Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Volim poput Deksija paprat ali i mahovinu, posebno u sumama jer im daju onaj specifican, gotovo magican izgled. Kao da ljudska noga tu nije krocila.

Volim mnogo vise poljsko cvece. Maslacak mozda i najvise. Meni prelepo izgleda sa svim svojim promenama u izgledu tokom sazrevanja. Najpre bogat zutim laticama, istovremeno i skroman i ponosit, pa krajnje nezan i krhak kad je dovoljan malko jaci vetar ili ljudski dah da se oduva, rasprsi i unisti. A samim tim cinom ce opet poput feniksa nici.
Ma ima toliko lepih cvetova ali nazivi su mi definitivno slaba strana :(
Oduseve me polja lavande. Nezno ljubicasta prostranstva.
Basta mi je puna narcisima. Naravno zutim :D
Prelepi su mi buketi koji su bogati tim obicnim cvetovima najrazlicitijih vrsta, oblika i boja.
Volim i prkos (prvi put sam se susreo sa njim kad su nam ga demokrate delili na demonstracijama, ime mu savrseno odgovara drugarica je slucajno prosula kesicu po basti pa je opet nikao.)
Svidja mi se i ime Nezaboravak. Imamo bas zanimljivih narodskih imena za cvece a i biljke uopste.

Pominjali ste sladak ukus bagrema. Jel neko gledao film Monsunska svadba? Indijac koji organizuje vencanja tokom celog filma jede latice nekog narandzastog cveta. Po zavrsetku filma drugarica i ja na sred trga N. Pasica ugledamo taj cvet(joj, kako se zove?!) i krenemo da grickamo :giggle: Ali izgleda da nas varijetet nema tu slast poput Indijskog :lol:

A kakve baste/vrtove vise volite, engleski ili francuski tip?
Meni je drazi engleski, izgleda mi mnogo prirodnije, kao da ljudska ruka tu i nije mnogo truda ulozila iako zapravo nije tako. Neki vid kontrolisanog haosa :D
Francuski vrtovi me naravno oduseve svojom geometrijskom preciznoscu, vajarskom tacnoscu ali mi je uvek na pameti da je covek tu i previse intervenisao. Deluju mi puno hladnije, zatvorenije.
Korisnikov avatar
By Sunce
Dragonite, ljubičice su ti mnogo lepe! Voleo bih da ih bolje fotografišeš(m)!
Originally posted by blabla-baby
Volim poput Deksija paprat ali i mahovinu, posebno u sumama jer im daju onaj specifican, gotovo magican izgled. Kao da ljudska noga tu nije krocila.

Volim mnogo vise poljsko cvece. Maslacak mozda i najvise. Meni prelepo izgleda sa svim svojim promenama u izgledu tokom sazrevanja. Najpre bogat zutim laticama, istovremeno i skroman i ponosit, pa krajnje nezan i krhak kad je dovoljan malko jaci vetar ili ljudski dah da se oduva, rasprsi i unisti. A samim tim cinom ce opet poput feniksa nici.
Ma ima toliko lepih cvetova ali nazivi su mi definitivno slaba strana :(
Oduseve me polja lavande. Nezno ljubicasta prostranstva.
Basta mi je puna narcisima. Naravno zutim :D
Prelepi su mi buketi koji su bogati tim obicnim cvetovima najrazlicitijih vrsta, oblika i boja.
Volim i prkos (prvi put sam se susreo sa njim kad su nam ga demokrate delili na demonstracijama, ime mu savrseno odgovara drugarica je slucajno prosula kesicu po basti pa je opet nikao.)
Svidja mi se i ime Nezaboravak. Imamo bas zanimljivih narodskih imena za cvece a i biljke uopste.

Pominjali ste sladak ukus bagrema. Jel neko gledao film Monsunska svadba? Indijac koji organizuje vencanja tokom celog filma jede latice nekog narandzastog cveta. Po zavrsetku filma drugarica i ja na sred trga N. Pasica ugledamo taj cvet(joj, kako se zove?!) i krenemo da grickamo :giggle: Ali izgleda da nas varijetet nema tu slast poput Indijskog :lol:

A kakve baste/vrtove vise volite, engleski ili francuski tip?
Meni je drazi engleski, izgleda mi mnogo prirodnije, kao da ljudska ruka tu i nije mnogo truda ulozila iako zapravo nije tako. Neki vid kontrolisanog haosa :D
Francuski vrtovi me naravno oduseve svojom geometrijskom preciznoscu, vajarskom tacnoscu ali mi je uvek na pameti da je covek tu i previse intervenisao. Deluju mi puno hladnije, zatvorenije.
Bajbi, kakav post! :kiss:

Ja takođe više volim engleske vrtove zbog prirodnosti, lepog sklada žive i nežive prirode, imitiranja primarnih staništa! Evo linka sa engleskim vrtovima:

http://images.google.com/images?hl=en&q ... rden&gbv=2

Gledao sam film "Monsunska svadba" ali se ne sećam grickanja cveća! Moraću da istražujem po Trgu Nikole Pašića da bih ti odgovorio o kojoj se vrsti radi. :)

Kad si pominjao narcise, setio sam se narcisa koji prirodno rastu na divčibarskim livadama.
By Dragonite
Originally posted by Sunce
Dragonite, ljubičice su ti mnogo lepe! Voleo bih da ih bolje fotografišeš(m)!

Ja takođe više volim engleske vrtove zbog prirodnosti, lepog sklada žive i nežive prirode, imitiranja primarnih staništa!
Da, tek sad vidim da slika na ovoj kameri mora ručno da se izoštri. Biće ispravljeno, sa sve slikama i ostalih biljaka.

Ja ipak više volim francuske vrtove, mada se kod nas sreću obe vrste (na javnim površinama) i obe se jako loše održavaju (nije engleski vrt kad e sve pusti da raste nasumice, ipak tu treba uložiti dosta truda. Francuski se obično svedu na to da se živica šiša dva puta godišnje).
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Prilicno sam siguran da smo grickali Neven (jos jedno lepo ime) :)
Slika

Inace vezano za maslacak - na Teoriji forme postoji vezba Gradacija i Radijacija. Idealan primer za to je upravo maslacak u svojom "sasusenom" obliku ali jos niko nije uspeo da ga naslika. Jos jedan dokaz o superiornosti prirode :giggle:

Slika

E bio bih vrlo zahvalan kad bi mi odgonetnuli kako se zove cvet belih latica a zut u centru :D mali je, raste cesto pored maslacka. Kao klinci smo ga brali i potom pravili prstenje ili lancice cvetove provlacili kroz stabljiku.
A i od maslacka se prave lancici nekom vrstom preplitanja. :giggle:
Nazalost izgleda da nema tih fotkica na netu :(
Ne mogu da nadjem ni sliku Ivandanske kape. Isto se pravi od cveca, prelepo izgleda, u svojoj bogatijoj verziji koristila se i u svadbenim obredima.
Nasi etnolozi bi bas mogli da se potrude malo po tom pitanju.
Korisnikov avatar
By Sunce
Prilicno sam siguran da smo grickali Neven (jos jedno lepo ime) :)
Calendula officinalis! Divna biljka. Obožavam narandžastu boju!
Inace vezano za maslacak - na Teoriji forme postoji vezba Gradacija i Radijacija. Idealan primer za to je upravo maslacak u svojom "sasusenom" obliku ali jos niko nije uspeo da ga naslika. Jos jedan dokaz o superiornosti prirode :giggle:
Zanimljivo! Inače, imam druga koga zovem maslačak :) .
Originally posted by blabla-baby E bio bih vrlo zahvalan kad bi mi odgonetnuli kako se zove cvet belih latica a zut u centru :D mali je, raste cesto pored maslacka. Kao klinci smo ga brali i potom pravili prstenje ili lancice cvetove provlacili kroz stabljiku.
A i od maslacka se prave lancici nekom vrstom preplitanja. :giggle:
Nazalost izgleda da nema tih fotkica na netu :(
Verovatno misliš na belu radu (tratinčica, krasuljak) - Bellis perennis!

http://en.wikipedia.org/wiki/Bellis_perennis

I još da dodam, kod bele rade nije reč o belim laticama, nego cvetovima. Naime, cvast bele rade se sastoji od belih jezičastih (spoljašnjih) i žutih cevastih (unutrašnjih cvetova). :zen:

Slika

Ne mogu da nadjem ni sliku Ivandanske kape. Isto se pravi od cveca, prelepo izgleda, u svojoj bogatijoj verziji koristila se i u svadbenim obredima.
Nasi etnolozi bi bas mogli da se potrude malo po tom pitanju.
Da li znaš još neki naziv za ivandansku kapu?

Bejbi, zanimljivo je da sve biljke koje si naveo pripadaju porodici glavočika - familia Asteraceae: i neven, i maslačak, i bela rada!!!
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Slika
Hvala ;) Znaci ipak je bela rada. Imam i njih u basti ali nisam ni pomislio da se radi o istom cvetu jer su ove bastenske neka gigantska verzija livadskih :giggle: Kad sam procitao tratincica setio sam se da je to to (gledao na hrt-u, Hrvati koriste taj izraz).
:lol: sad mi odzvanja pesma Bele rade, bele rade ko li mi ga nocas krade...sa ovim hrvatskim tratincicama :lol:

:neznam: za drugi naziv. Prakticno se radi o vencu od cveca kog su devojke nosile na glavama na Ivandan (cini mi se da se posle spustao u reku). Setio sam se da ju je VR iskoristila kao motiv u nekoj od revija ali eto cak ni tih slika nema. :(
Korisnikov avatar
By Sunce

:neznam: za drugi naziv. Prakticno se radi o vencu od cveca kog su devojke nosile na glavama na Ivandan (cini mi se da se posle spustao u reku). Setio sam se da ju je VR iskoristila kao motiv u nekoj od revija ali eto cak ni tih slika nema. :(
Možda je ivanjsko cveće - Galium verum:
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%98%D0 ... 1%9B%D0%B5
Korisnikov avatar
By Marvin
Dobio sam pelcer filodendrona od učiteljice bivše (kako ovo pederski zvuči).
I sad mi nešto klonuo.
A već godina bih da ga imam... Pojma nemam šta da mu radim...
By Dragonite
Je l' baš filodendron ili monstera?

(ima li ureze na srcolikim listovima?)

Klonuo? Đavo je u detaljima... suše se listovi, žute, biljka se opustila, nije više stabilna, nema novih listova, ima li belih naslaga na biljci, ima li paučine, u kakvom su stanju vazdzšni korenovi...? Koju ekspoziciju ima, temperatura, je li pored radijatora i koliko je zalivaš? Kolika joj je saksija i koja vrsta zemlje je u pitanju?
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by horus.
Sambucus Nigra

http://www.herbateka.eu/zova
Aha, voliš zovu! Kao dete sam skupljao i sušio cvasti zove. Divan je i čaj i sok od nje! Zove me zova! :zen:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Jel su tacne glasine da sok od zove utice na impotenciju ili izaziva neplodnost? :uplasen: vrlo...davim se u tom soku redovno
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Dragonite
Je l' baš filodendron ili monstera?

(ima li ureze na srcolikim listovima?)

Klonuo? Đavo je u detaljima... suše se listovi, žute, biljka se opustila, nije više stabilna, nema novih listova, ima li belih naslaga na biljci, ima li paučine, u kakvom su stanju vazdzšni korenovi...? Koju ekspoziciju ima, temperatura, je li pored radijatora i koliko je zalivaš? Kolika joj je saksija i koja vrsta zemlje je u pitanju?
Tek sad ovo video.
Monstera.

Hvala (na pokušaju pomoći).
Zaprimio/la se. :smilegrin:

Odbacio jedan list i za sada je OK :fige:

I da... đavo je u detaljima :yes:
Korisnikov avatar
By Sunce
Jel su tacne glasine da sok od zove utice na impotenciju ili izaziva neplodnost? :uplasen: vrlo...davim se u tom soku redovno
Ne znam. Pa ti nam reci kako deluje, ipak se ti daviš u soku od zove. Jesi li impotentan i neplodan :lol: ?
By Dragonite
Ne znam. Pa ti nam reci kako deluje, ipak se ti daviš u soku od zove. Jesi li impotentan i neplodan :lol: ?
:roflmao: :lol:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ja imam u mojoj sobi dva bendzamina i obozavam ih!!!!

Jedan zelen jedan zelen/beo...

A sto se cveca tice obozavam orhideje :love:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Zonche
A sto se cveca tice obozavam orhideje :love:
Terestrične (njih proučavam) ili tropske orhideje? Terestrične rastu i kod nas, a hibridi koji se prodaju po cvećarama vode poreklo od tropskih.

http://en.wikipedia.org/wiki/Orchid

:sunce:
Korisnikov avatar
By Galadriel

Slika
koja je ovo biljka i gde da je nadjem?
ali malu neku, pa da mogu da je odgajim?
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by arwen_evenstar

Slika
koja je ovo biljka i gde da je nadjem?
ali malu neku, pa da mogu da je odgajim?
Zove se Dracaena marginata - Tricolor (list je sa tri boje: zelenom, roze i belom), a možeš da je pronađeš u boljim cvećarama. Ja imam dve takve biljke u stanu. :) .
Korisnikov avatar
By Galadriel
da , vidim da je sva sarena :)

kako se odrzava, je l' joj treba mnogo svetlosti?
Korisnikov avatar
By Sunce
Nije joj potrebno previše svetlosti, čak može da opstane i u uslovima umerene senke. Dracaena marginata ne zahteva ni preterano zalivanje.
Korisnikov avatar
By Galadriel
:yay: onda mislim da ce za nju biti mesta u mojoj sobi :D

tnx a lot :sunce:
Korisnikov avatar
By Sunce
:) Nema na čemu. Javi nam kad je useliš! Do tada ti pravim zazubice sa slikom:

Slika
Korisnikov avatar
By Galadriel
mislim da cu je useliti jos koliko sutra preksutra :smug:
a javljam kad je slikam :)
Korisnikov avatar
By Galadriel
Sunce, ima svuda Dracena, ali te sarene nema nigde :shrug:

di da je nadjem?
bas mi zapelo
Korisnikov avatar
By Sunce
A u Garden Centru, da li si se raspitala? Ja sam moje kupio na Kalenićevoj pijaci, u cvećari pre nekoliko godina. :neznam:
Korisnikov avatar
By Marvin
Mislim da sam tu šarenu video u Plant Landu (kod PMFa u Novom Sadu).

Imaju stvarno svašta.
Super je i samo se prošetati tamo.
Kao mini boranička baštica :yay:
Korisnikov avatar
By Galadriel
kalenic..
ok

tamo nisam trazila

tnx again :elf:
Korisnikov avatar
By Marvin
I nikako je previše zalivati. Čak preskočiti po nekad. Voli suvo :yes:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!