Originally posted by shut
kako meni ova tema ide na kurac to nije normalno
svi seru kako ne žele decu jer su tamo nekom meku ili na tv-u(
) gledali decu kukuruza ili šta već i navode kako oni za razliku od životinja mogu i da razmisle o potomstvu, tj. da li žele(a u stvari mrze decu koja su i sami bili i da su i njihovi roditelji bili takve retardirane gmazčine, nikad iz pičke ne bi izmileli) decu. NE NEĆETE dobiti dete debila ili tamo nekog divljaka već jedno predivno stvorenje koje je DEO VAS i koje ćete VI SAMI da vaspitavate. a pošto ni sami niste kako treba onda još bolje što ih nećete.
ne radi se o razmisljanju o potomstvu. ne radi se o racionalizaciji. ne radi se o nevaspitanom detetu neke tamo osobe. radi se iskljucivo o nepostojanju moje zelje za prokreacijom.
roditelji su mi bili odlicni. imala sam vrlo sretno detinjstvo.
ja jesam "kako treba" isto koliko i bilo ko drugi.
ja ne zelim da neko/nesto bude deo mene. ne zelim da vaspitavam dete. nemam potrebu da nesto/neko iza mene ostane.
SAMO se o tome radi.
sve ovo sto si naveo su samo racionalizacije nepostojanja zelje...kao sto je i svaki argument za decu racionalizacija potrebe za detetom.
postoji samo jedan istinit razlog - a to je da dete iskreno pozelis ili ne. na to se ne utice, sa tim se ne moze nista. samo se desi ili ne desi.
price: "ovi sto hoce, oni su ovakvi" i "oni sto nece, oni su takvi" su potpuna budalastina.
ni mi sto ih necemo imati, ni ovi sto ih jos nemaju - nemamo pojma o cemu govorimo. ali uopste.
cak ni oni koji ih imaju, nemaju pojma kako bi/ce to izgledati u tudjem slucaju.
generalizacija neceg tako nagonskog je vrlo nezahvalna. a afektivna rekacija na tudju zelju te vrste...pa...detinjasta i glupa.