Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Sutekh
naravno da mozes voleti nekoga vise od sebe, ukoliko sebe ne volis uopste.

:ogledalce:
Korisnikov avatar
By tintily
Misljenja sam da je ljubav nemerljiva . Volim sebe, svoje sestre , roditelje , devojku , prijatelje ...i ljubav koju osecam prema sebi ili nekome od njih je razlicita . Ne mogu reci da nekoga volim najvise , niti da nekoga volim vise , obe svoje sestre volim podjednako i kada bih trebala bez razmisljanja bih dala svoj zivot za njihov, ljudi koji imaju decu kazu to za njih, pretpostavljam da je svuda odnos medju bracom i sestrama i roditelja prema deci takav da bi svesno naskodili sebi da njima pomognete ili olaksate, sto ne znaci da ih volitee ni vise ni manje nego sebe .

Ja ne mogu da budem srecna ma kako lepe mi se stvari desavale u zivotu ako je neko od ljudi koje jako volim (porodica i partnerka) neraspolozen, tuzan, ili mu se desavaju lose stvari. Znaci li to da ih volim vise od sebe? Ne bih rekla , ali ne mogu reci ni da je obrnuto. Smatram da je ljubav prema sebi samom vazna i da tek upoznavanjem , prihvatanjem i usrecivanjem nas samih mozemo biti sposobni da to isto radimo i osecamo i prema drugima.

Ljubav je osecanje, a ona se ne mogu staviti na kantar.
Korisnikov avatar
By Galadriel
svakako bih svoje dete vishe volela nego sebe
kontam da nekog koga vise volis od sebe je onaj za koga bi dao svoj život
By Max88
Evo, neka ovo bude prva tema na kojoj cu pisati :-)
Mislim da je moguce nekoga voleti isto koliko i sebe (ali ne vise nego sebe) neko vremei... Posle tog perioda, kada pocnemo da uvidjamo i mane i kada prestanemo da se zaludjujemo, onda sve nekako predje u naviku iz koje ne mozemo i ne smemo ni napred ni nazad...
Korisnikov avatar
By Lepi_Milojko
mozda. mozda mozes da volis svoje dete vise od sebe.
ostale? jok. :neto:
hteli, ne hteli, ljudi su, uglavnom, u nasim zivotima prolazni.
Korisnikov avatar
By spliff
deca se vole vishe od sebe...
ali obzirom da je ova tema u ljubav i sexualnost, moj odgovor je ne
Korisnikov avatar
By Srklet
ja mislim da se moze i u konketsku koji postavlja ovaj podforum. sto ne znaci da ja to mogu. :D
Korisnikov avatar
By bu
Originally posted by Kragi

Inspiraciju mi je dala ...Sitnicava... svojim pitanjem na jednoj drugoj temi :mazi:

Vecita tema ..
Koliko smo iskreni prema sebi i drugima, kada kazemo da volimo nekoga vise nego sebe i da li je ljubav prema sebi preduslov za svaku drugu?
Da li svi balansiramo sa tendencijom da se prvenstveno mi osecamo ok pa onda i eventualno okruzenje/okolina/decko/devojka/brat/sestra/dete (itd) ili je to talenat samo odredjenih ljudi?
Mogu li se ovakve stvari generalizovati ili je ljubav individualni osecaj?
I za kraj, moze li se uopste ljubav meriti na nacin da kazemo da nekoga volimo vise (ukljucujuci i sebe)?
(voleo bih neke primere kada sebe volite vise od drugih ili druge od sebe)

(znam 1000 pitanja :roll: , ali jbg diskutujte)
trudim se da budem sto iskrenija prema sebi i drugima...al nisam tip osobe koji gleda prvo da meni bude super itd pa ostalima..uvek stavljam druge osobe ispred sebe..brinem za sve cak i za one koje ne bi trebalo..kad se neko smeje smejem se..kad neko place placem i ja..meriti ljubav...kxm..mogu da kazem samo da ako voljena osoba pored mene nije srecna..pusticu je da ode..da bude kraj one sto voli srecna..pa makar to mene kostalo svega..bicu zadovoljna bar sto je ona srecna..
Korisnikov avatar
By Tungi
Moze,ja mog Marsa volim koliko i sebe i vise:kingkong:
Korisnikov avatar
By Insorcer
Može.... i ne samo neko, već i nešto.

:sarana:
By Speculum Columbae
Да. Мислим да је то и поента праве љубави.
Знате - оне, која помера планине, која све сноси, све верује, свему се нада и све трпи.
By J...
Odgovor je jednostavan. Voleti nekog vise nego sebe pretpostavljam da znaci moci dati zivot za tu osobu. Tako se moze voleti jedino dete i clanovi porodice ako znas da bi i oni isto to ucinili za tebe, eventualno poneki prijatelj. A ako bi voleo vise od sebe tj. davao zivot za nekoga ko to ne zasluzuje i ko ti ni hvala ne bi rekao, onda je to vec znak nedostatka ljubavi prema sebi.
Korisnikov avatar
By Dina
J...,
ne slazem se da dete treba da daje zivot za roditelja, bez obzira sto je u suprotnom smeru tako, roditelj valjda zeli da ga dete nadzivi a ne obratno...
Korisnikov avatar
By Madonna
izvinjavam se što upadam, ali ja mislim da se roditelj tu ništa ne pita kad su u pitanju osećanja koje dete ima prema njemu/njoj a i to je sve hipiotetički, retko ko će zaista biti u situaciji gde treba da bira između sebe i osobe koju podjednako ili više voli

i
Originally posted by J...

Odgovor je jednostavan. Voleti nekog vise nego sebe pretpostavljam da znaci moci dati zivot za tu osobu. Tako se moze voleti jedino dete i clanovi porodice ako znas da bi i oni isto to ucinili za tebe, eventualno poneki prijatelj. A ako bi voleo vise od sebe tj. davao zivot za nekoga ko to ne zasluzuje i ko ti ni hvala ne bi rekao, onda je to vec znak nedostatka ljubavi prema sebi.
Originally posted by Eugene de Rastignac

Да. Мислим да је то и поента праве љубави.
Знате - оне, која помера планине, која све сноси, све верује, свему се нада и све трпи.
:up:
By J...
Dina, slazem se. Nisam se dobro izrazila. Naravno da je roditelj u odnosu na dete uvek u zastitnickoj ulozi a to podrazumeva i da bi trebalo da ga voli vise od sebe.
By J...
Originally posted by Null

ali ja mislim da se roditelj tu ništa ne pita kad su u pitanju osećanja koje dete ima prema njemu/njoj a i to je sve hipiotetički,

Tacno. Samo sto mislim da dete tek kada odraste i postane samostalno moze da uzvrati roditelju ljubav i paznju koju je dobilo (ako je dobilo). Onda se uloge mogu obrnuti. Mada vecina dece tada usmerava paznju na svoju decu i tako se nastavlja generacijski niz uzimanja i davanja ljubavi.
Korisnikov avatar
By Tungi
Onda sam ja u nedostatku ljubavi spram sebe...Jer sam uvek strahovao za druge i bio spreman da ja sve odtrpim,da preuzmem na sebe.I sto se tice roditelja,recimo,pre bih voleo da se meni nesto desi nego njima.Takav sam.Gazilo me sve,pa sam tako naviknut da trpim.:isus:
Korisnikov avatar
By jenny
može, ali je pitanje koliko je to zdravo.
Korisnikov avatar
By Tot
Može, ali ako je u pitanju osoba koja ne traži da je voliš više nego sebe.
Korisnikov avatar
By Torry
kada sam ja volela nekog vise od sebe, tad am najstrasnije najebala, da izvinete

a ne....sad samo ja, ja i ja
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Tot

Može, ali ako je u pitanju osoba koja ne traži da je voliš više nego sebe.
Lepo receno :)

Pitanje:

Kada mislite vise od sebe, jel mislite na davanje zivota za nekoga? Mada te situacije hipoteticke su dosta zaebane, as in zamisliti ih.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!