Originally posted by Nanny Ogg
Sta su vam "crvene zastavice" ili znaci upozorenja kada se zabavljate sa nekim?
Da li uvek pobegnete cim primetite "zastavice"?
Da li ste ikada ignorisali "zastavice" samo da bi se iste vratile i bajtovale vas in d ass, iliti ujele za guzu
?
Ideja za post sa drugog sajta, posto isti ima 12 strana tamo (i dosta zanimljivih i crnohumornih odgovora) da vidim kako bi to ovde bilo
Ajde da kazemo da su crvene zastavice simptompcici nekih katastrofalnih karakternih mana i opstih nedostataka s kojima nismo u stanju ili nemamo volje da se bakcemo posle, ili umeju kasnije da nam ogade neku osobu do te mere da prestanemo da je cenimo u potpunosti, iako smo svesni da ima i nekih ociglednih vrlina.
Meni je najcesca crvena zastavica bila da me cica izvede negde tipa u alijansu ili neko drugo mesto gde nas obe znaju, i onda me kao kulira i folira se nesto. Mislim, dovoljna je naznaka da te neko tretira kao lovinu ili statusni simbol da ti se zivot zgadi. Crvenu zastavicu naizgled izignorisem, i nastavim da se jebem po starom, medjutim, sto se mene tice, ta je zavrsila karijeru.
I cice koje tvrde da su iskljucivo imale lepa iskustva sa zenama u zivotu, aman lazu kako zinu, ili su nemuste biljke ili ocekuju da budem nemusta biljka, u svakom slucaju nece da moze. Mada zablejim da vidim sta ce da se desi.
Bilo koje naznake nedostatka kucnog vaspitanja i gramzivosti. Jedna mi je naznacila da joj donesem Haribo gumene bombone kad sam se ponudila da joj donesem gumene (valjda nisu imali da joj kupe kad je bila mala ili sta god), posle se ispostavilo da je izuzetno koristoljubiva i lenja.
Bilo kakve naznake ljubomore i posesivnosti, ili potrebe da se partner prilagodjava sopstvenim potrebama i ocekivanjima. Mislim sve dalje vodi u dizaster.
Takodje one ribe koje se upinju da sakriju nesigurnost, pa deluju nekako bahato i arogantno, od njih mi je muka.
I kad vidis da je neko uskogrud i zahtevan pritom.
Ili da je neko cicija.
Mislim, generalno kad krenem da kontam da neko nije ona osoba kojom se predstavlja mi izaziva osecaj akutnog gadjenja.
Takodje pokusaj da se igraju one igrice, pogotovu ako je to toliko provdno i nevesto da te naprosto vredja. Mislim, ajd bar da je izazov, nego tjorak.
Da uopste ne govorim o nedostatku opste kulture, obrazovanja, informisanosti, politicke svesti i ostalom, mislim takve ne doguraju ni do 1. dejta, ma ni do ons-a.
Takodje razne nedostatke nedstatka lojalnosti generalno, ili kada je osoba izuzetno zatvorena ili ti daje samo neke parcijalne informacije.
Ne volim ni preterana ocekivanja prerano...
O psihopatama i slicnom da ne govorim.
Mislim, mnogo toga ne volim, i mnogo toga predstavlja crvenu zastavicu, medjutim ja taj puls opipavam tokom prvog kontakta sa ljudima, bas da ne bi zapatila nekog s kim posle ne znam sta bih. I ljude drzim na distanci dok nisam sigurna da nema tih nagaznih mina. E sad, naravno da se zeznem s vremena na vreme (a desavalo mi se i da pravim katastrofalne previde ranije), ali onda to ubelezim u svoj mentalni no-no notepad, pa i to ispipavam kod nekog sledeci put.
Takodje, s druge strane imam i plave zastavice, tj stvari koje me odusevlajvaju (sad sam se setila krajnje banalnog primera: kad devojka lepo zavije zvaku u celofan pre nego sto je baci u pepeljaru u kaficu, svesna da ce neki nesrecni sanker u protivnom posle morati da je struze), koje mogu biti male ili velike, i zbog kojih mogu da zatvorim oko na pokoju ruzicastu zastavicu (sto bi bilo nesto nepozeljno, ali ne i totalna katastrofa).
Ne znam, vise sam sklona da trazim dobre stvari u ljudima, medjutim imam taj set stvari s kojima uopste ne mogu da izlazim na kraj, pa motrim i na to.