Originally posted by Adenim
U poslednjih par meseci uglavnom upoznajem potencijalne tipove za neku vezu, medjutim desava mi se oni savrseno zvuce u pocetku u smislu visokomoralne monogamne veze, ljubavi, podrske i tome slicno, ali kako vreme tece pocinje kuknjava o materijalnoj situaciji i ocekivanju da treba da im kupujem kredite, izvodim i tome slicno, tj klasicno izmuzavanje. Jel imao neko takva iskustva ili sam ja najveci baksuz u ovom gradu? Ocajan sam
Mhm, meni se desilo nesto suprotno.
Cica je insistirala da mi placa pica, vodi me u restorane, ona placa ufur u klubove i slicno. Iz fazona "Ja radim, ti studiras, kad ti budes radila..."
U pocetku mi je uzasno smetalo, prosto nikad nisam bila u slicnoj situaciji, i bilo mi je skroz sumanuto. Vecina mojih prijtelja su stariji, i samim tim u povoljnijoj finansijskoj situaciji, pa se svejedno ne desava da me sponzorisu, osim ako bas tipa insistiraju da idemo negde, a ja dekintirana i hocu da ostanem kuci, pa mi tipa plate ufur u bioskop i pice, pa ja castim kad imam kesha i slicno. Cist racun - duga ljubav.
I onda se nadjem u toj situciji da svaki put kad se placa nesto moram da insistiram da ja platim, pa se natezem oko toga 15 minuta, i na kraju dignem ruke, necu da mi prodje vece u natezanju oko racuna.
I onda sam skontala da je to mozda samo nacin da cica pokaze svoju naklonost, jebiga mozda su joj matorci, u nemogucnosti da joj posvete vreme, kupovali igracke, mozda je prosto tako naucena. I nekako sam pristala na to, u toj situaciji je izgledalo sasvim normalno, i cici je pricinjavalo zadovoljstvo. Njoj je to bilo sasvim prirodno, ko dobar dan.
Tu i tamo sam insistirala da platim turu pica, dvaput mi je cak i uspalo, lol.
I bilo mi je preheavy kad me je odvukla u radnju da mi kupi majicu, insistirala je na tome, i jebiga, prosto nisam imala prostora da negodujem, pa sam uzela najjeftiniju koju sam videla. Prosto se nisam osecala dobro u toj situaciji, ali posto je cici pricinjavalo zadovoljstvo, nisam htela da je uvredim ili nesto, pokusala sam da se izvucem, ali nije islo. Mislim, ja sam njoj donela majicu iz Nemacke (mislim, to mi je najnormalnija stvar, da donesem neke poklone s puta), pa kao hajde.
Ali svejedno, jeste, ne radim, zivim na dzeparcu i povremenom honoraru, al nije da nemam kesha da platim pice ili racun u restoranu. Ako nemam za restoran, radije cu pojesti picu na ulici, ili bilo sta. Medjutim prosto nije islo tako.
Stvarno bih se ponekad osecala lose zbog toga, mislim ne ponekad, nego svaki put, kad smo blejale po BG, onda sam gledala da sredim dzabe ufur svuda gde bi smo isle i slicno. Medjutim bilo mi je stvarno lepo sa cicom, bila sam zaljubljena i sve i nekako sam presla preko toga da necu svaki put ucestvovati u placanju pica i gluposti, i zbog toga sam par puta bila iz fazona da ostanemo gajbi i slicno... Al na kraju sam ipak pristala na to, a mozda nije trebalo.
U svakom slucaju, ako neka buduca cica pokaze slicnu tendenciju, tu ce biti kraj za nas dve. Hocu da placam svoja pica, i ne zelim da me iko sponzorise, pa ma koliko ga to cinilo srecnim ili ne znam ni ja sta.
Ja placam svoje pivo.