Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
Sva biblijska zla i katastrofe okomile su se proteklih godina na Indoneziju... Bolesti, ptičja gripa, požari, siromaštvo, terorizam, nasilje i razbojništva konstantno... Onomad par potresa, tsunami i sada velike poplave...
Zašto bog mrzi Indoneziju? :placko:
Korisnikov avatar
By gari
Pretpostavljam zato sto ne veruju u Boga? Sta ti mislis?

:eevil: :evilwait: :superheroj:
Korisnikov avatar
By jukie
a i hobiti su im izumrli
Korisnikov avatar
By Phoenix
Ni meni Indonezija nije mila, a Bog valjda zna šta radi. :elektro:
Korisnikov avatar
By Rei
Ehehehe. Uvek mi je bilo zanimljivo kako ljudi kada pate, mole se bogu, bez da prethodno pomisle da ih je bog patnjom kaznio in the first place. :giggle:

Bog, ako postoji, mrzi sve ljude. :kafa:
Korisnikov avatar
By gari
A NEKE mrzi malo vise. Pa, kada se ljudi najvise mole Bogu /pa cak i oni koji uopste ne veruju/. Kada su u nekoj opasnosti i kada im je tesko. To su vernici iz potrebe. Kad prodje opasnost, oni opet po starom, kao da nista nije ni bilo.

A sto kaze Angra Maina, ima tu i uticaja CIA-e, meteoroloskog rata, sateliti zrace na sve strane, fokusiraju se suncevi zraci na neke oblasti, izazivaju teske oluje, tornada, cunamiji, zemljotresi ?ciljanim atomskim eksplozijama s obzirom da se zemljina kora ponasa kao povrsina vode kad se baci kamen u nju/.

Cia, brate, CIA.

:cvetduga: :ccn: :durenje:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Phoenix
Ni meni Indonezija nije mila, a Bog valjda zna šta radi. :elektro:
Hah. Fuck.

Svaka cast.
Korisnikov avatar
By gari
Po definiciji Bog ne mrzi nikoga, jer Bog predstavlja ljubav. Medjutim, malo paradoksalno, ali Bog kaze: osveta je moja. A osveta pretpostavlja se, podrazumeva mrznju. Ili je to neka osveta bez osecanja, neka sveopsta HLADNA kosmicka pravda bez ikakvih emocija?

Ne bih znao da kazem, ali zao mi je ljudi koji pate, pa ma gde bili i ma koje rase bili.

:hand: :psiholog: :mjuza:
Korisnikov avatar
By Rei
Vreme bi stalo da je tako. :)
Korisnikov avatar
By gari
Vreme ne postoji. To ljudi samo umisljaju da vreme postoji. Ta dimenzija ne figurira u vasioni. Da bi presao put od tacke A do tacke B /u prostoru/ ne treba ti vreme nego energija.

Dakle, Brama kaze-nema vremena.

:opacupa: :iskolacen: :seljache:
Korisnikov avatar
By Pipin
Izgleda da su mu se Indonežani naselili na igralište.
Korisnikov avatar
By Dina
Offtopic sa ove teme nalazi se ovde

Dina, moderatorka Religije, filozofije i teorije
Korisnikov avatar
By Loni
Sve što se desilo Indoneziji moguce je naucno objasniti

1. BOLESTI - Siromašni su a ima ih jako puno. 230 miliona. Tamo postoje gradovi sa 12-13 miliona stanovnika, kao što je Džakartra, a u kojima ima mnogo divljih i siromašnih nasilja. Tu se najpre pojavljuju bolesti.

2. PTICJI GRIP
I ovo je potpuno prirodno. Centar pticjeg gripa bila je Kina, a sve ptice u Kine kad dodje zima idu na jug. Jug od Kine su Vijetna, Tajland, Malezija i naravno Indonezija. Logicno je da ptice sa severa dodju tu.

3. CUNAMI
Ni ovo nije veliko iznenadjenje s obzirom da je Indonezija najraštrkanija zemlja na svetu. Prostire se na dvadesetak velikih i nekoliko hiljada malih ostrva. Sve šta se dešava na moru retko ce zaobici zemlju, koja je sva u morima. Ovim sam objasnio zbog cega su logicne i poplave.

4. POŽARI
I ovo je lako objasniti jer je Indonezija jedna od najtoplijih zemalja na svetu. Cesto temperatura ode i do 40 stepeni celzijusa, a ako znamo da ima jako puno ljudi, dovoljno je da jedan promil bude nepomišljen, izazove požar, kome ce vrucina najviše i pogodovati.

5. TERORIZAM
Ni ovo nije iznenadjenje. Vecina stanovnika Indonezije su muslimani (Osim na ostrvu Bali i nekim bliskim ostrvima gde žive hinduisti i budisti). To je zemlja sa najvecim brojem muslimana na svetu, pa je logicno da je lakše pronaci potencijalne teroriste.
Korisnikov avatar
By Sandra123
5. TERORIZAM
Ni ovo nije iznenadjenje. Vecina stanovnika Indonezije su muslimani (Osim na ostrvu Bali i nekim bliskim ostrvima gde žive hinduisti i budisti). To je zemlja sa najvecim brojem muslimana na svetu, pa je logicno da je lakše pronaci potencijalne teroriste
A ovo su rijeci Hitlera himself jeli?

ako cemo tako,gdje god zive pravoslavci tu zive i potencijonalni zlocinci protiv ljudskosti.
Korisnikov avatar
By Loni
Da pojasnim.
Nisu svi muslimani islamski teroristi. Daleko od toga.
Ali da bi bio islamski terorista moraš najpre biti islamske veroispovesti.

Islamski fundamentalizam je jedna od stranputica, do koje odredjeni islamski vernici mogu doci.
Ona nije cesta.
Recimo da do te stranputice dodje tek svaki milioniti islamski vernik.

Logika je sledeca:

Zamislimo da se na nekoj teritoriji nalazi islamski terorista, koji je dušao u odredjenu zemlju s ciljem da vrbuje nekog mladog momka za svoj cilj.
Ukoliko je došao u zemlju, koja ima samo milion gradjana muslimanske veroispovesti verovatnoca je mnogo manja da ce nekoga od njih uspeti da vrbuje.
Ukoliko dodje u zemlju sa oko 200 miliona gradjana muslimanske veroispovesti, šanse da ce nekog vrbovati na odredjenu stranputicu su mnogo vece.

Slicna je stvar i sa pokretom OBRAZ, koji je simbol pravoslavnog fašizma. obrazaši su pravoslavci koji javno iskazuju mržnju prema demokratiji, zapadu, gejevima, drugim verama, slobodnim ženama, individualizmu itd.
Više ceš OBRAZ-aša vrbovati u sredini gde ima više pravoslavnih vernika nego tamo gde ih nema.
Teže ceš nekog vrbovati za OBRAZ u Novom Pazaru (vecinsko muslimanski grad) ili Subotici (vecinsko katolicki grad)

MUDROVANJE OKO FAŠIZMA

Svako ko me zna zna da nisam fašista, ali da jesam neobazriv u pisanju postova to priznajem.
Ipak, moram da pojasnim sledece, a to je da je
FAŠIZAM = OSUDA NOSIOCA NEVOLJNE RAZLIKE.
Dakle, urodjene razlike. (ne i idelogije, koju uvek imamo pravo da kritikujemo, a i religije su vrste ideologija s tom razlokom št se pored životne bave i koncepcijom smrti)

Dakle, ako osudiš nekoga na osnovu urodjene osobine: pola, boje kože, nacije, seksualne orjentacije ili inteligencije jesi FAŠISTA jer su to osobine, koje se ne mogu voljom menjati i ne smeju se osudjivati.

Ali ako osudiš nekoga zato što je ODABRAO odredjenu ideologiju ili religiju (a ideologije i religije se ipak biraju i prosecan Amrikanac promeni 5 religija u životu) onda si samo netolerantan u krajnjoj liniji, ali nikako ne možeš biti fašista.

Čak iako ubiješ nekoga zbog toga što je pristalica neke druge stranke od tvoje, ti si samo UBICA, ali ne i UBICA - FAŠISTA.

Fašizam dakle nije otpor prema svemu različitom (jer bi onda bili fašisti i mi, koji ne volim skinse, radikale ili sataniste i borimo se protiv njih) već samo ona mržnja prema nosiocima nekih urodjenih osobina?

Religije i ideologije nisu urodjena stvar.
Samim tim ne voleti nekoga zbog ideologije ili religije i želja da ga preubedimo nije fašizam.
Svako može da bira ideologiju i religiju, ŽAO MI JE.

Ja dakle imam pravo da osudim neku ideologiju (na primer rasizam), a imam pravo da osudim i neku religiju (satanizam, pravoslavlje, islam itd) ukoliko mislim da su nazadne i nehumane.

Imam pravo da apelujem da svi gej Srbi rade na tome da pravoslavlje bude što slabije, a svi gej Bošnjaci na tome da muslimanstvo bude što slabije, ako mislim da je to u interesu postizanja naših sloboda.

Najveci gej aktivisti u Srbiji, kao što je Queeria (bila mu slika i na naslovnoj strani ovog sajta) je takodje napravio karikaturalni spoj patrijarha i Kajli Minog i naravno da nije fašista zbog toga i na to ima pravo.

Na kritiku religije i ideologije se dakle ima pravo.
Pa na svetu ima 100 000 razlicitih religija i ideologija.
Nemoj mi reci da nikad nisi pomislila kako ne voliš one razne male religije, koje apeluju na svoje clanove da izvrše samoubistvo?

Mnoge religije, medju kojima i islam nipodaštavaju normalnost gejeva i individualizam, meni se to ne svidja
i ŽAO MI JE, ali i ja i ti i svako ima pravo da kritikuje takve stavove.

Kritika URODJENOG = FAŠIZAM
Kritika STAVA U NEČIJOJ GLAVI = NIJE FAŠIZAM (već samo netolerancija)

Ideologije i religije = stavovi u glavi

Nadam se da ti je sada jasno?

Po meni su i islam i pravosljavlje i katolicanstvo više ili manje nazadne religije, koje niti priznaju normalnost gejeva niti individualizam i imam pravo da se borim za smanjenje njihovog uticaja.
ŽAO MI JE, ali imam pravo na to.

SVE U SVEMU

Prevedeno na jezik foruma ti ne bi imala pravo da me na osnovu moje kritike religije nazoveš fašistom i Hitlerom,
(šta bi onda trebalo da se radi Queeriji, koji je svojom slajdom došao do naslovne strane ovog sajta)
dok ja imam pravo da tražim da moderatorka tebi uruči opomenu jer si se istrčala i uvredila me nazvavši me Hitlerom bez ikakvog logičkog dokaza.
By Psylo
На ово питање ми је одговорио један свештеник.
Рекавши ми да се у Индонезији догашају страшне ствари.
Мајке продају своју децу Американцима који их сексуално искоришћују. Врше чедоморство и сл.
Тако да је то прост божји гнев.
А неко рече да не верују у Бога. Ниси управу.
Korisnikov avatar
By 2kune
...pa sad opet 2 potresa, pad aviona... :nope:
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by 2kune
...pa sad opet 2 potresa, pad aviona... :nope:
To ti 2 chune bacas na jadnu Indoneziju svoje strahotne cini u ponoc, okupljen oko pentagrama sa pet crnih sveca naopako upaljenih a pentagram obelezen prahom spaljenih tela gresnika, prizivas svoga Gospodara /cije ime se ne sme pominjati bez razloga/ i prizivas na Indoneziju: cunamije, zemljotrese, ticji grip, sidu, sifilis, ghonoreu, homosexualnost, pad aviona, suadr vozova...

Aman, pusti ljude malo da ZIVU.

:roflmao: :klap: :kuca:
Korisnikov avatar
By .L O S T
Ne mrzi je toliko Bog koliko je mrze tektonske ploce pacifika:obesen:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by gari
...pet crnih sveca naopako upaljenih...
To mi nikad neće biti jasno... Kako je to moguće napraviti? Jel to ko ekšuali probao? :puzzle:
:alikako:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by 2kune
Originally posted by gari
...pet crnih sveca naopako upaljenih...
To mi nikad neće biti jasno... Kako je to moguće napraviti? Jel to ko ekšuali probao? :puzzle:
:alikako:
pa, mislim da im se zapali ono dno, i okrenu se naopako..

gdje ima da se kupe te crne svijece?:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!