Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Uticaj sredine, zele da se uklope. :roni: :camac:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by anche
m, pa ti nabaci jos neku macku koja ce to pojesti. da ne bacas pare ;)

a i sebicno je cuvati samo jednu macku, narocito ako ne izlazi napolje da se druzi i vidja sa ostalim mackama. kako bi vama bilo da ste stalno okruzeni drugim vrstama... :sigh:
Pa jednom je neki sasvim mali macak upao u podrum i tamo mjaukao 2-3 dana, dok nismo shvatili da nije u dvoristu nego unutra i oslobodili ga, i onda ga je moj otac doneo kuci da ga nahrani i napoji da ne skapa. Moja macka je toliko frktala, kostresila se i drala, bila je besna ko ris (inace je potpuno pitoma, ne grebe nikad i nije pakosna - osim prema tkanini koja lezi u horizontalnom polozaju ;) ), u svakom slucaju toliko je zapenusala i podivljala da smo morali da je zatvorimo u sobu dok mali pojede, i onda smo ga izbacili u dvoriste.
To je bio prvi i poslednji put da se ponasala iole agresivno, i onda sam shvatila da je mrgud i mizantrop (ailurofobicar?) na mene, i da joj ne treba drustvo tamo nekog macora. Htela sam ja posle da ima macice, ali sam preglasana sa 2:1, pa su je sterilisali (iako sam se veoma protivila). Tako da moja macka ima 3 stana i jedno 7-8 ljudi nad kojima moze slobodno da dominira.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Pije vodu iz svoje posudice, mleko nikad nije volela da pije sem kad je bila bas mala...
By жњ
moja maca uvek ima vlaznu njuskicu :kolo:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Val
Jok! Moja suprotno!
Originally posted by жњ

Bicje da smo "promashile" temu! :giggle:
By жњ
Originally posted by Val
Originally posted by Val
Jok! Moja suprotno!
Originally posted by жњ

Bicje da smo "promashile" temu! :giggle:

jao, nije valjda :blush:

:giggle:
Korisnikov avatar
By starsailor
a mene zanima koliko obroka treba da ima macka u toku dana.
moj je star godinu i po, i non stop je gladan. al ne smem da mu dajem mnogo , postao je ko tigar. on pije samo vodu i jede samo granule. i da li ima dovoljno minerala i vitamina u te granule, jer ne jede nista osim toga.nece nikakvo meso nit domacu hranu :(
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by Black Lady
Imam posudicu za hranu i vodu... ne dajem joj mleko... davno je to bilo..
Ona je navikla na one granulice i vodu.. i nista joj ne fali kuckuc.. srecna je :)
Isto...

Samo josh da dodam... treba joj chesto menjati vodu... vole svezu...
Korisnikov avatar
By tinkerbell
@ starsailor - nemam pojma... moja od kada je sterilisana, jede kao manijak... Ugojila se kao svinja i pored toga shto jede hranu za sterilisane machke...

Od skora je kao na nekoj dijeti.... :lol:
Korisnikov avatar
By Rei
@starsailor
Pa trebalo bi na pakovanju da pishe koliko dnevno treba da pojede. Ili kupujesh one varijante u rinfuzi ili na merenje?
Treba se pridrzhavati 'doziranja' jer se oni vrlo lako ugoje ako jedu granulice kad hoce (ako stoje ceo dan u posudici na izvol'te).

Dobra je to hrana, ima tu svega shto mu treba, samo ako vec nece da jede nishta drugo, potrudi se da mu kupujesh kvalitetne granulice. :)
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Pa da, pishe.... Moja npr. ima 5kg... i jede 60gr dnevno :) ... podeljeno u 3-4 puta.... :roll:
Korisnikov avatar
By Rei
Ju 5kg, da nije to malo puno :)

Treba malo smanjiti od preporuchene 'doze' ako je kucna machka u pitanju, tj ne ide napolje i nije pretarno aktivna. Koliko tachno, ne znam... Treba se raspitati za to kod nekog struchnog.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by starsailor
a mene zanima koliko obroka treba da ima macka u toku dana.
moj je star godinu i po, i non stop je gladan. al ne smem da mu dajem mnogo , postao je ko tigar. on pije samo vodu i jede samo granule. i da li ima dovoljno minerala i vitamina u te granule, jer ne jede nista osim toga.nece nikakvo meso nit domacu hranu :(
probaj da mu das konzervicu ili kesicu. i pazi da se ne utovi previse jer je kastrato.
royal canin ima puno varijanti za razne potrebe, jes nesto skuplja ali vredi :maca:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by REI
Ju 5kg, da nije to malo puno :)

Treba malo smanjiti od preporuchene 'doze' ako je kucna machka u pitanju, tj ne ide napolje i nije pretarno aktivna. Koliko tachno, ne znam... Treba se raspitati za to kod nekog struchnog.
Pa jeste puno... :ozbiljan:

Evo mogu tebi da je dam na jedno mesec dana da je dovedesh u red :lol: ... ne znash koliko 'plache' i 'dere se' po ceo dan... Pojede neshto... i posle nekog vremena trazi opet... kao da nije nishta jela 2 dana......

:sigh:

Chula sam posle sterilizacije izgube neki osecaj sitosti :puzzle:
Korisnikov avatar
By starsailor
pa i ovaj ima oko 5 kg. bar se nadam :nesiguran: i bas se ugojio posle kastriranja. i sto kaze Rei, on je bas kucni macak, nije previse aktivan.

ma nema sanse da mu stoje granulice u posudi ceo dan. pa on bi pojeo kg garant :lol: trudim se da mu dajem sto manje. evo sinoc je srusio pola kuhinju jer je sam "pokusao" da uzme granule :lood:

anyway hvala vam na savetima :)
Korisnikov avatar
By SabotagE
Moj debeli macor(moram da se pohvalim da ima 9kg i da je kao krznena lopa) pije vodu vise puta dnevno po malo.Jede granule,jede konzerve njihove i jede ponekad sveze meso.Mleko dobije retko ali tada kad dobije popije i nema nikakvih problema.Inace posto je kastriran(kazu da to ima veze),imao je vise puta problema sa peskom u bubrezima i smetnjama prilikom mokrenja,pa mu sad dajemo samo prolom vodu i voli je. :)
Korisnikov avatar
By anche
@sabotage
i ja sam cula da je prolom voda super za pesak u mokracnim kanalima, a i procitala sam negde da mnogi ljudi daju to svojim macorima (jer uglavnom oni mucenici pate od toga). ALI plus imas posebnu hranu za macke sa tim tegobama i posto vidim da ti lokacija beograd nece ti biti tesko da je nadjes. proizvodjac je royal kanin (i def treba da trazim neke pare za reklamu) a vrsta hrane urinary.
Korisnikov avatar
By anche
imaju za sve i ima da se nadje SVE kod nas. posebno u beogradu.
Korisnikov avatar
By SabotagE
Ima na vise mesta u gradu da se kupi ta specijalna hrana.Moj jede rojal kanin i za sterilisane mace i za mace koje ne izlaze iz kuce i za mace koje su stare,posto ima vec 12godina,tako da mu vrtim nekoliko tih granula u krug,samo nece da jede one granule za debele mace.Inace jede i uranari,a ima da se kupi u pet centru na Novom Beogradu.Inace moj macor jede najmanje 7 puta dnevno,ali po malo,jer je vecito gladan i nocu se budi dva puta da jede,ma...razmazen je mnogo. :)
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by SabotagEsamo nece da jede one granule za debele mace.
Da se nije uvredio :lol:
Korisnikov avatar
By starsailor
:lol: :smeh: Rei :roflmao:

anche i ja mislim da rojal kanin treba da ti plate :D ako nece pare onda bar hranu za mace :)
Korisnikov avatar
By VeseliLeptiric
moraju da piju vodu a sto se tice hrane,Royal canin je najbolja,sve moje macke su uginule u dubokoj starosti,jele su Royal canin i sto je najvaznije,tokom zivota nisu imale zdravstvenih problema i nisu znale za veterinara.Sve su bile rasne i zivele u stanu.
Korisnikov avatar
By Rei
Joj pokidao sam se od smeha :lol:

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!