Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Galateja

Imam glas kao trinaestogodišnja devojčica. Kada se javim na telefon, redovno misle da se javilo neko dete. :doh:
:hug:

Neki su mi rekli da imam lepo "L". Nisam bas razumeo sta to znaci.
Korisnikov avatar
By Delerium
kada se veci broj slova L i R nadju u jednoj reci desava mi se da ih malo permutujem... :zongler:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Zubni SuglaSniCi

Mnogi kazu da mi je to bas cute sto suskam, al ja radije ne bi da budem cute.
Korisnikov avatar
By Paparazzi
ponekad moram da uzmem vazduh. previse pricam... :(
By str00ja
Pomalo problematični prednjonepčani suglasnici :awesome:
Ne svi, ali blago nepravilno Č, DŽ, Š i Ž. Ali to su do sada prve primetile samo dve osobe, i to samo za Š. Inače ljudi provale tek kad im kažem za to, pa se skoncentrišu da čuju, i uglavnom kažu jes malo, ne primeti se, slatko je :P Ironija je što sam kao mali išao kod logopeda i tačno znam gde je kao greška i kako bih tehnički pravilno trebalo da ih izgovaram, ali kad to pokušam zvuči zaista nakaradno i veštački i mnogo gore, pa se ja držim svog izgovora :lol: A nekad mi se slučajno omakne, bukvalno omakne da Č i Š u nekim rečima izgovorim potpuno pravilno, ali ne umem to da izolujem i ponovim :lol:

Često znam da zbrzam i pričam 100 na sat, i to mi je zapravo trejdmark jezička mana, ako se to tako može nazvati xD

Inače, imam onaj tipičan beogradski akcenat, ali sa elementima novosadskog, jer iz nepoznatog razloga pomalo otežem i "pevušim" kako kažu dok pričam (mada to nije mana, kažu da je lepo :giggle: i dešavalo mi se da me pitaju iz kog sam dela NS xD), a ekstremno, neke reči akcentujem totalno nelogično za naš jezik, i to stručno ljudi zaključiše da podseća na mađarski. Mada to je samo zanimljivost, ne mana, jer ja stvarno apsolutno nikakve veze sa Vojvodinom niti Mađarskom nemam :neznam:

Elem, ispadoh ja ovde vokalno-lingvistički hendikepiran, ali tokom obrazovanja uvek se meni turalo da čitam saopštenja i recitujem i tako to, jer rečeno mi je da (zapravo) imam dobru dikciju i intonaciju i da jasno govorim. :andjelak:
By str00ja
^ Marš! Ne ismevaj moje ispovesti! :testerica:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ne ismevam, nego trenutno ne vidim flasu ispred sebe, kamo li taj post :lol:
Korisnikov avatar
By unic0rn
:wundy:

:lol:

ot:

ne znam, nemam nikakav feedback. kao mali apsolutno nista nisam umeo da izgovorim, ko zna na sta je to licilo.

mislim da shushkam a da ponekad toliko brzo pricam da pricam sebi u bradu pa sagovornik gleda u chudu i stid ga je da kaze STA? :lol:
Korisnikov avatar
By scout_finch
imala sam govornu manu do 6. godine, nisam umela ispravno da kazem r.
inace jako brzo pricam, pa mi se ponekad desi da potpuno izbacim samoglasnike iz reci,pa onda kad skontam da ni ja sebe nisam razumela, vratim se da kazem celu rec:lol: mada se cesce desava da po faci sagovornika provalim da me nis nije razumeo/la, a neretko je i da mi kazu,e aj ponovi sad to sto si rekla, al' sporije.
Korisnikov avatar
By walt333
Imam kotrljajuce "r" koje kada postanem jako nervozan postane frrrrrrrrrrrrrktanje
Korisnikov avatar
By Vespertine
Kad se previshe unesem u temu i emocionalno upetljam u neku raspravu zakotrlja mi se r :vatrica:
Korisnikov avatar
By acid drop
kad sam bila mala sasvim, nisam umela pravilno da izgovorim L.

ovako je bilo otprilike:

mala acid: ja sam uav u horoskopu. :mini:

u srednjoj sam imala drugaricu koja ni tada to nije umela, pa sam joj se smejala. :giggle:
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by acid drop

kad sam bila mala sasvim, nisam umela pravilno da izgovorim L.

ovako je bilo otprilike:

u srednjoj sam imala drugaricu koja ni tada to nije umela, pa sam joj se smejala. :giggle:
mean! :osama:

:muzika: ja sam uvek prebrzo pricao. ono shto drugima stane u 5 minuta meni stane u pola.
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by acid drop

ko bugari. oni imaju slicno l. :D
Originally posted by str00ja

Pomalo problematični prednjonepčani suglasnici :awesome:
Ne svi, ali blago nepravilno Č, DŽ, Š i Ž.
a ja ovo. kada na mak. zvuce cudno, mozete zamisliti kako je kada pricam srpski :lol:

na pr. zvuci tjaj, umesto chaj :lol: ali ako se potrudim moze da zvuci pravilno, ali mene mrzi :D
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Orlando the Lady

Imate li neku jezičku manu? I koju?

Ja ne znam da kažem /R/.
Da vas čujem kako ste mi se raskucali/e! :)
likewise. ja kotrljam rrrrrrrrr ko edit pjaf.

mislim, mogu ja da kazem kako treba, kad se dobrano potrudim, ali to iziskuje potpuno uvlacenje donje vilice (jbg, valjda mi je predugacak jezik) i veliku koncentraciju. radije bih cutala u tom slucaju, pa onda kotrljam i ne razmisljam o tome. zabavna stvar je u tome sto i moja braca ne znaju da kazu r, ali ga svako od nas izgovara na razlicit nacin.
Korisnikov avatar
By mitrandir
I ja zbrzam ponekad, inače pravilno izgovaram sva slova a i brojeve :lol:
Korisnikov avatar
By m..
kad preko ozbiljnog umora popijem viski ili 2, onda permutujem cele slogove i izgovaram nepostojece reci.
Korisnikov avatar
By HARP
Malo šuškam dok pričam :D
By loreenche
kotRljajuce R...

vise francusko, al sad sam ga pRepRavio :D
Korisnikov avatar
By Kiborg
Mislim da sve glasove izgovaram pravilno.

Jedino što imam pederski akcenat, ali šta je tu je :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by m..

kad preko ozbiljnog umora popijem viski ili 2, onda permutujem cele slogove i izgovaram nepostojece reci.
Kada sam u istom stanju, menjam reci drugima bez ikakve stvarne znacenjske veze. Npr hocu da kazem ,,trip'' a kazem ,,Francuz''... :indijanac:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Kiborg

Mislim da sve glasove izgovaram pravilno.

Jedino što imam pederski akcenat, ali šta je tu je :)
Nisam primetio. A i da imas, to je primamljivo. :drkanje:
Korisnikov avatar
By m..
ajmo da osnujemo hor kotrljajuceg R, posto nas vidim ima, i onda da izdamo pesme za neku indie berlinsku etiketu. mislim kad ljudi izdaju albume na decjim instrumentima...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by m..

ajmo da osnujemo hor kotrljajuceg R, posto nas vidim ima, i onda da izdamo pesme za neku indie berlinsku etiketu. mislim kad ljudi izdaju albume na decjim instrumentima...
HoRrr ili HoW

Postoji nekoliko razlicitih ,,r", sto mozemo da iskoristimo kao kriterijum podele namesto 1. i 2. glasa.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
ranije sam imala ono francusko R, sad u tragovima
ali ned'o bog da čujem nekog drugog sa istim problemom, odmah počinjem i ja

i mislim da sam u poslednje vreme počela malo da šuškam oO
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!