Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Da li vam je drago zato sto ste gay?

Drago mi je zato sto sam gay!
54
63%
Moglo je biti i drugacije...
32
37%
ovo su ozbiljne stvari za jednog geja, i ja se sasvim slažem OVDJE s ovim najnovijim postovima što je napisao srklet. to je onaj dio srkleta kojeg cijenim, ozbiljan aktivistički, dubokomisleći, istinu zboreći u ovim gej aktivističkim stvarima, na stranu svi neki međulični povremeni animoziteti. nikakvi komplimenti ni naprasno ulizivanje, samo slaganje s onim kad kaže što su činjenice.
samo, bez nekih ličnih omalovažavanja i Antonovog stava, stav mu je takav je kakav je, malo tužnjikav za jednog geja, ali možda je to deo njegovog sklopa ličnosti....tolerancija i toga sve dok je njegov stav i ne nameće ga drugima.
Вел, могао си ме питати да ти појасним, овако си ми априори, на моју веселост, налијепио тужњикавост. Није у реду. :) Но, покушаћу расвијетлити, можда ти тада буде јасније неко моје промишљање.

Идемо редом. Кад кажем да ме запало да будем ово што сам, морам подвући да ту нема никаквог ламентирања, не посипам се пепелом и не кукам што сам педер, напросто констатујем да сам то што сам и да то није био мој избор, ништа више од тога. Ја нисам бирао да будем геј, као што нисам бирао да ли ћу се родити као бијелац, као потоњи Србин, ко ће ми бити родитељи, како ћу изгледати. Нисам бирао уопште да ли ћу се родити. Све је то однекуд дошло, десило се. И можда некоме смета овај склоп мојих реченица, али то је већ до мог стила, у који неки убацују неодговарајуће уписе, који не стоје. Е, у складу с овим што горе написах, подвлачим још једном ону народну: родило се, ваља га љуљати. Дакле, то је што је, можда је и најбоље, можда је и најгоре, то уопште није битно, битно је да јесте, да је ту, да постоји, ништа више од тога. Читав живот покушавам да се изборим са хетеросексуалцима за ово наше/моје/како год право гласа, да сам рођен као геј и да нисам због тога нимало бољи ни гори од њих, а испаде да треба да се правдам своме јату. Не знам за друге и нећу уопште да улазим у то како су други постали (курзив!!!) геј, али ја сам знао да сам другачији још са пет, шест година. И можда тада нисам умио дефинисати тај осјећај, али сваким даном он је у мени тињао и сјећам се чак да сам, у тим годиницама, препознавао да то моје чудно није друштвено прихватљиво и да треба бити обазрив. Интуитиван од малих ногу, по свој прилици. Касније сам искристалисао ту своју чудноватост и различитост, али и тада сам знао да то није мој избор, није тренутни хир, није преиспитивање, фаза, како год то неки називали. И баш због тога нисам хтио вршити некакве експерименте, играти се туђим осјећањима, некога завлачити, убјеђивати себе да сам нешто што нисам, пробати мало и са друге стране ријеке, јер можда ми се допадне, а у сваком случају добро дође параванчић... Не, то сам што сам. Одувијек. Тачка. Констатовао и кренуо даље. У животу сам самога себе много пута слагао, чак и кад сам знао да је то била лаж, али никада по овом питању. Ово је дио мога идентитета, генетски код, ЈМБГ, од тога не могу побјећи, то је просто тако. И нисам ни сретан ни тужан због тога, то је само чињеница више која ме описује.

Даље, кад говорим о процентима и математичкој вјероватноћи, па наравно да не мислим на свеукупност ЛГБТ и људске популације. Подразумијева се да ми за живота не дођемо у контакт с милијардама људи, али имамо сасвим пристојан репрезентативан узорак који негдје прође поред нас, који нас дотакне. И у сваком таквом узорку примјењива је та статистика. То је исто чињеница. Надам се да је нико не оспорава, и за то смо се борили. ;) Е сад, математика је јасна, кад имаш више уплаћених комбинација, расту ти и шансе да извучеш седмицу. Наравно да то нужно не значи да ће баш тај извући премију, али он је, хипотетички гледано, у предности. Е, ту долазимо до оног мог жала. Дакле, гледано по папиру, имао бих веће шансе да нађем оно што тражим. И на све то, још једно појашњење, бедеме овог мог размишљања подупирали су људи које сам сретао, са којима се и дан-данас дружим. И још конкретније, упознао сам неколико дјевојака којима сам се свиђао, касније сазнах, а оне су биле баш оно што цијеним, што ми се допада, што ме у доброј мјери привлачи, али ето, онај јаз који није мој избор, избрисао је сваку могућност да се нешто деси. Ту лежи клица оног мог - пожелио сам неке друге карте и вјероватно бих био задовољнији. И опет се не посипам пепелом, само констатујем чињенично стање, поткријепљено кругом људи међ којима се шетам, са којима дијелим добро и зло, који ми пријају или су ми пријали.

И како бих ти показао докле све сеже моја несвакидашња јадиковка, поменућу да сам у одређеним моментима у животу зажалио што нисам жена. То сам родно што сам, немам ту никакве дилеме, али у једном моменту сам баш интензивно размишљао о томе, а богме и сада сматрам то исто, да су жене дивна створења, Богом/Природом/чиме год благословена да славе живот. И да спријечим учитавање некаквих хетеропатријархалних момената (јер ако није то, онда је бла-бла-бла аутохомофобија), овдје мислим на ону карику која спаја новорођенче и мајку, онај мирис, зов који чини разлику у мноштву других. Е, на тој спони завидим женама. Отац може бити ко хоће, сасвим је свеједно, али мајка, та љубав и пожртвовање, та веза коју ниједан мушкарац никада неће моћи осјетити, бар не за нашег вакта, то бих волио искусити. И да се разумијемо, овдје говорим о идеалним ситуацијама, наравно да родити дијете није тачка на и, све оно што долази касније подједнако је важно (подразумијевам и родитеље који су усвојитељи).

И за крај и ово, дотакао сам се овлаш, али исказаћу мало конкретније. Сматрам да је живот на маргини оставио трага на ЛГБТ нуклеусу и нико ме не може убиједити у супротно. Четири зида, забрањено воће, свашта се из тога изроди, па и крајности које ми се не допадају. Наравно да то не значи генерализацију, али појавно, оличено у геј букаџијама, којих није баш мали број, нису моја шољица капучина.

Ето, толико од мене, ако ти треба још неко појашњење, ту сам, вазда насмијан, рибљораковски, никако гејевски, меланхоличан. :)
Anton, извини што сам употријебио придјев тужњикав за тебе, и сам тај придјев сам употријебио у разблаженом облику. и позвао на толеранцију и твог става и осјећаја.

шта да ти кажем.... има дијелова које разумијем шта говориш, само што бих ја то другачије, прецизније, јасније, политичкије личније срочио. а и краће мада ми је искуство могуће дуже од твог.

овај дио јесте мало претјеран "То сам родно што сам, немам ту никакве дилеме, али у једном моменту сам баш интензивно размишљао о томе, а богме и сада сматрам то исто, да су жене дивна створења, Богом/Природом/чиме год благословена да славе живот. И да спријечим учитавање некаквих хетеропатријархалних момената (јер ако није то, онда је бла-бла-бла аутохомофобија), овдје мислим на ону карику која спаја новорођенче и мајку, онај мирис, зов који чини разлику у мноштву других. Е, на тој спони завидим женама. Отац може бити ко хоће, сасвим је свеједно, али мајка, та љубав и пожртвовање, та веза коју ниједан мушкарац никада неће моћи осјетити, бар не за нашег вакта, то бих волио искусити. ..."
сигурно да си приказао само идеалне ситуације. ја сам срећан што имам такву маму, мада ни она није била баш увијек сасвим таква, у мојим тинејџ годинама, али се онда опет поправила када сам напустио дом и земље бивше Југе.

не знам, ја такође понекад зажелим да сам жена, али не само у циљу рађања. ја бих хтио од женског тијела или анатомије које желим да имам (јер немају ни све жене такву анатомију....) да имам ситнију грађу, вагину и клит али уз истовремено посједовање и овог што имам међу ногама дакле више завидим оним врло ријетким интерсексуалним особама јер сам у духу гинандрин и андрогин, нити само мушко нити само женско.

толико, остало је било океј прочитати а "геј букаџије" уколико мислиш на оно што и ја мислим не подносим као ни хетеро букаџије међу којима је пуно хетеро жена.....
овај дио, ако сам га добро разумио...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2732750#p2732750]Anton Pavlovič napisao:[/url]........ Е, ту долазимо до оног мог жала. Дакле, гледано по папиру, имао бих веће шансе да нађем оно што тражим. И на све то, још једно појашњење, бедеме овог мог размишљања подупирали су људи које сам сретао, са којима се и дан-данас дружим. И још конкретније, упознао сам неколико дјевојака којима сам се свиђао, касније сазнах, а оне су биле баш оно што цијеним, што ми се допада, што ме у доброј мјери привлачи, али ето, онај јаз који није мој избор, избрисао је сваку могућност да се нешто деси. Ту лежи клица оног мог - пожелио сам неке друге карте и вјероватно бих био задовољнији. И опет се не посипам пепелом, само констатујем чињенично стање, поткријепљено кругом људи међ којима се шетам, са којима дијелим добро и зло, који ми пријају или су ми пријали.
је проблематичан. уколико овај дио говори да би ти био задовољнији да си по сексуалној оријентацији нешто што ниси, то је жалосно. и ако међу пријатељима имаш оне који би за тебе хтјели и жељели да будеш нешто што ниси..... и то ми је - не!

но, сваком своје Antone......
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2732957#p2732957]Vel boy napisao:[/url]шта да ти кажем.... има дијелова које разумијем шта говориш, само што бих ја то другачије, прецизније, јасније, политичкије личније срочио. а и краће мада ми је искуство могуће дуже од твог.
Могу ја и личније, вјероватно тада не би било отворених питања, али мислим да нисам баш за толико отварање, ако ме разумијеш. :)
сигурно да си приказао само идеалне ситуације. ја сам срећан што имам такву маму, мада ни она није била баш увијек сасвим таква, у мојим тинејџ годинама, али се онда опет поправила када сам напустио дом и земље бивше Југе.
Наравно да родитељство не познаје појам савршености, то је процес, учење, успони, падови, разумијевања, неразумијевања, условности и безусловности, свега ту има, али рецимо да сам говорио о оном првом осјећају, о плими емоција која навали у том неком почетном стадијуму. Интересантно да су ме жене којима сам ово исприповиједао, међу којима је било и мојих пријатељица, и познаница, и неких које сам први пут упознао, разумјеле без икаквог потпитања.
не знам, ја такође понекад зажелим да сам жена, али не само у циљу рађања. ја бих хтио од женског тијела или анатомије које желим да имам (јер немају ни све жене такву анатомију....) да имам ситнију грађу, вагину и клит али уз истовремено посједовање и овог што имам међу ногама дакле више завидим оним врло ријетким интерсексуалним особама јер сам у духу гинандрин и андрогин, нити само мушко нити само женско.
Не могу рећи да сам сад нешто желио да сам у женској кожи гледе тијела, вјероватно ми је прошло кроз главу пар пута, али генерално не. Е сад, друга је ствар што сам са женама некако духовно повезан и што мислим да ми је добар дио душе баш женски. И онда не чуди што се с њима толико добро слажем и што их разумијем и подржавам.
толико, остало је било океј прочитати а "геј букаџије" уколико мислиш на оно што и ја мислим не подносим као ни хетеро букаџије међу којима је пуно хетеро жена.....
Наравно, не подносим ни ту врсту букаџија, неовисно од пола.
Vel boy napisao:овај дио, ако сам га добро разумио... је проблематичан. уколико овај дио говори да би ти био задовољнији да си по сексуалној оријентацији нешто што ниси, то је жалосно. и ако међу пријатељима имаш оне који би за тебе хтјели и жељели да будеш нешто што ниси..... и то ми је - не!
Не, не, не, не разумијемо се. Говорио сам о конкретним ситуацијама, у којима упознам особу која ми се допадне, с којом се спријатељим, која покаже интересовање за мене, па и више од тога, а ја јој једноставно не могу одговорити на исти начин, јер сам то што сам. Не знам јеси ли некад био у ситуацији да ти се допадне нека дјевојка на сваки други начин, сем оне емотивно-сексуално-ментално-духовне усмјерености ка истом полу коју не можеш остварити са женом. Не желиш ни да пробаш, јер негдје знаш да би то било осуђено на пропаст. Напосљетку, не желиш повриједити ту особу која ти толико значи. Е, у том контексту говорим о жељи да сам нешто друго. Једно познанство се продуби, схватиш да је то твоја сродна душа, па помислиш како би било дивно испеглати ону разлику, кад би то некако могло, пошто би те и такве особине, такав карактер, темперамент, волио наћи и у паковању које ми срце и ум одобравају. И наравно да моји пријатељи не желе да будем ништа друго до ово што сам, са свим својим особеностима, манама и врлинама, одликама и карактеристикама. Овакав им пашем, такви какви су они мени одговарају. Да си не пријамо, не бисмо ни били пријатељи. :)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2732974#p2732974]Anton Pavlovič napisao:[/url]
Не, не, не, не разумијемо се. Говорио сам о конкретним ситуацијама, у којима упознам особу која ми се допадне, с којом се спријатељим, која покаже интересовање за мене, па и више од тога, а ја јој једноставно не могу одговорити на исти начин, јер сам то што сам. Не знам јеси ли некад био у ситуацији да ти се допадне нека дјевојка на сваки други начин, сем оне емотивно-сексуално-ментално-духовне усмјерености ка истом полу коју не можеш остварити са женом. Не желиш ни да пробаш, јер негдје знаш да би то било осуђено на пропаст. Напосљетку, не желиш повриједити ту особу која ти толико значи. Е, у том контексту говорим о жељи да сам нешто друго. Једно познанство се продуби, схватиш да је то твоја сродна душа, па помислиш како би било дивно испеглати ону разлику, кад би то некако могло, пошто би те и такве особине, такав карактер, темперамент, волио наћи и у паковању које ми срце и ум одобравају. И наравно да моји пријатељи не желе да будем ништа друго до ово што сам, са свим својим особеностима, манама и врлинама, одликама и карактеристикама. Овакав им пашем, такви какви су они мени одговарају. Да си не пријамо, не бисмо ни били пријатељи. :)
Добро, увијек постоји бисексуалност или бисексуална радозналост :eureka: с којом могу и гејеви с дакле геј полазишта да експериментишу. Ја имам малу и врло привремену дозу тога и с одређеним врло пробраним цурама бих могао да споразумно превасходно у циљу потомства да нешто учиним, о том сам писао, а и у циљу опште би радозналости.
Свакој дјевојци која ми се допадне дам неку, назови, вибрацију на директан или индиректан начин да, у најмању руку, нисам искључиви хетеросексуалац, а шта сам, па то је и на њој да проницљиво докучи, и када докучи --- да ме не третира негативно. ако ме буде третирала негативно, оде к врагу не само допадање већ и пријатељство. дакле, с искључивим хетеро дјевојкама, још ако су притајено хомофобичне, то зна бити врло клизав терен, па преферирам бисексуалне или бар би/геј отвореног ума, назови, хетеро дјевојке. такве ме стварно понекад и сексуалнио знају привлачити. а највише, љепушкасте лезбијке које имају пропорционално мени малу и врло привремену дозу би радозналости, и оне и ја с наших хомосексуалних полазишта.

Али, никада не можеш "испеглати" хомосексуалност да буде хетеросексуалност у правом смислу ријечи!!!

остало све је океј.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2732974#p2732974]Anton Pavlovič napisao:[/url]али рецимо да сам говорио о оном првом осјећају, о плими емоција која навали у том неком почетном стадијуму. Интересантно да су ме жене којима сам ово исприповиједао, међу којима је било и мојих пријатељица, и познаница, и неких које сам први пут упознао, разумјеле без икаквог потпитања
:radosnice:
nesnam
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2732979#p2732979]Vel boy napisao:[/url]Добро, увијек постоји бисексуалност или бисексуална радозналост :eureka: с којом могу и гејеви с дакле геј полазишта да експериментишу. Ја имам малу и врло привремену дозу тога и с одређеним врло пробраним цурама бих могао да споразумно превасходно у циљу потомства да нешто учиним, о том сам писао, а и у циљу опште би радозналости.
Свакој дјевојци која ми се допадне дам неку, назови, вибрацију на директан или индиректан начин да, у најмању руку, нисам искључиви хетеросексуалац, а шта сам, па то је и на њој да проницљиво докучи, и када докучи --- да ме не третира негативно. ако ме буде третирала негативно, оде к врагу не само допадање већ и пријатељство. дакле, с искључивим хетеро дјевојкама, још ако су притајено хомофобичне, то зна бити врло клизав терен, па преферирам бисексуалне или бар би/геј отвореног ума, назови, хетеро дјевојке. такве ме стварно понекад и сексуалнио знају привлачити. а највише, лепушкасте лезбијке које имају пропорционално мени малу и врло привремену дозу би радозналости, и оне и ја с наших хомосексуалних полазишта.

Али, никада не можеш "испеглати" хомосексуалност да буде хетеросексуалност у правом смислу ријечи!!!

остало све је океј.
A не, не проналазим се ја у томе. Експериментисање експеримента ради, да бих ја самом себи нешто доказивао, то нити сам спроводио, нити ћу икада спроводити у дјело. Поготово би ми било страно да неког уведем у тај експеримент, а да га/је притом не обавијестим да је покусни кунић. То се коси са мојим свјетоназорима. А и једноставно нисам никад себе видио у том филму, нисам никад ни помислио да бих с неком женом могао ићи тим геј-путем, којим се рјеђе иде. Укратко - није то за мене, нисам ја за то. Што се потомства тиче, за вантјелесну спреман! :D

Надовезаћу се на други пасус, прија ми флерт са женама, и то са оним проницљивим, интелектуално супериорним, духовитим, с оним које имају тај неки безобразлук у ставу, погледу, језичком изражају, лишен сваке баналности и простоте. Наравно, све то остане на нивоу неке менталне игрице у коју се обоје жедно упустимо, гдје алузије, игре ријечима, разоноразне домишљатости, боцкања која траже одговор, унесу и неку специфичну сексуалну ноту која ти онако фино накостријеши длачице. :)

Наравно да не можеш. Рекох већ да не експериментишем, а у мом случају то би било управо то. Уосталом, промјена сексуалног понашања не значи и промјену сексуалне оријентације. ;)

П.С. Једино пеглање на које пристајем, а које укључује женски род, то је комбинација с овом мојом ровентицом на пару, просто ми је за срце прирасла. Њој не умијем рећи не. :D
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2732985#p2732985]Anton Pavlovič napisao:[/url]

A не, не проналазим се ја у томе. Експериментисање експеримента ради, да бих ја самом себи нешто доказивао, то нити сам спроводио, нити ћу икада спроводити у дјело. Поготово би ми било страно да неког уведем у тај експеримент, а да га/је притом не обавијестим да је покусни кунић. То се коси са мојим свјетоназорима. А и једноставно нисам никад себе видио у том филму, нисам никад ни помислио да бих с неком женом могао ићи тим геј-путем, којим се рјеђе иде. Укратко - није то за мене, нисам ја за то. Што се потомства тиче, за вантјелесну спреман! :D

Надовезаћу се на други пасус, прија ми флерт са женама, и то са оним проницљивим, интелектуално супериорним, духовитим, с оним које имају тај неки безобразлук у ставу, погледу, језичком изражају, лишен сваке баналности и простоте. Наравно, све то остане на нивоу неке менталне игрице у коју се обоје жедно упустимо, гдје алузије, игре ријечима, разоноразне домишљатости, боцкања која траже одговор, унесу и неку специфичну сексуалну ноту која ти онако фино накостријеши длачице. :)

Наравно да не можеш. Рекох већ да не експериментишем, а у мом случају то би било управо то. Уосталом, промјена сексуалног понашања не значи и промјену сексуалне оријентације. ;)

П.С. Једино пеглање на које пристајем, а које укључује женски род, то је комбинација с овом мојом ровентицом на пару, просто ми је за срце прирасла. Њој не умијем рећи не. :D
Добро, мада ме збуњујеш коликогод да заиста пажљиво читам твоја, не баш лако за разумјети шта у ствари хоћеш да кажеш, писања. јер био си рекао ".....Е, у том контексту говорим о жељи да сам нешто друго. . "
Ја сам изложио потенцијалну могућност шта то друго можда можеш бити, и научну чињеницу шта не можеш бити. Ја сам јасно причао о искрености с компатибилним бисексуалним или би пријатељским хетеро дјевојкама, тако да уопште не контам зашто кажеш "Поготово би ми било страно да неког уведем у тај експеримент, а да га/је притом не обавијестим да је покусни кунић...." ????? Ја ти то нисам ни рекао да радиш, то би се косило и с мојим свјетоназорима.

све остало океј. сваком своје.....
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
pa ne znam, indiferentna sam. mislim da i da nisam opet bih sa lepim ženama bila :awesome:
"Drago" je malo cudna rec. Ja sam to sto sam i nemam nikakav problem sa time. Jedino bi voleo da i ostatak sveta takodje nema problem sa time.

A najdraze bi mi zapravo bilo da se nikada nisam ni rodio u ovom skrndzavom i bolesnom svetu :lol: Cak i da nisam gay, zivot je jedno tesko i veliko sranje a "majka priroda" je jedna zla kucka.
Da.

Mislim da najbitnija stvar u zivotu imati zdrav odnos sa sobom(voleti sebe, biti iskren prema sebi, poznavati svoje granice, vrline, mane, itd). Moja seksualnost je samo deo moje licnosti i iako dosta stvari ne volim kod sebe (radim na tome), moja seksualna orijentacija svakako nije jedna od tih stvari, naprotiv. Odrastanje kao mlada gej osoba u sredini koja je prilicno rigidna u svojim stavovima je bilo turbulentno(najblaze receno), ali sada kada se sa napunjenih 20 godina osvrnem na sve to, vidim da je takvo odrastanje i cinjenica da sam gej blagoslov i zapravo najbolja stvar koja je mogla da se desi. Bio sam primoran da odrastem brze od svojih vrsnjaka i da skupim sva znanja i sredstva potrebna za prezivljavanje u danasnjem svetu. Upoznao sam sebe veoma dobro i stvorio po mom misljenju cvrstu licnost i u sebi jak osecaj identiteta. Sve te neke negativne situacije, porodicne drame, teska vremena, itd. su od mene napravile velikog borca i dale mi neverovatnu motivaciju za sve sto radim u zivotu. Pored toga sto su mi je ojjacao "oklop", sto sam postao hrabriji i sto sam naucio da se branim, kako sebe tako i druge, biti gej mi je donelo sasvim novu perspektivu u zivotu i otvorilo citav novi svet. Osecam se neverovatno slobodno i zaista je lep osecaj biti out, nemam nijedan razlog da se krijem, da pretvaram da sam nesto sto nisam, izmisljam kojekakve glupe price, itd. Takodje, oslobodjen sam ocekivanja drugih ljudi i pritiska poput svadbe, zene, dece, ne moram nikom da se pravdam i mogu da radim sta ja hocu i sta mene cini srecnim. Takodje, mogu da iskusim ljubav i sex na nacin na koji muskarci koji nisu gej ne mogu, sto je divno. Mogu svet da posmatram nekim drugim ocima i da zivim na drugaciji nacin, ali u sustini, svi smo ljudi i sve je isto. Moja poenta je da treba voleti sebe i biti ponosan na sve prednosti i nedostatke koje imamo, jer oni cine nas, a mi smo jedine osobe koje imamo od samog pocetka pa do kraja zivota.
Korisnikov avatar
By dentaytay93
To sto sam gay je oblikovalo tok mog zivota,odnose sa porodicom ljudima kao i licnost. Poricanjem toga poricao bih sebe.

Ne mislim da treba da bude jedino sto covek moze da ponudi svetu niti da upotpunosti definise osobu.

za mene je drag i intiman deo lecnosti.

:zastava:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738338#p2738338]Arctic napisao:[/url]Da.

Mislim da najbitnija stvar u zivotu imati zdrav odnos sa sobom(voleti sebe, biti iskren prema sebi, poznavati svoje granice, vrline, mane, itd). Moja seksualnost je samo deo moje licnosti i iako dosta stvari ne volim kod sebe (radim na tome), moja seksualna orijentacija svakako nije jedna od tih stvari, naprotiv. Odrastanje kao mlada gej osoba u sredini koja je prilicno rigidna u svojim stavovima je bilo turbulentno(najblaze receno), ali sada kada se sa napunjenih 20 godina osvrnem na sve to, vidim da je takvo odrastanje i cinjenica da sam gej blagoslov i zapravo najbolja stvar koja je mogla da se desi. Bio sam primoran da odrastem brze od svojih vrsnjaka i da skupim sva znanja i sredstva potrebna za prezivljavanje u danasnjem svetu. Upoznao sam sebe veoma dobro i stvorio po mom misljenju cvrstu licnost i u sebi jak osecaj identiteta. Sve te neke negativne situacije, porodicne drame, teska vremena, itd. su od mene napravile velikog borca i dale mi neverovatnu motivaciju za sve sto radim u zivotu. Pored toga sto su mi je ojjacao "oklop", sto sam postao hrabriji i sto sam naucio da se branim, kako sebe tako i druge, biti gej mi je donelo sasvim novu perspektivu u zivotu i otvorilo citav novi svet. Osecam se neverovatno slobodno i zaista je lep osecaj biti out, nemam nijedan razlog da se krijem, da pretvaram da sam nesto sto nisam, izmisljam kojekakve glupe price, itd. Takodje, oslobodjen sam ocekivanja drugih ljudi i pritiska poput svadbe, zene, dece, ne moram nikom da se pravdam i mogu da radim sta ja hocu i sta mene cini srecnim. Takodje, mogu da iskusim ljubav i sex na nacin na koji muskarci koji nisu gej ne mogu, sto je divno. Mogu svet da posmatram nekim drugim ocima i da zivim na drugaciji nacin, ali u sustini, svi smo ljudi i sve je isto. Moja poenta je da treba voleti sebe i biti ponosan na sve prednosti i nedostatke koje imamo, jer oni cine nas, a mi smo jedine osobe koje imamo od samog pocetka pa do kraja zivota.
:up:
Korisnikov avatar
By Blady
Ne, ovde def. nema mog odgovora.
On
Zabole me kurac sta sam, drago mi je zbog toga sto sam takva kakva sam.

Off
Primetih koliko autohomofobije ima u ranijim postovima, drago mi je sto se vremenom to promenilo.
By Deni5
Ko sam i šta sam znam od 3 ili 4 godine, znači ceo život, navikao sam se i dalje se navikavam pogotovo u poslednje vreme. Da mi ponekad nije drago, nije, da mi dođe ponekad da me nema, dođe mi.
Korisnikov avatar
By bern
to je što je. prosto jeste.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!