Originally posted by _LuKa_
To sto si napisao ne stoji Loni. Ides u drugu krajnost - str8 looking decki su odreda licemeri koji pateticno oponasaju strejtere i slepaju se za ultradesnicarskim olosem a ovi fem su karaktreni dzinovi i prvoborci gay revolucije?! Pa logicno je da ako za nekoga sa 2 km mozes reci da je u fazonu, taj nema sta kriti jer to nije ni u stanju.
Da, ali pazi.
Samim tim što je fem gej pomiren s tim da svi znaju šta je on i bez da išta kaže, u praksi čini da je on saživljen sa sobom mnogo ranije od mačo lika i da je često mnogo definisaniji.
On recimo od 16 godine ima neki put i zna da mu priroda nije ni dala mnogo izbora, ali bar je taj put trasirao pravolinijski.
S druge strane mačo gejevi, ma koliko da bili samo gej, imaju mnogo startova od devojaka, mnogo su integrisaniji u strejt društvo, koje ih vuče ka sebi.
Društvo ga prihvata, ali pod uslovom da on takođe bude dao njih.
Tako strejt-lukingaš u praksi dolazi do situacije da se mora podvajati.
Jedan identitet neguje u većiunskom, strejt, porodičnom okruženju, a sasvim drugi u gej društvu.
Neki se s tim jako dobro snalaze, ali na žalost imamo i one ograničenije primerke, kojima um ne može lako da prelazi od jedne do druge glumačke uloge iako život to od njega zahteva.
Takvi likovi će se često podvojiti, upasti u šizofreniju.
Prihvatiće str8 obrasce ponašanja, čak će i sami mrzeti većinu gejeva (a za sebe će reći da im to je eto tek tako samo hobi)...
Sećam se da sam smuvao str-lukingaša i da su mi se dešavale čudne stvari.
Idemo gradom on i ja. Pojavi se njegov strejt prijatelj i lukingaš mu kaže: - E javi se i pozovi na onu sedeljku i neke ribice...
Pa su mi stalno lukingaši govorili - Nemoj nikome pričati za mene. Nikome. Saznanje mi može ugroziti život. Uništiti karijeru... cvok cvok cvok...
Od fem likova, saživljenih samih sa sobom to se retko dešava.
KLJUČNA RAZLIKA IZMEĐU FEMOVA I ST8 LUKINGAŠA JE SLEDEĆA:
- Većina femova su doživeli veliku krizu uklapanja s mejnstim okolinom u recimo 16 godine, ali tad se se naglo pomirili sa sudbinom ko su i šta su i krenuli dalje...
- Većina lukingaša nisu doživeli tu krizu uklapanja sa 16, već je doživljavaju intenzivno od te 16. do 46. godine.
Nikad nisu odbačeni sasvim da bi se pomirili sa sudbinom već uvek samo malo... i malo...
A sporiji pad može biti mnogo porazniji za psihu na duže staze od naglog pada, koji ipak može nositi i nagli oporavak.
A INAČE...
Ja uopšte ne vidim jasnu razliku na gejeve na femove i lukingaše. To su krajnosti.
Većina gejeva koje znam su potpuni srednjaci po tom pitanju.
U jednoj garderobi deluje ti neko više mačo, u drugoj više fem...
Za mene su nekad davno rekli da sam u samom izgledu u muževnijoj gej polovini, ali u glasu u fem gej polovini populacije.
Kako uopšte da se odrediš ako ti je sam izgled jedno, a glas drugo ili ako ti je lice s grubo, a hod graciozan...
Razlike su mnogo manje nego što se čine.