Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Znači JAT zajebava, ccc... nisam nigde video zvezdicu sa fus notom gde se na taj iznos dodaju taxe.
Mamicu im.

Ok, kao što rekoh, dolazi i par pravih low cost kompanija.
Baš su spomenuli juče na TV-u da dolazi neka koja će leteti do Beča, u vlasništvu nekog vozača Formule 1, od 1. februara.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by antibiotic

Bec dakle...

Prva stanica za Evropu za nas balkance...

Mogu reci da su se austrijanci malo ukakili zbog odluke o vizama, ali kad su preziveli rumune i bugare i nas ce vala...

Slazem se da je Bec vremenom postao zanimljiviji grad. Meni je pre 6-7 godina bilo jako dosadno, sad je vec drugacije... medjutim postao je sterilniji... svud su pocestili, ispeglali, okrecili... gde su stigli... treba covek i na to da se navikne...

No, da ima nasih ljudi - ima, na svakom cosku. Za neke koji dodju bude krajnje neverovatno... zbog toga uvek pazim gde cu i kome sta da kazem... cak su i austrijanci naucili srpski pa razumeju stosta...

Ipak, Bec je i dalje konzervativan, nije to ta ludnica i provod... a prema strancima jos uvek postoji neki zid. Mozda zbog toga jer su nam jako blizu... Nemci koji dodju za Bec ( a ima ih u medjuvremenu vise nego turaka samo nisu toliko upecatljivi) kazu da osete neki balkanski duh u gradu ... i u pravu su.

Nasih ljudi, dakle, ima dosta, medjutim problem je u tome sto je to sve uglavnom radnicka klasa, ljudi koji jedva maternjim jezikom barataju, a kamo li nemackim... tako da su uglavnom nezainteresovani za regularne tokove i integracije u zemlji u kojoj zive...

Ono sto se ja nadam je da ce po ukidanju viza za Bec nagrnuti malo edukovaniji svet ... da se malo popravi prosecna slika ljudi iz Srbije u Becu.

Ima nasih, ima ima... Mene je na Südbahnhofu bilo strah da govorim srpski (da se cuje da ga govorim) ne zbog ne znam kojih "njihovih" vec zbog "nasih" koji su tuda promicali... Drugim recima, pokusavam da izrazim svoj utisak o njima: :ninja: ( :lopov: )... :blush:

Naravno, bio sam par godinica mladji, neiskusniji, to mi je bilo prvo samostalno inostranstvo, te je moj preterani oprez (da ne kazem strah) bio "opravdan"... :giggle: Opravdan za izolovanog pripadnika srpskog naroda... :D

Inace, Bec mi se inace ne dopada previse... :neznam: Nekako mi je..."staracki"... Ne svidja mi se sto nema mnogo zelenila u vidu ulicnih drvoreda (u centru), a ne volim takve gradove... Takav je bar moj utisak bio... Osim velikih palata u cenru, arhitektura mi je...ako smem da kazem a da me ne lincujete, dosadnjikava... :kesa: Sve je prilicno slicno, a opet nedovoljno karakteristicno (kao celina za sebe, jedinstveno)... :neznam:

To sve ne znaci da mi se ne ide opet u Bec... :D :D :D Mozda steknem drugaciji utisak k'o zreo covek... :deda: :lol:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Mars

Ja se sve nadam da je to sa visokim taksama kada su aerodromi velikih gradova u pitanju.
Koji su nam u stvari interesantni, tako da za onaj pravi low cost treba svakako dodati pare za pervoz...bus ili voz (koji tamo nisu jeftini).

Merde.

Pa ok. Nećemo baš svaki vikend da idemo u Beč i Milano i to je to...
Pa jeb'ga. Postoji razlog zašto su low cost.

Ryan ima onu neku vrlo bezobraznu politiku da aerodrom natera da mu ne naplaćuju takse (ili bude stvarno smešne) neko vreme.
Eto, može im se :)

Ali, bojim se da smo mi daleko od Ryana...

edit: a što se tiče tih lokalnih vozova i buseva od dalekih aerodroma, Wizz ima one njihove kombije do centra za baš baš male pare :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma treba znati i iskopati povoljne letove.
Moj drug je pre par meseci iskopao do Londona, preko Frankfurta ili čega već, kartu za 0 evra plus taxe! :lol:

Dakle, planirajte pola godine u napred, i pažljivo pratite ponudu karata do željene destinacije.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Dirrty

Baš su spomenuli juče na TV-u da dolazi neka koja će leteti do Beča, u vlasništvu nekog vozača Formule 1, od 1. februara.
Neki vozač je Niki Lauda a na njegovu cenu i treba dodati 150ak eura.

Svoju kompaniju zove "low cost višeg ranga".
Korisnikov avatar
By Dirrty
Jel?

Pu, mamicu im džangrizavu.

Ok, odlazim sa ove teme...
Korisnikov avatar
By Marvin
Nije nije :)
Našao ja (neku imaginarnu) čim su nas metili u red letenja za 60e.

:yay:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Marvin

edit: a što se tiče tih lokalnih vozova i buseva od dalekih aerodroma, Wizz ima one njihove kombije do centra za baš baš male pare :)
E, pa fino. Bar nešto.
Originally posted by Dirrty

Dakle, planirajte pola godine u napred, i pažljivo pratite ponudu karata do željene destinacije.
E, pa samo tolko.

Ko ima tu slobodu - može mu se.

Ili unapred ili tog dana, kad zablinka slobodno mesto koje je neko otkazao....ko ono na televiziji nekad...kad su jurili kandidate po gradu pa ko se pre stvori na aerodromu....Samo da imaš vremena da se spakuješ i da kreneš...

Varira karta i od doba godine, dana, praznika, vikenda i sl.
Korisnikov avatar
By Marvin
Evo sad :)

Odlazak -Tue. 16.02. 12:45
Povratak -Wed. 24.02. 11:00

58.00 EUR

Fare: 2 e
Taxes and charges: 6 e
Fuel surcharge: 50 e
Korisnikov avatar
By Marvin
Jat nam istim danima 16.02.-24.02. isto zadovoljstvo, u kategoriji "NAJ!Vrednost" :pokazuje: nudi za 218 e.

BIZ!Ponuda (a to znači, kako oni kažu "Vrhunska udobnost i najfleksibilniji uslovi") im je tričavih 709 e.

:lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Propali su, fala bogu. Na sveopštu korist.

Marvine, i nikakva sitna slovca za ove cene koje si našao?
Korisnikov avatar
By Marvin
E, ne znam da li oni naplaćuju plaćanje karticom i online check in... tako te stvari.

Ali okreni obrni to sve dodatno skupa više od 10e ne može da izađe.
Korisnikov avatar
By Mars
Ok. Aj da vidimo. Da ljudi krenu da koriste sve to, kombinuju pa onda da vidimo...
Korisnikov avatar
By Mars
Molimo građanina Srbije koji 19. decembra poslednji bude napustio zemlju da ugasi svetlo.

Vlada Republike Srbije

:D
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja cu ostati,nema gasenja svetla:D
Korisnikov avatar
By zachary85
Stvarno bih voleo da vidim celu Evropu, mada biće teško iz finansijskih razloga. Standardna priča da studenti mojih godina iz SAD su obišli pola sveta. Ali opet, sama mogućnost da mogu da putujem me čini srećnim. :)
By biotherm
Deo foruma privremeno prelazu u Bec, jer su njeni clanovi/clanice obelodanili zelju za prvom stanicom u Evropi - Bec... i ja cu malo da navratim do Beca... :)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Azdaja2

a pare?!
Pare mislim da ti daju na graničnom prelazu, na point of entry ka EU.

Ili se javiš negde kad stigneš na odredište, provere da nisi uzeo na granici pa ti oni daju.
Korisnikov avatar
By Mars
Mora da je tako inače onda stvarno ne vidim čemu tolika radost oko tih viza...i šta su nam toliko spektakularno učinili...
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa s tim da cemo ostati sami,jel'...:peva:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ako ste za trojku...

:krezavi:

Kao što već rekoh, dobro je da su nam granice otvorene, pa kad čovek skupi pare, može odmah da odleprša odavde, bez prethodnog planiranja i čekanja raznih sranja i odobrenja!
Korisnikov avatar
By Mars
Lepo su oni to smislili.

:hmm:
Korisnikov avatar
By deran
ne mislim da ćemo ostati sami,sve i da odobre masovnu emigraciju,pa i da ti plate putne troškove...neko voli i eto zamisli,da bude ovde...:zvezda:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne bih se kladio u patriotizam kada su veće mogućnosti otvorene... :eu:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!