- 28 Jan 2007, 03:47
Da pojasnim.
Nisu svi muslimani islamski teroristi. Daleko od toga.
Ali da bi bio islamski terorista moraš najpre biti islamske veroispovesti.
Islamski fundamentalizam je jedna od stranputica, do koje odredjeni islamski vernici mogu doci.
Ona nije cesta.
Recimo da do te stranputice dodje tek svaki milioniti islamski vernik.
Logika je sledeca:
Zamislimo da se na nekoj teritoriji nalazi islamski terorista, koji je dušao u odredjenu zemlju s ciljem da vrbuje nekog mladog momka za svoj cilj.
Ukoliko je došao u zemlju, koja ima samo milion gradjana muslimanske veroispovesti verovatnoca je mnogo manja da ce nekoga od njih uspeti da vrbuje.
Ukoliko dodje u zemlju sa oko 200 miliona gradjana muslimanske veroispovesti, šanse da ce nekog vrbovati na odredjenu stranputicu su mnogo vece.
Slicna je stvar i sa pokretom OBRAZ, koji je simbol pravoslavnog fašizma. obrazaši su pravoslavci koji javno iskazuju mržnju prema demokratiji, zapadu, gejevima, drugim verama, slobodnim ženama, individualizmu itd.
Više ceš OBRAZ-aša vrbovati u sredini gde ima više pravoslavnih vernika nego tamo gde ih nema.
Teže ceš nekog vrbovati za OBRAZ u Novom Pazaru (vecinsko muslimanski grad) ili Subotici (vecinsko katolicki grad)
MUDROVANJE OKO FAŠIZMA
Svako ko me zna zna da nisam fašista, ali da jesam neobazriv u pisanju postova to priznajem.
Ipak, moram da pojasnim sledece, a to je da je
FAŠIZAM = OSUDA NOSIOCA NEVOLJNE RAZLIKE.
Dakle, urodjene razlike. (ne i idelogije, koju uvek imamo pravo da kritikujemo, a i religije su vrste ideologija s tom razlokom št se pored životne bave i koncepcijom smrti)
Dakle, ako osudiš nekoga na osnovu urodjene osobine: pola, boje kože, nacije, seksualne orjentacije ili inteligencije jesi FAŠISTA jer su to osobine, koje se ne mogu voljom menjati i ne smeju se osudjivati.
Ali ako osudiš nekoga zato što je ODABRAO odredjenu ideologiju ili religiju (a ideologije i religije se ipak biraju i prosecan Amrikanac promeni 5 religija u životu) onda si samo netolerantan u krajnjoj liniji, ali nikako ne možeš biti fašista.
Čak iako ubiješ nekoga zbog toga što je pristalica neke druge stranke od tvoje, ti si samo UBICA, ali ne i UBICA - FAŠISTA.
Fašizam dakle nije otpor prema svemu različitom (jer bi onda bili fašisti i mi, koji ne volim skinse, radikale ili sataniste i borimo se protiv njih) već samo ona mržnja prema nosiocima nekih urodjenih osobina?
Religije i ideologije nisu urodjena stvar.
Samim tim ne voleti nekoga zbog ideologije ili religije i želja da ga preubedimo nije fašizam.
Svako može da bira ideologiju i religiju, ŽAO MI JE.
Ja dakle imam pravo da osudim neku ideologiju (na primer rasizam), a imam pravo da osudim i neku religiju (satanizam, pravoslavlje, islam itd) ukoliko mislim da su nazadne i nehumane.
Imam pravo da apelujem da svi gej Srbi rade na tome da pravoslavlje bude što slabije, a svi gej Bošnjaci na tome da muslimanstvo bude što slabije, ako mislim da je to u interesu postizanja naših sloboda.
Najveci gej aktivisti u Srbiji, kao što je Queeria (bila mu slika i na naslovnoj strani ovog sajta) je takodje napravio karikaturalni spoj patrijarha i Kajli Minog i naravno da nije fašista zbog toga i na to ima pravo.
Na kritiku religije i ideologije se dakle ima pravo.
Pa na svetu ima 100 000 razlicitih religija i ideologija.
Nemoj mi reci da nikad nisi pomislila kako ne voliš one razne male religije, koje apeluju na svoje clanove da izvrše samoubistvo?
Mnoge religije, medju kojima i islam nipodaštavaju normalnost gejeva i individualizam, meni se to ne svidja
i ŽAO MI JE, ali i ja i ti i svako ima pravo da kritikuje takve stavove.
Kritika URODJENOG = FAŠIZAM
Kritika STAVA U NEČIJOJ GLAVI = NIJE FAŠIZAM (već samo netolerancija)
Ideologije i religije = stavovi u glavi
Nadam se da ti je sada jasno?
Po meni su i islam i pravosljavlje i katolicanstvo više ili manje nazadne religije, koje niti priznaju normalnost gejeva niti individualizam i imam pravo da se borim za smanjenje njihovog uticaja.
ŽAO MI JE, ali imam pravo na to.
SVE U SVEMU
Prevedeno na jezik foruma ti ne bi imala pravo da me na osnovu moje kritike religije nazoveš fašistom i Hitlerom,
(šta bi onda trebalo da se radi Queeriji, koji je svojom slajdom došao do naslovne strane ovog sajta)
dok ja imam pravo da tražim da moderatorka tebi uruči opomenu jer si se istrčala i uvredila me nazvavši me Hitlerom bez ikakvog logičkog dokaza.