Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Storm
Pre nekoliko dana sam gledao "Kuću letećih bodeža", "Shi mian mai fu".
Pre toga nisam gledao kineske akcione filmove, ali ovaj mi se svideo toliko da sam scenu iz tog filma stavio na avatar.

Mislim da Matrix ima dosta elemenata iz kineskih filmova.
Korisnikov avatar
By KiWi

Sviđaju mi se filmovi tipa "Pritajeni Tigar - Skriveni Zmaj" tj. filmovi koji imaju dosta tog skakanja ...
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Mahnitu
Posto znam da postoji jos najmanje jedan fan.
:B Фан, у зачетку.

Гледао их мало. "Змаја/Тигра", одавно и само једном, у биоскопу. Онда "Кућу летећих бодежа"-богу фала за неке сцене које спадају у ранг обичнијих, само тада сам дисао. Оне боје, оне бамбусове шуме, као у сну. И задње, да, "Херој", исто. Идеја, прича. Писаном речју против сто милиона одапетих стрела. Љубав. Понос, жртва, ма све. Плус Матрих елементи, али само као један од елемената филма.

:pirat:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
I mene je opcinila ta estetika. Neverovatno koliko smo zatrpani smecem i malo znamo o kineskoj umetnosti. Dzet Li izgleda skroz bezveze u holivudskoj akciji.

Moj omiljeni film je Wu shi/The Warriors http://www.imdb.com/title/tt0275083/ , jedna neverovatna prica. Nema te Matrix elemente ali su scene bitaka surovo realne, kamera i montaza cine da se osecamo u sredistu krvoprolica.

v.alter, mozes da pocnes od Ziyi Zhang http://www.imdb.com/name/nm0955471/ pa da pretrazujes dalje.
Korisnikov avatar
By svejedno
'Golden Dragon' ili tako nesto, gledah davno.

Gledao sam ih dosta, ali im nisam upamtio imena - Matrix je nula za njih.
Korisnikov avatar
By Mars
Матрих је нула, генерално.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to je najkomercijalniji od svih pravaca u savremenoj kineskoj/tajvanskoj kinematografiji. Kina i Tajvan snimaju fantasy akcije, Koreja i Japan horore i sve je to već viđeno milion puta. da nije bilo onog Lee-jevog Oskara za Crouching Tiger ovaj žanr ne bi doživeo ni izbliza toliku popularnost. tako da hvaliti ovakve filmove je čist waste of time and money. bolje gledajte nešto iole kvalitetnije.
Korisnikov avatar
By Mars
Договорено.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Originally posted by 2Q2Bstr8
to je najkomercijalniji od svih pravaca u savremenoj kineskoj/tajvanskoj kinematografiji. Kina i Tajvan snimaju fantasy akcije, Koreja i Japan horore i sve je to već viđeno milion puta. da nije bilo onog Lee-jevog Oskara za Crouching Tiger ovaj žanr ne bi doživeo ni izbliza toliku popularnost. tako da hvaliti ovakve filmove je čist waste of time and money. bolje gledajte nešto iole kvalitetnije.
Genijalno. Jednim pasusom si razbucao mistiku dalekog istoka.
Korisnikov avatar
By svejedno
@ 2Q2

Cjo'ecje.. nije li tvoj post svojom sustinom waste of time?

LM, @ Mars
poredjenje sa Matrixom je na nivou akcije - ovo snimaju ljudi koji su ZAISTA sposobni da urade vecinu tih stvari.

U (skoro, doduse) real-time-u.

Matrix 1 nije nula.

Ostalo jeste.
Korisnikov avatar
By Mars
Da,da. Pretarno je ono sa Matriksom, da je bas nula.
Za ono da su stvarno sposobni one sve stvari da rade, ne znam odakle ti to? Ja gledao one emisije o snimanjima-isto su neke sajle bile u igri, a ostalo balet, kao i Matrix.

Korisnikov avatar
By svejedno
Sajle svakako, retko ko je sposoban da skoci tri- cetiri metra ili da stoji jednom nogom na sipci, ali Kianu Rivs nije kung-fu majstor.

To sam mislio.

Rekoh 'vecinu'.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by svejedno
ovo snimaju ljudi koji su ZAISTA sposobni da urade vecinu tih stvari.
bilo bi dobro da se zaista zainteresuješ za filmove koje toliko hvališ.
Korisnikov avatar
By Mars
"Pritajeni tigar, skriveni zmaj", večeras, 20h B92 !!!
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Wu shi/The Warriors http://www.imdb.com/title/tt0275083/ , jedna neverovatna prica. Nema te Matrix elemente ali su scene bitaka surovo realne, kamera i montaza cine da se osecamo u sredistu krvoprolica.
Bio pre neku noc na Kosavi(?) :love:
Korisnikov avatar
By KiWi
ja sam totalno zaboravio na ovu temu :D odgovorio sam dok sam još bio u zelenoj fazi :D

Što se tiče teme, ne sviđa mi se naslov ... Pomislio sam da Kinezi u bloku 70 imaju neki kolektivan popust ... kao "Akcija - kupiš jedno dobiš' tri..."

Što se tiče filmova sa skakanjem, nisam se baš nagledao njih od prethodnog postovanja u ovoj temi
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Kiwi je najsladji kad je zelen :D
(Ja zivim na selu, tako da nemam asocijacije na skart robu)

Evo malo iz Kuce letecih bodeza gde Ziyi Zhang glumi slepu devojku
:povez:

''

''
Korisnikov avatar
By Egon
ma ljudi sve je to super i Pritajeni tigar i Kucja letecjih nozheva

.... ali ....

mora da se zna ko je bio prvi!!!!

kao prvo .... osnivanjem produkcijske kucje Golden Harvest otpochinje ulazak kung fu i martial arts filmova u masovnu pop kulturu

dakle lession #1 " Golden Harvest"

Slika

potom ... Raymond Chow je drugo veliko ime ... veliki vizionar i producent

praktichno lik koji je stvorio Bruce Lee-a, Jackie Chana i Jet Lee-a

e sad ...
kultni filmovi:

Project A
Project A Part II
Police Story
Police Story 2
Police Story 3
Police Story 4: First Strike ( svi sa chanom)

Dragons Forever ( jedan od retkih EMO kung fu filmova, plakao sam kao kisha kad sam ga gledao)

Veliki Gazda ili The Big Boss sa Bruce Leejem ...

i najkultniji od najkulnijih ..... "Shaolin Temple"
prvi sa Jet Leejem ...
Korisnikov avatar
By Egon
dakle to su uglavnom velika imena (mozda sam zaboravio sto god)
iz produkcijske kucje "Golden Harvest" tj. vlasnikom iste Raymond Chow-a

e sad .... lesson #2

Bruce Lee

Slika

nevidjeni shmeker i jedan od najlepshih mushkaraca koji je ikad hodao ovom planetom ...

nastavicje se ...
Korisnikov avatar
By Egon
" Mali Zmaj" zapravo uopste nije kinez ... Bruce je rodjen u San Francisku a odrastao u Sijetlu ...

medjutim kasnije je ishao u shkolu u Hong Kong, a potom su mu se roditelji vratili u Ameriku ...

kasnije ... pod uticajem oca koji je bio chlan kineske opere pochinje da se bavi glumom. Nije poznat podatak da je Lee glueo u vrlo obicnim filmovima i da je cak i imao par epizoda u tv seriji "Batman"
kao i u jednoj romantichnoj drami ....

kasnije je sa David Carradinom snimao TV seriju "Kung Fu" i razocharan korishcjenjem kineza u sve shiroj pop kung fu kulturi
vraca se u hong kong gde stupa u saradnju sa Reymondom Chow-om i "Golden Harvest" produkcijom ...

ostalo je istorija ... Veliki Gazda, Pesnica Besa, Zmajev Put (scenarista, reditelj, glavni lik i koreograf tucnjava), i uostalom ako pamtite Zmajev Put, seticjete se najvecje filmske tuchnave svih ali svih vremena Bruce Lee i Chack Norris u Koloseumu u Rimu ... kad Bruce u jednom momentu otkida Chucku deo "ljubavnog cjebeta"

posle toga ... dolazi na red najvecji i najlegendarniji kung fu film svih svih svih svih vremena ...
Korisnikov avatar
By Egon
Slika

prvi kung fu film koji radjen od strane major kucje tj Warner Bros-a
u saradnji sa "Golden Harvest"

jebi ga ... ni ja sam ne znam odakle da pochnem ... ali mnogo toga je vezano za ovaj film ...

prvo ... estetika sedamdesetih ( u smislu korishcjenja montazhe, svetla, mizanscena itd)

drugo ... prvi pravi smash pop kung fu hit

trecje ... muzika ... potpisana od strane Lalo Schifrina (ako nekome treba soundtrack CD nek se javi)

ne treba preprichavati ovaj film ... niti ima smisla ... ko zna zna ...
i shvata ... i filozofiju filma, borba dobra i zla i unutar choveka i sa svetom oko sebe ... itd ...

Jackie jebeni Chan se chak pojavljuje kao statista u par scena ...

i nazhalost nakon toga ... Bruce Lee umire i to je ujedno i poslednji film koji je snimio za zhivota ...

izashao je par dana nakon njegove smrti ....

i zauvek otishao u legendu ...
Korisnikov avatar
By Egon
detalji o smrti Bruce Leea nisu do dan danas rasvetljeni ...

dosta se govorilo i o prokletstvu (mambo jumbo) ali i o korishcjenju
steroida i chak marihuane usled chega mu je stalo srce ...

mnogi smatraju da je bio ubijen ... oni skloni teoriji zavere ...

nije vazhno ...

ali ... onaj momenat kad napravi onaj kez u uglu usana, dok palcem skida krv sa obraza i menja grimasu iz osmeha u vrlo zajebanu, dok krecej slow motion sa njegovim skokom i ...

i ... onaj njegov urlik kod nekom shutne shamarchinu ...

neponovljivo ...

:misici:

i za kraj .... chiveni citat iz " U Zmajevom Gnezdu"

"Let the tournament begin!"

Slika

Slika

Slika

Zbogom Bruce Lee ....

Slika
Korisnikov avatar
By Egon
i posle dodje neko i kao .... "Kucja Letecjih Nozheva" ...

:smeh:

ovo-ono

:sigh:

shminkeri ....
Korisnikov avatar
By sofia
"Don't think. FEEL. It is like a finger pointing away to the moon. Do not concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory..."
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!