Dobro dosla
I ja mislim da mozes da se outujes kasnije, kada nadjes devojku i budes sama nacisto sa pitanjima koja ce eventualno doci.
Mada ja znam jedan sasvim drugaciji primer - jedan Lonijev bivsi se outovao prijateljima i prijateljicama pre nego sto je imao ijednog decka. Pri tome nije bio bas sasvim mlad, vec je bio zavrsio fakultet i do tog doba je imao vise devojaka. A onda je spoznao da je gay i to je odmah rekao strejt okruzenju i svi su normalno prihvatili. Kao da je rekao do tog dana je igrao fudbal a od tog tenis. Loni mu je bio prvi decko i izlazili su sa tim njegovim strejt prijateljima, kaze mi ponasali su se kao da su ceo zivot gledali gay parove. Sad vec duze ima nekog drugog decka. Eto ima pozitivnih primera i finih ljudi ali ti ne znas unapred da li ce tvoje okruzenje tako reagovati ili te jos vise opteretiti.
Odlazak u klubove i kafice je sjajna ideja. Ja takodje mislim da je vazan stalan kontakt sa forumom, lgbt osobama preko fb i na druge nacine, obavestenja i saznanja. To je hrana za duh. Ja znam neke gayeve koji se samo zabavljaju sa muskarcima ili imaju avanture, idu po klubovima ali niti citaju forum, niti ih bilo sta od aktivizma i desavanja ovde zanima. I mislim da je njima mnogo teze da se izbore sa predrasudama i negativnim ljudima. Naravno kazem ja to kad ih vidim, pozivam ih na forum, obavestavam ili tome slicno... ali ne mozes nikom nista nametnuti ako on to ne zeli.