Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Nocturnal
Vecina nas ima neke snove, zelje, ideale, otprilike znamo kakvu osobu zelimo pored sebe. Kao i u ostalim situacijama i u ovoj nas zivot cesto demantuje i najveci broj osoba koje srecemo nisu ni nalik onome sto zelimo, a u idealnom slucaju makar malo nalikuju na nasu ideju pravog/prave. Cesto se desava da nam se osoba na koju naidjemo svidja, ali ne ispunjava 2 ili vise nekih kriterijuma koji su nama jako bitni. Ne znam za vas, ali mene takve situacije zamisle, ne znam da li da pristanem na takav odnos ili ne. Ono sto gradi vezu je dogovor i kompromis, pa me zanima koliko ste spremni na kompromise? Koliko daleko idete u tim kompromisima? Da li mozete da prevazidjete same sebe, svoju malu kutiju ideja i zelja i budete sa osobom koja vam inace na pamet ne bi pala, koju niste "planirali" :) ? Nije odgovarajuci/ca, ali je u isto vreme neodoljiv/va :) .
Preko cega ne mozete da predjete ni u kom slucaju?
:sesir:
NOX
By Swanheart
"Upropastio sam godine i godine svog zivota, hteo sam da umrem...za zenu koja mi se nije dopadala, niti bila moj tip."

Prust "Jedna Svanova ljubav"

sada mi sama ovo pada na pamet kao odgovor
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Uvek sam spreman na kompromis i dogovor! Licemerje je nesto sto ne mogu da zaboravim. Sve na kraju oprostim, ali lose stvari, koje su na mene ostavile jak negativan utisak, skoro nikad ne zaboravljam...

DA, iskrsao je neko ne planiran za koga sam mislio, bice to veceras pa nikad vise, jer gotovo ni jedan od mojih kriterijuma nije ispunjavao.... I hop! Smota me i ja osta sa njim 11 meseci :D (sa kracim prekidima)

Uspeo sam, pre par meseci, da raskrstim sve sa tim likom i sada uzivam sa nekim koji ispunjava dosta mojih uslova i mnoogooo mi je lepo :love:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ovaj deo:
Originally posted by Nocturnal
...najveci broj osoba koje srecemo nisu ni nalik onome sto zelimo, a u idealnom slucaju makar malo nalikuju na nasu ideju pravog/prave. Cesto se desava da nam se osoba na koju naidjemo svidja, ali ne ispunjava 2 ili vise nekih kriterijuma koji su nama jako bitni.
i ovaj deo:
Ono sto gradi vezu je dogovor i kompromis, pa me zanima koliko ste spremni na kompromise? Koliko daleko idete u tim kompromisima? Da li mozete da ... budete sa osobom koja vam inace na pamet ne bi pala, koju niste "planirali" :) ?
nemaju veze jedan sa drugim.

osobe iz prvog citata su oni ljudi koje srećeš svaki dan na ulici, u školi, na poslu... zbog čega bi se za svaku od tih osoba pitao "da li mogu da budem sa osobom..." itd.? s druge strane, ako se već pojavi neko zbog koga se zapitam: "mogu li biti sa njim", taj sigurno ne spada u tu prvu kategoriju. zbog čega bi iko želeo da bude sa nekim ko "nije ni nalik onome što želimo"? ili kako uopšte može da ti se "sviđa" neko ko "ne ispunjava 2 ili više jako bitnih kriterijuma"? fizički, površno, možda da. ali to ne može da bude osnov za vezu ili bilo kakvu reviziju ličnih kriterijuma i želja.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Eto, boginja mudrosti ti razbucala logiku :zakljucano:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
2Q2Bstr8
osobe iz prvog citata su oni ljudi koje srećeš svaki dan na ulici, u školi, na poslu... zbog čega bi se za svaku od tih osoba pitao "da li mogu da budem sa osobom..." itd.?
Prvi citat se odnosi na osobe koje srecemo u procesu dating-a, naravno da nisam mislio na SVE osobe koje srecemo u svakodnevnom zivotu. S obzirom da se radi o folderu Ljubav i seksualnost nisam mislio da je potrebno da to posebno naglasavam, ali vidim da uvek ima zaludnih koji traze dlake u jajetu :sesir: .
2Q2Bstr8
s druge strane, ako se već pojavi neko zbog koga se zapitam: "mogu li biti sa njim", taj sigurno ne spada u tu prvu kategoriju. zbog čega bi iko želeo da bude sa nekim ko "nije ni nalik onome što želimo"? ili kako uopšte može da ti se "sviđa" neko ko "ne ispunjava 2 ili više jako bitnih kriterijuma"? fizički, površno, možda da. ali to ne može da bude osnov za vezu ili bilo kakvu reviziju ličnih kriterijuma i želja.
Moguce situacije u kojima ti se osobe svidjaju, ali postoje ti vazni kriterijumi koje ne zadovoljavaju:
1) neko ko zivi daleko od tebe
2) osoba koja ti se svidja je u vezi
3) osoba koja ti se svidja je ozenjena/udata
4) osobe koje zele otvorenu vezu (licno nemam nista protiv takvih ljudi, jednostavno ta vrsta dogovora nije za mene :wink: )
5) osoba koja je nedavno raskinula i emotivno je nestabilna, ne zna ni sama sta i kako zeli
6) osoba koja je nedavno usla u gay pricu, i ima inhibicije i kocnice koje si ti odavno prevazisao/la
Sto se mene tice, ne bih mogao da udjem ni u kakvu ozbiljniju pricu sa osobama 1-4, dok sam relativno otvoren prema kombinacijama 5 i 6, dok je npr. jedan moj drugar usao u kombinaciju sa ozenjenom osobom. Svako od nas pristaje na razlicite stvari, necije kutije su vece, necije manje. Eto tome je posvecena tema. Sada jasnije :trep: ?
NOX
Korisnikov avatar
By take_the_lead
Upoznao sam osobu koja je skroz bila ono sto sam zamisljao,tj.idealnu osobu...
Imao je sve ono sto sam zeleo i radio je bas one stvari koje sam mislio da me pokrecu......Ali onda sam ukapirao koliko to idealno je u stvari dosadno i monotono,jer skoro uvek znas sta mozes da ocekujes od te osobe.......
Posle nekog vremena pojavio se jedan,kojeg ni u snovima nebih mogao da zamislim kao svog decka,ili sto je najgore osobu u koju mogu da se zaljubim.....Ali,posto je zivot kucka,to se upravo i desilo....I uvek ce tako da se desava......
Naravno da svaku vezu gradi dogovor i kompromis...i ja stvarno po nekad i sebe iznenadim koliko daleko mogu da idem....da se cak zapitam jesam li ja uopste normalan......
A ono preko cega nikad nebih presao je laz,ma kakva ona bila.......
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by bananica
mej aj dzast sej - UVIJEK padam na pogresne.
uvijek na pogrešne, nikad na mene :D

OnTopic: Ne bih o tome ...
Korisnikov avatar
By ns.happy
ne razumem ovo sve. kakvi kompromisi? ako se zaljubis u nekog, udjete u vezu, zavolis ga, tada kompromisi ne postoje, vi hodate zajedno kroz ono sto se zove zivot. tu nema potrebe za kompromisom. podrazumeva se da je sve sto radite zajednicka zelja da vam oboma bude lepo zajedno. ako pricas o kompromisu, onda vec nesto nije u redu, to nije nesto sto se kalkulise.
sa druge strane, ja ni ne zamisljam kako bi izgledao idealan covek mog zivota. znam da je to nesto sto ne zavisi od mene, vec od trenutka, nekad vas neko moze kupiti najmanjim osmehom. uvek ostavljam prostora da otvorim svoje srce svakom ko me zaintrigira, i ako se na kraju pokaze da sam pogresio, da se veza raspala, ne bih rekao da je to greska, jednostavno, iskustvo vise. niko me ne moze prisiliti da zavolim nekog. to je igra u kojoj gubis samo ako je ne igras...
:sunce:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Mislim da je najitniji koren kriterijuma kod stvari o koje pricas.
Da li je kriterijum nastao kao revolt na sebe ili neku drugu osobu (reakcija na svoju ili tudju loshu osobinu, ili jednostavno losha projekcija, u svakom sluchaju vezhem za ovo dosta impulsivnosti) ili kao zbir iskustava koji ukazuje da nesto prosto ne ide, da jednostavno ne funkcionishe.

Kapiram da je mnogo lakshe osloboditi se ovih prvih, kao nekih predrasuda, jer jednostavno nisu bash utemeljene previshe u podsvesti nego drugih.

Mada mislim da neke stvari mogu nadoknaditi druge, znaci ljubav, razumevanje, podrska bi trebalo da kompenzuju vecinu nekih glupavih zahteva koje imamo ka drugim osobama.

I tako..
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Nocturnal
Ne znam da li ti se ikad desilo da pocnes da gotivis i da ti se svidja osoba koja ima totalno drugaciji sistem vrednosti od tebe, ali meni jeste. Znas da to nikada nece uspeti i zapitas se kako sam ja uopste dospeo do ove tacke, ali eto emocija je tu. To je nesto iracionalno. Postoje i drugi, banalniji primeri osoba koje ti ne odgovaraju, a svidjaju ti se: zive daleko od tebe, u vezi su, ozenjeni su itd. Jasno sad, ili treba jos da ti pojasnim :trep: ?
jeste, desilo mi se, kada sam imao 18 godina. tada sam maštao o menjanju sveta, svetskim čudima itd. sada se trudim da se fokusiram na ono što je realno moguće i što mi je dostupno. između ostalog, u životu želim stabilnu vezu zasnovanu na poverenju i međusobnom poštovanju, a to se ne može ostvariti sa nekim sa kim "to nikada neće uspeti". zašto bih ulazio onda u sve to? mislim da nemam toliko vremena da ga trošim na gluposti.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
super je samo što si editovao poruku.
Korisnikov avatar
By Nocturnal
ns.happy
ne razumem ovo sve. kakvi kompromisi? ako se zaljubis u nekog, udjete u vezu, zavolis ga, tada kompromisi ne postoje, vi hodate zajedno kroz ono sto se zove zivot. tu nema potrebe za kompromisom. podrazumeva se da je sve sto radite zajednicka zelja da vam oboma bude lepo zajedno. ako pricas o kompromisu, onda vec nesto nije u redu, to nije nesto sto se kalkulise.
Ocigledno se nisam najjasnije izrazio. Moja tema se pre svega odnosi na sam pocetak odnosa, znaci nema jos neke zaljubljenosti, postoji svidjanje i zelja za necim dubljim, ali i neka ozbiljna prepreka koja se mora uzeti u obzir. Pogledaj moj 2. post na temu bice ti jasnije :wink: .
ns.happy
uvek ostavljam prostora da otvorim svoje srce svakom ko me zaintrigira, i ako se na kraju pokaze da sam pogresio, da se veza raspala, ne bih rekao da je to greska, jednostavno, iskustvo vise.
Ako ne postoje ti pocetni problemi koji me zamisle da li uopste da se upustam u nesto, potpuno se slazem sa ovom recenicom :) .
unic0rn
Mislim da je najitniji koren kriterijuma kod stvari o koje pricas.
Da li je kriterijum nastao kao revolt na sebe ili neku drugu osobu (reakcija na svoju ili tudju loshu osobinu, ili jednostavno losha projekcija, u svakom sluchaju vezhem za ovo dosta impulsivnosti) ili kao zbir iskustava koji ukazuje da nesto prosto ne ide, da jednostavno ne funkcionishe.

Kapiram da je mnogo lakshe osloboditi se ovih prvih, kao nekih predrasuda, jer jednostavno nisu bash utemeljene previshe u podsvesti nego drugih.

Mada mislim da neke stvari mogu nadoknaditi druge, znaci ljubav, razumevanje, podrska bi trebalo da kompenzuju vecinu nekih glupavih zahteva koje imamo ka drugim osobama.

I tako..
Jako lep post :up: .

NOX
Korisnikov avatar
By Nocturnal
2Q2Bstr8
super je samo što si editovao poruku.
Vazno je da si ti baksuz i da si se pojavio i uhvatio moju nerafinisanu misao u quote bas u trenutku kada sam je rafinisao :) .
NOX
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Spreman sam na kompromis u vezi i to dosta :potapsava:
Inace u raznoraznim zivotnim situacijama sam obicno ja taj koji smiruje svaku situaciju i savetuje drugima da iskuliraju i da se ne ljute tako lako oko sitnica.
A neki zacrtani ideal kako treba da se ponasa ili izgeda osoba u koju bih mogao da se zaljubim nemam.
Kada vidim ili upoznam nekoga ko mi se svidja i nemogu da skinem osmeh sa lica svaki put kad ga pogledam ili on mene-onda znam da je to taj :love:
Samo to mi se retko desava.
Korisnikov avatar
By ns.happy
laki, zastitnik novajlija i ljubavi ;) :kiss: :poklon:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Swanheart
"Upropastio sam godine i godine svog zivota, hteo sam da umrem...za zenu koja mi se nije dopadala, niti bila moj tip."

Prust "Jedna Svanova ljubav"

sada mi sama ovo pada na pamet kao odgovor
Antologijska recenica
fenomenalnog Prusta!

Uh...

Nisam kompromisna osoba...ili ... vrlo malo sam spreman za kompromis...

Verovatno zbog toga sam i singl for too long...

Ali, jbg... Ima puno stvari preko kojih jednostavno ne mogu da predjem...

od najbanalnijih tipa...ako pushi i pije ( ma koliko retko, ali dovoljno da ponekada bude pijan - no way)...

et toq!
:snob:
By ~ Le Saint X ~
Ne znam d ali treba reci ...mada svi vec znaju

da sam suvise emotivan, romantican i sanjar...
te moja kutija je uvek puna 'atributa' za idealnog...

a na 'idealnom' nista...
Korisnikov avatar
By Dina
Ni u kom slucaju ne mogu da predjem preko toga da nemam slobodu govora, kao i da nemam dobru komunikaciju sa partnerom. Ja ne znam jesam li ja suvise atipicna ili nisam imala srece sa partnerima ili i jedno i drugo, tek stalno sam imala problem da ne mogu da govorim ono sto mislim. Ukoliko govorim onda su hteli da me promene da budem kao "sve zene" ili su me posmatrali kao retku i veoma cudnu zivuljku, nije im smetalo da govorim jedino sto nisu znali kako se komunicira sa mnom :puzzle: Izuzetak su moj sadasnji partner i jedan bivsi :love: :love: Za ostale mi uopste nije zao sto sam ih ostavljala (i zbog mene a i zbog njih) iako je postojala ozbiljna opasnost da ostanem trajno sama. Kada bih ponovo zivela opet bih isto postupala. Mnoge kompromise mogu da napravim, ali ne u komunikaciji.
Korisnikov avatar
By leobg
Imao sam decka iz mojih snova, sve je posedovao. Ziveli smo zajedno, bio mi je sve u zivotu. Razmisljao sam cime sam zasluzio takvu srecu, razmisljao sam, verovatno je onaj odozgo pogledao na mene. Medjutim, doziveo sam staru jevrejsku poslovicu, da bog da imao pa nemao. Sve je imao, ali jedno ne, a to je razumevanje za realne zivotne probleme.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
kompromis cesto nije stvar izbora.
Korisnikov avatar
By Adenim
Ne treba se previse gusiti razumom, u svakoj osobi mozes naci 1000 da i 100 000 ne. Pusti svoje srce neka voli i pichi...a ako se oklizne, pusti ga da pichi dalje, voli...
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by leobg
Imao sam decka iz mojih snova, sve je posedovao. Ziveli smo zajedno, bio mi je sve u zivotu. Razmisljao sam cime sam zasluzio takvu srecu, razmisljao sam, verovatno je onaj odozgo pogledao na mene. Medjutim, doziveo sam staru jevrejsku poslovicu, da bog da imao pa nemao. Sve je imao, ali jedno ne, a to je razumevanje za realne zivotne probleme.
Citam tvoje postove vec neko vreme. Srce lava. Koliko ti mene bolis.... Retka osoba koja nije emotivna picka. Izvinjavam se na off-u...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
:mazi: Things will get better....in time :mazi:
Korisnikov avatar
By m..
Ima kompromisa koje mogu da pravim i onih koje ne mogu da pravim. Cak iako napravim neki od ovih koji spadaju u drugu kategoriju to je zbog lose procene (i ruzicastih naocara), anyway do sada me je u zivotu svaki kompromis koji sam pravila na kraju ugrizao za dupe.

Doduse i moji kriterijumi su vecinom bazirani na licnosti i nekim pozitivnim i negativnim osobinama i crtama karaktera koje mi odgovaraju ili ne.
By Pending-For-A-Bending
Originally posted by Lakiboy_ns
:mazi: Things will get better....in time :mazi:
Ne. Thing wont get better. Ako nastavis tako da kukas. Niko ne voli da slusa tudje probleme-posebno ne novi decko.

Znas... GET OVER IT! Bio si s njim-ostavio te. GET OVER IT.
Zao mi je, ali moras da shvatis da to nije kraj sveta!
GET OVER IT- ako zelis da nadjes novog decka, a ne da lamentujes nad svojom tuznom sudbinom do kraja zivota
Korisnikov avatar
By m..
Jebote pusti coveka, slomio mu je srce, trebace mu neko vreme, bedak sto ce ovde mozak da nam ispere, ali...
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Adenim
Citam tvoje postove vec neko vreme. Srce lava. Koliko ti mene bolis.... Retka osoba koja nije emotivna picka. Izvinjavam se na off-u...
yap.
Iskren je kao dete.
:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!