Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By bigirl
Lm, izlepila sam par dvd-a nalepni?icama (pošto sam poskidala sve cover-e sa sajtova i rešila da sredim dvd kolekciju filmova)... Problem je taj što ne rade više.

Mislim, ja stvarno ne vidim vezu izmeðu nalepnice na dvd-u i njegove funkcije kao dvd-medija. :puzzle: Ali je o?igledno da 8 komada koje sam izlepila više ne funkcionišu. Ustvari, funkcionišu kada treba da se gleda, ali ne ako pokušam da ih iskopiram (dok oni bez nalepnica ferceraju kako treba i sa ?itanjem i sa kopiranjem - što u suštini i nije neka razlika, zar ne...).

So... Any ideas?
Korisnikov avatar
By Mr Dee
hmm.. ja sam imao problema sa citanjem nekih cd-ova sa nalepnicama isto... (dvd rezac-citac...).. pa i mene zanima...
Korisnikov avatar
By Atlona
laseru koji cita cd/dvd smeta papir, koliko je meni poznato, tako da se ne moze naknadno lepiti
Korisnikov avatar
By bigirl
Ali cd-vi su ok. Sa njihovim ?itanjem nema frke...
Korisnikov avatar
By Atlona
hmh... dunno
aj pitacu nekog strucnijeg pa da javim
znam da sam ja dosla na slicnu ideju tvojoj pa su me sprecili
Korisnikov avatar
By Rei
Nemam stavrno pojma, ali ono shto mi pada na pamet je da se zbog dodatne tezhine nalepnica disk ne vrti precizno te laser ne mozhe dobro da ga prochita, to bi objasnilo da mozhe da se prochita ali da ne mozhe da se kopira jer ta operacija zahteva intenziviniji rad chitacha.
Mozhda ce ti dodatna tezhina nalepnica zvuchati smeshno :D ali imaj u vidu da se ti diskovi vrte ogromnom brzinama, nekoliko stotina pa mozhda chak i hiljada obrtaja u minutu (nisam bash tachno upucen, znam da se vecina hardova vrti na 5 i 7 hiljada obrtaja u minutu pa kontam da je slichno i sa cd/dvd diskovima).
Korisnikov avatar
By bigirl
Pro?itala sam negde da zbog toga ne valja lepiti polovi?ne nalepnice ili znaš ono, zalepiš mali papiri? na kom piše šta je cd-u jer onda cd nema jednaku težinu na svakom delu, pa se recimo, krivi tokom ?itanja.

Ali... ovo je jednaka težina na svakom delu medija... I kako onda, ako je to u pitanju, funkcioniše na cd-u, a ne na dvd-u?
Korisnikov avatar
By dimitriades
mislim da kada zalepis nalepnicu, moze doci do debalansiranja samog diska pa slabji citaci ne mogu da ih citaju.
Korisnikov avatar
By Delete
A kako bi bilo da se resis nalepnica i lepo sve napises markerom?
Korisnikov avatar
By bigirl
Ali ovako je nekako... Lepše. I fency... :trep: :kosa:
Korisnikov avatar
By Boshko
Da nisi zalepila nalepnicu sa pogresne strane? :smilegrin:
Korisnikov avatar
By bigirl
:smeh: :smeh:
Nisam baš toliki krembil. :D
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
manje-više su ti ljudi ve? naveli mogu?e razloge.

što se ti?e bilo kakvog markiranja opti?kih medija, jako je bitno da pro?itaš šta kaže proizvoða? o toj ideji. ako ne kaže baš ništa, onda možeš eventualno markerom da ozna?iš disk. sve ostalo ga može veoma lako oštetiti.

btw, kako kopiraš disk?

a kopiranje i ?itanje medija su u suštini potpuno isti postupci. nije mi poznato da je jedan zahtevniji od drugog. i kopiranje se može raditi na manjim brzinama.
Korisnikov avatar
By Moa
Ako zelis da zalepis nalepnicu na DVD a da se ne brines kupi diskove na kojima pise Printable Surface.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by 2Q2Bstr8
btw, kako kopiraš disk?
DVD Shrink na HDD, pa onda rezanje Nerom. Why?
By жњ
aff zaboravi nalepnice. to mi je nekako bas "soc". Nikako ne ide zajedno ona mekano/hrapava povrsina papira sa bisernom povrsinom DVD-a. No ne slusaj me, ja imam fetis prema glatkim povrsinama :P

Nego, kupis neki lepi tanki marker, pa spojis lepo i korisno i vezbas na njima kaligrafiju ;)
By жњ
a pazi, blesavo je stavljati nalepnicu na rezani dvd. ionako se nece tako pretvoriti u original

nego, culi ste valjda za ovu novu generaciju rezaca, zaboravih sad tacan naziv (mislim da je nesto tipa "Light Scribe" ili sl.) i imaju da se kupe vec i u nasoj zemlji. i koji pri rezanju dvd-a ili cd-a, automatski odstampaju sliku koju izaberes da stavis sa one druge strane..

to bi trebalo da ti resi problem :D sad biraj, digitalni fotoaparat ili jedan light scribe? :evilwait:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by bigirl
DVD Shrink na HDD, pa onda rezanje Nerom. Why?
dakle, ti Shrink-uješ originalni DVD disk, pa ga onda narežeš Nerom? i ako nalepiš nalepnicu na taj novonarezani disk, on više ne može da se kopira, ali može da se reprodukuje. a ako ne nalepiš nalepnicu na novonarezani disk, onda može oboje? jesam li ja to sve dobro razumeo? :trep:

i da, kakav je sadržaj u pitanju? je li se radi o filmu? možda je u funkciji zaštita od neovlaš?enog kopiranja? i kako se uopšte manifestuje to "ne?e da radi"?
Korisnikov avatar
By M M and I
pa jebi ga sad...ako vise volis te fancy dvd-ove da ti ne ferceraju...onda o.k.
ja bih ipak izabrao te sto su manje fancy ali ipak ferceraju... :eureka:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by amnesia
to bi trebalo da ti resi problem :D sad biraj, digitalni fotoaparat ili jedan light scribe? :evilwait:
Ti baš voliš buve da mi puštaš, a?????? :burner:

p.s. Biram digitalni... ;)
Korisnikov avatar
By Rei
Neka kupi originale, tek oni shto su fancy... :kosa: :D
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by 2Q2Bstr8
dakle, ti Shrink-uješ originalni DVD disk, pa ga onda narežeš Nerom? i ako nalepiš nalepnicu na taj novonarezani disk, on više ne može da se kopira, ali može da se reprodukuje. a ako ne nalepiš nalepnicu na novonarezani disk, onda može oboje? jesam li ja to sve dobro razumeo? :trep:

i da, kakav je sadržaj u pitanju? je li se radi o filmu? možda je u funkciji zaštita od neovlaš?enog kopiranja? i kako se uopšte manifestuje to "ne?e da radi"?
Ne shrinkujem ga, ne smanjujem mu kvalitet. 100procentno ga kopiram na hdd. I da, dobro si razumeo.... Isti program, isti na?in (sve su filmovi u pitanju). Onaj koji je bez nalepnice posle se ponovo ok kopira na hdd, a ovaj sas nalepnicu njet!

Manifestuje se tako što shrink krene da ga drka (ups...), ono ide ok jedno vreme, onda doðe do nekih xx% i krene da kr?i iz pravca dvd-roma... Onda tako otkr?i par puta, pa se ja prepadnem i prekinem proces. :uplasen:

Nije zaštita od kopiranja jer je ve?ina tih dvd-eva kopija kopije...
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by M M and I
Zato si ti muško, a ja žensko... :cheer: :cheer: :cheer: :carica:
Mi žene smo osuðene na to da volimo kad nešto lepo izgleda...
Korisnikov avatar
By M M and I
O-ho...sad smo poceli i stereotipima da se gadjamo :spank: :rotflmao:
Volim i ja kad nesto lepo izgleda...pogotovo neko, neki dobar tip...
...Ali kad su kopirani dvd-ovi u pitanju onda je to mozda ipak malo manje bitno, pogotovo sto ni tako ih ukrasavajuci oni i dalje nece postati originali vec ce ostati kopije...A pragmaticnoscu bi se mozda mogao nazvati izbor izmedju neceg sto funkcionise ali je, eto, nesto manje lepo i necega sto je lepse ali ne fercera...
Korisnikov avatar
By bigirl
O-ho...sad smo poceli i stereotipima da se gadjamo :spank: :rotflmao:
That was a joke... A ti ska?eš na menje... Šmrc...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ako imaš Nero DriveSpeed (ili neki sli?an program) probaj da smanjiš brzinu ureðaja na recimo 8x, pa probaj da iskopiraš disk.

ovo što si opisala definitivno govori da je problem zbog nalepnice, a ako smanjivanje brzine pomogne, onda se radi o debalansiranju težine.
Korisnikov avatar
By KiWi
Pojma nemam. Zato moji diski?i imaju zasebne kutije i pedantno odštampane naslovnice .. tako uvek znam šta tražim ... ?uo sam za trip sa nalepnicama (mislim da na naslovnici original diskova Verbatim stoji oznaka da ne sme ništa da se lepi na njih...)
Korisnikov avatar
By bigirl
Jes'... Stoji... Ali, po starom srpskom obi?aju, nisam sledila uputstva. :trep:
Korisnikov avatar
By Allkey
А на сваком омоту од диска није чак ни написано, него НАЦРТАНО како треба да се опходиш према дисковима...

Slika

Виш трећи график! Ццц...
Korisnikov avatar
By bigirl
Njanjanjanja!!! :p

Sad imadem štampač koji štampa i na cd/dvd disku... :smug: Pa me dup' boli za nalepnice. :dancing:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!