Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By _LuKa_
To sto si napisao ne stoji Loni. Ides u drugu krajnost - str8 looking decki su odreda licemeri koji pateticno oponasaju strejtere i slepaju se za ultradesnicarskim olosem a ovi fem su karaktreni dzinovi i prvoborci gay revolucije?! Pa logicno je da ako za nekoga sa 2 km mozes reci da je u fazonu, taj nema sta kriti jer to nije ni u stanju. Jel' mu treba dati medalju jer je fem? Ne kazem da nema fem ljudi koji su outovani iz principa ali daj...Sto onda tolika masa fem ljudi hrli u BGD iz raznih budzaka po Srbiji, a ne ostane da se pljesne ponosno po guzici kad za njim dreknu "pedercino!" i zavitlaju po cigle? Fem ponasanje je nekada sudbina, nekada izbor a bogami i luksuz. Bitno je da ne treba praviti podelu na fem i ne-fem decke aludirajuci na karakterne mane i vrline. Dajte decki, pa ljudi smo valjda - nismo strejteri!
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by _LuKa_

... Bitno je da ne treba praviti podelu na fem i ne-fem decke aludirajuci na karakterne mane i vrline. Dajte decki, pa ljudi smo valjda - nismo strejteri!
Kakva doslednost u stavovima! ;)
Korisnikov avatar
By Srklet
topiče, ime ti je shizofrenija.
Korisnikov avatar
By Gollum
Originally posted by Loni

Ja sam retko kad sreo fem mangupa.

Najčešće se kad upoznam nemuževnog momka, ispostavi se da je osoba izuzetno načitana, vrlo obrazovana, hrabra.
Ima istine u ovome ..
ne volim generalizacije ali tacno je to da su fem likovi uglavnom neobicne i kvalietetne licnosti, osecajniji i nezniji od ostalih muskaraca.
A najcesce su i vrlo kreativni i umetnicki nastrojeni .. :)
Tesko cete videti fem lika da pljuje na ulici, svadja se u autobusu, ..

Ne znam za druge ali meni su feminizirani uzasno slatki i harizmaticni, .... no o ukusima se ne raspravlja
Korisnikov avatar
By antibiotic
Imam utisak da se na ovoj temi o 'feminiziranom' muskarcu prica kao o nekoj trecoj osobi, nekom ko nije ni jedan od nas...

Postoji vise vrsta feminiziranih muskaraca, a da to nema veze sa stepenima isfeminiziranosti ili sa hormonima... vec kulturoloskom pozadinom zemlje iz koje dolaze np.

U Srbiji, kao i u drugim ekonomski i kulturno manje razvijenim, a patrijahalnim zemljama, generalno postoji stroga podela na macho muskarce i izrazito zenstvene-zene,
sto se u slucaju gay muskaraca odrazava kao - ili si macho ili si tetka!
Sve izmedju je apsolutno neprihvatljivo i van svakog poimanja i razumevanja...

Posto je macho pojava u principu mnogo vise trazena kako u svetu tako i kod nas, onda bi vecina ipak radije da bude macho man nego tetka, te svoju feminiziranu stranu - ma kakva ona bila - pokusavaju da potisnu. Drugi modeli ne postoje ili za njih jako malo ljudi zna da bi se u njima prepoznali i eventualno nekog za sebe zainteresovali, a o nekoj autenticnosti, individualnosti, originalnsoti ... nema ni govora.
Korisnikov avatar
By Mage
Slažem se Loni sa tobom da postoje isfolirani macho pederi. Ali nije tako jednostavno: ili si macho ili si tetka! Ako neko nije tetka, ne znači da je nužno i macho... postoji čitava skala (koja je uzgred relativna i zavisi od osobe do osobe). Moj komentar da su mi fem likovi odbojni, gadni i isfolirani se odnosi na TETKE (znači ona vrednost feminiziranosti od 75% pa nadalje hahaha :smeh: ). I str8eri mogu biti donekle fem i viđao sam i to...

I smeta mi što kažeš da pederi koji nisu fem prisiljavaju sebe da ne budu fem! To jednostavno nije tačno. Slažem se sa tobom da se macho muškarci većinom foliraju (bili oni gay ili str8), ali nikako se ne slažem da "obični"muškarci (koji nisu fem al' nisu ni macho) pokušavaju da suzbiju svoju feminiziranost. Od svih mi oni deluju najiskrenije i najnormalnije (bili str8 ili gay). Imam par drugova i poznanika koji su baš takvi a i sam sebe doživljavam kao takvog.

I ne volim taj gay stereotip da su pederi po defoltu: fem, frizeri, modni dizajneri, šetaju čiuvave (i ostale prerasle pacove), slušaju Jecu, Seku, Cecu i ostale "gay ikone", kafenišu po ceo dan, tračare... Od njih mi se okreće želudac!

Zašto gay ikona ne bi recimo bio Alan Turing ili Leonardo da Vinchi? Zašto pederi ne bi slušali goth, rock, rep...? Zašto ne bi bili fudbaleri, naučnici, inženjeri, doktori? Zašto ne bi postojali pederi koji imaju stalnog partnera i ne ugovaraju seks preko interneta i jebu se sa kim stignu?

Tu se žalimo kako nas ceo svet odbacuje i gura u stereotipove, a mi sami postajemo stereotipovi!
Korisnikov avatar
By Loni

To sto si napisao ne stoji Loni. Ides u drugu krajnost - str8 looking decki su odreda licemeri koji pateticno oponasaju strejtere i slepaju se za ultradesnicarskim olosem a ovi fem su karaktreni dzinovi i prvoborci gay revolucije?! Pa logicno je da ako za nekoga sa 2 km mozes reci da je u fazonu, taj nema sta kriti jer to nije ni u stanju.
Da, ali pazi.
Samim tim što je fem gej pomiren s tim da svi znaju šta je on i bez da išta kaže, u praksi čini da je on saživljen sa sobom mnogo ranije od mačo lika i da je često mnogo definisaniji.

On recimo od 16 godine ima neki put i zna da mu priroda nije ni dala mnogo izbora, ali bar je taj put trasirao pravolinijski.

S druge strane mačo gejevi, ma koliko da bili samo gej, imaju mnogo startova od devojaka, mnogo su integrisaniji u strejt društvo, koje ih vuče ka sebi.
Društvo ga prihvata, ali pod uslovom da on takođe bude dao njih.

Tako strejt-lukingaš u praksi dolazi do situacije da se mora podvajati.
Jedan identitet neguje u većiunskom, strejt, porodičnom okruženju, a sasvim drugi u gej društvu.

Neki se s tim jako dobro snalaze, ali na žalost imamo i one ograničenije primerke, kojima um ne može lako da prelazi od jedne do druge glumačke uloge iako život to od njega zahteva.

Takvi likovi će se često podvojiti, upasti u šizofreniju.

Prihvatiće str8 obrasce ponašanja, čak će i sami mrzeti većinu gejeva (a za sebe će reći da im to je eto tek tako samo hobi)...

Sećam se da sam smuvao str-lukingaša i da su mi se dešavale čudne stvari.
Idemo gradom on i ja. Pojavi se njegov strejt prijatelj i lukingaš mu kaže: - E javi se i pozovi na onu sedeljku i neke ribice...

Pa su mi stalno lukingaši govorili - Nemoj nikome pričati za mene. Nikome. Saznanje mi može ugroziti život. Uništiti karijeru... cvok cvok cvok...

Od fem likova, saživljenih samih sa sobom to se retko dešava.

KLJUČNA RAZLIKA IZMEĐU FEMOVA I ST8 LUKINGAŠA JE SLEDEĆA:

- Većina femova su doživeli veliku krizu uklapanja s mejnstim okolinom u recimo 16 godine, ali tad se se naglo pomirili sa sudbinom ko su i šta su i krenuli dalje...

- Većina lukingaša nisu doživeli tu krizu uklapanja sa 16, već je doživljavaju intenzivno od te 16. do 46. godine.
Nikad nisu odbačeni sasvim da bi se pomirili sa sudbinom već uvek samo malo... i malo...
A sporiji pad može biti mnogo porazniji za psihu na duže staze od naglog pada, koji ipak može nositi i nagli oporavak.

A INAČE...

Ja uopšte ne vidim jasnu razliku na gejeve na femove i lukingaše. To su krajnosti.
Većina gejeva koje znam su potpuni srednjaci po tom pitanju.
U jednoj garderobi deluje ti neko više mačo, u drugoj više fem...

Za mene su nekad davno rekli da sam u samom izgledu u muževnijoj gej polovini, ali u glasu u fem gej polovini populacije.
Kako uopšte da se odrediš ako ti je sam izgled jedno, a glas drugo ili ako ti je lice s grubo, a hod graciozan...
Razlike su mnogo manje nego što se čine.
Korisnikov avatar
By Gollum
Originally posted by Mage
Moj komentar da su mi fem likovi odbojni, gadni i isfolirani se odnosi na TETKE

I ne volim taj gay stereotip da su pederi po defoltu: fem, frizeri, modni dizajneri, šetaju čiuvave, slušaju Jecu, Seku, Cecu i ostale "gay ikone", kafenišu po ceo dan, tračare... Od njih mi se okreće želudac!
Ovo je paradoxalno ..
ne volis stereotipe, generalizacije, ... kako onda pricas o 'tetkama' na ovaj nacin i odakle ti znas da su ti likovi odbojni, gadni i isfolirani ?????
Ne volis da str8 ljudi misle za pedere da su svi 'po pravilu' modni frizeri i da kafenisu, bla, bla, ... a ti to isto pripisujes 'fem likovima' kao neku kolektivnu osobinu i nesto sto je 'po pravilu' !!!

A stereotipi jesu gadna stvar al jbg postoje ..
tako i za Srbe mnogi napolju misle da su primitivni, smrdljivi, da koriste poljski WC, ... iako svi znamo da to nije tako.
Problem je taj sto se na 'fem' muskarcima 'vidi' da su gay i ljudi su stvorili takav stereotip, a za to nisu krivi ti fem likovi nego upravo str8 looking kod kojih se to ne vidi, i ljudi ne sumnjaju u njihovu sex. orijentaciju ...
Kada bi se str8 lukingashi sirom sveta kolektivno javno outovali da pokazu str8 svetu da medj pederima ima i furbalera, naucnika, doktora, pravnika, .. nestao bi i stereotip o pederima kakav danas postoji !!!
Posto se kod nas str8 lukingasi i dalje vesto kriju i skrivaju, 'peder' ce u srpskom drustvu biti i ostati 'muskarac koji se farba, cupa obrve, slusa Karleusu, radi kao modni frizer ili sminker i kafenise sa drugaricama' ... a bolje nismo ni zasluzili !
Korisnikov avatar
By Mage
Slažem se... kolektivno out-ovanje bi razbilo mnoge stereotipove i predrasude. Ali jbg, ajde izvedi tako nešto :misli:

A TETKA po definiciji (mojoj) jeste uobraženi, isfolirani i isfrustrirani femić. Tako da tu nema paradoxa ili zabune. Ja nisam rekao da su svi femovi takvi, ali većina koju sam ja video i upoznao jeste. Svi se mi vodimo svojim iskustvima...
By Simor
A, jel' ovde to neki deo rituala, nešto protivu uroka, pa se u određenim vremenskim periodima otvaraju teme o feminiziranosti, a onda po neki wannabe str8er pada u nesvest zbog nečije feminiziranosti?

lepeza1
Korisnikov avatar
By Marvin
:yes:

I krajnje ti je vreme da se u kolo hvataš :kolo:
By Simor
Ne mogu. Trenutno sam u maminim haljinama, hodam kroz kuću sa svećom, recitujem i zamišljam da sam Emily Dickinson (što je svakako bolje nego da umišljam da sam Sylvia Plath pa da na kraju šetnje stavim glavu u svoj Gorenje štednjak).

May I introduce myself?

Slika
Korisnikov avatar
By Gollum

Slažem se... kolektivno out-ovanje bi razbilo mnoge stereotipove i predrasude. Ali jbg, ajde izvedi tako nešto :misli:
pa recimo da svako od nas nosi neki znak na sebi, kao Jevreji zutu zvezdu nekad u 2. sv. ratu hehe .. kad se tim 'tetkama' vidi da su gay iz aviona pa su zive, zdrave i vesele, mogu to da urade i str8 luking, kad vec zele da se razbiju stereotipi, a u tom slucaju bi se to desilo vec za mesec dana !

A TETKA po definiciji (mojoj) jeste uobraženi, isfolirani i isfrustrirani femić. Tako da tu nema paradoxa ili zabune. Ja nisam rekao da su svi femovi takvi, ali većina koju sam ja video i upoznao jeste. Svi se mi vodimo svojim iskustvima...

pa OK ako je tako, ali 'tetka' i 'fem momak' nisu isti pojam
da zaboravimo na to da 'definicija' nije nesto sto moze biti tvoje, moje, markovo, jankovo .. :)
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Loni

...
Ja uopšte ne vidim jasnu razliku na gejeve na femove i lukingaše. To su krajnosti.
Većina gejeva koje znam su potpuni srednjaci po tom pitanju.
U jednoj garderobi deluje ti neko više mačo, u drugoj više fem...

Za mene su nekad davno rekli da sam u samom izgledu u muževnijoj gej polovini, ali u glasu u fem gej polovini populacije.
Kako uopšte da se odrediš ako ti je sam izgled jedno, a glas drugo ili ako ti je lice s grubo, a hod graciozan...
Razlike su mnogo manje nego što se čine.
Upravo. I meni vecina izgleda kao prosecni tj uobicajeni muskarci, niti su nesto feminizirani, niti su macho. Ti isto, po meni ni glas ti nije fem, mogu eventualno pokreti da budu ali to vise kako odlucis i zavisno u kom drustvu.
Korisnikov avatar
By Mage
Pa pošto pojam TETKA nije naučno eksplicitno definisan, svako ima pravo na svoju interpretaciju :lol:
Korisnikov avatar
By Srklet

I ne volim taj gay stereotip da su pederi po defoltu: fem, frizeri, modni dizajneri, šetaju čiuvave (i ostale prerasle pacove), slušaju Jecu, Seku, Cecu i ostale "gay ikone", kafenišu po ceo dan, tračare...
ja sam pak svojedobno (was young and stupid :lol: ) imao sljedeci default odnosno stereotip: mislio da su pederi iznadprosjecno obrazovani, s ostrim smislom za humor, nekonvencionalni, intelektualno superiorni, zanimljivi, ponosni, nepokoreni, kreativni, kritickog uma itd... ali ih se onda pojavilo dovoljno pedera poput tebe da skuzim kako itekako grijesim.

btw:
Zašto gay ikona ne bi recimo bio Alan Turing ili Leonardo da Vinchi?
jesu.
Zašto pederi ne bi slušali goth, rock, rep...?
slusaju.
Zašto ne bi bili fudbaleri, naučnici, inženjeri, doktori?
jesu.
Zašto ne bi postojali pederi koji imaju stalnog partnera i ne ugovaraju seks preko interneta i jebu se sa kim stignu?
postoje.
Tu se žalimo kako nas ceo svet odbacuje i gura u stereotipove, a mi sami postajemo stereotipovi!
rece stereotip. :roll:
Korisnikov avatar
By Tungi

btw:

Zašto pederi ne bi slušali goth, rock, rep...?
slusaju.

Pitas se,jer nisi naleteo na takve.Sad dolazimo do zakljucka da ni ti ne slusas tu vrstu muzike(a pozeljna je) jer se pederaj toliko podvukao pod plasht sljokica,nafuranih grand pevaljki i sl,te iste proglasavaju i nekakvim gay ikonama.Stice se utisak da se onda samo u takvom drustvu i kreces.
Korisnikov avatar
By Srklet
bilo bi lijepo da mozemo mi pricati o problemu forsirane pederske uniformnosti i raznim manama gay kulture/lifestylea, ali ovdje se uopce o tome ne prica.

recimo, pederi medju kojima se ja krecem su razliciti na milion nacina: jedan je panker, a drugi hoda po electro partyjima. treci pak samo ide gdje svira house. jedan je pak, citiram ga, happy goth. peti bas i ne slusa muziku. sesti me zato u autu najvise davi popom osamdesetih. moj lastfm pak svjedoci sljedece:
http://www.last.fm/user/Srklet

sto se zanimanja tice, jedan je biolog, drugi politolog, treci indolog, cetvrti fizicar, peti programer. sesti povjesnicar i talijanist. neki od njih su aktivni, neki uni, neki pasivni. neki su mrsavi, neki su debeli. neki imaju kratku kosu, neki dugu. dva se znaju sminkati, ali na potpuno razlicit nacin. svi nemaju problema s promiskuitetom, ali ni s vezama. neki su iskljucivo monogamni u vezi, neki preferiraju otvorene veze. neki su manje performativni, neki su vise.

i da, svi su out. :zastava:
Korisnikov avatar
By _LuKa_
Lepo receno. No ne mogu bas SVI biti out. Da ne bi zvucali elitisticki kao nas Boris Tadic (koji se izvinjavao studentu na javnoj debati jer ga je u primeru uporedio s metalostrugarem) dodajmo na spisak jos i traktoristu, portira, vozaca busa, provincijskog ucitelja, beznadeznog slucaja na berzi rada u nekoj vukojebini...ne biti transparentno gay ne znaci biti slabokarakterna osoba, licemer ili politicki neosvesteni peder. Prihvatanje (ili ajd' imitiranje) str8 stila zivota je nuznost koja nema alternativu za ogromnu vecinu gay populacije. No postoje i zadivljujuci izuzeci. U mom kvartu je vodja "Otpora" jedna mega-tetka, vrlo feminizirana, iza koje plazi ceta Grobara koji to ne primecuju valjda jer ovaj razjebanu guzicu pokriva srpskom trobojkom. I onda mi jos jedan od navijaca prica kako "Otpor" sprema spiskove pedera?!
Korisnikov avatar
By Loni
LuKa, pogresio si.
Mislis na organizaciju OBRAZ, a ne OTPOR, koji je ugasen pre nekoliko godina.
Korisnikov avatar
By _LuKa_
Oops! htedoh reci "Obraza" ne "Otpora"... :doh:
(a ova opcija za "izmeni poruku" kod mene ne radi ):komp:
Korisnikov avatar
By Srklet
ok, da se nadopunim: medju frendovima koji su gay imam i jednoga koji je prodavac u trgovini kozmetike, neke novinare, neke studente (elektrotenika, komparativna knjizevnost, francuski, ekonomija, medicina itd), neke (trenutno) nezaposlene, neke koji zive s roditeljima, neke koje zive sami, neke koji zive s cimerima (a cimeri su im i gay i str8), neke koji rade na aerodromu itd... a takodjer, s nekima najvise pricam o politici, s nekima tracam, s nekima razglabam o filmovima ili knjigama, sranjima na poslu, seksu, pusenju trave, izlasima itd...

lezbe koje su mi frendice nisam spomenuo, pa bi bio red: jedna svira u bendu, druga zavrsila filozofiju i na doktoratu, treca vjecna apsolventica engleskog, cetvrta psihologinja, peta studentica prava itd...

i da, svi/e spometi/e su out. :zastava:
a sto se toga tice, slazem se da SVI ne mogu biti out. ali moze MNOGO VISE, bez problema. a moze i JOS MNOGO VISE, s problemima. ali jebiga, probleme rijesis. imao sam i ja problema kad sam se outao, raznih. ali rekoh, probleme rijesis. preselis se sa sela. nadjes posao. odselis se od roditelja. itd... znam dva 18godisnjaka koji su iz provincije (slavonija, istra), zavrsili srednju skolu i doselili se u zagreb, bez neke velike pomoci roditelja, koji su homofobni. nasli obojica sami posao. takodjer, obojica out.

ako nije izbor biti gay, itekako je izbor kako se u vezi toga postaviti. mozes kao covjek, a mozes kao beskicmenjak.

p.s.
druzim se i sa str8 ljudima, da se zna. :lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
e da, kad sam se raspisao, da jos dodam: od svih spomenutih pedera, oko dvije trecine ih je bilo napadnuto, gay bashing. neki cak vise puta. svi prezivjesmo.
mene su dvaput, prvi put sam dobio po picki, drugi put s prijateljem mi sredili dvojicu homofoba. treci put sam samo izvadio teleskopsku palicu, zamahnuo i pobjegose. :nunchake: :lol:
Korisnikov avatar
By m..
omg, ti imas vako nesto? Slika
Korisnikov avatar
By Srklet
yep, ali vec dvije godine ne nosim sa sobom. jebiga, nije bilo dovoljno prilika za koristenje, pa odustao. :D
Korisnikov avatar
By Mage
Popaye I Tungi:

Naravno da nisu svi pederi stereotip koji sam gore opisao (hvala bogu na tome!). Ali gde god da pogledam, taj stereotip mi bode oči! Nemam puno gay drugova to je tačno (samo 2 zapravo), ali kada izađem u klub ili bacim pogled na romeo taj stereotip je toliko prisutan da je to zastrašujuće i zabrinjavajuće! I ne samo fem tetkice već i oni prepotentni macho pederi o kojima je Loni pričao.

Ja se zaista divim ljudima koji su drugačiji i jedinstveni na svoj način... Ali biti fem tetka ne znači biti jedinstven, već pripadati gay mainstream-u i stereotipu.

I btw. slušam goth :gotika:
Korisnikov avatar
By Srklet
mene ipak najvise bode u oci stereotip pedera koji nisu out, dakle ormaruša. njih je, bez konkurencije, najvise.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Popeye

mene ipak najvise bode u oci stereotip pedera koji nisu out, dakle ormaruša. njih je, bez konkurencije, najvise.
Šta očekuješ? Pobogu živimo u Srbiji...
By Kragi

To sto si napisao ne stoji Loni. Ides u drugu krajnost - str8 looking decki su odreda licemeri koji pateticno oponasaju strejtere i slepaju se za ultradesnicarskim olosem a ovi fem su karaktreni dzinovi i prvoborci gay revolucije?! Pa logicno je da ako za nekoga sa 2 km mozes reci da je u fazonu, taj nema sta kriti jer to nije ni u stanju. Jel' mu treba dati medalju jer je fem? Ne kazem da nema fem ljudi koji su outovani iz principa ali daj...Sto onda tolika masa fem ljudi hrli u BGD iz raznih budzaka po Srbiji, a ne ostane da se pljesne ponosno po guzici kad za njim dreknu "pedercino!" i zavitlaju po cigle? Fem ponasanje je nekada sudbina, nekada izbor a bogami i luksuz. Bitno je da ne treba praviti podelu na fem i ne-fem decke aludirajuci na karakterne mane i vrline. Dajte decki, pa ljudi smo valjda - nismo strejteri!
:cupakosu: :cupakosu:

Ok sta ja da radim da bih oponasao str8era??? Kako se to ponasa str8er a kako peder? U krajnjem slucaju kako to mali Perica zamislja pedera a kako str8era???

:cupakosu: :cupakosu:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!