Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by andjela
ne moze jos, treba da se donese taj zakon. ja to cekam pa da vidimo onda kako ce se ponasati provajderi kada korisnik bude bio vlasnik broja. morace dobro da se potrude da zadrze korisnike.
lazes da ce to uvesti??
stvarno????? :) ))))))))))
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by tinkerbell
telenor :love:

vidi ovu diskriminatorku!
Korisnikov avatar
By Frey
Originally posted by ZvezdasBG
Ja mesecno ostavim pa brat, bratu 100 evra, pa sam pre-paid. Dakle ne stoji ta tvrdnja da su post-paid bolje trosadzije.

Ali brat, bratu... Do jaja:)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
imali su jedno vreme povoljnije tarife sa Pannon GSM-om. doduše sada su opet promenili roaming zone, a ne mogu da nađem više podatak o ovome, tako da je moguće da su tu pogodnost ukinuli. jedino još postoji pogodnost kada se koristi Promonte (6 din minut, tarifiranje po sekundi).

btw, prepaid cena za SMS iz rominga iz Mađarske je 23,40 (sa PDV-om), a minut je 47,10 kada se koristi USSD callback (ima detaljan info na sajtu kako se ova mogućnost koristi).

tako da, Lakiboy_ns, ne drami.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by hlaefdige
Originally posted by tinkerbell
telenor :love:

vidi ovu diskriminatorku!
A stooooo? :blenta:

on:

Super im je to... Ali meni nekako to ne treba. Imam dve osobe sa kojima se cesto (bolje reci non-stop :giggle: ) cujem, ali ja jednu imam za Dz, a druga osoba mene ima za Dz. A za ostale... Pa ne pricam ja toliko puno...ne bi bilo sanse da potrosim to do 31. 1. :neznam:

Ma... telenor :love:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
@ Previse sladak da bih bio str8-Chuj ne drami ...posaljem 4 sms-a da sam ziv, zdrav i da se nisam ozenio tamo i ode mi 100 din.

Postoji neko pravilo unutar Eu da se troskovi rominga ogranice na 0,5 eura/minut ali ne znam da li je to vec stupilo na snagu?
EU komisija na taj nacin zeli da zastiti svoje gradjane od prevelikih i bezobraznih cena u romingu :colorado:
Korisnikov avatar
By ns.happy
lakice, mi nismo u eu, secas se?
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Al cemo biti uskoro :D
I tad cemo moci da pricamo povolnije, da imamo kvalitetan i brz internet po niskim cenama i jos svasta nesto.
Zivela Eu :eu: :eu:
Korisnikov avatar
By ns.happy
:molise:
do tada, da odbranimo kosovo... ajmo... :puskeuruke:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Da idem u rat i propustim sva januarska snizenja :kakodane:
Mozda u februaru kad prodje shoping sezona :lol:

Ziveo Telenor-cisto da moj post ne bude potpun offtopic.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to sve što si naveo možeš da staviš i u jednu poruku. još ako je pošalješ pre nego što uđeš u roming (imaš fore nekih 30-ak minuta od prelaska granice, ako ideš busom) - divota!

ovo za EU je zaživelo još letos, čak su javno objavili imena kompanija koje nisu htele da snize troškove - kao neki stub srama, šta li. s druge strane, većina kompanija je cene snizila i više nego što je to zahtevala pomenuta EU regulativa.

e sad, po najoptimističnijim procenama mi ćemo u EU 2012. pa ako do tada ne budeš imao tih 100 dinara za SMS, onda ti džaba sve EU regulative zajedno.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by unic0rn
ne moze jos, treba da se donese taj zakon. ja to cekam pa da vidimo onda kako ce se ponasati provajderi kada korisnik bude bio vlasnik broja. morace dobro da se potrude da zadrze korisnike.
lazes da ce to uvesti??
niko nista da kaze o ovome a ja nalozen ko mlad majmun :D
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
lazes da ce to uvesti??
Ja ne znam detalje o tome ali sam video reklame na Nemackoj tTV gde se prilikom prelaska sa jedne mreze na drugu nudi opcija da se zadrzi stari broj telefona tako da to funkcionise 100 % odnosno postoji ta mogucnost a ako postoji kod njih stici ce i kod nas...eventually :cheer:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by 2Q2Bstr8
to sve što si naveo možeš da staviš i u jednu poruku. još ako je pošalješ pre nego što uđeš u roming (imaš fore nekih 30-ak minuta od prelaska granice, ako ideš busom) - divota!

ovo za EU je zaživelo još letos, čak su javno objavili imena kompanija koje nisu htele da snize troškove - kao neki stub srama, šta li. s druge strane, većina kompanija je cene snizila i više nego što je to zahtevala pomenuta EU regulativa.

e sad, po najoptimističnijim procenama mi ćemo u EU 2012. pa ako do tada ne budeš imao tih 100 dinara za SMS, onda ti džaba sve EU regulative zajedno.
:jezik:
Imam ja i sad tih 100 din ali zelim da ih potrosim pametnije a ne da placam sms-ove u romingu skoro 10 puta skuplje.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
@unic0rn: napisao sam ja post odmah za andjelom, nisi čitao.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Lakiboy_ns
lazes da ce to uvesti??
Ja ne znam detalje o tome ali sam video reklame na Nemackoj tTV gde se prilikom prelaska sa jedne mreze na drugu nudi opcija da se zadrzi stari broj telefona tako da to funkcionise 100 % odnosno postoji ta mogucnost a ako postoji kod njih stici ce i kod nas...eventually :cheer:
pa da, to se uredi zakonom...

znam da u americi si ti vlasnik broja znaci ono 063 111 111 i da li ces ti sa tim na telekom, vip, telenor sve je jedno...

jedin je problem sto onda ljudi nece znati da li si u mrezi kad pricas s nekim il ne..
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Lakiboy_ns
lazes da ce to uvesti??
pa da, to se uredi zakonom...

znam da u americi si ti vlasnik broja znaci ono 063 111 111 i da li ces ti sa tim na telekom, vip, telenor sve je jedno...

jedin je problem sto onda ljudi nece znati da li si u mrezi kad pricas s nekim il ne..
Stici ce to i kod nas samo da urede trzizste telekomunikacija i naprave njegovu liberalizaciju a morace pod pritiskom EU.
Kada krene konkurencija u toj oblasti bice moguce uzeti recimo paket kod jednog telekom provajdera u kojem za recimo 30 eura imas neogranicene pozive u fiksnu mrezu, flat DSL odlicne brzine + veliki broj minuta ka mobilnoj mrezi i naravno mogucnost zadrzavanja broja prilikom menjanja provajdera.
Telekom mora da izgubi monopol uskor koliko god se on tome suprotstavljao. :sudija:
Korisnikov avatar
By andjela
u vecini evropskih zemalja je korisnik vlasnik broja i ne zavisi od provajdera, kako predje kod drugog prenosi i broj sa sve pozivnim. e ja sam letos zvala telenor da pitam kada ce kod nas biti da korisnik bude vlasnik broja, a meni lik odgovori, pa vi ste vlasnik broja cim ste potpisali ugovor, onda ja njemu objasnim na sta sam mislila i on se pogubio :)

treba prvo da se donese zakon, pa ce onda i provajderi biti u obavezi da dozvole korisnicima da otkupe* broj.

* pretpostavljam da ce traziti neku nadoknadu za to, i nadam se da nece preterati sa cenom :)
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Meni je svejedno. Ja NIKADA necu napustiti telenor! :love:
Korisnikov avatar
By Rei
tako je tinki :love:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
dobro, ljudi, šta vam nije jasno? RATEL je ove godine inicirao raspravu o MNP (Mobile Number Portability) i potrebno je da se donese pravilnik o tome. po planu to će se rešiti do kraja 2008. godine, do kada će MNP i profunkcionisati. no kažem to je sve "po planu" RATEL-a, pa videćemo kad će se sve desiti. ali u svakom slučaju cela stvar je započeta, a to je za sada i najbitnije.

MNP neće imati nikakve veze sa pojedinim operaterom, tako da će uslovi biti isti za sve korisnike. te uslove propisuje RATEL u čijoj nadležnosti će biti formiranje tela koje će upravljati celom MNP procedurom. vi podnesete zahtev vašem operateru, a on zahtev dalje prosleđuje nadležnom republičkom telu koje taj zahtev i rešava. dakle, nemoguće je da vam operater naplaćuje tu uslugu kada to i nije njihova usluga. uostalom, koliko mi je poznato, ta praksa ni ne postoji u državama gde je uveden MNP.

a što se tiče telefoniranja u mreži/van mreže to se sve da jako lako rešiti. negde postoji praksa da pre uspostavljanja veze budete obavešteni glasovnom porukom da pozivate korisnika van svoje mreže, negde dobijate neki drugačiji signal, a tamo gde su cene približno izjednačene ovo i nije preterano važno.

inače, pitanje MNP je aktuelizovao VIP od kako su kupili treću licencu, jer je uvođenje MNP-a najviše u interesu upravo njima kako bi lakše dobili nove korisnike. tako da je mala šansa da to ostane mrtvo slovo na papiru.
Korisnikov avatar
By andjela
naravno konkurencija cini svoje :)
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by 2Q2Bstr8
dobro, ljudi, šta vam nije jasno?
Kome sta nije jasno? :nerd:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ma... :odmahuje:

edit: gde je nestao ovaj smajli?
Korisnikov avatar
By EnRage
Prijenos cijelog broja funkcionira u Hrvatskoj vec godinu dana, dakle moguce je prenijeti i broj i predbroj bez obzira s koje se mreze prelazi. Zasad nema podataka koliko je ljudi iskoristilo tu pogodnost.
Korisnikov avatar
By EnRage
Ne, besplatno je, i operateri uglavnom daju pogodnosti ako se njima prijedje u vidu jeftinijih mobitela. To pogotovo radi Tele2 jer su njima prelasci s drugih operatera najvise u interesu.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ma kako da se plaća, andjela? to kao da živiš u iznajmljenom stanu i hoćeš da se preseliš, a bivši gazda hoće da ti naplati taksu za iseljavanje.

@tinkerbell: pa bio je neki smajli što odmahuje ono u stilu: "ma, pusti, nije važno..." :trep:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!