[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2498341#p2498341]deran napisao:[/url]par sjajnih rečenica...
Religija je uvek, još od Konstantina, bila uz bok diktatora i tlačitelja i nikada se nije izlagala opasnosti pobune za dobrobit ugnjetavanih. Uvek je bila prva da ponizi, uhapsi, prokune, uništi i spali sve što je lepo, mlado, zdravo, talentovano, pametno, duhovito. Uvek je bila udarna pesnica starosti protiv mladosti, impotencije i mizoginije protiv žena, gluposti i neukosti protiv znanja, smrti protiv života. Istorija je prepuna primera. Tomas Džeferson je bio u pravu - „U svakoj zemlji i u svakom dobu, sveštenik je bio neprijatelj slobode. On je uvek u savezništvu s despotom, pomažući njegove zloupotrebe u zamenu za zaštitu svojih"
Hrišćanstvu je bilo potrebno manje od sto godina da od jedne proganjane sekte postane religija koja proganja do te mere potpuno i temeljno...
pa da. ovde moram da podsetim na svoje postove u temi
http://www.gay-serbia.com/forum/gej-pra ... 6s270.html" target="_blank str. br. 10 gde rekoh Alexandrus-u Magnus-u
"a to je da crkva zapravo ohrabruje heteroseksualce da uzivaju u seksu, totalno bez obzira da li je taj seks za zachece ili ne. tako i zato, heteroseksisti i homofobi i jesu pobornici crkve jer im ona skoro pa u SVEMU povladjuje.
Jer, da je suprotno, tj. da je crkva, recimo to tako, negativno fer i prema heteroseksualcima, heteroseksualci bi ju ne bi voleli (jer, nema teorije a kamoli prakse da bi heterosi dozvolili da im iko, pa bila to i crkva, diktira shta i kako raditi/ne raditi i shta i kako ziveti/ne ziveti, pogotovo kada je seks u pitanju), ne bi se mogla njima svideti i tako njena moc i uticaj bi vec dobrano bila umanjena. A, crkva, kao savetnik nekog samovoljnog zemaljskog vladara (metaforichno poredjenje), hoce uvek da je pri zemaljskom dvoru i zemaljskoj moci, nece da je van zemaljske moci- a shto NIJE kako je Isus poduchavao! "
"a, granica bi kanda trebala biti u chuvanju homofobije i heteroseksizma, a labavljenju heteroseksualnih uzivancija, pa i kada su pedofilija i human-trafficking u pitanju?? iliti, po crkvi, sve shto pashe i tiltilates seksom uzivljenog tipichnog hetero-mushkarca, to je ok (jer, parafraziram crkvu-"on kao vladar zemlje i svega na ovozemaljskom svetu je nash gospodar od kojeg zavisi nasha nama draga moc i pare i uticaj po ovozemaljskom svetu, pa moramo da njemu-hetero mushkarcu- povladjujemo"), a sve shto mozda daje dostojanstvo i dobro "pederima", zenama i deci, to cemo suzbijati?????"
"povladjivanja hetero-mushkarcu kao bogu, a shto crkva radi kao idolopoklonstvo, lazno se predstavljajuci kao da slavi i worshipp-uje Boga, kad ono ona slavi i worshipp-uje hetero-mushkarca."
"ali zato psiholoshko-kvaziverskom indoktrinacijom, intimidacijom i sugestijama manipulishe lakovernim osobama,
a josh vishe s onim osobama s kojima ima uzajamno mecenski i mentorski odnos tj. desnicharskim heteroseksistichnim hetero mushkarcima, pogotovo."
"po kojoj heteroseksualci mogu skoro sve, a svi drugi niti postoje niti mogu ishta??"
"
da bi se zauvek svidela i svidjala ovozemaljskim vladarima tj. hetero-mushkarcima jer uz njih i kroz njih crkva i profitira, pogotovo finansijski i inache materijalno, sve ovozemaljski. A, ako je to ono shto je Isus uchio, onda sam ja helikopter....."
sve sam ja to znao i bez Jefferson-a da mi kaze.