Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Ustavni sud o zabrani „Obraza“
Autor: T. S. | 26.02.2009. Blic

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava podneće sledeće nedelje nadležnom tužilaštvu sav materijal koji poseduje o dosadašnjim akcijama, radu i ciljevima pokreta „Obraz“ i očekuje da nakon toga Ustavni sud donese odluku o zabrani organizacije koja šalje poruke mržnje i predstavlja pretnju pojedinim nacionalnim zajednicama, najavio je za „Blic“ Marko Karadžić, državni sekretar ovog ministarstva.

Uz ogradu da brisanje „Obraza“ iz registra organizacija zavisi od odluke Ustavnog suda, Karadžić naglašava da država koja je jasno u Ustavu i politikom svoje Vlade promovisala jednaka prava građana, njihovu bezbednost i deklarisala se protiv govora mržnje, ne može da dozvoli rad organizacije koja širi strah od različitosti i predstavlja pretnju za sigurnost ljudi i ne može da dozvoli postojanje takve organizacije.
- Ovaj pokret i na svojoj internet stranici, u proglasima i akcijama širi rasnu, versku i nacionalnu mržnju. Njegova zabrana značila bi da im se onemogući rad, javno promovisanje, da se ukine njihov sajt, ali i da se javnosti pošalje poruka da takvi stavovi koji šire mržnju nisu prihvatljivi u društvu u kome živimo - kaže Karadžić za „Blic“.
Poslednji ispad članova „Obraza“ zbio se prošle nedelje u Novom Sadu kada su demonstranti uzvikivali „Čanka pod nož“ i „Ustaše, ustaše“.
Malopre se završila emisija na B92 "Stanje nacije" gde su gosti bili Mladen Obradović iz "Obraza" i sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić.

Kosa mi se na glavi digla dok sam slušala Obradovića kako priča i šta priča.
Ono što je meni fascinantno, je da se ti "ljudi" deklarišu kao pravoslavni hrišćani, a pri tom izgovaraju parole tipa: "Čanka pod nož", "Ubij pedera" itd.
Lm, nisam otkrila rupu na saksiji. Svi mi vrlo dobro znamo šta su ti ljudi sposobni da urade, a ne samo da laju.

Moje pitanje je da li će sud zabraniti rad ove "organizacije"? Šta vi mislite?

p.s. Repriza današnje emisije "Stanje nacije" je večeras u 22h na B92 INFO kanalu.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
sad sam bas gledala. posle je usledila ozbiljna rasprava sa tatom. neki ljudi ni ne znaju cime se sve obraz bavi.

sve ima svoje dobre i lose strane:
oni vole Srbiju - i ja je volim
ali oni su puni mrznje :down:
Korisnikov avatar
By .L O S T
oni su tako veliki hriscani i drze se biblijskih pravila ko sto sam ja str8:zavist:

ne, vise sam ja str8:palacinke:

zabraniti, nego sta...ali oni su pod direktnom zastitom svojih nalogodavaca iz DSS-a da mislim da od toga nece biti nista.....
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by emo_haos_
sve ima svoje dobre i lose strane:
oni vole Srbiju - i ja je volim
ali oni su puni mrznje :down:
pa čovek reče da on nikog ne mrzi. tako se, u stvari, pokazuje ljubav prema Srbiji i Srbima... nož, žica Srebrenica. pamti pa vrati. :giljotina:
Korisnikov avatar
By Blady
Mislim da cu pogledati, zanimaju me, kako izgledaju u emisijama ti obicni grubijani...
By biotherm
Bilo bi lepo da se zabrani... Mislim, ne znam kakve su sanse da sud zabrani rad takvoj organizaciji. A to sto kazu - mi smo pravoslavni hriscani i sl. Pa cekaj, zar ne govori Isus: "Bog je ljubav"... A ono noz, zica, ubij i sl... zar je to ljubav? Mislim da je ovo sasvim dovoljno o apsurdnosti njihovih vrednosti, teznji i sl.
Korisnikov avatar
By Sunce
Crkva treba da se obrati i da zabrani rad "Obraza" i da prihvati gej ljude kao "svoju decu". To bi bilo najlogicnije i najbolje. Ako neko kaze: "pod noz.., ubij..", onda on ne moze da bude crkveni zasticenik niti zastupnik.

Mene samo zanima koji ce nas ostrasceni neprijatelj stati na nasu "gej" stranu, u smislu da ce podrzati nasa prava. To ce se jednog dana desiti.
Korisnikov avatar
By istok
Odgledao sam "Stanje Nacije" na B92 danas i bilo mi je zao sto je Marko Karadzic bio sagovornik Mladenu iz Obraza. Lepo je sve to on rekao, ali pokopo ga je jebeni glas i vidno je bio , on kaze uzbudjen, ali i meni je delovao uplaseno, sto je Mladen odmah pametno iskoristio.
Druga stvar - uplasio sam se i sam posle emisije, jer ovo cudo od stvorenja postoji i mnogi ga podrzavaju i nije usamljen ni u politickoj strukturi Vlade. Juce sam se ljubio na ulici sa deckom, u naletu neke iznenadne srece, jer inace to ne radimo, i pomislo sta bi se desilo zbog jebenog poljupca, da smo, ne daj Boze, naleteli na grupu Mladenovih istomisljenika. Ne verujem da im iko ista moze. I da ih zabrane oni ce nastaviti sa aktinostima. Jedina glupa zamisao koja mi pada na pamet kao resenje je klasican okrsaj sa njima, pa ko ziv ko mrtav. :boxer: Ili odlazak iz zemlje. Krajnje deppresivno sam se osecao posle emisije a posebno nakon citanja komentara u Blicu na sva zbivanja oko SC afere. Bilo je samo 2 ok komentara u masi homomrzitelja. Ne znam kako se niko sa foruma ne oglasi? Ja jesam. Ne znam kako mogu da uticem da se Obraz zabrani a voleo bih. :sigh:
SPC me odavno ne zanima. Tek tu nema pomoci.
Korisnikov avatar
By Rei
I shta onda?

Ako organizacija vec krshi ustav, zar ne bi neko /vodje/ trebao da odgovara za to?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nadam se da hoce, ali takodje se nadam i da nece biti odmazde sa njihove strane u trenucima iznenadnog besa!

:rafal:
Korisnikov avatar
By blenta
odmazde ce verovatno biti
kao i debila koji otrovani sopstvenim nezadovoljstvom
svojim slabim mozgom biti uslovljeni da nekog povrede

ono sto je bitno jeste da im se zabrani da se organizuju
da njihove akcije imaju sistematsku proracunatost i logistiku
i za boga miloga javni medijski prostor

jer je 70% nebeske nacije preglupo i pojesce sta im se servira
samo ukoliko je dovoljno senzacionalistichki obradjeno

sem toga kad se zabrani
bice lakshe svaku iole organizovaniju akciju
nazvati protivzakonitom i loviti ih ko pse

s verom u borisa i otadzbinu
:opatica:
By Dragonite
Ne interesuje me da li će ih Ustavni Sud zabraniti, već da li će prestati da dobijaju podršku od raznih struktura vlasti.

Meni Obradović ne deluje kao osoba koja je sposobna da organizuje strukturu, komunikaciju, finansije i logistiku jedne velike organizacije. Niti mi tako deluju oni što ih viđamo pu ulici (sa šalovima na glavi, doduše). Niti mi deluje kao da se 'grupa patriota' samoorganizovala. Voleo bih da bace idejne tvorce ove i drugih sličnih organizacija ne u zatvor, nego u krečanu, ali to je moj sanak pusti. Bitno je da oni nekome služe kao oruđe za pravljenje odgovarajuće atmosfere i slanje poruka javnosti (i to za onih 70% nebeskog naroda).

U prevodu, ništa mi ne znači zabrana.
Korisnikov avatar
By blenta
pa u sustini nece biti bitne promene obzirom da se o SR radi
al ce biti lakse postignuti poentu

kad neko javno podrzi "naciarijevskepatriote"
moci cemo da ih prozivamo da podrzavaju nesto sto je
nezakonito i zabranjeno

to dosad nije moglo
jer je obraz funkcionisao bez problema
te ga je bilo lako finansirati, podrzavati itd
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ne mislim da treba da ih zabrane, jer će time preći u ilegalu i nastaviti da rade isto što i sada. rešenje nije u zabrani rada neke organizacije, već u suočavanju sa idejama koja ta organizacija nosi. a varate se ako mislite da će zabranom Obraza biti zabranjene i njihove ideje. njihove ideje su već i u sadašnjem pravnom sistemu Srbije mahom protivzakonite (ako ne i protivustavne), pa opet to ne utiče na njihov rad. ovo je opet mlaćenje prazne slame i guranje pod tepih.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Slika

ЛИНК - КОМЕНТАР И РЕАКЦИЈЕ НА ФОРУМУ "ОБРАЗА"

Отворено писмо Младену Обрадовићу активисти покрета "Отпор"

Поштовани ,

Обраћам Вам се са неколико питања и коментара а у вези са вашом хомофобијом коју толико јавно заступате....

- Шта бисте урадили када би ваше дете сутра рекло "Тата, ја волим мушкарце" ? Да ли би се помирили са тим и сконтали да сте га у детињству можда запустили, или би по кратком поступку узели жицу и решили проблем.....

- Да ли постоји лек за хомосекуализам и да ли нам га можете препоручити, ми смо расположени да будемо "нормални" али не знамо како.... зато ваљда постоје покрети попут вашег, да нам помогну....

Гледао сам Вас у емисији на Б 92 и деловали сте ми симпатично...

посебно оно ваше народски речено "куробецање" да покажете шта мислите и да убедите остале како сте у праву....

Свако позивање на мржњу и линч вас чини истима као оне које мрзите, пошто видим да сте нешто помињали Шиптаре који су клали Србе...
а испаде да би и ви у центру Београда клали хомосексуалце само зато што сматрате да нису подобни да живе.... а у осталом одакле Вам право да судите и делите правду... ако верујете о Бога о којем толико трубите, требало би да знате да само он има право да суди људима....

Слатко ме је насмејало и Ваше позивање на Душанов Законик у којем најоштрије кажњавају хомосексуализам....по тој логици Вама би за ваша дела односно за програм организације требало осећи језике да не ширите и распирујете верску, националну и другу врсту мржње и нетрпељивости...

Поменусте и Библију и то да је Бог створио Адама и Еву да се множе, рађају децу и да је сваки други вид секса изопаченост....
по тој логици би ви млади господине морали НЕВИНИ да уђете у брак (Божја заповест, "Не чини прељубу") а претпоставњам да то нисте... и да имате сексуални живот и пре брака... можда би било превише интимно да Вас питам "Да ли вас девојка орално и анално задовољава?", тј да ли Ваш пенис ставља у своја уста и анус, пошто сам сигуран да то Ева у Рају није радила ... а све зарад продужетка људске врсте..... и да пенис треба да заврши у вагини... пожељно само онда када треба да се деси оплодња....

Да не дужим превише... сва превише дугачка писма губе основну смисао....

Маните се ћорава посла јер све указује на то да ћете скорије, ако тако наставите да завршите иза решетака.... нажалост... штета тако младом да вам у затвору испада сапун.... а знате какви су затвореници... они нису хомофоби.... њима треба нека млада секси гуза....а на вашу би се итекако палили... све што је забрањено је много, много слађе....

Срдачан поздрав од једног младог момка којем се на срећу не допадате... мада по вашем изгледу процењујем да сте надпросечно обдарени и да међу ногама имате много ивше него у мозгу.....

Поздрав....

М.
27.02.2009.год
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Oko svega se stvara "naparfemisana" guzva, kao i uvek aromu dodaje :svetac:
koji su podrska organizacijama tipa "mrzite ovo morzite ono-da bi ste voleli Srbiju". Jer,toboze pravi Srbin nemoze da bude "bolestan" homoseksualac!
:kletva: se baca na sve sto nije "Srpsko i Bozije". Opterecujuca cinjenica je da "obraz" ima pristalica kojih ce biti verovatno sve vise, jer je isuvise "besnila" medju mladim ljudima koji ce se pridruziti takvim pokretima ,ne zbog ponudjene ideologije,vec da bi "sacekali svojih 5 min." da iskale svoj bes, koji su skupljali kod svojih kuca u svojim skolama i na kraju krajeva u svojim ludim glavama.
:nope: Tuzno je gledati kako se u "demokratskoj" drzavi radja "fasisticki pokret"! Ima li pravde uopste u ovoj drzavi? Tera me na razmisljanje da bi oni "cistokrvni" Srbi trebali da :putnik: negde gde ce biti postovani zbog toga sto su vredni kao jedinka a ne kao diskriminisani deo jednog skupa koji pljue po "gresnicima". Ta agresija i navedeni prioriteti su samo odraz njihovog pravog obraza,a to je da ga uopste nemaju! :dropdead: :bljak:
Korisnikov avatar
By bakalar
http://blip.tv/file/1822458/

Da li bi trebalo zabraniti pokret "Obraz"?
Učestvuju: predsednik "Obraza" Mladen Obradović i državni sekretar u
Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić.
Korisnikov avatar
By ech0 et distanc3
Mislim da ce se dobiti kontra efekat zabranjivanjem Obraza,ako odu u ilegalu bice jos opasniji...Ministarstvo unutrasnjih poslova bi u ovom slucaju po meni trebalo da smisli plan i program za kontrolu obraza
Korisnikov avatar
By Vel boy
Kongruentno razmishljam sa surovo-realnim postom korisnika istok.
sve dok cenjeni Ministar za ljudska prava gosp. Marko Karadzic zamuckuje i strepi pred jednm oloshem obradovicem i sve dok obraz monstrumi imaju logistichku, ideoloshku i svaku drugu podrshku od strane srpskih politichkih stranaka (skoro svih IZUZEV LDP-a, SDU-a i LSV-a) te srpske crkve, a i vecine medija u Srbiji, stanje ce biti ovako ako ne i gore.
Da se je htelo obraz zabraniti josh davno i kad je trebalo, to bi bilo vec uchinjeno. Primenjivanje zakona protiv mrzilachkih ili zlochinachkih organizacija u praksi u zemljama ex-Yu ukljuchujuci i Srbiju nikada nije zapravo ni zazivelo i to je najveci problem. Drushtvena antishovinistichka (shovinizam moze biti nacionalistichki ali i seksistichki i raznih drugih oblika) dekontaminacija nikad nije bila nazalost ni sprovedena.
Treba najpre javno razoblichiti svu tu logistiku, potporu itd. koju taj obraz dobiva od crkve preko stranaka ns, dss, srs itd... , a pogotovo zabraniti im pristup medijima (jer sve su vec rekli i rekli...godinama i godinama i ne znam shta to josh imaju da kazu vishe za medije), pa ih onda sve zajedno krivichno goniti.
A, najpre, ne sme se zamuckivati niti drhtati od straha pred obradovicem i obrazovcima niti im dati da njihova buda zadnja.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Свакако да бих волела да имам свест о томе да живим у држави која је забранила рад групи попут ,,Образа''.
Проблем са свиме тиме који ја имам јесте следећи- најједноставније, мислим да то од њих ствара мученике, велике страдалнике сербске у Господу, попут оних косовских који су се са Лазаром, по предању, решили и обратили за ,,царство небесно''.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by blenta
pa sta cemo onda?
početi sa sprovođenjem zakona. ako je Nemačka uspela da se izbori sa svojom nacističkom prošlošću bez zabranjivanja ovakvih organizacija, može i Srbija.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Јел неко приметио моје писмо тј обраћање на њиховом форуму ?

:uplasen:
Korisnikov avatar
By blenta
srbija ne mozhe
zato se i gicamo ovde
Korisnikov avatar
By ech0 et distanc3
Primeceno Status,nisam ni ocekivao nista drugo nego da krenu sa psovkama... Podsecaju me na dva pandura,jedan pise drugi diktira,tako i oni dvojica,jedan spomene mamu,drugi tatu,opet prvi ulece sa celom familijom...Da li im je to karakterna osobina da sve zivo psuju,eto mi diskutujemo ovde o njima,nismo nijednom rekli nista lose,iznosili smo nase stavove bez pretnji,psovki,na civilizovan i normalan nacin.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Статусе, ја сам њиховом реакцијом згрожена. једно је да ти прете, чак и да ти прете, друго је... ово су клетве.
By iWanna
Originally posted by istok
Jedina glupa zamisao koja mi pada na pamet kao resenje je klasican okrsaj sa njima, pa ko ziv ko mrtav. Ili odlazak iz zemlje. Krajnje deppresivno sam se osecao posle emisije
Korisnikov avatar
By Vel boy
je l' to STATUS bio ochekivao da ce im njegova cirilica i skoro pa njegovo uvlachivachko obracanje njima, njih zavesti?

obrazovcima se ne treba obracati, s njima bi u pravnoj drzavi samo policija, sudovi pa i pendreci komunicirali.
Zakon koji je kao napisan pa i u Srbiji je- Zakon. obraz svojim postojanjem i aktivnostima ga brutalno krshi. ko krshi Zakone bi morao da bude kaznjen. zashto obrazovci vec do sada nisu kaznjeni- e, to je problem nesprovodjenja Zakona.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
ма прижељкујем ја ту један орал...

није да није...

:P
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!