- 27 Feb 2009, 18:24
Kosa mi se na glavi digla dok sam slušala Obradovića kako priča i šta priča.
Ono što je meni fascinantno, je da se ti "ljudi" deklarišu kao pravoslavni hrišćani, a pri tom izgovaraju parole tipa: "Čanka pod nož", "Ubij pedera" itd.
Lm, nisam otkrila rupu na saksiji. Svi mi vrlo dobro znamo šta su ti ljudi sposobni da urade, a ne samo da laju.
Moje pitanje je da li će sud zabraniti rad ove "organizacije"? Šta vi mislite?
p.s. Repriza današnje emisije "Stanje nacije" je večeras u 22h na B92 INFO kanalu.
Ustavni sud o zabrani „Obraza“Malopre se završila emisija na B92 "Stanje nacije" gde su gosti bili Mladen Obradović iz "Obraza" i sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić.
Autor: T. S. | 26.02.2009. Blic
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava podneće sledeće nedelje nadležnom tužilaštvu sav materijal koji poseduje o dosadašnjim akcijama, radu i ciljevima pokreta „Obraz“ i očekuje da nakon toga Ustavni sud donese odluku o zabrani organizacije koja šalje poruke mržnje i predstavlja pretnju pojedinim nacionalnim zajednicama, najavio je za „Blic“ Marko Karadžić, državni sekretar ovog ministarstva.
Uz ogradu da brisanje „Obraza“ iz registra organizacija zavisi od odluke Ustavnog suda, Karadžić naglašava da država koja je jasno u Ustavu i politikom svoje Vlade promovisala jednaka prava građana, njihovu bezbednost i deklarisala se protiv govora mržnje, ne može da dozvoli rad organizacije koja širi strah od različitosti i predstavlja pretnju za sigurnost ljudi i ne može da dozvoli postojanje takve organizacije.
- Ovaj pokret i na svojoj internet stranici, u proglasima i akcijama širi rasnu, versku i nacionalnu mržnju. Njegova zabrana značila bi da im se onemogući rad, javno promovisanje, da se ukine njihov sajt, ali i da se javnosti pošalje poruka da takvi stavovi koji šire mržnju nisu prihvatljivi u društvu u kome živimo - kaže Karadžić za „Blic“.
Poslednji ispad članova „Obraza“ zbio se prošle nedelje u Novom Sadu kada su demonstranti uzvikivali „Čanka pod nož“ i „Ustaše, ustaše“.
Kosa mi se na glavi digla dok sam slušala Obradovića kako priča i šta priča.
Ono što je meni fascinantno, je da se ti "ljudi" deklarišu kao pravoslavni hrišćani, a pri tom izgovaraju parole tipa: "Čanka pod nož", "Ubij pedera" itd.
Lm, nisam otkrila rupu na saksiji. Svi mi vrlo dobro znamo šta su ti ljudi sposobni da urade, a ne samo da laju.
Moje pitanje je da li će sud zabraniti rad ove "organizacije"? Šta vi mislite?
p.s. Repriza današnje emisije "Stanje nacije" je večeras u 22h na B92 INFO kanalu.