sam ledena kraljica, ja sirim noge samo za princezu' i te repove patrijarhalnog ucenja da zena u krevetu otprilike mora da grize cebe da ne bi crkla od neprijatnosti i da mora da ceka njega (nju) jedinog i pravog, i da je sve van toga kurvaćetina, isuse, zadrzite to za sebe, u 21. smo veku. ne sexamo se vise kroz rupe u carsafima i uz blagoslov crkve.

postoje asexualni, bisexualni, panseksualni ljudi, pa i ovisnici o sexu, oni svi mogu naginjati ovom ili onom polu u odredjenoj meri. sto se mene tice, ako si presao 90% u bilo kom smeru, gay si. kod mene je bio jedan tip na 18 ili 19 devojaka (od kojih sa 4 brojim da sam bila u bilo kakvoj vezi), big fucking deal, mogla sam komotno i da ga precutim. i nikad se nije radilo o tome, nego o tome da je neko dao sebi za pravo da moralizira, odredjuje sta je ispravno i poredi ono sto mu ne pashe sa sodomizacijom ovaca. e tu je stvar proslo izasla iz okvira koji je svarljiv i prihvatljiv za bilo kakvu diskusiju.
I sama sam neko ko ne voli lgbt subkulturu, kao ni uniformisanost bilo kog tipa. Mnogo puta sam doživljavala da me pitaju 'da li si ti stvarno gej?' i ko god me zna, zna da ja nikako nisam neko ko odgovara šablonima jedne lece. Drugo, to kako si ilustrovala seks 'moralizatora' je nešto što uopšte nije u vezi sa mnom. Niti sam aseksualna, a i, zamisli, veoma uživam u seksu. Rekla sam šta me privlači, šta me ne privlači i iznela sam svoje viđenje. Jednostavno, gadno mi je da pomislim na muškarce kao na seksualne objekte, jer je reč o FIZIČKOJ i PSIHIČKOJ odbojnosti, a ne o moralizovanju. To ne znači da ne mogu da uspostavim prijateljski i neseksualan odnos sa pojedinim muškarcima. Žao mi je što si se u tolikoj meri našla pogođenom. Kako god, molim te najlepše da prestaneš sa pretpostavljenim kvalifikacijama moje ličnosti, samo zato što imam stavove i preference drugačije od tvojih. Peace!
Korisnikov avatar
By m..
to je upravo ono sto ti radis (pretpostavljas i kvalifikujes). ti nisi iznela svoje misljenje, ti si ljude poredila sa nekim ko sodomizira ovcu. oces da izvucem quote? (bas zabavno, post gde poredis devojke koje se deklarisu kao lezbejke a imaju povremeni sex sa muskarcima sa srednjovekovnim likom koji opsti sa ovcom pa se vraca porodici je misteriozno nestao, how fucking convenient)

ja se nisam nasla licno pogodjenom bilo cime sto se tice teme, vec nacinom na koji vodis diskusiju. ne mozes sebi da das za pravo da rpavis takva poredjenja, sto je valjda i tebi samoj jasno kad si obrisala taj post.
Galateja napisao: Pri tome ne mislim na erotske novotarije gde lezba pedera ili biseksualca penetrira strepom,
A sto? :trep:
Galateja napisao:

Da li ste vi nailazili na lezbejke koje imaju ovakvu seksualnu praksu, kako je objašnjavate i šta mislite o njoj?

Zašto bi lezbejka spavala sa muškarcima?
Zato sto izjasnjavati se kao lezbejka znaci teziti ka ostvarivanju emotivnih veza sa zenama dok na fizickom, seksualnom nivu tesko je naci zenu koja se deklarise kao lezbejka a da u nekim periodima zivota nije imala neko seksualno ili makar erotsko iskustvo sa muskarcem, tu mislim i na ljubljenje samo. To znaci da je vecina onih koje se izjasnjavaju kao lezbejke, u praksi, ako se svako iskustvo uzme u obzir ustvari biseksualno. Medjutim, to ih ne cini biseksualkama u smislu identifikacije jer sebe ne vide u vezi sa muskarcem koja podrazumeva emocije i sl. Zbog toga se identifikuju kao lezbejke da bi se ogradile od potencijalnih muskih udvaraca kao i da bi s druge strane dale do znanja potencijalnim partnerkama da ih muskarci ne zanimaju u nekom ozbiljnijem smislu koji podrazumeva emocije i tipicnu hetero vezu.

Za mene je definicija lezbejke da je to zena koja u emotivnom smislu sebe vidi pored druge zene. S druge strane, ne verujem ni u stabilnost identiteta, sto opet nije stvar za iscudjavanje nego je deo ljudske prirode. I dalje smatram da su svi ljudi manje ili vise biseksualni, sto u praksi sto u svojim seksualnim fantazijama ali tu je rec samo o seksu. Emocije prema partnerima/partnerkama su ono sto definise identitet.

I potpuno se slazem sa m.. odlicno objasnjeno.
Korisnikov avatar
By mirth
Post sa ovcama (uljucujuci i nekoliko narednih kroz koje se isti provlacio) je nestao tako sto sam ga ja uklonila, samo sto sam ih greskom obrisala for good umesto da odlete u kantu.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
J... napisao:
Galateja napisao: Pri tome ne mislim na erotske novotarije gde lezba pedera ili biseksualca penetrira strepom,
A sto? :trep:
:P

N O V O T A R I J E

Govori ili iz perspektive Boga Stvoritelja ili iz perspektive moje majke. Obe su u svakom slucaju neprikladne.
Buduci da je rec pogrdna (oblik koji ne bi bio pezorativan trebalo bi da glasi: novine) bice da je ipak rec o stilskom uticaju moje majke. :lol:
Galateja napisao:
I sama sam neko ko ne voli lgbt subkulturu, kao ni uniformisanost bilo kog tipa.
alo, bre, o cemu ti pricas?
,,i sama sam neko'' podrazumeva da je m.. neko ko ne voli lgbt supkulturu.
jos si lgbt supkulturu dovela u vezu sa uniformisanoscu: okej, donekle mi je jasno o cemu pricas, ali pricas o veoooooooma suzenom polju. temelj, osnova lgbt pokreta/ kulture je nacelo uvazavanja raznorodnosti i razlicitosti. toliko.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja volim supkulturu LGBTIQ supkulture, u okviru koje je jedna specificna supkultura :lol: Mislim, ne potpise se nikakav ugovor sa necastivim da se tu udje, ne moraju cak ni pripadnici iste da se znaju medju sobom - mada nije lose i ako se znaju jer ionako tesko dolazim do njih :D.
Kako ovo ide uz avatar sa Elizabetom :lol: Sve zamišljam kako drži ovakav govor :rotflmao:
Slika
Galateja napisao:Upoznajući se sa pripadnicima lgbt populacije, tačnije sa lezbejkama, uočila sam da postoji izvestan procenat istih, posebice buč identiteta, koje s vremena na vreme seksualno opšte sa muškarcima. Pri tome ne mislim na erotske novotarije gde lezba pedera ili biseksualca penetrira strepom, već na hetoronormativan seks sa strejterima. Spoznaja ove pojave me je izrazito zaprepastila, uzevši u obzir da se dotične devojke deklarišu kao lezbejke, odbacuju pretpostavku da su bi, i da svoje 'izlete' objašnjavaju kao pražnjenje ili kao 'ništa'. Moram priznati da mi ova pojava kao lezbejki nije jasna, a još mi je čudnije je to da sam primetila pomenutu pojavu češće kod buč devojaka.

Da li ste vi nailazili na lezbejke koje imaju ovakvu seksualnu praksu, kako je objašnjavate i šta mislite o njoj?

Zašto bi lezbejka spavala sa muškarcima?
u svakom slucaju ne treba sebe stavljati u kalup, ja sam za uzivanje i mir
da li se nekada desilo da je u krevetu bio muskarac a u srcu i u mislima zena, to je normalno
slazem se u potpunosti sa devojkama u predhodnim postovima, jer smatram da seks nije indikator opredeljenja i onoga sto osoba voli
u tom slucaju treba da uvedemo i nove kategorije (pored bi i lez) plastic, alkalne baterije, povrce ili sta god... o ostalim perverzijama ne bih

bitno je da se u seksu slazemo
a za ljubav i pitanja srca i duse...
By Leda_
Blady napisao:
:up:
Nisam definisana lezbejka, s toga ne znam da li uopste da odgovaram na ovu temu..
ali hajde, odgovoricu..

Mogla bih da imam neki odnos sa muskarcem, recimo s/m ili da ja njega j... ali ne i on mene.
Kod devojaka nemam odredjeno, sta da sta ne.
Sa njima skoro "sve" moze..

Ne osecam se ni kao bisex..
Oduvek mi je bilo komplikovano da se definisem...
a ne znam ni sto sam ovaj post napisala :neznam: verovatno da mi dupe vidi put :lol:

Hahahhaha.Nasmeja me recenicom-Oduvek mi je bilo komplikovano da se definisem :))))

Znala sam da volim i jos nesto sto si napisala.Preskocicu to ;)
Korisnikov avatar
By Blady
^
Trudila sam se, i odustala.
:)

Nisam razumela ovaj deo "Znala sam da volim " ?
By Leda_
Blady napisao:^
Trudila sam se, i odustala.
:)

Nisam razumela ovaj deo "Znala sam da volim " ?
Sm jer sam videla tvoje postove nego od cega si odustala?

Od muskaraca?
Korisnikov avatar
By Blady
Od toga da si na celo napisem da sam lezbejka etc

:lol:
By Leda_
Blady napisao:Od toga da si na celo napisem da sam lezbejka etc

:lol:
Hahhahahhaha Blady

hahahahhhaahha
By black cat
Pa ja sam mislila da lezbejke ne mogu da vide muskarce u sexualnom smislu ocima a onda citam da ima onih koje vole da im se u datom trenutku prcka po genitalijama i da itekako mogu da se popale na tipa.
A onda citam da ima i onih koje osiliraju pa su jedan dan lezbe, drugi dan bi, neke lezbe imaju i decu pa su pod "stare dane" otkrile da zapravo preferiraju zene jer su se zaljubile u zenu pa misle da ce to doveka biti tako, uhhh sto mi sve to komplikovano za razumeti a verujem da i one same imaju problem da razumeju ponekad sebe, cast onim izuzecima koje od pocetka znaju da muskarca u postelji ne mogu i ne zele da zamisle.
Sve u svemu veoma saroliko i kompleksno a vidim da lezbe i izmedju sebe imaju gomilu predrasuda koje spocitavaju strejterima i da su iso tako zestoke kad se dele na kojekakve femice, bucice i neke andromolje, takozvane androide tj. vanzemaljce.
U svakom slucaju zanimljivo.
Korisnikov avatar
By bas bleu
black cat napisao:...kad se dele na kojekakve femice, bucice i neke andromolje, takozvane androide tj. vanzemaljce.
U svakom slucaju zanimljivo.
u svakom slucaju neduhovito.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
jedne druge ste napljuvale :D
nek spava ko s kim voli, a podele ćemo praviti.. na nekom planu već, za podele se uvek nađe kriterijum..k'o ona iz L worda što je živela sa tipom ali se i dalje deklarisala kao lezbejka... tja, te zapadnjakuše se uvek pre nas dosete da se zapitaju :(
Korisnikov avatar
By Galadriel
ne znam sto lezbejke pate od strogo definisanih identiteta. to je fleksibilna kategorija, ljudski kvaliteti su faktor pri izboru, ne pol. nerazumevanje dolazi od najnesigurnijih, od ovih koje pokusavaju da ograde stado zicom, kategoricnom zicom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!