Pomalo problematični prednjonepčani suglasnici
Ne svi, ali blago nepravilno Č, DŽ, Š i Ž. Ali to su do sada prve primetile samo dve osobe, i to samo za Š. Inače ljudi provale tek kad im kažem za to, pa se skoncentrišu da čuju, i uglavnom kažu jes malo, ne primeti se, slatko je

Ironija je što sam kao mali išao kod logopeda i tačno znam gde je kao greška i kako bih tehnički pravilno trebalo da ih izgovaram, ali kad to pokušam zvuči zaista nakaradno i veštački i mnogo gore, pa se ja držim svog izgovora

A nekad mi se slučajno omakne, bukvalno omakne da Č i Š u nekim rečima izgovorim potpuno pravilno, ali ne umem to da izolujem i ponovim
Često znam da zbrzam i pričam 100 na sat, i to mi je zapravo trejdmark jezička mana, ako se to tako može nazvati xD
Inače, imam onaj tipičan beogradski akcenat, ali sa elementima novosadskog, jer iz nepoznatog razloga pomalo otežem i "pevušim" kako kažu dok pričam (mada to nije mana, kažu da je lepo

i dešavalo mi se da me pitaju iz kog sam dela NS xD), a ekstremno, neke reči akcentujem totalno nelogično za naš jezik, i to stručno ljudi zaključiše da podseća na mađarski. Mada to je samo zanimljivost, ne mana, jer ja stvarno apsolutno nikakve veze sa Vojvodinom niti Mađarskom nemam
Elem, ispadoh ja ovde vokalno-lingvistički hendikepiran, ali tokom obrazovanja uvek se meni turalo da čitam saopštenja i recitujem i tako to, jer rečeno mi je da (zapravo) imam dobru dikciju i intonaciju i da jasno govorim.