Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By *STATUS*
Pre 2 vikenda sam u VIP-u sreo jednu simpa tranzdu... vidjao sam je i ranije u Flojdu i deluje jako simpaticno... eto tad kad smo se zadnji put sreli rekao mi je da za par dana ide na operaciju promene pola........

proslog vikenda sam neku drugu trandzu pitao za njega i rekli su mi da je operacija uspela, da se polako oporavlja i da ce za par dana biti sve OK...

sta vi mislite o tome, tj da li znate neki slucaj promene pola u Srbiji....

ja sam upoznao nekog tipa koji mi je rekao da je radio promenu pola u Sloveniji ali jos nisam cuo da je to neko kod nas uradio osim tog tipa sto sam ga vidjao u Flojdu i VIP-u...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Da malo citas trans odeljak ovog foruma,
video bi i saznao bi mnogo vise nego sto si napisao..

Ali ukratko..

Srbija ima trenutno najbolji medicinski tim koji se bavi
HB sindromom. Dakle od psihijatara, endokrinologa
i hirurga..

I molila bih te da ne koristis izraz Trandza... i o tome
je bilo reci ovde na forumu...

:)

Hvala.
Korisnikov avatar
By Paki
Jesi ti pretresao ovaj potfolder (Transrodno, Queer...) pre nego si postavio ovu temu ?

Mislim, bar ovaj potfolder može da ti bude izvor informacija ako već ništa drugo nije...
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
ljudi, to je Status.
Pustite ga, vjerovatno slijedi neka kopija texta sa drugogg foruma - mozda bude nesto dobro.
:cigareta:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
andjelat, kapiram ja sta ti hoces da kazes ali mene zanima konretno koliko ljudi u Srbiji je to uradilo, kakvi su njihovi utisci posle toga, jel neko poznaje te ljude, koliko im se zivot promenio... u svim ostalim temama su neke uopstene stvari i niko nista konketno da kaze...
:surfer:

bananice, bas se vidi da pratis moj rad....

a ti ne postavi nijedan link sa "original" mojih tema.... gde si to jos pronasao neku temu na DRUGOM forumu a da sam ja o isto tome ovde pisao... to sto ti ne znas nista pametno da kazes i sto ti se dolazak na Forum svodi da provociras i zezas ljude je tvoj problem.....

:pop:
Korisnikov avatar
By Paki
Ma nisu uopštene stvari - vrlo konkretne su, zapravo, nego su tekstovi i lične ispovesti transrodnih i transeksualnih forumašica i forumaša obično poduži, pa kontam da nisi baš strpljiv u iščitavanju istih.
Korisnikov avatar
By femme_fatale
O promeni života ima tako mnogo ovde... Ja još nisam ni bila na operaciji, a moj život se drastično promenio, ali na bolje.
Međutim, uvredljivo je čitati da ovakve osobe neko naziva "trandžama", ali je još uvredljivije da se na M2F osobe referiše u stilu: "Tip koji je promenio pol", i sl. Prosto mi je neverovatno da osoba ide za par dana na operaciju promene pola, a da o sebi govori u muškom rodu... i da prihvata takvu komunikaciju.
Korisnikov avatar
By shishmish
Originally posted by Paki
Jesi ti pretresao ovaj potfolder (Transrodno, Queer...) pre nego si postavio ovu temu ?

Mislim, bar ovaj potfolder može da ti bude izvor informacija ako već ništa drugo nije...
ja mislim da se kaze/pise poDfolder

:giggle:
Korisnikov avatar
By shishmish
a ti statuse, stvarno, fundamentalno obrati paznju na ponasanje
By Dragonite
Originally posted by *STATUS*
originalni tekst server nije u stanju da prikaže zbog količine gluposti
ESCOBAR MODE ON

:noob:

ESCOBAR MODE OFF

SWANHEART MDOE ON

:whatever:

SWANHEART MODE OFF

DRAGONITE MODE ON

:burner:

DRAGONITE MODE OFF

Ajde PLEASE prestani da ovako vređaš i omalovažavaš trans osobe na ovom forumu. :ostrisekiru:
Korisnikov avatar
By shishmish
Originally posted by Dragonite
Originally posted by *STATUS*
originalni tekst server nije u stanju da prikaže zbog količine gluposti
:lol:
Korisnikov avatar
By Paki
Ovo jeste offtopic, ali oprostićete...
Originally posted by shishmish

Mislim da se radi o glasovnoj promeni, palatalizaciji (neka me ispravi neki filolog), kao što npr. kažeš i napišeš potpredsednik ili potsekretar ili potpukovnik ... :)
Korisnikov avatar
By shishmish
Ovo jeste offtopic, ali oprostićete...
Originally posted by shishmish

Mislim da se radi o glasovnoj promeni, palatalizaciji (neka me ispravi neki filolog), kao što npr. kažeš i napišeš potpredsednik ili potsekretar ili potpukovnik ... :)
u ovakvoj temi svaki offtopic je bolji od same teme...
elem, mislim da se radi o jednacenju suglasnika po zvucnosti...
Korisnikov avatar
By Paki
E, jeste, u pravu si - i za prvu i za drugu rečenicu ;)
Korisnikov avatar
By shishmish
:namig2:

i u prvom postu smajli :giggle: je bio ... smajli :D

edit: sta sam ja htela ovim da kazem...
ah, da...
shala, poshalica
Korisnikov avatar
By Scorpy
npr. kazhesh podsekretar, kao shto kazhesh predsednik i odshtampati, jer kad se D nadje pored S ili SH vazhi kao izuzetak...sretjom pa je josh svezhe..al isparitje ubrzo :(
Korisnikov avatar
By shishmish
ma znam bre...
a i paki zna...

ali ima onih koji ne znaju to...
ni ovo, ni ono... ne znaju bre nista!
Korisnikov avatar
By shishmish
ja sam smirena...
i :molise:

:kiss:

bolje su i radikali pricali...
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
ja verujem da su svi ovde vec dovoljno zreli, za razliku od naseg forumskog seksualnog zlostavljaca skulptura, da ih takve stvari ne vredjaju.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ma ne vredja nikoga, ali pre nego sto postavi temu
mogao je da posalje U2U i da pita.. objasnila bi mu...

Ovako se samo blamira, bez veze...

Stvari se uce od pocetka, a ne od polovine ili kraja,
kao sto on radi.. Cini mi se da je i u skoli bio
kampanjac ili jednostavno nema strpljenja ili naviku
da nesto procita celo ili do kraja..

A svakako treba da obrati paznju na terminologiju
i ponasanje...

ima ovde i zena sa malom decom :)
Korisnikov avatar
By KiWi
O ovome je bilo toliko priče u drugim temama ... čak je par korisnika/ca napravilo svoje teme u kojima je detaljno opisan put do željenog pola, pa i sama operacija ...

Za sledeći put:
Search: http://www.gay-serbia.com/forum/misc.php?action=search

P.S. Mene kada zanimaju ovakve stvari, ja pitam andjelat :D Sve je ovo mogla da ti kaže (detaljno i ljubazno, kako ume) kroz jednu u2u poruku :D
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Kiwi
O ovome je bilo toliko priče u drugim temama ... čak je par korisnika/ca napravilo svoje teme u kojima je detaljno opisan put do željenog pola, pa i sama operacija ...

Za sledeći put:
Search: http://www.gay-serbia.com/forum/misc.php?action=search

P.S. Mene kada zanimaju ovakve stvari, ja pitam andjelat :D Sve je ovo mogla da ti kaže (detaljno i ljubazno, kako ume) kroz jednu u2u poruku :D

Hvala darling...

Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by andjelat

:kiss: :mazi:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Sam naslov teme govori u prilog njegove monumentalne nachitanosti..

Trans promena pola... Neuspeli pokushaj da se ispadne pametan.. Bolje da ne komentarishem..
Korisnikov avatar
By Gaia
Iskreno rečeno mislim da ste malo prestrogi prema dečku, ali dobro to je samo moje mišljenje...

Niki:
Originally posted by Niki
Međutim, uvredljivo je čitati da ovakve osobe neko naziva "trandžama", ali je još uvredljivije da se na M2F osobe referiše u stilu: "Tip koji je promenio pol", i sl.
Što se tiče izraza ''trandža'' osobno mi uopće nije toliko uvredljiv, nego onako coolerski, a osim toga postoje mnogo uvredljiviji izrazi poput ''trandžika'' ili ''trandžurina''. Ono što mi je još gore jeste kada čujem da netko za mene ili nekoga za koga zna da je trans kaže ''ma onaj peder'' ili ''lezburina'' za f2m transsex osobu. E to je tek neznanje, neukus i nekultura.

Jezik je uvijek bio to što jeste i činjenica je da će ljudi uvijek koristiti izraze kojim će na sebi svojstven približiti istuaciju ili pojavu. Mislim da ne treba genalizirati kod izraza i donisiti zaključke da je nešto poželjno ili nepoželjno za jednu čitavu skupinu, nego slušati što svaka individua ima reći, jer svatko od nas je različit i različito pristupa istim stvarima.

Pričala sam sa trans ženama kojima je istinska uvreda bila da kažeš da su transseksualne ili trans, nego su zahtjevale da se o njima govorio isključivo kao ženama. Osobno ne mogu ni pojmiti ni shvatiti ovakvo ponašanje, ali ako je to njihov izbor onda neka tako bude...

Isto tako ne vidim što je loše u reći ''Tip koji je promijenio spol/žena koja je promijenila spol''? Činjenica je da je netko bio to što jeste prije same promjene, i doista mi je nebulozno sramiti se toga, opovrgavati to i ne nazivati stvari svojim imenima.
Originally posted by Niki
Prosto mi je neverovatno da osoba ide za par dana na operaciju promene pola, a da o sebi govori u muškom rodu... i da prihvata takvu komunikaciju.
Mislim da smo ja i ti već nekada ranije u neku ruku diskutirale o ovome :) To što netko ide za par dana na promjenu spola, ne znači obavezno da je uspješan i u fizičkoj transformaciji i ni na kakvoj realnoj osnovi ne može obavezno i očekivati da će tu osobu okolina (a posebno ljudi koji je ne poznaju) oslovljavati je rodom koji ona osjeća da jeste. A osim toga tu je i osjećaj sigurnosti. Ja osobno se ne osjećam slobodno, ni ugodno ispravljati nekoga koga sam tek upoznala (ili koga i poznajem, ali mi nije nikakav važniji faktor u životu) da sam žensko i da me tako oslovljava umjesto muško kako me ta osoba možda i vidi, percipira i ''osjeća''. U takvim situacijama mi je mnogo prirodnije i čak i ugodnije govoriti u muškom rodu...

Kako god mislim da je pogrešno drugima namtetati svoj rod i ''zahtijevati'' da ga obavezno poštuju. Poštivanje i razumijevanje roda druge osobe je prvenstveno veoma subjektivna stvar, a onda stvar dobre volje, tolerancije i sposobnosti da se izdigneš iznad ''čisto fizičkog'' i shvatiš taj apstraktni dio. Netko ima tu sposobnost, a netko ne... Bože moj, što se može. Ako je sposoban tolerisati me i poštovati me kao osobu, i ne linčovati me zbog onoga što jesam, pa bez obzira u kojem rodu me oslovljavao, onda je to za mene najveći dar koji mi ta osoba može dati...
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
slazem se.
ja i dalje glasam za ideju da svi ljudi na svetu izgledaju totalno androgino pa da niko nezna kako koga da oslovljava i svi su srecni i zadovoljni ne koristeci zamenice. jej! :D
Korisnikov avatar
By Gaia
Originally posted by uoQUEERen
slazem se.
ja i dalje glasam za ideju da svi ljudi na svetu izgledaju totalno androgino pa da niko nezna kako koga da oslovljava i svi su srecni i zadovoljni ne koristeci zamenice. jej! :D
Ehh, da barrr. Mada ja volim da moji partneri izgledaju muževno :brada: :)
Korisnikov avatar
By Shmi
Mozda nema veze sa temom... ali moram da podelim sa vama moje odusevljenje.
Inace imam jednu kolegnicu na poslu koja zaista ima super noge i rado seta minjake tacnije uvek preko leta nosi ultra kratke sorceve ili suknjice... Stvarno sam odusevljena kako ima dobro noge i preplanule. To je samo moj utisak bio iako nikada nisam pricala sa njom vise od "cao,kako je i sta ima"... Da bi mi se pre sest meseci dogodila situacija.
Kolegnica(neka druga): Idem kod Darije.
Ja: Koje Darije?
Ona:Kod one Darije sto je promenila pol.
Ja: MOLIM?
Ona:Ma ona Darija sto je ranije bila Srdjan.
Ja:Izvini a jesam li ja tebe dobro razumela Darija menjala pol?
Ona: Pa da.
Ja:Zajebavas me?
Ona:Kako ne znas?
Ja: Pa ne znam ali ultra dobro izgleda. :giggle:

Posle cuh od kolega da je Darija ranije bila muskarac da je odsluzila vojsku. Da je promenila pol pre 15-tak godina. Ja sam se zapanjila... Zena fantasticno izgleda mozda ima malo grublje crte lica ali nikada ne bih pogodila da je nekada bila muskarac.Prosto sam bila odusevljena i sto je najbolje zena uopste to ne krije bas naprotiv prica o tome otvoreno a jos mi je super bilo kada su kolege komentarisali sve najbolje i nije bilo nijednog pljuvanja a kamoli diskriminacije.
Ja sam se blago receno sokirala jer je znam nekih 4 godine i ni u snu mi nije palo na pamet da je nekada bila muskarac.

p.s. Imena su izmisljena. :smilegrin:

p.p.s Rekli su mi i da je ona medju prvima koja je uradila takvu vrstu operacije u bivsoj Jugi. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!