Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by blabla-babyBajbi, kakav post!
Volim poput Deksija paprat ali i mahovinu, posebno u sumama jer im daju onaj specifican, gotovo magican izgled. Kao da ljudska noga tu nije krocila.
Volim mnogo vise poljsko cvece. Maslacak mozda i najvise. Meni prelepo izgleda sa svim svojim promenama u izgledu tokom sazrevanja. Najpre bogat zutim laticama, istovremeno i skroman i ponosit, pa krajnje nezan i krhak kad je dovoljan malko jaci vetar ili ljudski dah da se oduva, rasprsi i unisti. A samim tim cinom ce opet poput feniksa nici.
Ma ima toliko lepih cvetova ali nazivi su mi definitivno slaba strana![]()
Oduseve me polja lavande. Nezno ljubicasta prostranstva.
Basta mi je puna narcisima. Naravno zutim![]()
Prelepi su mi buketi koji su bogati tim obicnim cvetovima najrazlicitijih vrsta, oblika i boja.
Volim i prkos (prvi put sam se susreo sa njim kad su nam ga demokrate delili na demonstracijama, ime mu savrseno odgovara drugarica je slucajno prosula kesicu po basti pa je opet nikao.)
Svidja mi se i ime Nezaboravak. Imamo bas zanimljivih narodskih imena za cvece a i biljke uopste.
Pominjali ste sladak ukus bagrema. Jel neko gledao film Monsunska svadba? Indijac koji organizuje vencanja tokom celog filma jede latice nekog narandzastog cveta. Po zavrsetku filma drugarica i ja na sred trga N. Pasica ugledamo taj cvet(joj, kako se zove?!) i krenemo da grickamoAli izgleda da nas varijetet nema tu slast poput Indijskog
![]()
A kakve baste/vrtove vise volite, engleski ili francuski tip?
Meni je drazi engleski, izgleda mi mnogo prirodnije, kao da ljudska ruka tu i nije mnogo truda ulozila iako zapravo nije tako. Neki vid kontrolisanog haosa![]()
Francuski vrtovi me naravno oduseve svojom geometrijskom preciznoscu, vajarskom tacnoscu ali mi je uvek na pameti da je covek tu i previse intervenisao. Deluju mi puno hladnije, zatvorenije.
Originally posted by SunceDa, tek sad vidim da slika na ovoj kameri mora ručno da se izoštri. Biće ispravljeno, sa sve slikama i ostalih biljaka.
Dragonite, ljubičice su ti mnogo lepe! Voleo bih da ih bolje fotografišeš(m)!
Ja takođe više volim engleske vrtove zbog prirodnosti, lepog sklada žive i nežive prirode, imitiranja primarnih staništa!
Originally posted by blabla-babyCalendula officinalis! Divna biljka. Obožavam narandžastu boju!
Prilicno sam siguran da smo grickali Neven (jos jedno lepo ime)![]()
Originally posted by blabla-babyZanimljivo! Inače, imam druga koga zovem maslačak
Inace vezano za maslacak - na Teoriji forme postoji vezba Gradacija i Radijacija. Idealan primer za to je upravo maslacak u svojom "sasusenom" obliku ali jos niko nije uspeo da ga naslika. Jos jedan dokaz o superiornosti prirode![]()
Originally posted by blabla-baby E bio bih vrlo zahvalan kad bi mi odgonetnuli kako se zove cvet belih latica a zut u centruVerovatno misliš na belu radu (tratinčica, krasuljak) - Bellis perennis!mali je, raste cesto pored maslacka. Kao klinci smo ga brali i potom pravili prstenje ili lancice cvetove provlacili kroz stabljiku.
A i od maslacka se prave lancici nekom vrstom preplitanja.![]()
Nazalost izgleda da nema tih fotkica na netu![]()
Originally posted by blabla-babyDa li znaš još neki naziv za ivandansku kapu?
Ne mogu da nadjem ni sliku Ivandanske kape. Isto se pravi od cveca, prelepo izgleda, u svojoj bogatijoj verziji koristila se i u svadbenim obredima.
Nasi etnolozi bi bas mogli da se potrude malo po tom pitanju.
Originally posted by blabla-babyMožda je ivanjsko cveće - Galium verum:
za drugi naziv. Prakticno se radi o vencu od cveca kog su devojke nosile na glavama na Ivandan (cini mi se da se posle spustao u reku). Setio sam se da ju je VR iskoristila kao motiv u nekoj od revija ali eto cak ni tih slika nema.
![]()
Originally posted by horus.Aha, voliš zovu! Kao dete sam skupljao i sušio cvasti zove. Divan je i čaj i sok od nje! Zove me zova!
Sambucus Nigra
http://www.herbateka.eu/zova
Originally posted by DragoniteTek sad ovo video.
Je l' baš filodendron ili monstera?
(ima li ureze na srcolikim listovima?)
Klonuo? Đavo je u detaljima... suše se listovi, žute, biljka se opustila, nije više stabilna, nema novih listova, ima li belih naslaga na biljci, ima li paučine, u kakvom su stanju vazdzšni korenovi...? Koju ekspoziciju ima, temperatura, je li pored radijatora i koliko je zalivaš? Kolika joj je saksija i koja vrsta zemlje je u pitanju?
Originally posted by SunceOriginally posted by blabla-babyNe znam. Pa ti nam reci kako deluje, ipak se ti daviš u soku od zove. Jesi li impotentan i neplodan
Jel su tacne glasine da sok od zove utice na impotenciju ili izaziva neplodnost?vrlo...davim se u tom soku redovno
?
Originally posted by ZoncheTerestrične (njih proučavam) ili tropske orhideje? Terestrične rastu i kod nas, a hibridi koji se prodaju po cvećarama vode poreklo od tropskih.
A sto se cveca tice obozavam orhideje![]()
Originally posted by arwen_evenstarZove se Dracaena marginata - Tricolor (list je sa tri boje: zelenom, roze i belom), a možeš da je pronađeš u boljim cvećarama. Ja imam dve takve biljke u stanu.Originally posted by Suncekoja je ovo biljka i gde da je nadjem?
![]()
ali malu neku, pa da mogu da je odgajim?
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!